جالب اینجاست اینجور مکانها، منوی غذایی متنوع دارند و انواع غذاها را برای به صرفه شدن، توسط کارگران روزمزد طی یک روز در حجم زیاد تهیه و طبخ و برای مدت مدیدی آن را به مسافران و در راه ماندگان میفروشند و بدتر آن که بسیاری از خانوادهها بر این باورند اگر غذاهای پیکنیکی یا مواد غذایی رستورانهای بینراهی در شرایط نامطلوب نگهداری شده باشد، چون طی طبخ و گرم شدن حرارت میبیند پس کلیه میکروبها نابود میشود. غافل از این که اگر مواد غذایی خام و غذاهای حرارت دیده بلافاصله و سریع سرد و در یخچال نگهداری نشوند با طبخ غذا یا گرم کردن دوباره، میکروبهای مقاوم به حرارت در غذا باقی میمانند و بالقوه مسمومیتزا هستند. بیشتر غذاهایی که ما مصرف میکنیم حاوی مقادیری باکتری عامل مسمومیت هستند که بر اثر خنک کردن تدریجی غذا، زمینه برای فعال شدن این نوع باکتریها فراهم میشود.
نکته مهمتر آن که غذاهای مسموم از چند ساعت تا چند روز پس از مصرف مسموم میکنند در نتیجه فرد نمیتواند متوجه شود طی روز کدام ماده غذایی او را مسموم کرده و این گونه غذای فاسد رستورانهای بینراهی تبرئه میشود. گفتنی است در بسیاری موارد شخص پس از مسمومیت و بهبود، حامل باکتریهای مسمومیتزا خواهد بود.
کدام غذاها فسادپذیرترند؟
نگهداری طولانیمدت غذاهای پیکنیکی در دمای نامناسب و بهداشت و نظافت ناکافی دو مقولهای است که باعث افزایش بروز مسمومیتهای غذایی در تفریحگاهها میشود؛ در نتیجه برای آن که در سفرها و گردشهای نوروزی ایام خوب و خوشی را همراه با سلامت کامل سپری کنید بهتر است در طول سفر از طبخ غذاهای فسادپذیر مانند گوشت، مرغ، ماهی و اشپل خودداری و بیشتر از غذاهای کمرطوبت، غیرآبکی و بدون تخممرغ مصرف کنید. استفاده از غذاهای کنسروی از پیش جوشانده شده کارخانهای امکان بروز مسمومیت غذایی را کاهش میدهد. البته خانوادهها باید بدانند غذاهای سرد آمادهای همچون انواع سالاد الویه جزو کنسروها محسوب نمیشود و به دلیل داشتن سس مایونز، مرغ یا کالباس و همچنین انواع سوسیسها در مقایسه با سایر موادغذایی کارخانهای، فوقالعاده فسادپذیر و مسمومیتزا هستند و باید تا زمان مصرف داخل یخچال نگهداری شوند. براساس میزان فسادپذیری، مواد غذایی به سه گروه تقسیم میشوند: مواد غذایی فسادپذیر که طی یک روز فاسد میشوند مثل انواع لبنیات و گوشتها. مواد غذایی نیمه فساد پذیر که چند هفته یا چند ماه قابل نگهداری هستند مانند مغزهای آجیلی، برخی تنقلات آبنباتی، سیب زمینی و سیب درختی و موادغذایی مقاوم به فساد که چند ماه یا سال قدرت ماندگاری دارند. شکر، حبوبات خشک و آرد از این جملهاند.
فاخره بهبهانی
لینک منبع :
مسمومیت با غذاهای پیکنیکی و بینراهیمسمومیت با غذاهای پیکنیکی و بینراهی - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/sara/.../مسمومیت-با-غذاهای-پیکنیکی-و-بینراهیCached17 مارس 2016 ... نتایج بررسیها نشان میدهد بالاترین موارد بروز مسمومیتهای ناشی از غذا در طول سفرهای
نوروزی، مصرف غذاهای فاسد پیکنیکی و بینراهی است. بیشتر ...
