مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

تقویت جرأت در نوجوانان

رفتار جراتمندانه یعنی توانایی بیان افکار، احساسات و عقاید خود به شکل مستقیم، صادقانه و متناسب، به نحوی که به حقوق خود و دیگران صدمه‌ای نرسانیم. ما برای زندگی روزانه و کنترل امور خود نیاز داریم قاطع و محکم رفتار کنیم و البته این نوع رفتار به معنای عدم انعطاف و نداشتن محبت نیست، بلکه افراد و بالاخص نوجوانان یاد می‌گیرند که از حق خود دفاع کنند و کلام خود را به زبان بیاورند و از قضاوت دیگران نترسند. افرادی که جراتمند نیستند، معمولا اضطراب‌های پنهان، خشم درونی، سرزنش کردن خود و کم کردن تعاملات اجتماعی در آنان بیشتر به چشم می‌خورد و این مساله باعث می‌شود، نهایتا از سلامت روان فاصله بگیرند. با توجه به این که انسان‌ها در زندگی خود به سه شکل (پرخاشگرانه، منفعلانه و جراتمندانه) رفتار می‌کنند، لازم است میزان بروز هر کدام از رفتارها مورد ارزیابی قرار گیرد و اگر میزان رفتار منفعل و پرخاشگر بیشتر از رفتار جراتمندانه است، این مهارت در فرد تقویت شود.

نوجوانان اغلب برای نشان دادن استقلال خود از رفتارهای پرخاشگرانه استفاده می‌کنند و این مساله باعث می‌شود میزان روزهای آرامی که تجربه می‌کنند، کاهش یابد و نهایتا گرایش بیش از حد به محیط خارج از خانه و رفتارهای خطرساز و آسیب زا و مراوده با دوستان مخرب پیدا کنند. بنابراین لازم است به نوجوان آموزش دهیم به جای پرخاشگری، جراتمندانه رفتار کند و به نظر او در خانواده بها داده شود.

این مهارت یعنی:

ـ پذیرش کاستی‌ها و نقاط ضعف خود

ـ تمرکز کردن بر نکات مثبت خود

ـ ابراز عقیده کردن

ـ تقاضای تغییر رفتار نامطلوب دیگران

ـ رد کردن درخواست غیرمنطقی دیگران

ـ ابراز احساسات مثبت و منفی

ـ شروع کردن و ادامه تعاملات اجتماعی

ـ ابراز جملات متعارف هنگام رویارویی یا جداشدن از دیگران

در طول یک هفته یا دو هفته لازم است رفتارهای خود را مورد ارزیابی قرار دهیم و میزان بروز هر کدام از رفتارهای قاطع، منفعل و پرخاشگر خود را مشخص کنیم و به این سه شکل رفتار جراتمندانه از خود بروز دهیم:

1ـ رد کردن جراتمندانه: زمانی که با درخواست نادرست و نامعقول دیگران مواجه می‌شویم، می‌توانیم با روش رد جراتمندانه به درخواست آنان پاسخ منفی بدهیم.

2ـ بیان کردن جراتمندانه: از این روش برای بیان احساس و افکار خود در تشکر از دیگران استفاده می‌کنیم.

3ـ درخواست جراتمندانه: از این روش در مواقعی که نیازمند کمک گرفتن از دیگران هستیم، استفاده می‌کنیم.

دکتر مهرنوش دارینی

‌ روان‌شناس و مشاور



لینک منبع :تقویت جرأت در نوجوانان

تقویت جرأت در نوجوانان - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../تقویت-جرأت-در-نوجوانان‎Cached10 فوریه 2016 ... یکی از مهارت‌های رفتاری که بسیاری از افراد و به‌ویژه نوجوانان به آن نیاز دارند، رفتار جراتمندانه است. نوجوانی، دوره بحران هویت است و سرکشی کردن ... پیام آفتاب - تقویت جرأت در نوجوانان www.payam-aftab.com/fa/doc/news/47912/تقویت-جرأت-نوجوانان‎Cachedتقویت جرأت در نوجوانان. نوجوانی، دوره بحران هویت است و سرکشی کردن نوجوان، جزو خصوصیات این مرحله از زندگی اوست. مهارت رفتار جراتمندانه به نوجوان کمک می‌کند تا ... چگونه جراتمند شویم،مهارت جرات ورزی، روشهای تقویت عزت نفس کودکان ... www.zibaweb.com/Courage.htm‎Cached Similarچگونه اعتماد به نفس را تقویت کنیم. ... خود ارزشمندی،عزت نفس،جرات مندی،ابراز وجود ،توانایی نه گفتن،عزت نفس فرزندان،کودکان،آموزش فرزندان ،self ... روزنامه جام جم94/11/21: تقویت جرات در نوجوانان - Magiran www.magiran.com/npview.asp?ID=3313891 10 فوریه 2016 ... روان شکافی تقویت جرات در نوجوانان نویسنده: دکتر مهرنوش دارینی* یکی از مهارت های رفتاری که بسیاری از افراد و به ویژه نوجوانان به آن نیاز دارند، ... مهارت نه گفتن کودکان و نوجوانان و جرات مندی در کودکان - فرشید پاکذات tabikaran.com/na-goftan/‎Cached12 نوامبر 2016 ... مهارت نه گفتن کودکان و نوجوانان و جرات مندی در کودکان ... آموزش این رفتار ها باعث تقویت روابط اجتماعی و احساس رضایت و آرامش خاطر بیشتر کودک ... مشاوره و روان شناسی. - فنون جسارت آموزی(قاطعیت) www.capfy.blogfa.com/cat-46.aspx‎Cached Similar18 دسامبر 2010 ... جرأت ورزی، یک راه تقویت ارتباط(قسمت اول). هدف از ارتباط جرأت مندانه ارتباطی بر مبنای اعتدال و به دور از افراط و تفریط است. ارتباطی که حد وسط ... [PDF] که تربیت را تقویت میکنند. - Stark durch Erziehung. www.stark-durch-erziehung.de/.../stark_durch_erziehung_farsi.pdf‎Cached8 هشت نکته که تربیت را تقویت میکنند. ... 20 تربیت یعنى ﺟرأت دادن. .... و ﺟوانﺎن اﺣتیﺎج به این ﺣس مﺤﺒت دارند براى اینک ه بتوانند اتکﺎ. به نﻔس داﺷته بﺎﺷند و بدون ترس ... برای با جرأت شدن چه باید کرد؟ - رادیو آزادی https://da.azadiradio.com/a/27337268.html‎Cachedبرنامه این هفته هوای تازه روی موضوع است که چگونه جرأت و اعتماد به نفس خود را ... گی، دست و پاچه شدن و سکته سکته گپ زدن، در واقع همچو جوانان را بی جرأت می‌نامند. نترس، جرأت داشته باش - بیتوته www.beytoote.com/psychology/.../master-dinnerless-courage.html‎Cached Similarجرأت ورزی مهارتی است در راه خود کارآمدی و خود کنترلی در افراد که اعتماد به نفس و عزّت نفس آن‌ها را تقویّت می‌کند. این مهارت که جزو مهارت‌های مقابله با خشم و همچنین ... مهارت "نه" گفتن و جرات مندی را در جوانان تقویت کنیم . - fhc.sums.ac.ir ... fhc.sums.ac.ir/index.php/واحد-سلامت-نوجوانان،-جوانان-و-مدارس.html?...‎Cachedواحد سلامت نوجوانان جوانان و مدارس یکی از واحدهای ستادی حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی می باشد، ایجاد جامعه ای که نوجوانان وجوانانی توانمند و سالم در همه سطوح ...