جام جم سرا به نقل از ایرنا: ویروس مزبور به دلیل انتقال احتمالی آن به انسان و امکان همه گیرشدنش در صورت جهش یافتن، به دغدغهای جهانی تبدیل شده است؛ بخصوص اگر بآسانی از پرندگان به انسان و سپس از انسانی به انسان دیگر شود.
بر اساس گزارش ساینس دیلی، این دستاورد علمی گام مهمی در مبارزه علیه نوعی کشنده از ویروس آنفلوآنزای مرغی به شمار میآید که در جمعیتهای پرندگان آسیای جنوب شرقی و بویژه اندونزی و ویتنام شیوع یافته است.
این دستاورد علمی که گزارش کامل آن در نشریه PLOS ONE منتشر شده، حاکی از امید دانشمندان برای ریشه کنی این بیماری خطرناک مشترک انسان و دام است.
دکتر فرهید همتزاده، استاد ارشد ویروسشناسی دانشکده علوم حیوانات و دامپزشکی دانشگاه آدلاید استرالیا و مدیر این پروژه علمی، گفت: آنفلوآنزای مرغی در صدر فهرست بیماریهای جدی سازمان بهداشت جهانی حیوانات قرار دارد.
وی ادامه داد: شیوع این بیماری در میان پرندگان تا حد زیادی توسط واکسیناسیون کنترل میشود و این امر قرارگرفتن انسان در معرض این ویروس را محدود میکند. اما توانایی تشخیص دادن بین پرندگان واکسینه شده و همچنان آلوده و پرندگانی که به طور طبیعی آلوده شدهاند، همواره چالشی عمده بوده است. این امر مانع از رهگیری ویروسی شده که هنوز هم میتواند در میان پرندگان واکسینه شده وجود داشته باشد و تحت فشار واکسیناسیون به گونههای جدید جهش یابد.
به گفته همتزاده، پرندگانی که واکسینه شدهاند اما هنوز هم دارای ویروس H۵N۱ زنده در بدنشان هستند، منبع اصلی ظهور گونههای جدید این ویروس هستند و چنین گونههایی حتی میتوانند برای پرندگان یا انسانها خطرناکتر باشند.
با آزمایش جدید همتزاده و همکارانش (فرشید هادی فر، اسماعیل ابراهیمی) میتوانند این پرندههای واکسینه شده دارای ویروس زنده را شناسایی کرده و مانع از گریز هر نوع گونه جهش یافته آن شوند. این امر برای پیشگیری از شیوع جهانی این ویروس و در نهایت ریشه کن کردن آن حیاتی است.
محققان حاضر در این مطالعه شامل دانشگاه ملبورن و سازمانهای اندونزیایی، اکنون در حال اجرای برنامههای نظارتی بزرگی در مرغداریهای سراسر اندونزی هستند. آزمایش DIVA جدید (تفاوت گذاری حیوانات آلوده از واکسینه شده) از پروتیین ویروسی ویژهای به نام Matrix protein ۲ استفاده میکند که به طور متفاوتی به سرم خونی حیوانات آلوده شده به طور طبیعی و حیوانات واکسینه شده اما هنوز آلوده، واکنش نشان میدهد.
از زمان شیوع نخستین مورد آنفلوآنزای مرغی در سال ۲۰۰۴، تولید آزمایش DIVA قابل اعتماد در اولویت جهانی بوده است. براساس آمار سازمان بهداشت جهانی، اندونزی در فاصله سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ با ۱۵۰ مورد مرگ ومیر بیشترین تلفات ناشی از آنفلوآنزای پرندگان را به خود اختصاص داد. کارشناسان وزارت بهداشت اندونزی پیش از این اعلام کرده بودند تا سال ۲۰۱۳ میلادی تولید انبوه واکسن آنفلوآنزای مرغی را آغاز میکنند، اما تاکنون این امر به نتیجه نرسیده است.
لینک منبع :
آنفلوانزای مرغی در مسیر ریشه کنیایرنا - آنفلوانزای مرغی در مسیر ریشه کنی
www.irna.ir/fa/News/81372669/Cached2 نوامبر 2014 ... آنفلوانزای مرغی در مسیر ریشه کنی. تهران-ایرنا- دکتر فرهید همت زاده، فرشید هادی فر
،اسماعیل ابراهیمی سه محقق ایرانی تیم تحقیقاتی یک دانشگاه ...
