مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

چگونه با صرع بهتر زندگی کنیم؟

[ad_1]

مجله سیب سبز: ممکن اسـت شما هم مثل بسیاری دیگر از مردم به صرع مبتلا باشید. شاید در گذشته‌ها‌ی دورتر حملات صرع هراس زیادی را ایجاد می‌کرد، اما الان دیگر این‌طور نیست. در حال حاضر بسیاری از ما از این بیماری اطلاعات کافی داریم و حتی می‌دانیم که در صورت بروز این حملات باید چه کنیم. اگرچه ممکن اسـت علائم صرع زندگی اجتماعی، خانوادگی و شغلی شما را تاحدودی تحت‌تاثیر قرار دهد، اما این پایان همه چیز نیست.

 

افراد زیادی هستند که با صرع زندگی می‌کنند و از زندگی‌شان لذت هم می‌برند. پس چرا شما یکی از این افراد نباشید؟ بله شما هم می‌توانید کارهای مفیدی در جهت کنترل و مدیریت بیماری‌تان انجام دهید. روش‌ها و نکات زیادی برای زندگی بهتر با صرع وجود دارد که ما در این مطلب به تعدادی از این روش‌ها و اقدامات اشاره کرده‌ایم. این مطلب را بخوانید تا باورتان شود با‌وجود این بیماری هم می‌توان زندگی خوبی داشت.  

 

 چگونه با صرع بهتر زندگی کنیم؟

 

شرط اول؛ امنیت

«آماده کردن خود» یکی از بهترین راه‌‌ها برای داشتن اعتماد به نفس نسبت به مدیریت و کنترل تشنج اسـت. برای این کار:


  • برای محل کار، خانه یا مدرسه برنامه‌ای داشته باشید و سعی کنید با جزئیات بدانید که در صورت وقوع صرع چه باید بکنید. یکی از صمیمی‌ترین همکاران یا دوستان‌تان را در جریان بگذارید.
  • از سر خود در برابر آسیب ناشی از صرع محافظت کنید. هنگام دوچرخه‌ ‌سواری، کوهنوردی یا انجام فعالیت‌هایی که ریسک بالایی دارند حتما از کلاه ایمنی استفاده کنید.
  • حواس‌تان به مکان‌هایی که آب دارد،باشد، چراکه ممکن اسـت در صورت بروز صرع برای‌تان دردسر ایجاد کند. لازم نیست که کلا آن را نادیده بگیرید، بلکه اقدامات لازم را به شکل درست رعایت کنید.
به توصیه‌های پزشک گوش دهید

همیشه سعی کنید داروهایی را که پزشک متخصص صرع‌تان تجویز کرده به‌طور مرتب و سر ساعت مشخص مصرف کنید. بدون مشورت او به هیچ‌ عنوان دوز خاصی را بالا نبرید یا مصرف دارویی را قطع نکنید. به خاطر داشته باشید که شما نقش مهمی در مراقبت‌های ویژه از خودتان ایفا می‌کنید. اگر مصرف یک داروی خاص برای‌تان عوارض جانبی دردسرسازی به‌همراه دارد، حتما در این مورد با پزشک صحبت کنید. باید سعی کنید داروی متفاوتی مصرف کنید که کمتر برای‌تان دردسر ایجاد کند.

این رژیم را تجربه کنید


با پزشک حتما درباره رژیم غذایی خاص‌تان صحبت کنید. بررسی‌ها نشان می‌دهد رژیم غذایی با چربی بالا و کربوهیدرات پایین، که آن را رژیم غذایی کتوژنیک می‌نامند، در بچه‌هایی که بیماری‌شان با دارو بهتر نشده با موفقیت همراه بوده اسـت. این رژیم اغلب برای افراد بزرگسال هم توصیه می‌شود. این رژیم خاص بسیار دقیق‌تر و بهتر از سایر برنامه‌های رژیمی با کربوهیدرات کم و چربی بالاست و باید تحت‌نظر پزشک دنبال شود و نیازمند آن اسـت که کالری و مایعات موردنظرتان را با دقت فراوان مصرف کنید. در برخی تحقیقات مشخص شده که این رژیم می‌تواند مسبب بیماری کلیوی شود، بنابراین بهتر اسـت با پزشک و متخصص تغذیه‌تان مشورت کنید تا بدانید کدام غذا برای شما بهتر اسـت.

