مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

چگونه عسل اصل را بشناسیم؟

[ad_1]

امروزه در بازارها عسل تقلبی یک امری عادی شده است...با دلگرم همراه باشید تا راه شناخت عسل اصل از عسل تقلبی را بدانید.

 

تشخیص عسل اصل از تقلبی

 تشخیص عسل اصل از تقلبی

 

دلیل کیفیت بالای عسل طبیعی آن است که به طور کامل حاصل عصاره شهد گل‌های طبیعی و فرآوری زنبور بوده است.اساتید رشته زنبورداری برای شناسایی عسل طبیعی از روش‌های آزمایشگاهی استفاده می‌کنند اما مردم عادی هم با استفاده از روش‌های ساده تجربی تقریبا" می‌توانند نوع طبیعی را از تقلبی تشخیص دهند.

عسل مصنوعی کیفیتی بسیار کمتر دارد، زیرا یا با کمک زنبور ساخته شده، یا کاملا بدون کمک زنبور که در این صورت فقط حاصل فعالیت و فرآوری بشر است. هر دو روش اخیر در دسته عسل‌های تقلبی جامی‌گیرد.

در عسل‌های تقلبی فرآوری شده با کمک زنبور معمولا آب و شکر به تغذیه زنبورها افزوده می‌شود و واضح است که چنین تغذیه‌ای صددرصد حاصل شهد گل‌ها نیست.

 

تشخیص عسل اصل از تقلبی

ملاک انتخاب عسل خوب چیست؟

 

برای مصرف کننده ی عادی یک راه بیشتر برای شناسایی عسل وجود ندارد؛ آن هم استفاده از حواس است. یعنی با چشم، شکل ظاهری عسل را ارزیابی، با بینی بو و با زبان مزه کرده و اگر مجموعه این عوامل مناسب بود و عسل عطر و طعم گل ها را داشت، عسل طبیعی است و ارزش دارد که بهای آن را در حد معقول پرداخت.

عسل‌های تقلبی فرآورده شده بدون دخالت زنبور نیز از مواد گلوکزی مثل شربت قند یا مواد نشاسته‌ای، یا شیره میوه‌هایی همچون خرما و توت یا ترکیبی بین آنها به دست می‌آید بنابراین، هر چه عصاره شهد گل‌های طبیعی و فعالیت طبیعی زنبور در تهیه عسل کمتر یا هیچ باشد، عسل به دست آمده مصنوعی‌تر و صنعتی‌تر بوده، خاصیت عسل طبیعی را نداشته و تقلبی محسوب می‌شود.

 

تشخیص عسل اصل از تقلبی

گونه های مختلف عسل

 

عسل طبیعی

از ماده شیرینی که زنبورعسل تنها از شهد گل ها و گیاهان جمع آوری کرده و پس از دگرگونی های لازم، در سلول های مومی شان در کندو ذخیره کرده باشد، تولید می شود.

عسل تغذیه ای

از ماده ی شیرینی که زنبور عسل علاوه بر استفاده از شهد گل ها و گیاهان از شربت، شکر و ... که در اختیار آنها می گذارند، استفاده کرده باشد. این گونه عسل قطعا کیفیت و خواص عسل طبیعی را ندارد اما متاسفانه در فروشگاه های مواد غذایی به فراوانی عرضه شده و به دلیل قیمت مناسب با اقبال عمومی مواجه می شود.

عسل تقلبی

مایعی است شیرین شبیه عسل که از گلوکز تجاری، شکر، اسید ستریک، اسانس و ... که پس از پخته شدن به دست می آید. در تهیه و تولید این شبه عسل، زنبور هیچ دخالتی ندارد و در آزمایشگاه به آسانی قابل شناسایی است. این گونه شبه عسل ها نه تنها فاقد هرگونه خاصیت درمانی غذایی است بلکه برای سلامتی انسان زیان آور است.

متاسفانه شبه عسل ها به صورت گسترده تولید و به بازار عرضه شده و به دلیل قیمت ارزان (هر کیلو سه تا ۵۰۰۰ تومان) با استقبال مصرف کنندگان روبه رو می شود.

با توجه به هزینه های تولید عسل طبیعی (هزینه کوچ، نگهداری، توسعه و تجهیز زنبور ستان ها، دستمزد زنبورداران حرفه ای، بسته بندی و ...) قیمت عسل طبیعی باید منطقی باشد.

