مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

اشتباهات رایج والدین در دعواهای فرزندان

دکتر هادی صدر، کار‌شناس و مشاور خانواده در ادامه نکاتی را مطرح می‌کند تا اگر شما پدر یا مادر هستید یا خواهر و برادر کوچک‌تر از خودتان دارید، بهترین عکس العمل را در زمان دیدن دعوای فرزندتان با بچه‌های دیگران از خود نشان دهید.


دلایل دعوای بچه‌ها را نمی‌دانید

اگر والدین بدانند چرا بچه‌ها با هم دعوا می‌کنند، می‌توانند به آن‌ها کمک کنند تا بدانند چه کاری را باید انجام دهند تا این تنش‌ها کاهش یابد و روابط دوستانه تری بین بقیه بچه‌ها و فرزندشان حاکم شود. توجه داشته باشید که بچه‌ها به دلایل مختلفی با هم دعوا می‌کنند. معمولا والدین نمی‌دانند چه زمان باید اجازه دهند دعوای فرزندشان روند عادی خودش را طی کند و چه زمان دخالت کنند و وارد عمل شوند و از ادامه دعوا جلوگیری کنند.


توجه به فرزند به محض شروع دعوا

بچه‌ها به دلایل مختلفی با هم بحث و دعوا می‌کنند و باعث اذیت هم می‌شوند. گاهی آن‌ها خسته و عصبی و گرسنه هستند، گاهی نیز به دنبال جلب توجه هستند، گاهی می‌خواهند قدرت خود را اثبات کنند و گاهی نیز دنبال یک همبازی و همراه هستند.
بعضی اوقات برای اینکه بچه‌ها بتوانند توجه والدینشان را جلب کنند، وارد یک عادت بد و چرخه معیوب می‌شوند چراکه تا زمانی که آن‌ها ساکت، آرام و منطقی هستند و با دوست‌هایشان همکاری و بازی می‌کنند، شما سرگرم کارهای خودتان هستید و هیچ توجهی به آن‌ها ندارید اما بلافاصله که جنگ و دعوا را با هم شروع می‌کنند، شما به سراغ فرزندتان می‌روید، با او حرف می‌زنید و حتی او را حمایت و نصیحت می‌کنید و برای او وقت می‌گذارید.
اگر چنین رفتارهایی در واکنش‌های شما دیده می‌شود، وقت آن است که با یک برنامه ریزی صحیح و تجدید نظر در برنامه‌های گذشته تصمیم بگیرید که زمانی که فرزندان شما رفتار خوب و مناسب دارند، به آن‌ها توجه کنید و آن‌ها را تشویق و تحسین کنید.


خونسرد نبودن و مراقبت همیشگی از کودک

شما به عنوان پدر و مادر یا یک بزرگ‌تر باید گاهی سعی کنید نسبت به دعوا‌ها و جر و بحث‌های کوچک بی‌توجه باشید، گویی نه چیزی می‌بینید و نه چیزی می‌شنوید. شما باید سرگرم کار خودتان شوید، خونسرد و آرام بمانید و از نگاه کردن به آن‌ها اجتناب کنید. بعضی مواقع لازم است کارهای بچه‌ها را نادیده بگیرید البته مشروط به اینکه هیچ کدام از آن‌ها در معرض آسیب و خطر نباشند.


اگر می‌بینید اوضاع خارج از کنترل نیست، ممکن است ترک کردن اتاق برای شما مفید باشد. چشم پوشی و نادیده گرفتن، زمانی اثر بهتری دارد که شما سعی می‌کنید زمانی که بچه‌ها رفتارهای خوب و مناسب دارند به آن‌ها توجه کنید و آن‌ها را تحسین و تشویق کنید. به بچه‌ها بیاموزید که توجه را به روش مثبتی بطلبند و با رفتارهای منفی متوسل به جلب توجه نشوند.


