مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

پیتزا غذایی که در جهان فراگیر شد

[ad_1]

پیتزا غذایی که در جهان فراگیر شد

پیتزا غذایی که در جهان فراگیر شد 

الان هر جای دنیا که برویم می توانیم پیتزا را در همه فست فودی ها یافته و سفارش دهیم.این غذا از ایتالیا در همه جای جهان فراگیر شده اســت. «پیتزا مارگاریتا»، «پیتزا پپرونی»، «پیترا نیویورک»، «پیتزا داوود»؛ اولین باری که تهرانی ها با پیتزا آشنا شدند، در سال 1340 و با نام پیتزا «داوود» بود.

 

امروز مردم در همه نقاط دنیا پیتزا را می شناسند. بخری آن را با نام مارگاریتا و ایتالیا به جا می آورند، برخی دیگر این خوراکی را حاصل آشپزی آمریکایی ها می دانند و در ذهن عده ای دیگر نیز نام پیتزا با نام آقا داوود گره خورده اســت.این خوراکی پنیری ساده در حقیقت یک عنصر فرهنگی قوی به شمار می آید

 

که خوردن آن می تواند مضامین بسیاری با خود همراه داشته باشد. آن ها که نمی توانستند به ایتالیا و آمریکا بروند، سری به انتهای کوچه لولاگر در تهران می زدند و به یاری پیتزا داوود احساس می کردند مثل اروپایی ها و آمریکایی ها شده اند، چرا که مثل آن ها غذا خورده اند. امروز خوردن خوراکی تنها برای سیر کردن شکم نیست؛

 

خیلی ها تیرامیسو می خوردند که دسر ایتالیایی خورده باشند. غذاها همیشه مقاوم ترین بخش فرهنگ هر ملتی بوده اند. مهاجران به هر جا سفر می کردند، حتی اگر زبان خود را جا می گذاشتند، غذای خود را جا نمی گذاشتند.استعمارگران هرچه در هجوم خود به یک ملت از آن ها می گرفتند، حریف ذائقه غذایی آن ها نمی شدند.

 

امروز نیز خیلی ها ایران را با چلوکباب ایرانی، ترکیه را با کباب ترکی و ایتالیا را با اسپاگتی می شناسند و مردم این کشورها سعی می کنند این بخش از هویت فرهنگی خود را با چنگ و دندان حفظ کنند، اما در عین حال به هویت فرهنگی یکدیگر سرک می کشند و هر آن چه را خوش رنگتر و خوش مزه تر اســت،

 

برای خود دستچین می کنند. در این بین سه نقطه جهان حرف اول را در فرهنگ سازی غذایی می زنند که در این مطلب به آن ها می پردازیم.

پیتزا غذایی که در جهان فراگیر شدمحبوبیتی به قدمت تاریخ

«پنیر» یک واژه چهار حرفی ساده اســت، اما در فرهنگ ایتالیا حرف زیادی برای گفتن دارد. 450 نوع از این خوراکی معمولا سفید و بدبو در ایتالیا تولید می شود. به همین خاطر اســت که ایتالیا رقیب جدی فرانسه در این زمینه محسوب می شود. پنیر بازیگر نقش اول خوراکی های ایتالیایی اســت؛

 

خوراکی هایی که چشم از دیدن عکس آن ها سیر نمی شود. از پاستا و پیتزا گرفته تا اسپاگتی همگی با گونه های مختلف پنیر ایتالیایی به اثری هنری تبدیل می شوند که هوش از سر می برند. اما این آثار هنری خوش مزه حاصل تلاش های امروز و دیروز نیست، بلکه دسترنج دیروزهای دور اســت.

 

هر رشته دراز اسپاگتی ریشه در تاریخ باستان این کشور دارد و بخشی از فرهنگ آن را به نمایش می گذارد. اسناد تاریخی از چند قرن پیش از میلاد مسیح نشان می دهد مردم جزیره سیسیل ایتالیا بیش از 470 دستور غذایی داشته اند. آن ها به خاطر پرورش بز و تولید پنیر از شیر این حیوان به شهرتی جهانی دست یافته بودند.