عسل تک گل

به عسلی می گویند که زنبور عسل، شهد را از روی یک نوع گل جمع آوری کرده باشد مانند عسل آویشن، اقاقیا، سدر (کنار)، گون، مرکبات و ... این گونه عسل کاربرد درمانی داشته و معمولا قیمت بالاتری نسبت به عسل های دیگر دارد.

عسل صد درصد تک گل کمیاب است و در بیشتر عسل های تک گل مقدار اندکی از شهد گل های پراکنده در هر منطقه وجود دارد.

عسل چهل گیاه

عسلی که زنبور عسل، شهد را از روی گل های گوناگون جمع آوری کرده باشد یا چند عسل تک گل را طبق فرمول خاص (که از نظر خواص، رنگ، عطر و سعم مطابق ذائقه ی بیشتر مصرف کنندگان باشد) با یکدیگر مخلوط کنند. این گونه از عسل طبیعی نیز کاربرد درمانی دارد.

عسل موم دار

چون سرشار از گرده ی گل، بر موم و موم طبیعی بوده و حرارت ندیده است از نظر خاصیت، طعم و عطر کیفیت بالایی دارد. به دلیل استفاده از دارو برای بهبود و درمان بیماری های زنبور عسل و رسوب درصدی از آن در موم شان، بهتر است از مصرف پیوسته ی این گونه ی عسل (حداکثر ۱۰ درصد میزان مصرف) خودداری شود.

متاسفانه افراد سودجو با دستگاه های موم ساز و پارافین (ماده ی اولیه که در تهیه شمع به کار می رود) شبه موم تقلبی ساخته و با قرار دادن مقداری از این موم های پارافینی در شبه عسل تقلبی، موجب گمراهی مصرف کنندگان را فراهم می آورند.

عسل بهاره

به عسلی می گویند که در اواخر فصل بهار به دست آمده باشد، مانند عسل مرکبات، اقاقیا و درختان میوه ای مانند زردآلو، گلابی، بادام و ...

عسل پاییزه

عسلی که از اوایل تابستان تا میانه ی پاییز به وسیله زنبور تولید شده و بیشتر از شهد گیاهان صحرایی است.

 

تشخیص عسل اصل از تقلبی

 

شکرک زدن نشانه ی نامرغوب بودن عسل نیست

 

آنچه که در اصطلاح «رسوب کردن و شکرک زدن» می گویند و به خاطر وجود کلمه شکر در ذهن، تقلبی بودن عسل را تداعی می کند، چیزی جز پدیده ی «بلورین شدن» یا «کریستالیزاسیون» نیست.

عسل به علت درصد بالای مواد قندی که دارد در واقع یک ماده ی جامد است که زیر شرایط بسیار شکننده ای به صورت مایع درمی آید. این ماده اشباع شده قندی باید در واقع جامد باشد اما به طور اتفاقی مایع است لذا به محض این که شرایط آماده شود، این دگرگونی فیزیکی یعنی بلورین شدن پدید می آید.

اما این موضوع به اندازه ای تاثیر منفی در ذهن مصرف کنندگان ایجاد کرده که از یک سو مشکل بزرگی برای تولید کنندگان در جریان عرضه به بازار به وجود می آورد و از سوی دیگر برای مصرف کنند گان از نظر طبیعی بودن عسل مایع، شک و شبه ایجاد می کند.

باید توجه داشت شکرک زدن و خاصیت تبلور عسل نشانه ی نامرغوب بودن آن نیست اما بعضی افراد به اشتباه عسل بلوری شده را مصنوعی یا تقلبی می دانند.

 

 

تشخیص عسل اصل از تقلبی

تشخیص عسل اصل از تقلبی

علت شکرک نزدن عسل های موجود در بازار چیست؟

 

برای جلوگیری از تبلور عسل معمولا کارخانه های بسته بندی کننده ، عملیاتی از قبیل حرارت دادن، افزودن کمی جوهر لیمو در هر تن و غیره روی عسل انجام می دهند که در همه این موارد به خاطر وارد شدن ناخالصی در مجموعه قند های موجود، پدیده ی بلورین شدن به تاخیر می افتد.

در مورد کارگاه های ناشناخته که در آن حرارت دادن عسل به صورت مستقیم یا بدون کنترل صورت می گیرد، نه تنها مواد موجود در عسل دچار آسیب می شود بلکه بعد از دمای مشخصی ماده ای به نام «هیدروکسی متیل فورفوال» پدید می آید که اگر نسبت آن در عسل زیاد شود، مصرف آن خطرناک است.

