ماسال اولسبلنگاه ، اجاره ویلا در ماسال ، فاصله تهران تا ماسال شاندرمن ، نقشه ماسال Masal ، تور ماسال
حتما تا به حال در مکانهای مختلف نامی از بهشت گمشده گیلان شنیدهاید و همیشه براتون جالب بوده که بدونید کجاست. بهشت گمشده گیلان نام منطقهای خوش آب و هوا و سرسبز در استان گیلان است. ماسال یا همان بهشت منطقهای است که دیدن و تماشای آن هر بار با دفعات قبلی متفاوت است.
ماسال شهری در استان گیلان ایران که در کنار کوههای تالش واقع شده است. فاصلهی ماسال از شهر تالش ۶۰ کیلومتر است و با رشت از راه صومعه سرا ۵۵ کیلومتر فاصله دارد. شهر ماسال در کنار رودخانه خالکایی واقع، که این رودخانه از قله مرتفع شاه معلم سرچشمه میگیرد پس از طی ۴۰ کیلومتر از درون شهر ماسال گذر مینماید.
موقعیت جغرافیایی:
شهرستان ماسال با مساحت ۶۲۲ کیلومتر مربع و ارتفاع ۸۴ متر بالاتر از سطح دریا، دومین شهرستان مرتفع استان گیلان پس از رودبار محسوب میگردد. ماسال از شمال به رضوانشهر، از غرب و جنوب غربی به خلخال، از شرق به فومن و صومعهسرا محدود میگردد. این شهر با مرکز استان ۴۵ کیلومتر، با شهرستان تالش ۶۰ کیلومتر و با شهرستان صومعه سرا ۲۴ کیلومتر فاصله دارد.
شهر ماسال در کنار رودخانه خالکایی واقع، که این رودخانه از قله مرتفع شاه معلم سرچشمه میگیرد. پس از طی ۴۰ کیلومتر از داخل شهر ماسال عبور مینماید. شایان ذکر است شهر بازار جمعه نیز در کنار رودخانه مرغک شاندرمن واقع شده است، این رودخانه نیز از داخل شهر بازارجمعه یعنی مرکز شهر شاندرمن عبور مینماید .
این شهرستان دارای محدودههای کوهپایهای، جنگلی و مرتعی میباشد. آب و هوای آن در ناحیه جلگهای، مرطوب و در ناحیه کوهستانی، نیمه مرطوب کوهستانی است.
آب و هوای شهرستان ماسال:
این منطقه به دلیل کوهستانی بودن دارای زمستانهای گرم و با درصد رطوبت بیشتر از ۷۵ درصد میباشد. بیشترین رطوبت در شهریورماه مشاهده میشود.
شهرستان ماسال که سابقا جزئی ازمنطقه وسیع تالش بود درسال ۷۶ مستقل و به شهرستان تبدیل شد که شامل دو بخش مرکزی و شاندرمن و همچنین چهار دهستان شاندرمن، شیخ نشین، حومه و ماسال است. ماسال شامل ۹۸ آبادیست که از این تعداد ۱۲ آبادی خالی از سکنه است .
براساس سرشماری سال ۱۳۹۰جمعیت ماسال برابر با ۱۴٬۶۸۹ نفر بوده است. نام ماسال از « مازال » یا« مزال» به معنی کوه یا کوه وار گرفته شده ، مردم ماسال تالشند و به زبان تالشی تکلم میکنند .
جاذبههای تاریخی:
وشمه سرا – درخانه – گیله سرا – وردم – قلعه کول – منطقه یادمانی مشهد میرزا (محل شهادت میرزا کوچک) – سنگ بست – خون – خندیله پشت – تفنگ ساز
مناطق جنگلی:
منطقه باستانی اسبه ریسه با غارها و صخرههای بلند – گردشگاه جنگلی ریزه مندان – ییلاق شالماء – چسلی – بیلگاه دون – اپسی دشت – دشت النزه – ویرگاه – خندیله پشت – مارجونه – رشت پشت – وشنه راه – واشیار – اولسته بلنگاه – صی فی مانم – نمه پشت – خشکه دریا – تلارگاه ملومه بند ـ سوچاله – غار خنده پشت
اقتصاد شهرستان ماسال:
این شهرستان بر پایه کشاورزی و دامداری استوار است. فعالیتهایی از قبیل برنجکاری، پرورش طیور، پرورش پیله ابریشم و گاو و گوسفند رایج است. تولید شال و صنایع چوبی از صنایع دستی منطقه محسوب میشود. دراین شهرستان مانند سایر نقاط گیلان بازار هفتگی در روز شنبه هر هفته تشکیل میشود و نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارد.
