۱۸حقیقت کاربردی که در مواقع خطر جان شما را نجات خواهند داد
آیا میتوانید در شرایط سخت گلیم خود را از آب بیرون بکشید؟ در این مقاله 18 نکته مهم و اساسی را یاد خواهید گرفت تا در شرایط سخت بتوانید زنده بمانید.
به گزارش آلامتو و به نقل از روزیاتو؛ همه ما با برخی از بایدها و نبایدهای زندگی در راستای حفظ سلامت و پیشگیری از گرفتار شدن در هرگونه مهلکه یا شرایط دشواری، آشنا هستیم. اما برخی از مسائل هستند که بسیاری از ما از آنها آگاه نیستیم و در مواقع لزوم، نمی توانیم جان خود یا اطرافیان را نجات دهیم.
مثلا همه می دانیم که هنگام رانندگی نباید با موبایل پیام داد. اما شاید ندانید که موقع تشنگی و وجود نداشتن آب، بهتر است تا حد امکان از خوردن برف پرهیز کنید زیرا موجب کاهش انرژی بدن شما شده و حرارت آن را کاهش می دهد.
برای دانستن برخی حقایق کاربردی برای نجات جان خود در مواقع بحران در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
«مورالی کریشنان»، یکی از مشاوران مسائل ایمنی، بیان داشته که استفاده از موبایل هنگام راه رفتن، تمرکز و هوشیاری بسیار بالائی می طلبد. به همین خاطر بسیاری از افراد قادر به انجام آن نیستند. نتیجه آن این است که نمی توانید به طور همزمان روی هر دو کار تمرکز کنید. شاید نهایتا قادر باشید هنگام راه رفتن، آدامس بجوید. به این مشکل «کوری تشخیصی» گفته می شود. به همین خاطر است که وقتی سرتان در موبایل است نزدیک شدن یک شئ را حس می کنید اما نمی توانید تشخیص دهید که آن شئ، ممکن است یک ماشین پر سرعت باشد.
برای این منظور، آینه را طوری تنظیم کنید که لبه های ماشین خود را به سختی ببینید. به این ترتیب می توانید نقاط کور آینه های بغل را از بین ببرید. آینه شیشه جلو هم موقعیت وسایل نقلیه در پشت سرتان را نشان خواهد داد. این کار مجموعا چند ثانیه بیشتر وقت شما را نمی گیرد اما در عوض از بسیاری از تصادفات پیشگیری می نماید.
لازم است بدانید که بین خیس بودن و احساس سرما و برعکس، رابطه مستقیمی وجود دارد. برای اینکه در فصل سرما دمای بدنتان به طور ناگهانی پائین نیاید، بهتر است از لباس های پشمی به جای لباس های نخی استفاده کنید. پارچه های پشمی رطوبت را به خود جذب کرده و مانع از خیس شدن پوست می شوند. همچنین برای حفظ گرمای بدن، لازم است که پوست خود را خشک نگه دارید.
بدن برای تبدیل مواد از گونه ای به گونه دیگر انرژی زیادی مصرف می کند. بنابراین توصیه می شود فقط در مواقع اضطراری از برف به عنوان آب و برای رفع تشنگی استفاده کنید. به این دلیل که برای به دست آوردن مقدار کمی آب، حرارت زیادی از بدن خود را از دست خواهید داد.
«آلوین یپ» در مورد جلیقه های نجاتی که در طول پرواز به تن می کنید بیان داشته که هنگام فرود اضطراری روی آب، بهتر است پس از خروج از هواپیما جلیقه نجات خود را باد کنید. دلیل آن این است که اگر داخل کابین هواپیما پر از آب شود و جلیقه شما هم باد کرده باشد، نمی توانید به راحتی حرکت کنید و این مساله می تواند خطرناک باشد. برای این منظور، بهترین کار این است که خود را به در خروج رسانده و سپس جلیقه را باد کنید.
مانور هایملیک در واقع فشار دادن شدید و ناگهانی شکم درست زیر جناق سینه است که در مورد کسانی که چیزی در گلوی شان گیر کرده باشد، کاربرد دارد. برای اینکه این مانور را روی بدن خود اعمال کنید، باید مراحل زیر را طی کنید:
شما نمی دانید که غذای جدیدی که می خورید یا مکان جدیدی که می روید برایتان ایجاد حساسیت می کند یا خیر. بنابراین، بهترین و عاقلانه ترین کار این است که حتما چند ورق آنتی هیستامین قوی همراه خود داشته باشید تا از بروز هر گونه مشکلی پیشگیری نمائید.
