مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند

[ad_1]
بامداد – مهندسان دانشگاه یوتا وسیله‌ای را طراحی کرده و ساخته‌اند که می‌تواند پژوهشگران را به تولید تراشه‌های نوری-سیلیکونی نزدیکتر کند، چنین پردازشگرهای امروزی میتوانند اطلاعات را با سرعت نور پردازش یا منتقل کنند.

به گزارش BBC، پرتو شکاف (Beam splitter) وسیله‌ای‌ است که پرتو نور را به دو کانال اطلاعات مجزا تقسیم می‌کند که هریک می‌توانند حاوی اطلاعات جداگانه‌ای باشند. راجش منون و همکارانش در بخش مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه یوتا می‌گویند کوچکترین پرتوشکاف را ساخته‌اند که ابعاد آن ۲.۴x۲.۴ میکرون، پنجاه برابر نازکتر از تار موی انسان است. پیش از این کوچکترین وسیله‌ مشابه ابعادی بیش از ۱۰۰x ۱۰۰ میکرون داشته است. پردازش نوری-سیلیکونی می‌تواند توان و سرعت پردازنده‌های کامپیوتری را میلیون‌ها برابر افزایش دهد. پردازشگرهای امروزی می‌تواند باعث افزایش سرعت پردازش ابرکامپیوترها، سرورهای ذخیره اطلاعات، فناوری ضدتصادف در خودروها و هواپیماهای بدون سرنشین و نهایتا در کامپیوترهای خانگی شود.

راجش منون دانشیار دانشکده‌ مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه یوتا می‌گوید: « نور سریعترین چیزیست که می‌تواند اطلاعات را انتقال دهد برای استفاده از این اطلاعات در کامپیوتر باید نور به الکترون تبدیل شود. همین عمل تبدیل باعث افت سرعت انتقال اطلاعات می‌شود. هدف این است که تمام کار با نور انجام شود.» در شبکه‌ فیبرهای نوری، اطلاعات را فوتون‌های نور منتقل می‌کنند. اما پیش از آنکه جریان اطلاعات به کامپیوتر خانگی یا محل کار کاربر برسد، فوتون‌ها به الکترون‌ تبدیل می‌شوند تا برای مودم یا کامپیوتر قابل استفاده باشد. این محدودیت مانند قیف، سرعت رسیدن اطلاعات را کند می‌کند. اگر بتوان نور را بدون تبدیل به الکترون وارد تراشه‌های کامپیوتری کرد و همانجا پردازش کرد، سرعت پردازنده‌ها میلیون‌ها برابر سرعت فعلی خواهد شد.

پرتوشکاف روی پردازشگرهای امروزی (chip) کامپیوتری نصب می‌شود تا پرتوهای حاوی اطلاعات را به داخل تراشه هدایت کند. کاهش اندازه این وسیله‌ به پژوهشگران این امکان را می‌دهد تعداد بیشتری از آن‌ها را روی یک تراشه قرار دهند. البته این پرتوشکاف یکی از چند وسیله‌ای خواهد بود که روی یک تراشه سیلیکونی نصب می‌شود تا امواج نور را در جهت‌های مختلف هدایت کند و هر چه اندازه آنها کوچکتر شود، امکان قرار دادن میلیون‌ها وسیله روی یک تراشه ایجاد خواهد شد.

مزایای این وسیله‌ تنها به افزایش سرعت پردازش اطلاعات محدود نمی‌شود بلکه هزینه‌ تولید این محصول هم کم است. همچنین به این دلیل که انتقال اطلاعات به وسیله فوتون‌ها به جای الکترون‌ها انجام می‌شود، تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایی که با این فناوری ساخته شوند انرژی کمتری مصرف می‌کنند (بنابراین گرمای کمتری هم تولید می‌کنند) و عمر باطری بیشتری خواهند داشت. فعلا اولین ابرکامپیوترهای نوری-سیلیکونی که کمپانی‌های Intel و IBM تولید می‌کنند هنوز تا حدی الکترونیک هستند و کاملا نوری نشده‌اند. راجش منون معتقد است وسیله‌‌ای که او ساخته است تا سه سال آینده وارد ساختار اینگونه کامپیوتر‌ها خواهد شد. جزئیات بیشتر این پژوهش در nature منتشر شده است.

