محمدحسن کرمانی در نشست خبری که در راستای تشریح جزئیات شکایت تشکلهای بخش خصوصی از سازمان میراث فرهنگی به دیوان عدالت اداری برگزار شد عنوان کرد: مهرماه سال گذشته یک مصوبهای توسط سازمان میراث فرهنگی رونمایی شد. برخلاف ماده 2 و 3 قانون بهبود محیط کسب و کار که این سازمان را ملزم میکند که از تشکلها در این رابطه نظرخواهی شود اما این اتفاق از سوی سازمان میراث فرهنگی رخ نداد.
وی در همین رابطه ادامه داد: ماده 25 این آییننامه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را ملزم میکند تا تشکلهای تخصصی گردشگری ایجاد کند، که این امر دخالت دولت در موضوع تشکلهاست، که ما در این رابطه معترض بودهایم.
کرمانی تصریح کرد: مدتها پیش پیرو این موضوع با اقای سلطانیفر و معاون گردشگری و مدیرکل نظارت و ارزیابی تاسیسات گردشگری جلسات مختلفی برگزار شد. حتی قبل از عید باز هم جلسه داشتیم و از سازمان خواستیم که دست نگه دارند تا دستورالعمل ایجاد و اصلاح و نظارت تاسیسات گردشگری و موضوع تشکلهای حرفهای برای گردشگری با تغییراتی امضا شود، به رییس سازمان هم گفتم که دولتیها نباید برای ما تشکل درست کنند.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با بیان اینکه این آییننامه از ریشه و بنیاد با یکدیگر تطبیق ندارد گفت: این امر نشاندهنده یک نوع عجله در تنظیم این آییننامه و گرفتن سریع مصوبه از دولت بوده است.
کرمانی با بیان اینکه در طول این سالهای گذشته ما به این نوع مصوبات عادت کردهایم، خاطرنشان کرد: ما به این موضوع باور داریم که تشکلها در کشور آن طور باید قوی عمل نمیکنند اما اعتقاد داریم دولت غاصب حقوق این تشکلهاست است؛ دولت به هیچ عنوان حاضر نیست یک قدم از حقوقی که متعلق به تشکلهاست عقب بنشیند.
کرمانی افزود: ما معتقدیم که تشکلها باید تدریجا به رشد برسند و رشد آنها به مرور زمان خواهد بود نه با دولت. دولت باید قانون را اصلاح کند و حقوق را به تشکلها واگذار کند و در نهایت بازخواست و گزارش آن را بخواهد.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران گفت: در همین رابطه ما از 4 ماه گذشته در خصوص این آییننامه به دیوان عدالت اداری کشور شکایت کردهایم و منتظر به نتیجه رسیدن آن هستیم.