مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

دانستنی‌هایی برای سرخ کردن سالم غذا

جام جم سرا: اگرچه توصیه می‌شود که موادغذایی را کمتر سرخ کنید اما در مواردی که نیاز به انجام این کار دارید، به موارد ذیل به نقل از سایت «Readersdigest» توجه کنید:

همه روغن‌ها، یکسان تهیه می‌شود

اولین گام برای به دست آوردن نتیجه بهتر، انتخاب روغن مناسب است. لازم است طعم و نقطه جوش روغن قبل از پخت در نظر گرفته شود. طعم روغن به منبع آن ارتباط دارد. به عنوان مثال روغن کانولا از گیاه کلزا تهیه می‌شود و طعم خاصی ندارد در حالی که روغن زیتون بر حسب نوع آن دارای طعم است. نقطه جوش روغن، دمایی است که روغن شروع به دود کردن می‌کند و فاسد می‌شود. در این روند، ساختار مولکولی روغن شروع به شکستن می‌کند و اکرولین نوعی ترکیب بدبو به وجود می‌آید. به همین دلیل، برای سرخ کردن، به روغن با نقطه جوش بالا (۳۷۵F) نیاز است تا مولکول‌ها به آسانی شکسته نشود. روغن‌هایی با نقطه جوش بالا شامل روغن بادام زمینی، آفتابگردان، کانولا و... است. تغییر دمای مکرر می‌تواند خطرناک باشد و عمر روغن را کاهش می‌دهد.

آب و روغن، دشمنان دیرینه

آب بد‌ترین دشمن روغن است. این موضوع نه تنها به دلیل آن است که این ۲ ماده با هم مخلوط نمی‌شود، بلکه افزودن آب به روغن داغ می‌تواند باعث پاشیده شدن روغن شود. مکان کار خود را تمیز و خشک نگه دارید. تمامی مواد غذایی قبل از سرخ کردن کاملاً خشک شود.

اول سرخ کنید، بعد نمک بزنید

نمک ماده اصلی هر نوع غذای سرخ کردنی است. هرگز به ماده غذایی که قصد دارید سرخ کنید نمک اضافه نکنید. نمک با جذب کردن رطوبت سطح غذا، باعث پاشیده شدن روغن می‌شود. علاوه بر آن نمک، نقطه دود روغن را کاهش می‌دهد، در نتیجه مولکول‌های روغن سریع‌تر شکسته می‌شود. همیشه نمک را پس از سرخ کردن غذا اضافه کنید تا به آن بچسبد.

ظروف پخت سنگین بهتر است

لازم نیست از ظروف گران استفاده کنید بلکه کافی است که ظرف سنگین باشد تا دمای روغن یکنواخت افزایش پیدا کند. در ماهیتابه‌های سنگین، روغن به آرامی گرم می‌شود. در حالی که در ماهیتابه‌هایی که ته آن نازک است روغن سریع جوش می‌آید. ماهیتابه باید بغل‌های کمی بلند داشته باشد تا روغن به بیرون راه پیدا نکند.

سرعت در کار

برای سرخ کردن باید سریع عمل کنید. مواد غذایی باید در روغن داغ فرو برده و سریع سرخ شود. به محض قرار دادن غذا در روغن دمای آن کاهش پیدا می‌کند. پس قبل از سرخ کردن بگذارید روغن به دمای اصلی بازگردد سپس غذای بعدی را به آن اضافه کنید. برخی محققان معتقدند که می‌توان روغن را از صافی رد و مجدداً از آن استفاده کرد. اما فراموش نکنید که روغن حرارت دیده شروع به شکستن می‌کند و در آن ترکیب‌های نامناسب به وجود می‌آید. بنابراین اگر می‌خواهید از روغن استفاده مجدد کنید، بگذارید خنک شود، سپس آن رااز صافی ریز، رد کنید. روغن بازیافت شده را تا زمان استفاده در یخچال قرار دهید. به یاد داشته باشید که نباید روغن استفاده شده را با روغن تازه مخلوط کرد. زیرا حتی اگر چند بار روغن مصرف شده را از صافی رد کنید، ذرات شکسته شده در آن می‌ماند.

