بهتر اسـت که برای بین راهتان از غذاهای پخته استفاده نکنید. نان و پنیر و سبزی همراه گوجه و خیار یا میوههای فصلی مانند انگور و طالبی و خربزه میتوانند برای بین راه بسیار مناسبتر باشند. مطمئن باشید اگر یک روز غذای ساده بخورید اتفاقی برایتان نمیافتد. ضمن اینکه خوردن همین غذاهای ساده در کنار هم و هنگام سفر، لذت زیادی دارد.
تخممرغ و سیبزمینی کاملا پخته هم میتوانند گزینههای مناسبی برای غذای بین راه شما باشند. به علاوه، رفتن به رستورانهای بینراهی هم چندان توصیه نمیشود. چون معمولا این رستورانها به آب شهری دسترسی ندارند و بهداشت ظروف، مواد غذایی و غذاهایشان چندان مورد اطمینان نیست.
از این غذاها پرهیز کنید
بهتر اسـت در طول سفر یا شهر مقصد، از خوردن غذاهایی مانند کباب کوبیده، کتلت و همبرگر که با گوشتهای چرخشده تهیه میشوند، خودداری کنید. چون هم امکان آلودگی اولیه در این نوع گوشتها وجود دارد و هم اینکه ممکن اسـت آنها در دمای مناسب نگهداری نشوند و آلودگی آنها به شکل تصاعدی بالا برود. در ضمن، امکان افزودن موادی مانند پوست مرغ هم به گوشتهای چرخ شده زیاد اسـت.
آب به آب شدن
اصطلاح «آب به آب شدن» را زمانی به کار میبرند که به دلیل سفر، وضع خواب و... استراحت و تغذیه فرد به هم میریزد و دچار مشکلات متعدد گوارشی و بههمخوردن تعادل خواب و استراحت میشود. یکی از مشکلات سفر که باید از همان لحظه حرکت حواسمان به آن باشد، مساله یبوست و فراموش کردن مصرف میوه و سبزی اسـت. برای اینکه یادمان نرود از این خوراکیها میل کنیم، باید چه کار کرد؟خریدن انواع میوه و سبزی آماده برای مصرف، منظور همانهایی که ادعا دارند میوه یا سبزی مورد نظر شسته شده و ضدعفونی اسـت، توصیه نمیشود. این خوراکیها به ویژه در فصل تابستان نیاز به شستوشوی دقیق و کامل خانگی دارند.
علاوه بر آن خوردن سبزی در رستوران، داخل ساندویچ و... بههیچوجه توصیه نمیشود. درست اسـت که گردش و تفریح وقت پاککردن و شستن سبزی نیست، اما میتوانید میوه را جایگزین سبزی کنید. برای این کار از منزل به اندازه نیاز مسیر سفر میوه ببرید و وقتی به مقصد رسیدید، سراغ میوههای ویژه همان شهر بروید. به این ترتیب دردسری برای خرید میوه ندارید و کافی اسـت هر شب هنگام برگشتن به محل اقامت، کمی میوه بخرید. مصرف میوه مانع بروز یبوست و مشکلات احتمالی بعد از آن میشود.
آشامیدنی سفر
متاسفانه ما معمولا بین راه به آب آشامیدنی سالم دسترسی نداریم و استفاده از آبهای آلوده هم میتواند باعث ابتلا به بیماریهای انگلی و حتی حصبه بین مسافران شود. خیلی وقتها ما آب آلوده را به صورت ثانویه مصرف میکنیم؛ یعنی آن را نمینوشیم ولی برای شستوشوی ظروف یا میوههایمان از آن بهره میبریم و این کار نیز میتواند باعث انتقال انواع بیماریها شود.برای پیشگیری از این مشکل بهتر اسـت برای مصرف بین راه با خودتان مقداری آب سالم از منزل به همراه ببرید. استفاده از آبهای بستهبندی معدنی هم میتواند گزینه مناسبی باشد.
اگر علاوه بر شرایط ذکرشده، موادی هم داخل بطری تهنشین نشدند و آب مورد نظرتان کاملا زلال بود، میتوانید آن را بدون دغدغه بخرید و استفاده کنید.اگر، نه از منزل آب همراه بردید و نه به آب معدنی دسترسی داشتید راه اول این اسـت که اگر برایتان امکان دارد، آب را بجوشانید و با آب جوشیده، ظرفهایتان را بشویید یا اینکه آبجوشیده را داخل یخچال بگذارید و بعد از خنکشدن آن را بنوشید یا میوههایتان را با آن تمیز کنید. راه دوم هم استفاده از قرص یا مایع پرکلرین اسـت.
بهترین راه برای پیشگیری از تشنگی و عطش بین راه این اسـت که کمتر از هلههولهها و آجیلهای شوری که نیاز بدن را به آب افزایش میدهند استفاده کنید. شما میتوانید برای تجربه یک سفر سلامت به جای آجیلهای شور از مغزهای خام و تازه استفاده کنید یا مقداری آجیل میوه خشک را به همراه ببرید. خوردن انواع میوههای تازه، به خصوص خیار هم در طول سفر توصیه میشود. خیاری که کمی آبلیموی تازه روی آن چکیده شده باشد، میتواند هم سیستم ایمنی بدنتان را قوی کند و هم عطشتان را از بین ببرد. در ضمن، بهتر اسـت که میوهها را در منزل و با آب سالم بشویید تا بین راه با مشکلات آبهای آلوده مواجه نشوید.