مسمومیت با غذاهای پیکنیکی و بینراهی - قدس آنلاین - شهرخبر
www.shahrekhabar.com/medical/1458199680362182Cached17 مارس 2016 ... نتایج بررسیها نشان میدهد بالاترین موارد بروز مسمومیتهای ناشی از غذا در طول سفرهای
نوروزی، مصرف غذاهای فاسد پیکنیکی و بینراهی است. بیشتر ...
مسمومیت با غذاهای پیک نیکی و بین راهی - روزنامه جام جم - تی نیوز
tnews.ir/روزنامه-جام-جم/2c3259524176.html
نتایج بررسی ها نشان می دهد بالاترین موارد بروز مسمومیت های ناشی از غذا در طول
سفرهای نوروزی، مصرف غذاهای فاسد پیک نیکی و بین راهی است. بیشتر رستوران های
...
مسمومیت با غذاهای پیکنیکی و بینراهی - قدس آنلاین | پایگاه خبری ...
qudsonline.ir/news/360931/مسمومیت-با-غذاهای-پیک-نیکی-و-بین-راهی
17 مارس 2016 ... نتایج بررسیها نشان میدهد بالاترین موارد بروز مسمومیتهای ناشی از غذا در طول سفرهای
نوروزی، مصرف غذاهای فاسد پیکنیکی و بینراهی است. بیشتر ...
پایگاه خبری - تحلیلی قدس آنلاین - صفحه اصلی
archive.qudsonline.ir/KeywordNews/315002
پزشکی قانونی استان تهران اعلام کرد: فوت ناشی از مسمومیت با قرص برنج در ...
ناشی از غذا در طول سفرهای نوروزی، مصرف غذاهای فاسد پیکنیکی و بینراهی است.
magiran.com: روزنامه جام جم، شماره 4506
www.magiran.com/nptoc.asp?mgID=2835&Number=4506Cached16 مارس 2016 ... بازار گرم هنر در نوروز / گروه های موسیقی و تئاتری با حضور گسترده در تهران و دیگر
شهرها پا .... سبک تغذیه: مسمومیت با غذاهای پیک نیکی و بین راهی
مسمومیت با غذاهای پیکنیکی و بینراهی | News File
newsfile.ir/news/مسمومیت+با+غذاهای+پیکنیکی+و+بینراهیCachedنتایج بررسیها نشان میدهد بالاترین موارد بروز مسمومیتهای ناشی از غذا در طول سفرهای
نوروزی، مصرف غذاهای فاسد پیکنیکی و بینراهی است. بیشتر رستورانهای بینرا.
قند خون ۲۷ هزار مسافر نوروزی اندازه گیری شد - جام جم آنلاین
77.104.65.15/sara/.../قند-خون-۲۷-هزار-مسافر-نوروزی-اندازه-گیری-شدCached21 مارس 2016 ... حبیبی با اشاره به اینکه در مجموع ۶۸ هزار و ۶۱۲ تن از مسافران نوروزی از خدمات
پایگاههای نوروزی ... تصویر مسمومیت با غذاهای پیکنیکی و بینراهی ...
چه مواد غذایی را نباید به پیک نیک برد؟ - لیدیز
www.ladieez.com/travel/2081-foods-to-avoid-on-picnicsCachedالبته تدارک وسایل و مواد غذایی مناسب به اندازه ی انتخاب مکان و یا محل اقامت حائز
اهمیت است، زیرا هیچکس دوست ندارد تعطیلات خود را با مسمومیت غذایی به پایان
برساند.
بهداشت غذا در سفر - گروه تورهای تابان
www.ntz.ir/trip/food/lang/FaCached
Similarبرای یک یا دو وعده اول مسافرت می توانید غذای خانگی با خود ببرید. ... بویژه
سالادهایی که در آنها کاهو به کار رفته است و غذاهای دریایی در غذاخوری های بین راهی
مناسب نیستند. ... دستور طلایی پیشگیری از مسمومیت غذایی، پختن غذا و خوردن آن در
همان روز است. .... از نگه داشتن سیلندرهای گاز پیک نیکی در خودرو، قطار و اتوبوس نیز
حذر کنید.
سهشنبه 24 مرداد 1396 ساعت 05:36