آنفلوانزای مرغی در مسیر ریشه کنی - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/sara/.../آنفلوانزای-مرغی-در-مسیر-ریشه-کنی
آنفلوانزای مرغی در مسیر ریشه کنی. یکشنبه 11 آبان 1393 ساعت 14:08. سه محقق
ایرانی تیم تحقیقاتی یک دانشگاه استرالیایی، ابزار آزمایشی جدیدی برای
شناسایی ...
آنفلوانزای مرغی در مسیر ریشه کنی - بیماری - مراقبت - سلامت نیوز
www.salamatnews.com/news/.../-آنفلوانزای-مرغی-در-مسیر-ریشه-کنی
آنفلوانزای مرغی در مسیر ریشه کنی. ۱۳۹۳/۰۸/۱۱ - ۱۲:۴۶ - کد خبر: 125836. سلامت
نیوز: دکتر فرهید همت زاده، فرشید هادی فر،اسماعیل ابراهیمی سه محقق ایرانی تیم ...
آنفلوانزای مرغی در مسیر ریشه کنی - جام جم آنلاین
188.75.89.4/sara/.../آنفلوانزای-مرغی-در-مسیر-ریشه-کنیCachedآنفلوانزای مرغی در مسیر ریشه کنی. یکشنبه 11 آبان 1393 ساعت 14:08. سه محقق
ایرانی تیم تحقیقاتی یک دانشگاه استرالیایی، ابزار آزمایشی جدیدی برای
شناسایی ...
Images for آنفلوانزای مرغی در مسیر ریشه کنی
آنفلوانزای مرغی در مسیر ریشه کنی - ایرنا - شهرخبر
www.shahrekhabar.com/medical/1414913640921299Cachedآنفلوانزای مرغی در مسیر ریشه کنی - ایرنا. ... آنفلوانزای مرغی در مسیر ریشه کنی.
گوگل پلاس فیس نما کلوب linkedin.
هشدار جدی سازمان دامپزشکی نسبت به آنفلوآنزای پرندگان
www.eghtesadnews.com/.../155682-هشدار-جدی-سازمان-دامپزشکی-نسبت-به-آنفلوآنزای-پرندگانCached13 دسامبر 2016 ... مدیر کل دفتر بهداشت سازمان دامپزشکی گفت: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد ... طریق
پرندگان مهاجر در مسیر مهاجرت از سیبری به نیمکره جنوبی وارد کشور ما می شود. ... این
بیماری برای پرندگان وجود دارد، اما چون سیاست جهانی ریشه کنی این ...
آنفلوانزای مرغی در مسیر ریشه کنی - پایگاه خبری تحلیلی تدبیر24
tnews.ir/news/800432622130.htmlCachedیک دانشگاه استرالیایی هستند که ابزار آزمایشی جدیدی برای شناسایی پرندگان آلوده
به ویروس H5N1یا آنفلوآنزای مرغی از طریق واکسن با سایر پرندگانی آلوده ساختند.
هشدار جدی سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت در خصوص آنفلوآنزای فوق ...
www.iew.ir/1395/09/27/52246Cached17 دسامبر 2016 ... دکتر طهرانی گفت: ما از دهه سوم آبان ماه درگیر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد ... هم در این
زمینه هشدار داده ایم، گفت: این بیماری از طریق پرندگان مهاجر در مسیر مهاجرت از ... دارد،
اما چون سیاست جهانی ریشه کنی این بیماری است پرنده ها در واحدهای صنعتی ... او در
پایان گفت: هیچ نگرانی در خصوص مرغ و تخم مرغ های مورد تایید وزارت ...
آنفلوانزای مرغی | دکتر ابراهیم رزم پا
https://razmpa.com/medical_information_read.php?id=314Cached۱۰ پرسش و پاسخ در مورد آنفلوانزای مرغی ۱- آیا همه گیری آنفلوانزای مرغی غریب
الوقوع است ؟ ... را شروع کرده است ولی دانشمندان بر این عقیده اند که هنوز مسیر زیادی
طی نشده است . ... تا بحال تمامی این ویروس ها قبل ازانتشار مابین انسانها ریشه کن شده
اند .
پنجشنبه 26 مرداد 1396 ساعت 22:28