۱. سیب به کنترل اشتها کمک میکند
سیبها سرشار از فیبر غذایی هستند. یک وعده معمولی حاوی ۶ گرم فیبر (نزدیک به یک چهارم از مقدار فیبر مورد نیاز روزانه شما) است. یک رژیم غذایی سرشار از فیبر، مزایای متعددی دارد. با توجه به مایوکلینیک، میتواند به طبیعی کردن حرکات روده، کاهش سطوح کلسترول، کنترل قند خون، حفظ سلامت روده و کمک به دستیابی به یک وزن سالم کمک کند. دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد میگوید که به نظر میرسد فیبر، خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت و بیماریهای قلب عروقی را کاهش میدهد.
یکی از جالبترین اثرات فیبر این است که هضم را کند میسازد و به شما کمک میکند که بعد از غذا خوردن، به مدت بیشتری احساس سیری کنید. این مورد میتواند یک مزیت عالی برای افرادی باشد که میخواهند کالریشان را کاهش داده و وزن کم کنند. یا برای هر کسی که به دنبال یک میان وعده برای عصر است تا او را تا شام سیر نگه دارد.
۲. سیب خلق و خوی شما را بهبود می بخشد
در تحقیق سال ۲۰۱۳ با عنوان «خوردن تعداد زیادی سیب در روز، از افسردگی جلوگیری میکند» محققان در دانشگاه اوتاگو در نیوزلند دریافتند که خوردن میوهها و سبزیجات بیشتر، خلق و خو، شادی و انرژی افراد جوان را بهبود میبخشد.
از شرکت کنندگان این مطالعه (که سن متوسط آنها ۲۰ سال بود) خواسته شد احساساتشان را ارزیابی کرده و آنها را هر شب به مدت ۲۱ روز متوالی در یک دفتر خاطرات وارد کنند. همچنین از آنها سوالات خاصی در مورد مواد غذایی که در آن روز خورده بودند، پرسیده شد. محققان دریافتند در روزهایی که شرکت کنندگان سبزیجات و میوه های بیشتری خورده بودند، به طور قابل توجهی احساس بهتری داشتند. نویسنده ارشد این مطالعه، دکتر تاملین کانر گفت: در روزهایی که این افراد میوهها و سبزیجات بیشتری خورده بودند، گزارش دادند که احساس آرامتر، شادتر و پرانرژی تری نسبت به زمانهای معمول دیگر داشتند.
۳. سیب کلسترول بدن شما را کاهش می دهند
مطالعه سال ۲۰۱۲ از دانشگاه ایالتی اوهایو دریافت که خوردن یک سیب در روز به مدت ۴ هفته، سطوح LDL اکسید شده شرکت کنندگان (لیپوپروتئین کم چگال) را به طور قابل توجهی کاهش داد. LDL اکسید شده یک نوع کلسترول است که به احتمال بیشتری نسبت به LDL اکسید نشده، التهاب را افزایش میدهد. رابرت دی سیلوسترو، محقق ارشد این مطالعه میگوید: هنگامی که LDL اکسید میشود، به فرمی تبدیل می شود که باعث آترواسکلروز یا سخت شدن شریانها میگردد. عروق سخت شده میتوانند منجر به انواع مشکلات از جمله لخته شدن خون، حمله قلبی و سکته مغزی شوند.
شرکت کنندگان در این مطالعه، بزرگسالان سالم غیرسیگاری بین سنین ۴۰ و ۶۰ بودند و سابقه کمتر از ۲ بار سیب خوردن در یک ماه را داشتند. آنها با خوردن یک سیب در هر روز توانستند LDL اکسید شده شان را فقط در ۴ هفته به طور متوسط ۴۰ درصد کاهش دهند.
۴. سیب می تواند به ساخت عضله و جلوگیری از چاقی کمک کند
مطالعه سال ۲۰۱۲ در دانشگاه ایووا روی حیوانات دریافت که یک ماده طبیعی در پوست سیب به نام اسید اورسولیک ممکن است به پیشگیری از چاقی کمک کند. این مطالعه، گروهی از موشها را به مدت چندین هفته یک رژیم غذایی با چربی بالا خورده بودند، مورد بررسی قرار داد. نصف موشها با غذای پرچربیشان اسید اورسولیک دریافت کردند، در حالی که نصف دیگر نه. موشهایی که رژیم غذاییشان حاوی اسید اورسولیک بود، افزایش بیشتری در عضله اسکلتی و چربی قهوهای.
