جام جم سرا به نقل از مهر: دکتر زهرا عبداللهی با اشاره به ضرورت اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی، افزود: با توجه به اینکه الگوی مصرف غذایی و رفتارهای تغذیهای در کشور تغییر پیدا کرده است، از این رو ذائقه غذایی افراد به سمت غذاهای شور، چرب و شیرین رفته که قاعدتاً این رفتار نامناسب غذایی باعث شده است تا نیمی از مردم کشور، دچاراضافه وزن و چاقی، دیابت، چربی خون و فشار خون بالا شوند.
وی ادامه داد: اگر این الگوی مصرف مواد غذایی تغییر پیدا نکند، قطعا در آینده مشکلات سلامتی در جامعه نمود بیشتری پیدا خواهد کرد. از این رو باید عادات و رفتارهای غذایی را درست کنیم. در طبخ غذا، نمک کمتری استفاده و نمک زیاد روی غذا نریزیم، حتی از نمکدان نیز استفاده نکنیم.
عبداللهی افزود: متاسفانه ۸۰ درصد مردم در سفرههایشان از نمکدان استفاده میکنند. باید توجه داشته باشیم که باید کمتر از ۵ گرم در روز نمک یعنی کمتر از یک قاشق چایخوری مصرف نماییم. بنابراین نمکدان را باید کنار گذاشت و مصرف نمک را باید کم کرد. همچنین صنایع غذایی میبایست میزان نمک محصولات تولیدی خود را کاهش دهند. مثلا پنیر، دوغ و... که نمکشان زیاد است. از نانوایان درخواست کنیم تا نمک مصرفی نان را کاهش دهند.
وی با بیان اینکه ما عادت داریم غذاهای سرخ شده بخوریم و باید این عادت را اصلاح کرده، آن عذاها را کاهش دهیم، ادامه داد: شیر و لبنیات پرچرب نخوریم؛ چرا که چرب اشباع شده، باعث بالا رفتن چربی خون میشود. مصرف شیرینی، انواع نوشیدنی قند و نوشابه را نیز کاهش دهیم و مصرفشان نکنیم.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان با بیان اینکه ذائقه کودکان را باید اصلاح کنیم، اظهارکرد: باید در روز ۳۰ دقیقه پیاده روی تند و تحرک داشته باشیم و بچهها را به تحرک و ورزش عادت دهیم. همچنین به کودکان نمک و شکر ندهیم تا عادت نکنند در بزرگسالی غذاهای شکر چربی و نمک را مصرغ کنند. بنابراین مصرف موادقندی و چربی را از همان دوران کودکی کم کنیم.
لینک منبع :
ذائقه شور و شیرین ایرانیها باید اصلاح شودImages for ذائقه شور و شیرین ایرانیها باید اصلاح شود
ذائقه شور و شیرین ایرانیها باید اصلاح شود - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/sara/.../ذائقه-شور-و-شیرین-ایرانیها-باید-اصلاح-شودCached13 ا کتبر 2014 ... مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با اشاره به ضرورت اصلاح الگوی
غذایی خانوادهها گفت: ذائقه غذایی افراد به سمت غذاهای شور، چرب و ...
ذائقه شور و شیرین ایرانیها باید اصلاح شود - جام جم آنلاین
77.104.65.15/sara/.../ذائقه-شور-و-شیرین-ایرانیها-باید-اصلاح-شودCached13 ا کتبر 2014 ... مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با اشاره به ضرورت اصلاح الگوی
غذایی خانوادهها گفت: ذائقه غذایی افراد به سمت غذاهای شور، چرب و ...
دیناروند: ذائقه ایرانی ها باید اصلاح شود - ایسکانیوز | دمادم
https://damadam.ir/news/دیناروند-ذائقه-ایرانی-ها-باید-اصلاح-شود/3719656
رییس سازمان غذا و دارو گفت: ذائقه ایرانی ها به سمت مواد غذایی شور، شیرین و چرب
هدایت شده است و اصلاح این ذائقه نیاز به زمان دارد. به گزارش ایسکانیوز ...
ذائقه شور و شیرین ایرانیها/ ضرورت اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی ...
www.daroughaza.com/view-33989.htmlCached14 ا کتبر 2014 ... ذائقه شور و شیرین ایرانیها/ ضرورت اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی ... بنابراین
نمکدان را باید کنار گذاشت و مصرف نمک را باید کم کرد. ... ادامه داد: شیر و لبنیات
پرچرب نخوریم؛ چرا که چرب اشباع شده، باعث بالا رفتن چربی خون می شود.
ذائقه مردم به غذاهای شور، شیرین و چرب عادت کرده / 60 % کودکان ایران ...
www.entekhab.ir/.../ذائقه-مردم-به-غذاهای-شور-شیرین-و-چرب-عادت-کرده-60-کودکان-ایران-اضافه-وزن-دارندCachedذائقه مردم به غذاهای شور، شیرین و چرب عادت کرده / 60 % کودکان ایران اضافه وزن دارند
... دستوری صادر کرد تا مردم تغییر ذائقه دهند بلکه باید بتدریج آن را اصلاح کرد.
رئیس سازمان غذا و دارو: ذائقه مردم به غذاهای شور، شیرین و ... - عصر ایران
www.asriran.com/.../رئیس-سازمان-غذا-و-دارو-ذائقه-مردم-به-غذاهای-شور-شیرین-و-چرب-عادت-کرده-60-کودکان-ایران-اضافه-وزن-دارندCached17 ا کتبر 2016 ... وی افزود: ذائقه مردم به غذاهای شور، شیرین و چرب عادت کرده است و نمی توان ... صادر کرد
تا مردم تغییر ذائقه دهند بلکه باید بتدریج آن را اصلاح کرد.
آزمایشگاه رویش | هشدار وزارت بهداشت: مرگ های شور و شیرین در ایران
myrooyesh.com/2015/.../هشدار-وزارت-بهداشت-مرگ-های-شور-و-شیرین/Cached18 ژانویه 2015 ... در حالی که، خیلی ها هنوز باور ندارند که غذاهای شور و شیرین، عمر آنها را کوتاهتر می کند
. ... و در این خصوص اصلاح شیوه زندگی و اصلاح تغذیه و غذای جامعه از ضروریات است. ...
بنابراین باید به سمت محدود کردن مصرف شکر حرکت شود. ... در ایران مصرف نمک
تابع الگوهای غلط تغذیه است متاسفانه از کودکی ذائقه ما ایرانی ها را ...
ذائقه شور و شیرین ایرانیها | خبرگو
khabargo.ir/ذائقه-شور-و-شیرین-ایرانیها/
بنابراین نمکدان را باید کنار گذاشت و مصرف نمک را باید کم کرد. ... و لبنیات
پرچرب نخوریم؛ چرا که چرب اشباع شده، باعث بالا رفتن چربی خون می شود. ... جامعه
وزارت بهداشت در پایان با بیان اینکه ذائقه کودکان را باید اصلاح کنیم، اظهارکرد:
باید در روز ...
سپید آنلاین چرایی ذائقه شور ایرانیها
sepidonline.ir/9181-چرایی-ذائقه-شور-ایرانیها.htmlCached24 سپتامبر 2016 ... رئیس سازمان غذا و دارو با انتقاد از تبلیغاتی که در رسانههای مختلف درباره مصرف
غذاهای شور و شیرین در کشور انجام میشود، گفت: «اصلاح این ذائقهها ...
جمعه 27 مرداد 1396 ساعت 02:41