وقتی فردی دچار برق گرفتگی می شود، می توانید با قطع جریان برق تا حد زیادی به زنده ماندن وی کمک کنید. اما اگر امکان دسترسی به منبع برق وجود نداشت، باز هم می توانید با این ترفندی که ذکر می کنیم، جان وی را نجات دهید؛ به این صورت که فرد برق گرفته را با استفاده از یک چوب یا میله بزنید. این کار موجب قطع شدن جریان برق شده و به این ترتیب می توانید او را از کام مرگ بیرون بکشید.
خوب است انسان ها بدانند که بدن آنها قادر است ۳ دقیقه بدون هوا، ۳ ساعت بدون سرپناه در شرایط آب و هوایی بد، ۳ روز بدون آب و ۳ هفته بدون غذا باشند.
«روچین آگاروال» توضیح داده که مردم هرگز نباید روی روغنی که آتش گرفته آب بریزند. مولکول های آب در کف ظرفی که آتش گرفته ته نشین شده و به سرعت تبخیر می شوند و این امر به بیشتر شدن آتش دامن می زند. به جای این کار، شعله را خاموش کرده و با قرار دادن در روی قابلمه، مسیر رسیدن اکسیژن به آن را مسدود کنید.
وقتی وسیله تیزی وارد بدن می شود، اگر آن را بیرون بکشید به افزایش خون ریزی کمک کرده اید. به جای این کار، سعی کنید آن را با پارچه یا هر چه دم دست دارید بپوشانید تا به بیمارستان برسید.
یک متخصص پرواز به نام «سانکت شاه» بیان داشته که با آگاهی از قانون +۳/-۸ مردم می تواند خود را برای وقوع هر نوع رویداد ناگواری آماده کنند. به همین خاطر بسیار مهم است که در این زمان بسیار هوشیار بوده و حواستان به همه اتفاق های اطراف باشد.
برای اینکه کمترین میزان دود و گازهای سمی را تنفس کنید، هنگام گیر افتادن در حریق کف زمین دراز بکشید و تا حد امکان کمتر نفس بکشید.
تحقیقات روانشناسی ثابت کرده وقتی کسی در ازدحام و شلوغی دچار آسیب می شود، تقریبا هیچ کسی به کمک او نمی رود زیرا همه تصور می کنند یکی دیگر این کار را انجام خواهد داد. بنابراین، اگر در چنین شرایطی قرار گرفتید، بهترین کار این است که از کسانی که اطرافتان هستند به طور مستقیم طلب کمک کنید.
به جای استفاده از چماق و یا اسلحه، از یک چراق قوه پرنور برای فراری دادن دزد استفاده کنید. اگر فردی به سمت شما هجوم آورد، یک نور با شدت بالای ۳۰۰ لومن (مقدار نوری که در یک ثانیه ساطع می شود) (به خصوص در شب) می تواند به شما برای فرار کردن کمک کند. با این روش هیچ کس صدمه نمی بیند و شما می توانید مشکل را حل کنید
جریان همیشه به صورت سراشیبی ادامه دارد و معمولا به شاخه ای بزرگ تر یا منبع آب متصل می گردد. حصارها نیز معمولا به جاده و یا یک آبادی (ساختمان) ختم می گردند.
هنگام که مقامات محلی درباره وقوع فجایع هشدار می دهند، بسیاری از مردم حتی در زمان اعلام تخلیه، در سر جای خود باقی می مانند. روانشناسان این پدیده را «تعصب عادی» می نامند. این مسئله به این علت رخ می دهد که مردم گمان می کنند حتی زمانی که در خطر هستند، همه چیز رو به راه خواهد شد.
افراد می توانند با شناسایی چند محل به عنوان راه خروج، این چرخه را بشکنند. تمرین برای داشتن آمادگی ذهنی، می تواند هوشیاری شما را افزایش دهد.
ولتاژی که در آن ها وجود دارد، به اندازه ای قوی هست که خاک اطراف را تحت تاثیر قرار دهد. اگر با چنین صحنه ای مواجه شدید، مسیر خود را تغییر داده و با پلیس تماس بگیرید. اگر یکی از خطوط نزدیک شما افتاد، پاهای خود را جفت کرده و با پرش و حرکت سریع، از محل دور گردید. راه رفتن به صورت عادی می تواند برق را از هر دو پا به بدن وارد نموده و باعث ایجاد جریان الکتریکی در بدن شما شود.