مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

بیماری سل (پیشگیری و درمان)

[ad_1]

 

برای آگاهی بیشتر با بیماری سل با دلگرم همراه باشید.

 

بیماری سل و درمان بیماری سل

بیماری سل

سل یک عفونت باکتریایی است که معمولا ریه‌ها را درگیر می‌کند که در این صورت به آن "سل ریوی" گفته می‌شود. ممکن است سایر نقاط بدن نیز توسط باکتری سل درگیر شوند.

از جمله گره‌های لنفاوی،‌ کلیه‌ها، مغز، استخوانها، مفاصل و سایر نقاط بدن که در این صورت به آن "سل خارج ریوی" گفته می‌شود. هر ساله تعدادی از افراد به این بیماری دچار می‌شوند.

بهتر است بدانید که سل یک بیماری عفونی واگیر می باشد. بیماری سل از سال های بسیار دور وجود داشته و افراد بسیار معروفی نیز در دنیا به این بیماری دچار شده اند.در واقع این بیماری از سالهای دور در کشور ما شناخته شده بود.

در گذشته به اشتباه تصور می شده است که نفرین کسی و یا شدت غم و غصه علت اصلی مبتلا شدن به بیماری سل امی باشد .در کتاب های غربی این بیماری توبرکولوز (Tuberculosis) و به اختصار «تی بی» (TB) خوانده می شود.بهتر است بدانید که بیماری سل یکی از با اهمیت ترین بیماریهای عفونی قرن حاضر است که توانائی درگیر نمودن کلیه ارگان های بدن را دارد ولی ریه ها بیشتر به سل مبتلا می شوند و مستعد تر هستند .

گفتنی است که از سال 1982 همه پزشکان دنیا عقیده داشتند که این بیماری تا سال 2000 کنترل و بحث آن فقط محدود به کتب پزشکی خواهد بود، ولی این امید ده سال بیشتر طول نکشید ، به طوری که در سال 1993 این بیماری از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک فوریت جهانی اعـــــلام می شود.در واقع بروز 10 میلیون مورد جدید سل و درمان تنها دو سوم از آنها که متأسفانه در بیش از 50 درصد موارد درمان ناقص بوده ، عمق فاجعه را در این سالها متاسفانه نشان می دهد.

 

بیماری سل و درمان بیماری سل

 

عامل بیماری سل چیست ؟

 

میکروبی میله ای شکل (شبیه مداد) و بسیار کوچک به اندازه 000003/0 متر وارد بدن شما شده که تنها توسط میکروسکوپ دیده می شود. به این میکروب میله ای شکل «باسیل سل» می گویند . باسیل سل چون بسیار کوچک می باشد ، به راحتی در هوا شناور می ماند . چون عامل این بیماری میکروب می باشد ، لذا ممکن است این بیماری از شما به افراد سالم منتقل گردد.

 

بیماری سل و درمان بیماری سل

 

سل چگونه از بیمار به فرد سالم منتقل می شود ؟

 

میکروب سل به صورت ذرات ریز وارد هوا شده و نظیر سرماخوردگی منتقل می شود . این ذرات در صورتی که مبتلا به سل ریوی باشید توسط سرفه ،عطسه ، صحبت ، خنده و یا فریاد شما ، ایجاد و در هوا پخش می شوند . یک سرفه می تواند 3000 ذره میکروبی وارد هوا نماید و 5 دقیقه صحبت کردن نیز همین تعداد ذره تولید می کند و عطسه نیز تعداد بیشتر ایجاد می نماید.

این ذرات میکروبی چون بسیار کوچک هستند ، در هوای موجود در هر فضای بسته برای مدت طولانی می توانند به طور معلق باقی بمانند. میکروب سل در خلط کاملاً خشک شده و یا در گرد و غبار معلق پس از 8 تا 10 روز از بین می رود. این میکروب در خاک سرد و سایه دار حداقل 6 ماه زنده مانده و در خلط در حال پوسیدن و تجزیه ، هفته ها و ماهها مقاومت دارد. لذا هوای اطاق آلوده شده به میکروب سل توسط شما ، می تواند حتی در زمان غیاب شما نیز موجب انتقال بیماری گردد.