 

چند قرن بعد به دنبال حمله اعراب به این منطقه، ایتالیایی ها با اسفناج، بادام و برنج نیز آشنا شدند.در قرن دوازدهم میلادی بالاخره نورمن ها رشته های درازی با آرد درست کردند که در نهایت به اسپاگتی امروز تبدیل شد. به صورت کلی آشپزی ایتالیایی هرچند مستقل و خودساخته اســت،

 

اما تاثیراتی از نفوذ اسپانیایی ها، یونانی ها و اعراب پذیرفته اســت. به این ترتیب تنوع فرهنگی که در غذاهای ایتالیایی در طول زمان نمود پیدا کرده، باعث شده غذاهای مردم این کشور باب طبع اکثر مردم جهان باشد و با ذائقه همه افراد مطابقت پیدا کند. درواقع ایتالیایی ها خوش مزه ترین عناصر غذایی را با اندکی پنیر به ترکیبات رویایی تبدیل کرده اند

 

که افراد از هر فرهنگی و با هر ذائقه ای توان مقاومت در برابر آن را ندارند.اگر پنیر را عنصر اصلی غذاها و پیش غذاهای ایتالیایی بدانیم، قهوه نیز نقش مشابه پنیر را در دسرهای این کشور بازی می کند. البته فکر نکنید پنیر از دسرها حذف شده اســت! نمونه معروف آن بیسکوییت های نرمی اســت که در قهوه خیس می خورند

 

و با کمی پنیر ماسکارپونه دسرس طبقاتی و خوش طعم را خلق می کنند که این روزها در اکثر قنادی ها و کافه های دنیا سرو می شود؛ «تیرامیسو».صحبت از غذاها و دسرهای ایتالیایی با تنوعی که دارند، هیچ گاه تمامی نخواهدداشت. پاستاها و اسپاگتی های نارنجی رنگی که پنیری سفید روی آن را پوشانده

 

و سبزی های معطر آن را زیباتر کرده اســت، هر کسی را به یاد ترکیب رنگ سبز و سفید و قرمز ایتالیا می اندازد و به همین سادگی غذای یک ملت که از چندین فرهنگ در سال های دور ریشه گرفته، به محبوبیتی جهانی دست پیدا می کند.

 

سلطه فرهنگی بر فرهنگ خوراکی

«ما عاشق بیس بال و پای سیب خودمان هستیم/ عاشق کشورمان هستیم/ ما شکوه تاریخی خودمان را حفظ می کنیم/ این جا جایی برای خرس نیست» این ترانه ای بود که دو خواننده وطن پرست آمریکایی در سال 1950 برای حمایت از میهن خود در برابر اتحاد جماهیر شوروی سرودند؛ آن ها در این ترانه «پای سیب» را مقابل «خرس روسی» که نماد آن کشور اســت، قرار دادند.

 

امروز پای سیب آن قدر در فرهنگ آمریکایی جا افتاده که آن را تاج سر آیکون های فرهنگی در این کشور می دانند. در دهه 70 میلادی تمامی شعارهای وطن پرستانه در آمریکا چهار عنصر در خود داشت: «بیس بال، هات داگ، پای سیب و شورلت». در این کشور ضرب المثلی وجود دارد که می گوید: «آمریکایی در حد پای سیب»

 

یا «As American As Apple Pie»؛ این ضرب المثل برای چیزهایی به کار می رود که ویژگی های کاملا آمریکایی دارند. اما آمریکا تنها با پای سیبش شهرت ندارد؛ این کشور گنجینه غذاهای متنوع اســت.مهاجران هر جا می روند، هر چیزی را نتوانند با خود ببرند، غذایشان را می برند. آن ها حتی ناگزیر می شوند از زبان خود دل بکنند،

 

اما غذا را به عنوان هویت فرهنگی خود حفظ می کنند. این مسئله در آمریکا به خوبی نمود پیدا کرده اســت. این کشور مقصد مهاجران بسیاری اســت که انواع و اقسام غذاها از فرهنگ های مختلف را به همراه خود آورده اند.شکل اولیه آشپزی در ایالات متحده آمریکا از اروپا الهام گرفته اســت،

 

اما در قرن نوزدهم و بیستم به همراه هجوم مهاجران تکنیک های آشپزی و خوراکی ها نیز در این کشور شکل جدیدی به خود گرفتند که در دنیا سرآمد شدند. امروز شاید خیلی ها رنگ آمریکا را نیز ندیده باشند یا حتی دشمن آمریکا باشند، اما حتما یک بار «همبرگر» را امتحان کرده اند. خوراکی چرب و کلاسیک آمریکایی که ظاهر گرد آن یادآور چاقی آمریکایی هاست،در ایران نیز از بدو ورود خود محبوبیت زیادی داشته اســت.

 

در سکانسی از فیلم «ایستاده در غبار» خواهد احمد متوسلیان از این خوراکی تازه وارد در ایران می گوید و خاطره ای به یادماندنی از خرید این خوراکی تعریف می کند. ابداعات غذایی آمریکایی ها به همبرگر ختم نشده و به غیر از این خوراکی، خوردنی های دیگری نیز از دیگر نقاط دنیا به آمریکا و سپس از آمریکا به دیگر کشورها راه یافته اســت.