 

 

تشخیص عسل اصل از تقلبی

راه های تشخیص عسل مرغوب با آزمایشات زیر

ریختن عسل در آب سرد:

اگر مقداری عسل طبیعی را در یک لیوان آب سرد بریزید، می‌بینید که عسل کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ می‌کند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل می‌شود اما عسل تقلبی سریع در آب حل می‌شود.

اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتری برخوردار است.

 

رس زدن عسل:

رس زدن به معنای رسوب کردن و کدر شدن عسل است. عسل طبیعی به دلیل داشتن دیاستاز بعد از مدتی ته‌نشین می‌شود و رس می‌زند؛ یعنی ذرات قند عسل متبلور می‌شود و عسل مانند روغن نباتی سفت می شود.

تفاوت آن با شکرک زدن که در مربا ایجاد می‌شود این است که بلورهای عسل رس زده خیلی ریز تر از بلورهای مربای شکرک زده می باشد.

 

 مزه کردن:

عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند.

لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق درجه خلوص عسل را تشخیص دهند.باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.

 

 عطر و بوی طبیعی:

اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش بو و رایحه مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید.

 

 آب شدن در دهان:

عسل طبیعی به سرعت در دهان آب می شود و پس از مصرف ایجاد انرژی می کند، در حالی که عسل غیرطبیعی طعم آبنبات می دهد.

 

 استفاده از ابزارهای بدن:

آقای دکتر اسفندیار رشید زاده عسل شناس و زنبوردار نمونه کشورمان در این باره می نویسد: برای مصرف کننده یک راه بیشتر برای تشخیص عسل وجود ندارد آن هم استفاده از ابزارهایی است که بدن در اختیارش گذاشته است.

با چشمانش شکل ظاهری عسل را ارزیابی کند ، با بینی اش آن را بو کند ، با زبانش آن را مزه مزه نماید اگر مجموعه باب طبعش بود و اگر عسل بخصوص عطر و طعم گلها را داشت، این عسل،عسل واقعی (طبیعی) است و ارزش آن را دارد که بهای آن را در حد معقول بپردازد.

 

تشخیص عسل اصل از تقلبی

توصیه هایی به مصرف کنندگان عسل

 

مصرف کنندگان باید به این نکته توجه داشته باشند که اگر می خواهند عسل را همراه با محلول های گرمی مانند آب جوش، شیر، فرنی و جوشانده های گیاهان دارویی مصرف کنند حتما پس از ولرم شدن، عسل را به آنها بیفزایند تا خاصیت درمانی عسل محفوظ بماند.

عطر و طعم عسل مانند رنگ آن متناسب با گیاهی است که زنبور عسل از آن شهد فراهم آورده است.

در مناطق مختلف عسل با غلظت های گوناگون به دست می آید و این تفاوت نمی تواند عاملی تعیین کننده برای شناسایی کیفیت عسل باشد؛ مثلا عسل هایی که در مناطق مرطوب به دست می آید، بیش تر دارای غلظت کم است. در مقابل عسل هایی که از مناطق کوهستانی به دست می آید دارای غلظت بالایی است.

رنگ عسل نیز بستگی به نوع شهدی دارد که زنبور عسل از آن شهد جمع آوری کرده و از رنگ زرد بسیار روشن تا قرمز تیره و حتی سیاه متغییر است. هم چنین منطقه ی جغرافیایی و شرایط آب و هوایی در تعیین رنگ عسل موثر بوده بنابراین رنگ عسل مانند غلظت آن نمی تواند عاملی تعیین کننده برای شناسایی کیفیت عسل باشد.

 

تشخیص عسل اصل از تقلبی

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

 

 

 

