مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

پرخوری عصبی

این افراد دوره‌های پرخوری کنترل نشده را نیز تجربه می‌کنند و حتی با این‌که سیر هستند، اما باز هم اقدام به خوردن می‌کنند و اغلب وعده‌های غذایی آنها هم تعداد بیشتری دارد و هم حجم بالاتری را در بر می‌گیرد. این افراد غذای خود را به صورت تعمدی بالا می‌آورند.

علاوه بر عوامل جسمانی و فشارهای اجتماعی عواملی مانند افسردگی و اضطراب، خشم و تنهایی، عزت نفس پایین و احساس ناتوانی در کنترل زندگی می‌توانند شدت بروز این مشکل را افزایش دهد.

برای رفع پرخوری عصبی درمان‌های ترکیبی توصیه می‌شود. یعنی در صورت لزوم هم از دارو استفاده شود و هم درمان‌های روانشناختی.

یکی از روش‌های درمان غیردارویی درمان شناختی است. در این روش برای حل این اختلال لازم است تا نگرش فردی که این رفتار را از خود بروز می‌دهد مورد بررسی قرار گیرد. گام اول، مشخص کردن تعداد و نوع رفتار است.

یعنی فرد باید بنویسد که پس از پرخوری چه رفتارهایی را از خود نشان می‌دهد و هر کدام از این رفتارها را چند بار در طول روز یا هفته تکرار می‌کند. در گام دوم به هدف از بروز رفتار پرداخته می‌شود و آنچه روی آن تاکید بسیار می‌شود اصلاح شیوه رسیدن به هدف در فرد مبتلا به پرخوری عصبی است.

گام سوم، تهیه فهرست رسیدن به اهداف است: یعنی اگر هدف لاغری و تناسب اندام است، لازم است تا فهرستی از راه‌های رسیدن به این هدف را مشخص کنید. در این مرحله مهم‌ترین نکته لحاظ‌کردن زمان رسیدن به هدف است که هم منطقی باشد و هم به اندازه‌ای دیر نباشد که فرد منصرف شود.

گام چهارم، افزایش آگاهی است که در آن اطلاعات کاملی در خصوص عوارض استفراغ تعمدی و استفاده بیش از حد از ملین‌ها و ورزش‌های غیراصولی و همچنین فواید استفاده از راه‌های مفید به فرد داده می‌شود.

گام پنجم کنترل حمله‌های خوردن است و به فرد آموزش داده می‌شود که در زمان‌هایی که بشدت پرخوری از خود نشان می‌دهد از تنفس عمیق شکمی استفاده کند و با چشمان بسته حدود سه تا پنج دقیقه تمرکز کند و به مباحث مرحله آگاهی فکر کند. علاوه بر آن استفاده از تکنیک‌های حواس‌پرتی مانند شمارش اعداد معکوس یا نام بردن اسامی گل‌های مختلف نیز می‌تواند حواس فرد را از خوردن افراطی پرت کند.

گام ششم، تمرین گفت‌وگوی درونی است که از فرد خواسته می‌شود که جملات امیدبخش و کنترل‌کننده‌ای را در ذهن خود تکرار کند. بهتر است که این تمرینات همراه با پیاده‌روی باشد و فرد در حین انجام پیاده روی جملات امیدبخش را در ذهن خود مرور کند. آخرین تمرین، تصویرسازی قبل از خواب است که در آن فرد چند نفس عمیق می‌کشد و خود را در حالت شایسته تصور می‌کند.

دکتر مهرنوش دارینی - روان‌شناس و مشاور



لینک منبع :پرخوری عصبی

با پرخوری عصبی چه کنیم؟ - عصر ایران www.asriran.com/fa/news/381915/با-پرخوری-عصبی-چه-کنیم‎Cached Similarپرخوری عصبی، که معمولاً بولیمیا نامیده می شود، یک اختلال جدی و خطرناک در غذا خوردن می باشد. افراد مبتلا به این بیماری بطور مخفیانه مقدار زیادی غذا می خورند، و سپس ... پرخوری عصبی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/پرخوری_عصبی‎Cached Similarبولیمیا (Bulimia nervosa) نوعی پرخوری عصبی است. در این بیماری فرد ابتدا مقدار زیادی غذا می‌خورد و سپس با ایجاد استفراغ عمدی یا مصرف ملین یا مدر می‌کوشد از ... پرخوری عصبی چیست، چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود؟ - کوکا www.coca.ir/bulimia-symptoms-treated/‎Cached Similarاشتغال ذهنی مداوم به خوردن، دوره های پشت سر هم پرخوری و هراس از چاقی از علائم پرخوری عصبی یا بولیمیا هستند، علل پرخوری عصبی یا بولیمیا، اختلالات غذا خوردن. Images for پرخوری عصبی پرخوری عصبی: علائم، تشخیص و درمان - مجله سلامت www.majalesalamat.com/treatment/bulimia-nervosa-eating-disorder/‎Cached22 دسامبر 2016 ... پرخوری عصبی اختلال در خوردن است که در آن فرد ابتدا مقدار زیادی غذا می‌خورد و سپس با ایجاد استفراغ عمدی یا مصرف ملین یا مدر می‌کوشد از افزایش ... نشانه های پرخوری عصبی و بهترین درمان ها روانی و دارویی آن - پیام سلامت https://www.payamesalamat.com/پرخوری-عصبی-چه-نشانه-هایی-دارد/‎Cached23 فوریه 2017 ... پرخوری عصبی که معمولا پرخوری نامیده می شود، گاهی می تواند با ایجاد اختلال شدید در غذا خوردن موجب مرگ شود. در این حالت فرد مخفیانه غذا می خورد و ... پرخوری عصبی چیست و راه مقابله با آن چگونه است؟ | چطور chetor.com/33967-پرخوری-عصبی-چیست/‎Cached Rating: 100% - 61 votes اغلب افرادی که پرخوری عصبی دارند، نمی‌توانند در مقابل میلِ خوردن مقاومت کنند و وقتی غذایی هوس می‌کنند به چیزی جز آن فکر نمی‌کنند. پرخوری عصبی و روش درمان آن (شکستن چرخه غذا خوردن احساسی) - سایت ... www.ninikadeh.ir/mothers/1630‎Cachedپرخوری عصبی و روش درمان آن (شکستن چرخه غذا خوردن احساسی). پرخوری عصبی. آیا وقتی خوشحالید با خوردن کیک و دسر جشن میگیرید و وقتی استرس دارید به کیسه ... درمان پرخوری عصبی یا بولیمیا - زیباتن zibatan.ir/درمان-پرخوری-عصبی-یا-بولیمیا/‎Cached Similar27 آوریل 2015 ... به جرات میتونم بگم مقاله ی زیر کاملترین مقاله در رابطه با درمان پرخوری عصبی در سطح سایت های فارسی زبانه. مقاله ی زیر اختصاصی زیباتن ترجمه ... پرخوری عصبی - رژیم غذایی https://www.foodregime.com/رژیم-غذایی/پرخوری-عصبی.html‎Cachedپرخوری عصبی: مصرف بدون کنترل، وسواس گونه و سریع مقادیر زیاد مواد غذایی در یک دوره زمانی کوتاه ( مثلا ضمن دو ساعت ) و یا احساس فقدان کنترل بر خوردن ( شخص ...