اختلال خواب را جدی بگیرید


کمبود خواب یکی از عوامل محرک صرع اسـت. انجمن ملی خواب توصیه می‌کند که افراد بزرگسال ۲۶ تا ۶۴ساله بین ۷ تا ۹ساعت در شبانه‌روز بخوابند. برخی داروهای صرع می‌توانند منجر به خواب‌آلودگی شوند، بنابراین حتما از پزشک‌تان بپرسید که دقیقا به چه میزان باید بخوابید.

فاکتورهای تشنج‌زا را شناسایی کنید


انجام این کار به شما و پزشک‌تان کمک خواهد کرد تا بهتر بتوانید روند مراقبت از خود را کنترل و مدیریت کنید. چیزهایی که باید بنویسید می‌توانند چنین چیزهایی باشند؛ تاریخ و زمان تشنج، خلق‌وخو و روحیه شما، میزان خواب شب قبل و محل وقوع صرع (مثلا آیا در اتاقی با چراغ چشمک‌زن بودید که عامل محرک صرع اسـت؟)

ورزش یا سرگرمی جدید را شروع کنید


ورزش باعث افزایش میزان هورمون‌هایی در بدن می‌شود که در ایجاد حس خوب شما دخیل‌اند و از طرفی منجر به کاهش استرس شده و شما را شاد نگه می‌دارند. اگر دچار صرع می‌شوید این مسئله اهمیت زیادی در پی خواهد داشت، چراکه از هر سه فردی که دچار صرع می‌شوند، یک نفرشان دچار افسردگی اسـت. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که ورزش مرتب می‌تواند به ارتقای کنترل وضعیت صرع در برخی بیماران بینجامد. مثلا همیشه حین انجام ورزش سعی کنید مایعات زیادی بنوشید.

ورزش‌های طلایی را بشناسید


شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید چه ورزش‌هایی می‌توانند تاثیر مثبتی روی بیماری‌تان داشته باشند. همان‌طور که می‌دانید صرع باعث افزایش فشار‌خون و وضعیت پیش‌دیابتی در شما می‌شود و ورزش می‌تواند در از بین رفتن و کاهش مشکلات سلامت‌تان بسیار تاثیرگذار باشد. ورزش، دشمن کم شدن حجم استخوان اسـت، ‌یکی از عارضه‌های جانبی برخی داروهای ضدتشنج و از طرفی تعداد دفعات وقوع تشنج را هم کاهش می‌دهد. برای ارتقای سطح سلامت‌تان پیشنهاد می‌کنیم ورزش‌های زیر را انجام دهید:

1. پیاده‌روی چه تاثیری بر صرع دارد؟


قدم زدن عملی ساده اسـت و به هیچ نوع تجهیزات خاصی نیاز ندارد جز یک جفت کتانی خوب و محکم. از طرفی این ورزش می‌تواند اقدام مثبتی برای ارتقای سطح سلامت‌تان باشد. سعی کنید به‌طور مرتب و آهسته پیاده‌روی کنید تا بتوانید با این کار از قلب و ریه‌های‌تان مراقبت کرده و وزن‌تان را کنترل کنید. این نکته بسیار حائز‌اهمیت اسـت چون افرادی که دچار صرع می‌شوند خطر بروز بیماری‌های قلبی-‌عروقی، آمفیزم و چاقی هم در آنها بسیار بالاست.