هر دو میتوانند کالری سوزی را افزایش دهند. موشهایی که اسید اورسولیک مصرف کرده بودند، نسبت به موشهایی که اسید اورسولیک مصرف نکرده بودند، در واقع غذای بیشتری خوردند و هر چند سطح فعالیت یکسانی داشتند، اما افزایش وزن کمتری پیدا کردند. آنها همچنین با خطر کمتری برای ابتلا به چاقی، پیش دیابت و بیماری کبد چرب مواجه بودند. نویسنده این مطالعه می گوید: مطالعه ما نشان میدهد که اسید اورسولیک، عضله اسکلتی و چربی قهوهای را که منجر به افزایش کالری سوزی میشوند، افزایش میدهد که به نوبه خود، از چاقی ناشی از رژیم غذایی، پیش دیابت و بیماری کبد چرب جلوگیری میکند.
۵. سیب به جلوگیری از سرطان کمک می کند
بر اساس گزارش موسسه آمریکایی تحقیقات سرطان، فیبر غذایی موجود در سیب خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش ۱۸ درصد از ویتامین C، مورد نیاز روزانه شما را فراهم میکند و خطر ابتلا به سرطان مری را کاهش میدهد. به گفته این موسسه، میوهها به طور کلی خطرابتلا به سرطان ریه، معده، دهان، حلق، حنجره و سرطان مری را کاهش میدهند.
هنگامی که موشهایی که به طور خاص پرورش داده شده بودند تا دچار علائم شبیه آلزایمر شوند، با یک رژیم غذایی تغذیه شدند که به آن محصولات سیب اضافه شده بود، در تستهای مربوط به حافظه به طور قابل توجهی بهتر از موشهایی ظاهر شدند که چنین رژیم غذایی مصرف نکرده بودند. همچنین مشخص شد که تولید استیل کولین در آنها افزایش یافته است. مطالعه سال ۲۰۰۴ روی حیوانات در دانشگاه کرنل دریافت که آنتی اکسیدان کورستین به جلوگیری از استرس اکسیداتیو که به بافتهای مغز صدمه میزند و با اختلالات عصبی مرتبط است، کمک میکند. همچنین به نظر میرسد که سیب (خصوصا پوست سیب) حاوی کورستین هستند.
رئیس این مطالعه، دکتر لی گفت: سیبهای تازه با توجه به اندازه سهم، دارای بالاترین سطوح کورستین در مقایسه با سایر میوهها و سبزیجات است و شاید جزء بهترین انتخابهای غذایی برای مبارزه با آلزایمر باشند.
۷. سیب می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند
کورستین، آنتی اکسیدان موجود در سیب که به محافظت از مغز کمک میکند، ممکن است قادر به تقویت سیستم ایمنی بدن شما نیز باشد. به گفته مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، کورستین ویژگیهای ضد آلرژی قابل توجهی در مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است. کورستین در لولههای آزمایش، مانع آزاد شدن هیستامینها (مواد شیمیایی که باعث واکنشهای آلرژیک میشوند) توسط سلولهای ایمنی میشود. بر این اساس محققان فکر میکنند که کورستین ممکن است به کاهش علائم آلرژیها از جمله آبریزش بینی، آبریزش چشم، کهیر و تورم لب و صورت کمک کند.
۸. سیب انرژی شما را افزایش می دهد
سیب، یک منبع عالی از کربوهیدراتهای ساده هستند که میتوانند به سرعت به انرژی تبدیل شوند. بنابراین سیبها، یک انتخاب عالی برای میان وعده عصر یا قبل از تمرین هستند. این میوه سرشار از فیبر است که کمک میکند احساس سیری به شما دست دهد، اما آنقدر معدهتان را پر نمیکند که دیگر نتوانید کاری انجام دهید. این دقیقا همان چیزی است که شما هنگامی که در رفت و آمد هستید، از یک میان وعده میخواهید. سیبها را با یک منبع چربی سالم، مانند: کره بادام زمینی یا پسته ترکیب کنید تا یک میان وعده پرانرژی داشته باشید که شما را به مدت طولانی، قوی نگه خواهد داشت.