سایت علمی بیگ بنگ

نوشته پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند اولین بار در بامداد پدیدار شد.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

جنگل و محیط زیستبه گزارش بی بی سی، تغییر در مدار گردش زمین به دور خورشید باعث شد قطب شمال چندین قرن جنگل و محیط زیست به گزارش بی بی سی، تغییر در مدار گردش زمین به دور خورشید باعث شد قطب شمال چندین قرن سردتر شود



لینک منبع :پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند

پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/news/.../پردازشگرهای-امروزی-به-سرعت-نور-رسیدند‏ 25 دسامبر 2016 ... پرتو شکاف (Beam splitter) وسیله‌ای‌ است که پرتو نور را به دو کانال اطلاعات مجزا تقسیم می‌کند که هریک می‌توانند حاوی اطلاعات جداگانه‌ای باشند. پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند - بولتن نیوز www.bultannews.com/fa/.../پردازشگرهای-امروزی-به-سرعت-نور-رسیدند‏ 24 دسامبر 2016 ... به گزارش بولتن نیوز به نقل از BBC، پرتو شکاف (Beam splitter) وسیله‌ای‌ است که پرتو نور را به دو کانال اطلاعات مجزا تقسیم می‌کند که هریک ... پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند | مهندسان دانشگاه - قطره www.ghatreh.com/news/.../پردازشگرهای-امروزی-سرعت-نور-رسیدند‏ 25 دسامبر 2016 ... پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند. مهندسان دانشگاه یوتا وسیله ای را طراحی کرده و ساخته اند که می تواند پژوهشگران را به تولید تراشه های ... پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند | بامداد مهندسان - قطره www.ghatreh.com/news/.../پردازشگرهای-امروزی-سرعت-نور-رسیدند‏ 24 دسامبر 2016 ... پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند. بامداد مهندسان دانشگاه یوتا وسیله ای را طراحی کرده و ساخته اند که می تواند پژوهشگران را به تولید تراشه های ... پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند | برترینها | خبروان khabarone.ir/news/5504818/پردازشگرهای-امروزی-به-سرعت-نور-رسیدند‏ 25 دسامبر 2016 ... پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند. مهندسان دانشگاه یوتا وسیله‌ای را طراحی کرده و ساخته‌اند که می‌تواند پژوهشگران را به تولید تراشه‌های ... پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند | بولتن | خبروان khabarone.ir/news/5474962/پردازشگرهای-امروزی-به-سرعت-نور-رسیدند‏ 24 دسامبر 2016 ... پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند. گروه فناوری: هندسان دانشگاه یوتا وسیله‌ای را طراحی کرده و ساخته‌اند که می‌تواند پژوهشگران را به تولید ... پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند - تی نیوز tnews.ir/news/624076694161.html‏ - ذخیره شده 25 دسامبر 2016 ... پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند. وب سایت کلیک: مهندسان دانشگاه یوتا وسیله ای را طراحی کرده و ساخته اند که می تواند پژوهشگران را به ... پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند - تی نیوز tnews.ir/news/382376697870.html‏ پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند. دریافت خبر : یکشنبه 05 دی 1395 ساعت 17:52. خبرگزاری آریا - مهندسان دانشگاه یوتا وسیله ای را طراحی کرده و ساخته اند که ... پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند - سرزه www.serze.com/پردازشگرهای-امروزی-سرعت-رسیدند-2598981/‏ 25 دسامبر 2016 ... پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند مهندسان دانشگاه یوتا وسیله‌ای را دیزاین کرده و ساخته‌اند که می‌تواند دانشمندان را به تولید تراشه‌های ... #هواپیماهای Instagram image and video pinsta.co/tag/هواپیماهای‏ - ذخیره شده پردازنده i960 اینتل از معماری ریسک بهره می برد که طراحی آن مربوط به یک چهارم قرن پیش است. از رقبای این .... پردازشگرهای امروزی به سرعت نور رسیدند #پرتو شکاف ...