مقایسه کردن‌های آگاهانه و ناآگاهانه

مقایسه کردن کودکان با یکدیگر، یکی دیگر از دلایل دعوای آن‌ها با یکدیگر است. گاهی شما متوجه نیستید ولی ممکن است به دلایل مختلف بچه‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید و شاید فکر می‌کنید چنین مقایسه‌ای کودک را شرمنده می‌کند و انگیزه‌ای می‌شود تا او بهتر عمل کند اما برعکس، مقایسه کردن باعث ایجاد حسادت در بچه‌ها می‌شود و روابط آن‌ها را با هم خراب می‌کند. بنابراین از مقایسه کودکان با یکدیگر اجتناب و به آسیب‌های آن فکر کنید.


آموزش ندادن مهارت برقراری ارتباط موثر‌تر به فرزند

عصر ایران نیز در همین باره می‌نویسد که به نظر می‌رسد بعضی بچه‌ها توانایی خاصی برای جذب بقیه بچه‌ها به بازی دارند ولی عده‌ای از بچه‌ها در این زمینه مشکل دارند و زود به این نتیجه می‌رسند که باید با بحث و دعوا دیگران را درگیر بازی کنند؛ یعنی هدف اصلی آن‌ها این است که با بچه دیگری بازی کنند، اما نمی‌دانند چگونه باید شروع کنند و این کار را انجام دهند. شما می‌توانید به فرزندتان بیاموزید که چگونه با دیگران ارتباط بهتر و موثرتری برقرار کند تا این مشکل را رفع کنید.


تشویق فرزند به کتک کاری

پدر و مادر‌ها نباید کتک زدن و دعوا را به فرزندشان بیاموزند چراکه خشونت روش خوبی برای حل مشکلات نیست و لازم است این مسئله را کاملا به کودک فهماند. به او یاد دهید کتک زدن دوستان نه تنها کار درستی نیست، بلکه می‌تواند خطرناک هم باشد.
نباید سیلی را با سیلی جواب داد حتی اگر فرزند شما خشن است و عادت به زدن دوستانش دارد، بهتر است او را تهدید کنید که در صورت تکرار این عمل، تنبیه خواهد شد.
شاید بپرسید که اگر به فرزندم بگویم کتک نزن یا دعوا نکن، پس چگونه از خود دفاع کردن را به او بیاموزم؟ پاسخ این است که به او بگویید اگر دیگران به او حمله کردند فورا یکی از بزرگتر‌ها را باخبر کند.
متاسفانه گاهی والدین به این موضوع بی‌توجهند و حتی وقتی کودک از یکی از دوستان به آن‌ها گله می‌کند، اهمیتی به اصل ماجرا نمی‌دهند و می‌گویند اشکالی ندارد. روش صحیح در این مواقع این است که دلیل دعوا را جویا شوید و به فرزندتان بیاموزید چگونه با کودکی که او را زده، برخورد کند.
منظور آموزش سیلی در مقابل سیلی نیست بلکه باید رفتار درست را به او بیاموزید؛ به طور مثال به کودک بگویید به کسی که تو را زد با جدیت بگو: «تو دیگر دوست من نیستی و من دیگر با تو بازی نخواهم کرد.»


شرط دخالت والدین در دعوای کودکان

با این حال و اگر کودکی به تنهایی موفق به مدیریت دعوایش نشد، شما می‌توانید با کودکی که او را کتک زده است، مستقیم صحبت کنید. بهترین روش، بیان این جمله است: «اگر دست از کار زشتت برنداری، با من طرف خواهی بود» توجه داشته باشید که کودک تا ۸ سالگی به حمایت والدین نیاز دارد و باید بفهمد که می‌تواند روی کمک آن‌ها حساب کند. به این ترتیب اعتماد به نفس او بالا‌تر می‌رود و در آینده رفتارهای بهتری از خودش نشان خواهد داد. (خراسان)