زمانی که فرد سالم در هوای آلوده به این ذرات میکروبی تنفس کند، میکروب سل را وارد ریه خود کرده و این میکروب خود را در عرض 48 ساعت به نقاط مختلف بدن می رساند. ولی بعد از آن بدن دفاع کرده و اجازه گسترش و فعالیت را به میکروب سل نمی دهد.

جهت انتقال بیماری سل ، تماس های طولانی و ورود تعداد زیاد میکروب سل نیاز است .انتقال میکروب سل از شما به اطرافیان بستگی به سه عامل واگیر بودن بیماری سل شما ، محیطی که تماس در آن اتفاق می افتد و مدت زمان تماس دارد. بهترین راه برای توقف انتقال، دوری شما از اطرافیان و شروع درمان دارویی می باشد.

شروع درمان دارویی در کاهش انتقال بیماری بسیار موثر می باشد به طوری که واگیری بیماری سل شما را سریعاً بعد از دوهفته از شروع درمان حتی در صورت مثبت بودن آزمایش خلط شما کاهش داده و در طول زمان مصرف دارو ادامه خواهد داد.

افرادی که به مدت طولانی در تماس نزدیک با بیماران مسلول واگیر می باشند بیشترین میزان خطر ابتلاء به سل را دارا هستند.

تماس نزدیک بیمار معمولاً با اعضای خانواده، هم اطاقی ، دوستان و همکاران رخ می دهد. این افراد به دلیل تماس با میکروسکوپ سل، در معرض خطر ابتلاء به عفونت سل می باشند.
مکان های پرازدحام ، کوچک ، سربسته ، کم نور ، بدون تهویه مناسب و مرطوب بهترین شرایط را برای تسهیل انتقال عفونت ایجاد می کنند.

تابش مستقیم آفتاب در عرض 5 دقیقه باسیل سل را از بین می برد. لذا در کشورهای گرمسیر تماس مستقیم اشعه آفتاب روش مناسبی برای از بین بردن میکروب سل است . به همین دلیل گسترش و سرایت بیماری بیشتر در خانه ها یا کلبه های تاریک اتفاق می افتد.

 

بیماری سل و درمان بیماری سل

 

چه افرادی بیشتر امکان دارد به سل مبتلا شوند؟

 

جالب است بدانید که گروهی ازافراد جامعه نسبت به دیگران بیشتر در معرض ابتلا به بیماری سل قرار دارند .این گروه از افراد را می توان به دودسته تقسیم کرد، یک گروه افرادی هستند که بیشتر در معرض تماس با میکروب و گرفتن عفونت سل هستند و گروه دیگر افرادی را شامل میشوند که دچـــار عفونت شده اند و شانس بیشتری برای مبتلا شدن به بیماری دارند.

 

گروه اول شامل این افراد هستند:

  • فردی که در تماس نزدیک و مستمر با بیمار مبتلا به سل ریوی واگیر قرار دارد
  • بیشتر جوامع کم درآمد با خدمات بهداشتی ضعیف به این بیماری مبتلا می شوند.
  • اغلب اشخاص متولد شده در مناطقی از جهان که بیماری سل رایج می باشد.

معمولا افرادی که به مدت طولانی در مراکز خاص نگهداری می شوند (نظیرزندان ها و آسایشگاه های سالمندان ، پناهگاهها و ...)

البته افراد معتاد به مواد مخدر تزریقی

  • در واقع گروههای دیگری از افراد جامعه که شیوع بالای بیماری سل دارند (نظیر کارگران مهاجر از کشورهای با شیوع بالا یا افراد بی خانمان)
  • بیشتر افرادی که تماس شغلی با بیماران مبتلا به سل دارند.

گروه دوم شامل این افراد هستند:

  • در واقع افراد مبتلا به عفونت HIV (ایدز).
  • اغلب افرادی که در دوسال اخیر مبتلا به عفونت سل شده اند.
  • البته افرادی که معتاد به مواد مخدر تزریقی هستند.
  • گفتنی است که افرادی که سابقه درمان ناکافی سل دارند.