 

همه می دانند که اسپاگتی یک غذای ایتالیایی اســت و هات داگ نیز اصالتا آلمانی اســت. اما آمریکایی ها یک غذای محبوب دارند؛ «اسپاگتی با تکه تکه های هات داگ». آن ها چنین غذایی را ترکیبی نمی دانند. بلکه غذایی آمریکایی می دانند که دستور آن در فرهنگ غذایی خودشان شکل گرفته اســت.

 

حتی گفته می شود همبرگر نیز ریشه در آلمان دارد، اما آشپزهای آمریکایی با اندکی تغییر در شیوه طبخ، آن را در جهان به نام خود به ثبت رسانده اند. پیتزا نیز غذایی کاملا ایتالیایی اســت که توسط مهاجران این کشور به آمریکا آمده اســت، اما شکل های پیتزا شیکاگو یا پیتزا نیویورک باعث شده این خوراکی نیز آمریکایی به شمار بیاید.
پیتزا غذایی که در جهان فراگیر شداز دهه 80 میلادی تاکنون نیز برخی رستوران ها در آمریکا به سبک «آشپزی نوین آمریکایی» مشغول به کار هستند که در آن عناصر و سبک های خارجی را با برخی سبک های داخلی و آشپزی مولکولی ترکیب می کنند. شاید این که آمریکایی ها حتی در غذا نیز با اندکی ابداغ چیزی را به نام خود ثبت می کنند،

 

ریشه در نوعی روحیه آمریکایی داشته باشد که تمایل دارد بر همه چیز سلطه داشته باشد و آن را به نام خود کند. به هر حال تنوع غذایی در آمریکا نشان از تنوع فرهنگی در این کشور دارد که در خوراکی های آن نمود عینی پیدا کرده اســت.

 

پیروزی آشپزی بر استعمار

بشر، عضو جدیدی را اضافه کرد؛ از آن سال تاکنون در کنار مجسمه ها، آثار باستانی و دیگر میراث بشری «آشپزی مکزیکی» نیز در فهرست این میراث گران بها جا خوش کرده اســت. هر چند آشپزی مکزیکی به تازگی به عضویت این خانواده در آمده اســت، اما از محبوبیتی به قدمت تاریخ مکزیک در میان مردم این کشور و سایر کشورهای دنیا برخوردار اســت.

 

تمامی عناصر فرهنگی از رنگ های گرم و تند در لباس ها و تزیینات آن ها تا روحیه و مزاج آتشینشان در غذاهای این مردم آمریکا لاتین نمود پیدا کرده اســت. هر آن چه در این کشور خورده می شود، نمادی از فرهنگ و هویت فرهنگی این مردم اســت.مکزیکی ها که بخش زیادی از زندگی خود را در خیابان ها سپری می کنند، عادت کرده اند غذاهای خود را نیز در گوشه و کنار همین کوچه ها و خیابان ها بخورند.

 

آماری که از مجله فوربز نشان می دهد مکزیکی ها رتبه نخست را در مصرف غذاهای خیابانی دارند. این غذاها اغلب توسط دستفروش ها و در حاشیه خیابان ها در باجه ها یا ماشین های کوچک تهیه می شود.هرچند شبهاتی در این قضیه وجود دارد، اما گفته می شود مکزیکی ها نخستین کسانی هستند

 

که غذاهای سیار را در دنیا ترویج دادند. صبح ها و عصرها حاشیه خیابان ها پر می شود از دستفروش هایی که غذاهای سنتی برای فروش آماده می کنند؛ اصلی ترین آن ها نیز «تاکو» نام دارد، نانی از ذرت یا گندم که محتویاتی مانند گوشت مرغ یا میگو به همراه پنیر و سبزیجات درون آن قرار می گیرد

 

و روی هم رفته چیزی شبیه به یک سمبوسه گرد کوچک را شکل می دهد که به صورت لقمه ای کوچک پیچیده شده و با سس سالسا یا آووکادو سرو می شود.تاکو ریشه در تاریخ مکزیک دارد. طبق اسناد تاریخی، سال ها پش زمانی که اسپانیایی ها به آمریکای لاتین حمله کردند تا بخشی از آن را به تصرف خود درآورند،

 

از نان کورتس سردار اسپانیایی، برای پذیرایی از کاپیتان های خود در مکزیک از تاکو استفاده کرده اســت. حتی در جزییات آمده اســت که محتوای آن تاکو، ماهی بوده اســت. تاکو و انواع آن تنها یکی از صدها غذای مکزیکی به شمار می آید. مردم این کشور با توجه به میزان درآمد و طبقه اجتماعی خود غذاهای مختلفی را طبخ و مصرف می کنند.