+ 0
مخالفم - 0

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

چای سبز مرغوب را از کجا بشناسیم؟چای سبز، اصالتا بومی کشور چین است اما مردمان ژاپن، کره‌ جنوبی و اندونزی هم آن را چگونه خشم خود را کنترل کنیم روان …چگونهخشمخودراچگونه خشم خود را کنترل کنیم؟ می‌دانیم که هیجان‌ها، بخش جدائی‌ناپذیر ساختار جسمی و چگونه با تجاوز جنسی مقابله کنیمیکی از مشکلات اساسی در راه کمک به قربانیان تجاوز جنسی و سکس خشونت آمیز ، نه تنها در چگونه روشن ترین قهوه ای را بدون دکلره داشته …چگونهروشنترینقهوهایراتوجه چنانچه این مطلب با جستجوی شما مطابقت ندارد، حتما مطالب مرتبط را در انتهای مطلب مرکز خرید عسل طبیعی کوهستان خرید عسل طبیعی خرید عسل خرید عسل اویشن خرید عسل کوهستان خرید عسل اصل خرید عسل درد عشق و وابستگی را چگونه تحمل کنیم؟درد عشق و وابستگی را چگونه تحمل کنیم؟لطفاً پس از مطالعه ، این مطلب را با استفاده از سایر مطالب تربیت کودک کودک را وادار به حضور در جمع نکنید مشکلات رفتاری کودک خردسال نقش کدامیک از والدین در سایت خبری تحلیلی بویر نیوزامیر دریادار درخوران خلیج فارس و دریای عمان در امنیت کامل است انجام مرحله درگیری عصر ایران گاه لازم است که انسان دیدگان خود را ببندد زیرا اغلب خود را به نابینائی زدن نیز نوعی عسل اصلی را چگونه بشناسیم … اخبار اختصاصی خانه » اخبار روز » اخبار اختصاصی » عسل اصلی را چگونه بشناسیم توانید عسل اصل و خوب را از چگونه عسل تقلبی را بشناسیم چگونهعسلتقلبی واقعا الان فهمیدیم چگونه عسل اصل را تشخیص بدهیم ، ممنان چگونه عسل تقلبی را بشناسیم چگونه عسل اصل را بشناسیم؟ راه‌های شناسایی زعفران خالص از تقلبی راه‌های شناسایی زعفران خالص از تقلبی راه‌های شناسایی زعفران خالص از تقلبی عسل زنبور وحشیعسل داروییعسل طبیعی عسل زنبور وحشیعسل داروییعسل طبیعی عسل زنبور وحشیعسل داروییعسل طبیعی چگونه با یک لیوان اب عسل اصل را بشناسیم چگونه با یک لیوان اب عسل اصل را بشناسیم چگونه با یک لیوان اب عسل اصل را بشناسیم گردآوری مجله اینترنتی دلگرم گردآوری مجله اینترنتی دلگرم گردآوری مجله اینترنتی دلگرم مدل کفش پاشنه بلند دخترانه مدل کفش پاشنه بلند دخترانه مدل کفش پاشنه بلند دخترانه چگونه عسل اصل را بشناسیم؟ چگونه عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهیم؟ ایسنا چگونه عسل طبیعی را از شکر در ذهن، تقلبی‌ بودن عسل را تداعی می‌کند، چیزی جز چگونه‌ با یک‌ لیوان‌ آب، عسل‌ اصل‌ را بشناسیم؟ چگونه‌ با یک‌ لیوان‌ آب، عسل‌ اصل‌ را بشناسیم اما شما چگونه می‌توانید عسل اصل و خوب را عسل ۲۴ اصل را بشناسیم عسل ۲۴ اصل را چگونه بشناسیم راهنمای شناخت عسل شناسایی عسل ۲۴ اصل چگونه عسل طبیعی را بشناسیم عسل مسعود® راههایتشخیص چگونه عسل خالص را بشناسیم چگونه عسل خالص را و به راحتی خاک از اصل عسل جدا می شود و چگونه با یک لیوان آب، عسل اصل را بشناسیم اما شما چگونه می‌توانید عسل اصل و خوب را از عسل چگونه با یک لیوان آب، عسل اصل را بشناسیم چگونه‌ با یک‌ لیوان‌آب ،عسل ‌اصل‌ را بشناسیم؟ نیک صالحی عسل اصل و خوب را از عسل چگونه می‌توانید عسل اصل و خوب آب ،عسل ‌اصل‌ را بشناسیم عسل طبیعی را چطور بشناسیم؟ عسلراچطوربشناسی عسل طبیعی را چطور بشناسیم عسل اصل است، اما اگر عسل در آب ظاهری عسل را چگونه با یک لیوان آب، عسل اصل را بشناسیم؟ خبر فارسی چگونه با یک لیوان آب، عسل اصل را بشناسیم چگونه می توانید عسل اصل و خوب را خود را در



