یافته های پژوهشی نشان می دهد؛
تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای بر کاهش نارسایی قلبی در سالمندان
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۰
رژیم غذایی
محققان در آزمایش بر روی موش ها دریافته اند که چگونه افزایش سن و چربی اضافی در رژیم غذایی موجب ایجاد سیگنال های شده که منجر به نارسایی قلبی بعد از حمله قلبی می شود.
مشکل نارسایی قلبی یک التهاب بسیار فعال و لاینحل در قلب است. بعد از آسیب به بافت، نظیر مرگ بافت عضلانی در حمله قلبی، بدن دارای واکنش مفید التهاب حاد است که سلول های مرده را برداشته و شروع به ترمیم منطقه آسیب دیده می کند. در التیام و بهبود سالم، التهاب حاد برطرف شده و فرایند بهبود ادامه می یابد.
در التیام سالم، لیپیدهای خاصی که بدن از چربی های رژیمی ضروری تولید می کند همچون سیگنال هایی برای برطرف کردن التهاب حاد عمل می کنند از جمله گروه لیپیدهای موسوم به رزولووین.
در مقایسه با شیوه التیام سالم، محققان دانشگاه آلاباما دریافتند که تلفیق سن و اسید چرب اُمگا-۶ اضافی در رژیم غذایی موش ها منجر به افزایش التهاب قلب در مقایسه با موش های مسنی می شود که رژیم غذایی شان کم چرب بود.
رژیم غذایی متداول غربی سرشار از نسبت بالاتر اسیدچرب اُمگا-۶ نسبت به اسیدچرب اُمگا-۳ است که مشابه با رژیم غذایی حاوی اسیدچرب اُمگا-۶ داده شده به موش ها عمل می کند.
اما رژیم غذایی مدیترانه ای که دارای مقدار کمتر گوشت است، دارای نسبت پایین تر اسیدهای چرب اُمگا-۶ به اُمگا-۳ است و افرادی که رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف می کنند کمتر مبتلا به بیماری قلبی می شوند.
محققان دریافتند موش های تغذیه شده با اسیدچرب اُمگا-۶ اضافی دارای: ۱) میزان کمتر سه نوع آنزیم لیپواکسیژناز در ناحیه مرده ماهیچه قلب بودند، آنزیمی که می تواند لپیدهای نظیر رزولووین از اسیدهای چرب اُمگا-۳ تولید کند؛ ۲) میزان کمتر رزولووین و چندین سیگنال چربی دیگر که به برطرف کردن التهاب حاد کمک می کند؛ و ۳) میزان افزایش یافته سلول های ایمنی ماکروفاژ که باعث التهاب می شوند؛ و ۴) افزایش آسیب به کلیه و افزایش میزان دو سیتوکین سیگنال دهنده که موجب التهاب می شوند، بودند.