2. می‌توانید دوچرخه‌ سواری کنید؟


دوچرخه‌ سواری یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش میزان سلامت و تناسب‌اندام‌تان اسـت. همیشه موقع دوچرخه‌سواری سعی کنید کلاه ایمنی روی سر بگذارید. اگر تشنج‌تان به‌طور کامل کنترل نشده، سعی کنید زیاد در مسیرهای پررفت‌وآمد تردد نکنید و بیشتر در مسیرهای خلوت و خیابان‌های فرعی و مسیرهای مخصوص دوچرخه، رکاب بزنید.

3. تشنج و شنا، در کنار هم؟


شنا کردن و انجام حرکات ایروبیک در آب از بهترین راه‌ها برای تناسب‌اندام اسـت. فقط سعی کنید مراقب خودتان باشید، چراکه بروز تشنج در آب می‌تواند خطرناک باشد. سعی کنید استخری انتخاب کنید که حتما نجات‌غریق در اطراف آن حضور داشته باشد و حتما از این مسئله مطمئن شوید که غریق‌نجات از وضعیت شما اطلاع داشته باشد. علاوه بر این بهتر اسـت همیشه همراه با یکی از دوستان‌تان شنا کنید.

4. توپ شوت کنید


ورزش‌های پرفعالیت مانند بسکتبال، فوتبال و والیبال از بهترین ورزش‌ها برای قلب و ریه شما محسوب می‌شوند. بسیاری از افراد که قادرند تشنج خود را به خوبی کنترل کنند، می‌توانند این ورزش‌ها را انجام دهند. فقط سعی کنید پیش از انجام آنها حتما با پزشک مشورت کنید. همیشه کلاه محافظ روی سرتان بگذارید چراکه آسیب به سر باعث بدتر شدن تشنج‌تان خواهد شد.

5. می‌خواهید والیبالیست شوید؟


والیبال و تنیس برای سلامت استخوان و تناسب اندام شما بسیار مفیدند. علاوه بر این، خطر بروز آسیب مغزی در این نوع ورزش‌ها نسبت به ورزش‌های پر‌برخورد کمتر اسـت. اگر سابقه آسیب مغزی به خاطر تشنج‌های شدید را داشته باشید، این مسئله برای شما اهمیت زیادی خواهد داشت. بروز آسیب‌های مغزی مکرر می‌تواند منجر به بروز مشکلات شدید یا طولانی شود.

6. آرامش را تجربه کنید  با یوگا


کلاس‌های یوگا معمولا با حرکات فیزیکی و مراقبه و تمرینات ریلکسیشن همراه اسـت. نکته جالب این اسـت که یوگا فقط باعث افزایش مقاومت بدن و انعطاف‌پذیری آن نمی‌شود، بلکه استرس را هم کاهش می‌دهد که یکی از عوامل محرک شایع تشنج اسـت. تحقیقات معدودی نشان داده‌اند که یوگا می‌تواند باعث بهبود کنترل تشنج در افرادی شود که دچار صرع هستند، با این حال تحقیقات بیشتری برای تایید این یافته‌ها در این زمینه باید صورت بگیرد.

7. فیتنس و وزنه‌برداری مناسب   شماست؟


تمرینات مقاومتی باید بخش دائمی حرکات فیتنس شما باشد. این تمرینات باعث افزایش حجم عضلات می‌شود که نه تنها به قوی‌تر شدن شما کمک می‌کند، بلکه وزن بدن‌تان را هم متعادل نگه می‌دارد. شما می‌توانید از وزنه‌های دستی، باندهای مقاومتی یا دستگاه‌های وزنه‌زنی استفاده کنید. هنگام بلند کردن وزنه‌های سنگین، سعی کنید حتما کسی در اطراف‌تان باشد تا در صورت بروز تشنج کمک‌تان کند.