لینک منبع :اشتباهات رایج والدین در دعواهای فرزندان

اشتباهات رایج والدین در دعواهای فرزندان - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../اشتباهات-رایج-والدین-در-دعواهای-فرزندان‎Cached6 ژانویه 2015 ... جام جم سرا: بچه‌ها با هم دعوا می‌کنند. این رفتار کاملا عادی است و والدین تا زمانی که ندانند چرا فرزندشان دعوا کرده است، نمی‌توانند به او کمک کنند. با اشتباهات رایج والدین در برخورد با دعوای فرزندانشان بیشتر آشنا ... jadeyesabz.com/اشتباهات_والدین_دعوای_فرزندان/‎Cached30 آوریل 2017 ... یکی از اشتباهات رایج والدین در برخورد با دعوای فرزندانشان، دخالت در موارد غیر ضروری است. در دعوای میان فرندان، اصل بر بی طرفی و عدم دخالت بزرگ ... مادرانه :: والدین این اشتباهات را در دعواهای بین فرزندان نکنند madaraneh.com/fa/content/2008.html‎Cached5 ژانویه 2016 ... والدین این اشتباهات را در دعواهای بین فرزندان نکنند ... دخالت و تبعیض، دو اشتباه رایج و مخرب والدین است که باعث می شود برخی اختلافات خواهر و ... تاثیر مشاجره و دعوای والدین بر فرزندان | ستاره setare.com/fa/news/.../تاثیر-مشاجره-و-دعوای-والدین-بر-فرزندان‎Cached20 جولای 2017 ... تاثیر مشاجره والدین بر فرزندان حتی می‌تواند از تاثیر طلاق نیز بیشتر باشد و موجب ... از سوی دیگر اگر فرزندان شاهد وقایع ناراحت کننده و به خصوص دعوای پدر و مادرشان باشند در طول .... مقایسه فرزندان با دیگران؛ اشتباه رایج والدین ... کتک کاری فرزندان و اشتباهات رایج والدین www.taamolnews.ir/fa/news/81974‎Cached Similar6 ژانویه 2015 ... مجید حسین زاده- بچه ها با هم دعوا می کنند. این رفتار کاملا عادی است و والدین تا زمانی که ندانند چرا فرزندشان دعوا کرده است، نمی توانند به او کمک کنند. اشتباهات رایج والدین در دعواهای فرزندان | بچه ها با هم دعوا - قطره www.ghatreh.com/news/nn24238160/اشتباهات-رایج-والدین-دعواهای-فرزندان 6 ژانویه 2015 ... بچه ها با هم دعوا می کنند. این رفتار کاملا عادی است و والدین تا زمانی که ندانند چرا فرزندشان دعوا کرده است، نمی Ø. آخرین خبر | کتک کاری فرزندان و اشتباهات رایج والدین akharinkhabar.com/Pages/News.aspx?id=1283517‎Cached6 ژانویه 2015 ... خراسان/ بچه ها با هم دعوا می کنند. این رفتار کاملا عادی است و والدین تا زمانی که ندانند چرا فرزندشان دعوا کرده است، نمی توانند به او کمک کنند. چنین وا... بهترین واکنش والدین در برابر دعوا و کتک کاری بین فرزندان "دعوای ... https://baelm.net/بهترین-واکنش-والدین-در-برابر-دعوا-و-کتک/‎Cachedبهترین واکنش والدین در برابر دعوا و کتک کاری بین فرزندان “دعوای خواهر برادری” .... را کنترل کند و رفتار آرامی داشته باشد و کسی که اشتباه کرده است باید رفتار ... وظایف ما موقع دعوای بچه‌ها - دکتر بدری سادات بهرامی www.drbahramiclinic.com/article_read.php?...وظایف%20ما%20موقع%20دعوای%20بچه‌ها‎Cached Similar18 فوریه 2014 ... در واقع والدین به فرزند خود امنیت خاطر می‌دهند که تولد و ورود فرد جدید، روابط و عاطفه آنها را تغییری نخواهد ... یا حق تقدم را یاد بگیرند، نباید به هیچ وجه پدر و مادر در دعوای آنها دخالت کنند؛ به صحنه زیر دقت کنید: ... یک اشتباه رایج دیگر. دعوای بچه ها | رفتار با نوجوان - به سوی کمال besooiekamal.com/7-راهکار-برای-پایان-دادن-به-دعوای-بچه-ها/‎Cachedخیلی وقت ها دعوای بچه ها تبدیل به یک مشکل اساسی می شود و بدون اینکه والدین متوجه ... اما متاسفانه دخالت و تبعیض بین فرزندان دو اشتباه رایج و مخرب والدین است که ...