جاذبههای گردشگری ماسال:
منطقه نمونه تفریحی گردشگری بام سبز ماسال:
ییلاقات ماسال یکی از مناطق زیبا و بینظیریست که گردشگران زیادی را از سراسر ایران بسوی خود کشانده و اسمی همچون بهشت گمشده را برای خود برگزیده است. (ییلاق سوچاله):
جشنواره بومی محلی ماسال؛ این جشنواره که همه ساله در فصل تابستان با هماهنگی اداره تربیت بدنی در یکی از مناطق ییلاقی این شهر برگزار میگردد، با استقبال کمنظیری از طرف همشهریان و گردشگران از سراسر استان روبرو میشود و در آن شاهد تولید و عرضه انواع صنایع دستی – غذاها و شیرینیهای محلی – انواع نانهای محلی – اجرای نمایشها و موسیقیهای سنتی و بومی – بازیها و آیینهای محلی از جمله لپه مزا، داله مزا، کلا مزا، یقوب یقوب، دومه دومه، لسه جنگ، ورزا جنگ، تالشه کشتی، اسبدوانی زنان و مردان و مهار اسبها و گاوهای وحشی… هستیم:
در شهرستان ماسال بیش از ۱۷ غار بزرگ و کوچک وجود دارد که بزرگترین آنها غار آویشو در بلندای ۱۳۰۰ متری از سطح دریا و بین مناطقی ییلاقی و در بستر درهای کم آب قرار دارد و در نوع خود در ایران کمنظیر میباشد که دیدن قندیلها و مناظر بکر اطراف و درون غار بیاد ماندنی است:
آویشو بزرگترین غار ماسال است
همچنین یکی از مناطق دیدنی شهرستان ماسال غارهای آن است، در این شهرستان ۱۷ غار شناسایی شده که بزرگترین و مهمترین آن غار آویشو است.
این غار در ۲۲ کیلومتری شهر ماسال واقع است، این غار با دهانه ای به ارتفاع ۱۵ متر با دهلیزهای به ارتفاع ۵۰ سانتیمتر تا ۳۰ مترتشکیل شده است، در داخل این غار رودخانه ای جریان دارد، چند آبشار نیز در مسیر این غار واقع که ارتفاع آنها از هشت تا ۱۲ متر می رسد و بیشتر دارای شیب معکوس است، در داخل غار قندیل های آهکی تشکیل شده که بلندی برخی از این قندیل ها بیش از یک متر است، طول این غار تا هزار و ۷۰۰ متر قابل دسترس برای غارنوردان بوده و هنوز قابل استفاده عموم نیست.
برای دیدن غار آویشوی باید راهی شهرستان ماسال در ۵۰ کیلومتری شمال غرب رشت یا به عبارتی در ۲۰ کیلومتری غرب فومن و صومعه سرا شوید و در ۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر شاندرمن، سراغ منطقه آویشوی را بگیرید.
غارهای دیگری چون غار باستانی خندیله پشت، غار چسلی، غار کلچال را می توان در این شهرستان نام برد.
“دهکده ییلاقی اولسبلنگاه” از ییلاقات میان کوهی و پر جمعیت و دارای ساختمان های مسکونی زیاد با اسکلت چوبی است که اغلب ساکنان آن از شهروندان ماسال هستند که برای استراحت و گذراندن فصل گرما در آنجا زندگی می کنند، این ییلاق در مسیر راه ییلاق به خلخال واقع شده و از دو تالار مهمان پذیر برخوردار است که در تمام فصول سال آماده سرویس دهی به توریست و گردشگران است.
“دیواره سنگی اسبه ریسه ماسال” دارای یکی از صخره های بلند سنگ نوردی کشور است که اقداماتی برای آماده سازی این دیواره سنگی با هدف استفاده سنگ نوردی در حال اجرا است که با آماده سازی آن سنگ نوردان بتوانند از این مکان استفاده کنند، همچنین وجود رودخانه خروشان در دامنه این صخره که استعداد کایاک سواری در آب های خروشان را دارد.