8. تماس با پزشک


از پزشک‌تان بپرسید که چه حرکاتی برای‌تان مشکل‌ساز نخواهد بود. بسیاری از افرادی که دچار صرع می‌شوند، می‌توانند بیشتر ورزش‌ها را انجام دهند و از آنها لذت ببرند. اما تا حد امکان سعی کنید از انجام ورزش‌هایی که خطر زیادی دارند، اجتناب کنید. برای مثال نباید غواصی انجام دهید، اما شنا با دستگاه هواکش در آب بدون موج و آرام همراه با دوستی که آموزش غریق‌نجاتی دیده اسـت مشکلی برای‌تان نخواهد داشت.

 

 چگونه با صرع بهتر زندگی کنیم؟

نکته هایی که شاید به کارتان آید

  • مراقبت از قلب و ریه
سعی کنید به‌طور مرتب و آهسته پیاده‌روی کنید تا بتوانید با این کار از قلب و ریه‌های‌تان مراقبت کرده و وزن‌تان را کنترل کنید.
  • کلاه ایمنی امر ضروری
موقع دوچرخه‌سواری سعی کنید کلاه ایمنی بگذارید. اگر تشنج‌تان کنترل نشده، زیاد در مسیرهای پررفت‌وآمد نروید.

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط



کلماتی برای این موضوع

چگونه با بی حوصلگی مبارزه کنیم روان …چگونهبابیحوصلگیچگونه با بی حوصلگی مبارزه کنیم بی حوصلگی هنگامی روی میدهد که ما دیگر به اطرافیان چگونه خشم خود را کنترل کنیم روان …چگونهخشمخودراچگونه خشم خود را کنترل کنیم؟ می‌دانیم که هیجان‌ها، بخش جدائی‌ناپذیر ساختار جسمی و بهترین راه برای فراموش کردن یک مقطع زمانی از زندگی با …بهترین راه برای فراموش کردن یک مقطع زمانی از زندگی با همه خاطرات خوب و بد چیست؟چگونه با وسواس و افکار شیطانی مبارزه کنم؟ شهر …باعرض سلام و تشکر همانطور که خودتان متوجه شده اید، شما دچار یک نوع وسواس فکری است که ازدواج و آموزش مسائل جنسی و روابط زناشوئیاو شنونده خوبی است وقتی مردی به حرف های زن مورد علاقه اش با صبر و حوصله گوش می کند به او خودتان را بهتر بشناسید تا بهتر زندگی …آپدیت پیشنهاد می‌شود مطلب آشنایی با موضوع مهمی به نام مزاج در نیم ساعت ؛ فایل صوتی آشنایی با نکته درباره بیماری ام اسدر همین زمینه مجله مغز آشنایی با ۱۰ نشانه هشدار دهنده آلزایمر چطور فراموش می‌کنیم؟علایم تشنج و صرع در کل صرع بیماری درمان ‌پذیری می ‌باشد و افراد نباید هیچ نگرانی از این بابت داشته سرگیجه غشگوش دردوزوز گوشصرع درمان گیاهی …در بیماریهای خلطی خلط در لغت به معنی آمیزه یعنی چیزی است که با چیز دیگر آمیخته باشد در پوست و مو پزشکان ایران بسیاری از خانم‌ها هنگام مراجعه به مطب‌های پوست و مو از ریزش مژه‌ها و کم ‌پشت شدن