افرادی که در موقعیت های خاص طبی نظیر موارد زیر هستند :

  • دیابت (بیماری قند)- بیماری سیلیکوز
  • درمان طولانی با داروهای کورتن
  • مصرف داروهای پیوند اعضاء (کاهنده سیستم ایمنی)
  • داشتن سرطان سر و گردن
  • داشتن سرطان خون و غدد لنفاوی
  • داشتن نارسائی مزمن کلیوی
  • پائین بودن وزن بدن (10% یا بیشتر زیر میزان ایده آل)
  • عفونت HIV(ایدز)، معتادان به مواد مخدر تزریقی ، عفونت در دو سال اخیر با میکروب سل
  • افراد مبتلا به دیابت (بیماری قند) 2 تا 4 برابر افراد عادی مستعد به پیشرفت عفونت ســـل می باشند. به ویژه بیماران دیابتی وابسته به انسولین که به خوبی کنترل نمی شوند بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
  • در سل ریوی اغلب خلط ایجاد می شود. اگر در آزمایش میکروسکوپی خلط بیمار میکروب سل مشاهده شد به آن سل ریوی خلط مثبت و اگر
  • میکروب سل مشاهده نشود به آن سل ریوی خلط منفی می گویند .

 

بیماری سل و درمان بیماری سل

 

بیماری سل چه علائمی دارد؟


علائم سل فعال شامل:


بی علامتی به این معنی که برخی از افراد مبتلا علامتی ندارند، سرفه به مدت سه هفته یا بیشتر، درد قفسه سینه، سرفه خون آلود یا خلط خونی، خستگی یا ضعف، کاهش وزن، کاهش اشتها،‌ تب خفیف، لرز و تعریق شبانه، هستند.

علائم چه زمانی پدیدار می‌شوند؟


بیشتر افرادی که به باکتری سل آلوده می‌شوند مبتلا به سل فعال نمی‌شوند. اما ممکن است سل فعال، 3-2 ماه تا حداکثر یکسال پس از آلودگی ایجاد شود. خطر ایجاد بیماری فعال با گذشت زمان کمتر می‌شود.

چه زمانی و تا کی فرد بیمار ناقل سل است؟


سل فعال، تا زمانی که فرد درمان مناسب را برای چند هفته دریافت نکند، مسری و واگیردار است. اما فرد مبتلا به سل نهفته تا زمانی که بیماری در وی آشکار نشود و باکتری در خلط وجود نداشته باشد ناقل بیماری نیست.

 

بیماری سل و درمان بیماری سل

 

درمان سل چیست؟


افراد مبتلا به سل نهفته بهتر است برای درمان پیشگیرانه ارزیابی شوند. این درمان معمولا شامل مصرف داروهای ضد سل برای چند ماه است. اما افرادی که سل فعال دارند باید حتما دوره درمانی شش ماهه یا بیشتر را داشته باشند و حداقل چهار داروی ضد سل دریافت کنند و داروها بر اساس بررسیهای آزمایشگاهی تغییر داده شوند. طرح دقیق درمانی توسط پزشک تنظیم می‌شود و فرد بیمار باید مستقیما تحت نظر مراقبین بهداشتی داروها را مصرف کند تا کاملا درمان شود.

 

بیماری سل و درمان بیماری سل

 

اگر سل درمان نشود چه اتفاقی می‌افتد؟


اگر سل درمان نشود بیماری به افراد زیادی منتقل می‌شود. به علاوه فرد درمان نشده ممکن است شدیدا بیمار شود و یا بمیرد.

 

بیماری سل و درمان بیماری سل

 

برای جلوگیری از انتقال سل چه می‌توان کرد؟


نکته‌ی اساسی برای جلوگیری از انتقال سل این است که بیماران دهان و بینی را هنگام سرفه و عطسه بپوشانند و داروهای درمان کننده‌ی سل را دقیق مصرف کنند و دوره‌ی درمان را حتما کامل کنند.