لینک منبع :چگونه عسل اصل را بشناسیم؟

چگونه عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهیم؟ - ایسنا www.isna.ir/news/.../چگونه-عسل-طبیعی-را-از-تقلبی-تشخیص-دهیم‏ - ذخیره شده 9 ژانویه 2013 ... رنگ و غلظت عسل نمی‌تواند عاملی تعیین‌کننده برای شناسایی کیفیت این محصول باشد چراکه غلظت و رنگ عسل بسته به شرایط اقلیمی تولید آن ... چگونه عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهیم؟ .... چجوری عسل تقلبی را بشناسیم ؟ عسل اصلی را چگونه بشناسیم - پرتال استخدامی کشور news.eshetab.com/عسل/‏ - ذخیره شده - مشابه عسل اصلی اما شما چگونه می‌توانید عسل اصل و خوب را از عسل تقلبی تشخیص بدهید؟ روش‌های زیادی که در حقیقت به افسانه شباهت دارد، در این‌باره شنیده می‌شود. چگونه عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهیم؟ - نمناک namnak.com/عسل-طبیعی.p10258‏ - ذخیره شده رتبه: ۴٫۷ - ۳۴۵ نقد چگونه عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهیم؟ آیا شکرک زدن عسل دلیل تقلبی بودن آن است؟ آیا عسل طبیعی بو و طعم خاصی دارد؟ نکات مهم در تشخیص عسل طبیعی از ... چگونه با یک لیوان آب، عسل اصل را بشناسیم؟ | خبر فارسی khabarfarsi.com/ext/4149730‏ 29 دسامبر 2012 ... چگونه با یک لیوان آب، عسل اصل را بشناسیم؟ عرش نیوز: - اما شما چگونه می توانید عسل اصل و خوب را از عسل تقلبی تشخیص بدهید؟ روش های زیادی که ... چگونه عسل اصل را بشناسیم؟ - دلگرم www.delgarm.com/health/.../150133-راه-های-تشخیص-عسل-اصل‏ - ذخیره شده 16 نوامبر 2016 ... چگونه عسل اصل را بشناسیم؟:ساده ترین راه های تشخیص عسل اصل/امروزه در بازارها عسل تقلبی یک امری عادی شده است...با دلگرم همراه باشید تا راه ... چگونه عسل طبیعی را بشناسیم و نگهداری کنیم؟! - سنت رسول الله ... siratenabi.blogfa.com/.../چگونه-عسل-طبیعی-را-بشناسیم-و-نگهداری-کنیم-‏ - ذخیره شده - مشابه بسم اللّه الرّحمن الرّحیم. الحمد لله رب العالمین و العاقبة للمتقین و صلی الله علی سیدنا و مولانا محمد و علی آله و صحبه و سلم. عسل؛ شفا در قرآن و حدیث. چگونه عسل طبیعی ... 6 راه‌ تشخیص "عسل‌" طبیعی از تقلبی +عکس - باشگاه خبرنگاران www.yjc.ir/fa/news/.../6-راه‌-تشخیص-عسل‌-طبیعی-از-تقلبی-عکس‏ - ذخیره شده - مشابه 1 جولای 2014 ... به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران، اساتید رشته زنبورداری برای شناسایی عسل طبیعی از روش‌های آزمایشگاهی استفاده می‌کنند اما مردم عادی هم با ... چگونه عسل تقلبی را بشناسیم - فرارو fararu.com/fa/news/216803/چگونه-عسل-تقلبی-را-بشناسیم‏ - ذخیره شده - مشابه 13 دسامبر 2014 ... کارشناس آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو گفت: با توجه به ارزش غذایی عسل و لزوم مصرف آن در برنامه غذایی لازم است با ویژگی ها و ترکیبات آن ... چگونه عسل طبیعی را بشناسیم؟ - بولتن نیوز www.bultannews.com/fa/.../چگونه-عسل-طبیعی-را-بشناسیم‏ - ذخیره شده 12 ژوئن 2016 ... عسل یکی از خوشمزه‌ترین و همچنین مقوی‌ترین مواد غذایی است که در صبحانه و میان وعده های غذایی از آن استفاده می شود. مسلما عسلی که طبیعی باشد هم ... عسل طبیعی را چگونه بشناسیم - عسل زنبور وحشی(عسل دارویی)عسل ... asalkuhi.blogfa.com/tag/عسل-طبیعی-را-چگونه-بشناسیم‏ - ذخیره شده - مشابه عسل زنبور وحشی(عسل دارویی)عسل 100% طبیعی - عسل طبیعی را چگونه بشناسیم - فروش عسل نایاب زنبورهای وحشی، عسل کاملا طبیعی و خالص ،عسل 100% طبیعی ...