استفاده مجدد

به مرور زمان، حرارت بالا، آب، هوا و مواد غذایی، مولکول‌های روغن را می‌شکند اما چه زمانی می‌توان فهمید که وقت دور ریختن این روغن است؟ موقعی که در دمای طبیعی بیش از حد دود کند؛ تغییر رنگ و بوی نامطبوع نیز می‌تواند به شما در تشخیص روغن فاسد شده کمک کند. (خراسان)



لینک منبع :دانستنی‌هایی برای سرخ کردن سالم غذا

دانستنی‌هایی برای سرخ کردن سالم غذا - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../دانستنی‌هایی-برای-سرخ-کردن-سالم-غذا‎Cached1 جولای 2014 ... تصویر دانستنی‌هایی برای سرخ کردن سالم غذا. جام جم سرا: اگرچه توصیه می‌شود که موادغذایی را کمتر سرخ کنید اما در مواردی که نیاز به انجام این کار ... روش صحیح سرخ کردن غذا - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../روش-صحیح-سرخ-کردن-غذا‎Cached Similar3 سپتامبر 2013 ... از ظرف‌های آلومینیومی برای سرخ کردن غذا و نگه‌داری روغن استفاده نکنید. ... البته با رعایت این نکته‌ها می‌توانید غذاهای سرخ کرده سالم تری تهیه کنید، ... T-Food - دانستنیهایی برای سرخ کردن سالم غذا به روش پخت... | Facebook https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid...id...index... دانستنیهایی برای سرخ کردن سالم غذا به روش پخت غذا با روغن فراوان، حرارت خشک گفته می‌شود زیرا حرارت بدون وجود آب به مواد غذایی منتقل می‌شود. این امر در... نکاتی برای سرخ کردن مناسب غذا - تالاب www.talab.org/cookery/.../نکاتی-برای-سرخ-کردن-مناسب-غذا.html‎Cachedنکاتی برای سرخ کردن مناسب غذا روغنی برای چند بار سرخ کردن مناسب است که نقطه دود بالایی داشته باشد سالم ترین روش برای پخت غذا، روش. نکاتی برای سرخ کردن غذا - بیتوته www.beytoote.com/housekeeping/.../tips1-frying-food1.html‎Cachedقبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بپرهیزید. نمک باعث می‌شود روغن زودتر تخریب شود. همچنین نمک باعث جذب رطوبت به سطح غذا شده که سبب می‌شود موقع ... روش عالی سرخ کردن غذا برای جلوگیری از چاقی - بیتوته www.beytoote.com/housekeeping/.../frying-food1-obesity1.html‎Cached Similarنکته های رژیمی آشپزی روش های سرخ کردن غذا,سرخ کردن رژیمی,بهترین روغن برای ... هستند، سرخ کردن غذا باعث می‌شود این چاقی تشدید شده و غذاها از سمت سالم بودن به ... روش های صحیح سرخ کردن غذا چیست؟ - دانستنیها information.cafegolzar.com/?p=13158‎Cached13 سپتامبر 2015 ... سالم ترین روش پخت غذا، آب پزکردن است بنابراین باید از سرخ کردن موادغذایی اجتناب کرد چون این نوع روش طبخ مناسب نیست و جذب بالای روغن به ... آیا روغن زیتون برای سرخ کردن مناسب است؟ - الو دکتر https://www.alodoctor.ir/.../آیا-روغن-زیتون-برای-سرخ-کردن-مناسب-است؟‎Cachedدر بسیاری از دستورهای آشپزی رسانه‌ها دیده می‌شود که آشپز برای نشان دادن توجهش به سلامت مواد غذایی از روغن زیتون برای سرخ کردن استفاده می‌کند؛ حال آنکه روغن زیتون ... دانستنی‌هایی درباره‌ی روغن کنجد - تبیان article.tebyan.net/251941/دانستنی-هایی-درباره-ی-روغن-کنجد‎Cached22 جولای 2013 ... برخی از افراد تصور می‌کنند بعضی از روغن‌ها مانند روغن کنجد حین سرخ کردن جذب غذا نمی‌شود در صورتی که این نظر درست نیست و همه روغن‌ها به هر حال ... نکته هایی برای سرخ کردن سالم غذا - ترکمن نیوز www.turkmensnews.com/دانستنی‌های.../13997-نکته-هایی-برای-سرخ-کردن-سالم-غذا.html‎Cached10 مه 2017 ... آشپزی-تورکمن نیوز- سرخ کردن غذاها یکی از روش های پخت غذا است که اگر اصول آن را درست انجام ندهید می تواند سلامت تان را به خطر بیاندازد. با خواندن ...