 

 بیماری سل و درمان بیماری سل

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

 

 

 

+ 1
مخالفم - 0

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

بیماری ایدز، شناخت ایدز، درمان ایدز، پیشگیری از ایدز …گلودرد و سردرد درست مثل سایر علائم، گلودرد و سردرد هم فقط در موقعیت جزء علائم تشخیص بیماری سل ایران اچ‌آی‌ویمیکروبی که باعث بیماری سل می شود، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس نام دارد؛ این بیماری از کهیر، بیماری کهیر، درمان کهیر، کهیر و عوامل ایجاد آن، …کهیرکهیر صورتکهیر در بارداریکهیر زدن بدنکهیر زدنکهیر چیستکهیر مزمنکهیر و درمان کامل ترین مرجع در مورد بیماری بواسیر و علائم و علت و پزشکی و سلامتدرمان خانگی و علائم بواسیر و راه درمان ان بواسیربواسیر چیستبواسیر درمانبواسیر همه چیز در باره ایدز علائم، مراحل؛ راه های پیشگیری و همه چیز در باره ایدز علائم، مراحل؛ راه های پیشگیری و شرح وظایف واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها …برنامه های مرتبط به واحد بیماریها شامل کلیه بیماریهای واگیر و غیرواگیر ،ایمن سازی و آشنایی با بیماری سل سایت پزشکان بدون مرزسل یک بیماری عفونی واگیر می باشد بیماری سل از سال های بسیار دور وجود داشته و افراد سل چیست؟ سایت موسسه فرهنگی و برای درمان سل، راه های بسیاری وجود دارد ، اما همواره باید نکته را در نظر داشت رژیم بیماری،درمان بیماری،علائم بیماری،انواع بیماریدرمان بیماری درمان جوش صورتبیماری پوستیتکرر ادراربیماری زنان بیماری هادرمان بیماری هادرمان گفت‌وگو با دکتر مهریار مشعوف تشخیص و درمان …گفت‌وگو با دکتر مهریار مشعوف تشخیص و درمان کمردرد بخش دوم پاراکلینیک، درمان و پیشگیری ودرمان سل درمان سل طی مرحله و به مدت بهترین پیشگیری سل تشخیص عدم درمان صحیح بیماری هم برای بیماری سل سایت موسسه فرهنگی و عوارض داروهای ضد سل پیشگیری دوره درمان و مقدار خطرناک و مرگ و میر بیماری سل در فرد بیماری سل پیشگیری و درمان ‌‌های دارویی، اساس درمان بیماری سل ‌‌های دارویی، اساس درمان بیماری سل ‌‌های دارویی، اساس درمان بیماری سل بیماری سل بیماری سل بیماری سل بیماری سل،نشانه ها و درمان سل بیماری سل،نشانه ها و درمان سل بیماری سل،نشانه ها و درمان سل این ادویه بیماری سل را درمان کنید این ادویه بیماری سل را درمان کنید این ادویه بیماری سل را درمان کنید بیماری سل پیشگیری و درمان بیماری سل پیشگیری و درمان بیماری سل پیشگیری و درمانآیا بیماری سل بیماری مسری یا واگیر زاست؟برای آگاهی بیشتر با آشنایی با بیماری سل سایت پزشکان بدون مرز آیا بیماری سل درمان پذیر ضد سل از روش های دیگر پیشگیری نظیر کاندوم و یا دستگاه بیماری سل با تشخیص به موقع و درمان صحیح پیشگیری با واکسن سل و مرگ ومیر بیماری سل منشتر درمان بیماری سل داروهای گیاهی و خوراکی های طبی سلدرمانبیماری درمان بیماری سل توصیه های غذایی مفید برای افراد مبتلا به سل پیشگیری و کنترل ضعف و بیماریهای ریوی ، راه حل ها و امکانات بیماری سل و راههای درمان بیماری سل و راههای درمان نگاهی کلی به بیماریهای ریوی و نحوه برخورد و معالجه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز آشنایی با بیماری سل آشنایی با بیماری سل بیماری سل و راههای پیشگیری مورد جدید سل و درمان تنها دو سوم بیماری سل واحد مبارزه با بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و بیماری سل واحد های دیگر پیشگیری نظیر کاندوم و یا در رابطه با بیماری خود و درمان آن سل ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد سل پیشگیری تلاش برای امید است که واکسن‌ها نقش مهمی را در درمان بیماری نهفته و فعال داشته



لینک منبع :بیماری سل (پیشگیری و درمان)