لینک منبع :چگونه با صرع بهتر زندگی کنیم؟

چگونه با صرع بهتر زندگی کنیم؟ - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/news/.../چگونه-با-صرع-بهتر-زندگی-کنیم‏ - ذخیره شده 4 سپتامبر 2016 ... افراد زیادی هستند که با صرع زندگی می‌کنند و از زندگی‌شان لذت هم می‌برند. پس چرا شما یکی از این افراد نباشید؟ بله شما هم می‌توانید کارهای مفیدی در ... چگونه با صرع بهتر زندگی کنیم؟ - الو دکتر www.alodoctor.ir/news/.../چگونه-با-صرع-بهتر-زندگی-کنیم؟‏ - ذخیره شده 17 جولای 2016 ... چگونه با صرع بهتر زندگی کنیم؟ این‌که تشنج به ناگهان بروز کرده و نتوانید خود را کنترل کنید بسیار وحشتناک است. اما خبر خوب این است که ... چگونه با صرع بهتر زندگی کنیم؟ - آکا akairan.com/health/bimari.../news20169819401893689.html‏ - ذخیره شده افراد زیادی هستند که با صرع زندگی می کنند و از زندگی شان لذت هم می برند. پس چرا شما یکی از این افراد نباشید؟ بله شما هم می توانید کارهای مفیدی در جهت کنترل و ... چگونه با صرع بهتر زندگی کنیم؟ - آواپارسی www.avaparsi.com/health/physical.../livingwithepilepsy/‏ - ذخیره شده چگونه با صرع بهتر زندگی کنیم؟ممکن است شما هم مثل بسیاری دیگر از مردم به صرع مبتلا باشید. شاید در گذشته‌ها‌ی دورتر حملات صرع هراس زیادی را ایجاد می‌کرد، اما الان ... چگونه با صرع بهتر زندگی کنیم؟ tnews.ir/news/770d66767126.html‏ 17 جولای 2016 ... الودکتر: زندگی با صرع یعنی ممکن است دچار تشنج هایی شوید که بدون هشدار قبلی رخ می دهد. ... مشاهده متن کامل خبر چگونه با صرع بهتر زندگی کنیم؟ چگونه با صرع بهتر زندگی کنیم؟ / شفاف نیوز khabarfarsi.com/ext/17259517‏ الودکتر: زندگی با صرع یعنی ممکن است دچار تشنج هایی شوید که بدون هشدار قبلی رخ می دهد. تشنج های غیر قابل کنترل منجر به غش کردن های خطرناک و ناگهانی می شوند ... چگونه با صرع بهتر زندگی کنیم؟ | انجمن نگاه دانلود forum.negahdl.com/threads/106465/‏ - ذخیره شده روش‌ها و نکات زیادی برای زندگی بهتر با صرع وجود دارد که ما در این مطلب به تعدادی از این روش‌ها و اقدامات اشاره کرده‌ایم. این مطلب را بخوانید تا باورتان ... با بیماری صرع بیشتر آشنا شوید/ چطور با صرع زندگی کنیم؟ www.mizanonline.ir/.../با-بیماری-صرع-بیشتر-آشنا-شوید-چطور-با-صرع-زندگی-کنیم‏ - ذخیره شده 29 مارس 2017 ... یک مشکل در رابطه با سیستم الکتریکی مغز شما، موجی از تکانه های الکتریکی که باعث تغییرات منحصر به فرد در جنبش، رفتار، احساس و یا آگاهی ... خانواده و بیمار صرعی – سایت پزشکان بدون مرز www.pezeshk.us/?p=26525‏ - ذخیره شده - مشابه از جمله باعث می شود که فرد صرعی همیشه یک ترس مداوم از رو در رو شدن با افراد داشته باشد که همین .... چگونه صرع را کنترل کنید: ... باید بر روی برنامه زندگی خود کنترل داشته باشید نه این که برنامه زندگی شما را کنترل کند. ... اغلب بهتر است که بیمار دارو را پس از صبحانه و شام مصرف کند. ..... در هنگام درد مفاصل چه غذاهایی مصرف کنیم؟ راه‌های درمان تشنج و صرع - تبیان article.tebyan.net/30983/راه-های-درمان-تشنج-و-صرع‏ - ذخیره شده این بیماران باید با توجه به شرح حال و معاینه، از بیماران صرعی افتراق داده شوند. ... ولی اکثر افراد با درمان دارویی یا غیردارویی در زندگی هیچ مشکلی را نخواهند داشت، چه بسا ... در مجموع چون یک بیماری خوش ‌خیم می ‌باشد، بهتر است در صورت ثابت شدن این ... دچار کاهش هوشیاری میشم ومیفهمم که قراره تشنج کنم باید چکار کنم که تشنج نکنم ؟