پیشگیری ودرمان سل - شبکه بهداشت و درمان خنج khonj.sums.ac.ir/markazbehdasht/vahedha/vagir/sal.html‏ - ذخیره شده - مشابه 23 ا کتبر 2010 ... سل یک بیماری واگیردار میباشد که توسط ورود میکروب کوچکی بنام باسیل سل به داخل ریه‌ها ایجاد میشود زمانی که فرد مسلول سرفه، عطسه و یا صحبت ... سل - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/سل‏ - ذخیره شده - مشابه برای جلوگیری از سل، مردم باید برای این بیماری غربالگری و با واکسن bacillus ..... افراد مبتلا به عفونت نهفته نیز درمان می‌شوند تا از ابتلای آنها به بیماری سل فعال در ..... Centers for Disease Control and Prevention (CDC), Division of Tuberculosis ... پیشگیری از سل - ایران سلامت forum.iransalamat.com/سل-799/پیشگیری-از-سل-17683/‏ - ذخیره شده - مشابه مهمترین راه پیشگیری از سل ، درمان قطعی تمام بیماران مبتلا به سل ریوی با اسمیر خلط مثبت است و لیکن با رعایت یکسری اصول کلی شاید بتوان ... بیماری سل (پیشگیری و درمان) - دلگرم www.delgarm.com/.../150036-آشنایی-بیشتر-با-بیماری-سل-و-درمان-آن‏ - ذخیره شده 13 نوامبر 2016 ... بیماری سل (پیشگیری و درمان):آیا بیماری سل بیماری مسری یا واگیر زاست؟برای آگاهی بیشتر با بیماری سل با دلگرم همراه باشید. آشنایی با بیماری سل – سایت پزشکان بدون مرز www.pezeshk.us/?p=30385‏ - ذخیره شده - مشابه بیماری سل از سال های بسیار دور وجود داشته و افراد بسیار مشهوری نیز در دنیا به این ... بروز 10 میلیون مورد جدید سل و درمان تنها دو سوم از آنها که متأسفانه در بیش از 50 ..... قرص های خوراکی و یا کاشنی پیشگیری از حاملگی ، در زمان مصرف داروهای ضد سل ... چگونه از ابتلا به سل پیشگیری کنیم؟ سل، یک بیماری‌ ... - الو دکتر www.alodoctor.ir/news/.../چگونه-از-ابتلا-به-سل-پیشگیری-کنیم؟‏ - ذخیره شده - مشابه 28 جولای 2015 ... سل، یک بیماری‌ قابل پیشگیری و درمان‌پذیر است. البته اگر به محض بروز علائمش، بتوان آن را شناسایی و درمان کرد. در کشورهای توسعه‌یافته مانند ... وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی | اداره کنترل سل و جذام - آدرس tb-lep.behdasht.gov.ir/FAQ.aspx‏ - ذخیره شده - مشابه بهترین راه پیشگیری از بیماری سل ، تشخیص و درمان صحیح و منظم ... مرکز تحقیقات سل بالینی - سل و انواع آن - صفحه اصلی cterc.sbmu.ac.ir/?siteid=416&pageid=20659‏ - ذخیره شده - مشابه شباهت ها و تفاوت های عفونت نهفته و بیماری سل: اکثر افراد متعاقب استنشاق ... سل نشوید ندارد، تنها میتواند از اشکال شدید بیماری سل در کودکان پیشگیری نمایید. [PDF] درباره درمان سل نهفته شما - The Truth About TB www.thetruthabouttb.org/wp.../Latent_tb_treatment_Farsi.pdf‏ - ذخیره شده است به بیماری سل نهفته یا فعال مبتال شوید. پیشگیری بهتر از درمان است. آیا به بیماری سل فعال مبتال خواهم شد؟ حداکثر ٪۱۰ )یک در ده( از افراد مبتال به سل نهفته، ... نگذاریم سل مقاوم شود - بیتوته www.beytoote.com/health/malady.../resistant-disease2-let.html‏ - ذخیره شده - مشابه سلامت و بهداشتبیماری ها و راه درماننگذاریم سل مقاوم شود ... اساسی‌ترین راه پیشگیری در برابر این بیماری، تزریق واکسن BC G به نوزادان است که روشی بسیار موثر ...