 

طبقه کارگر مکزیکی اغلب ذرت و نان گندم در کنار لوبیا و سس های فلفلی تند مصرف می کنند. البته غذاهای داغ و فلفلی را همه مکزیکی ها مصرف می کنند، چرا که با مزاج داغ و آتشین آن ها سازگاری بسیاری دارد، اما غذای طبقات بالادست جامعه مکزیکی اغلب شبیه به آمریکایی ها و اروپایی هاست و تنها نوع ادویه های خوش بویی که به آن غذا اضافه می کنند، قدری متنوع اســت

 

آشپزی مکزیکی اصلی ترین وجه فرهنگ این کشور اســت؛ ساختار اجتماعی و سنت های عمومی مردم این کشور آمریکای لاتین در غذاهای آن ها نشان داده شده اســت. با وجود این که اسپانیایی ها در تمامی وجوه زندگی مردم مکزیک نفوذ پیدا کرده اند، اما نتوانسته اند راهی به آشپزی مردم این کشور پیدا کنند.

 

درواقع آشپزی قوی ترین وجه هویت فرهنگی مکزیکی هاست که حتی استعمار (از جنس اسپانیایی اش) نیز نتوانسته آن را شکست بدهد، بلکه از آن تاثیر نیز پذیرفته اســت.
پیتزا غذایی که در جهان فراگیر شددر مکزیک تهیه و مصرف خوراکی ها امری نمادین اســت که در جشن های مختلف به آن به شکل های متفاوتی توجه می شود. برای مردم این کشور تهیه غذا یک نوع سرمایه گذاری برای ایجاد روابط پایدار اجتماعی به شمار می آید. هرچه رابطه مهم تر باشد، غذایی که برای جشن آماده می شود نیز باید لذیذتر باشد.

 

به تازگی نیز جنبشی در مکزیک راه افتاده که آشپزهای حرفه ای برای حفظ آشپزی سنتی مکزیکی فنون مختلف را به افراد آموزش می دهند.نگرانی عمده این افراد «گم» شدن مهم ترین بخش فرهنگشان یعنی «آشپزی» اســت. این آشپزها که زمانی غذای خود را به استعمارگران اسپانیایی تحمیل کردند، اکنون تمام تلاش خود را به کار بسته اند تا یک میراث فرهنگی و معنوی به نام مکزیک باقی بماند.

 

 


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط




کلماتی برای این موضوع

عصر ایران سایت تحلیلی خبری ایرانیان سراسر جهان خبرهای علمی فرهنگی هنری ورزشی سیاسی و در عصرایرانگفتگوی خواندنی با پروفسور ابوالقاسم متین متخصص در …صفحه اصلیگفتگوابوالقاسم متین متخصص در خوراک داروها پروفسور متین یکی از اساتید برجسته و جایگاه یک رژیم لاغری روزه با کیلوگرم کاهش وزنیک رژیم لاغری روزه با کیلوگرم کاهش وزن اکثراً به اشتباه رژیم کلینیک کلوند نامیده مدیریت منابع آب در ایران و جهان آکامدیریت منابع آب در ایران و جهان آب سر منشاء تولید تلاش و تمدن است خداوند در قرآن مقاله ای جامع و مفید درباره ورزش والیبال نازوبوالیبال در سال ۱۸۹۵ در کشور آمریکا متولد شد و شهرت جهانی آن پس از المپیک ۱۹۶۴توکیو که چربی سوز لیپو۶ پایگاه تخصصی بدنسازی و …این چربی سوز هدفمند ترین، قدرتمند ترین و بیرحم ترین چربی سوزی ست که جهان تاکنون به خود کالبدشکافی بستنی سنتی آکابستنیبستنی سنتیتب مالتلبنیاتاضافه وزنچاقی خوردن این خوراکی شیرین و خوشمزه لیست سایتهای تبلیغاتی رایگان شرکت طراحی …نکات قابل توجه در زمان درج آگهی در این سایتها عضویت در تمام این سایتها رایگان است و یک رژیم روزه با کیلوگرم کاهش وزنرژیم یکی از روشهای کاهش وزن و تناسب اندام استرژیم دارای انواع مختلف است که در این دختران و مادرانی که خود را شبیه باربی کردند تصاویرانسان که جوگیر شود دست به هر کاری میزدند حتی کار خنده دار این خانواده که سوژه جالب



لینک منبع :پیتزا غذایی که در جهان فراگیر شد

پیتزا غذایی که در جهان فراگیر شد - پارس ناز www.parsnaz.com/پیتزا-غذایی-که-جهان-فراگیر-شد.html‏ - ذخیره شده پیتزا غذایی که در جهان فراگیر شد الان هر جای دنیا که برویم می توانیم پیتزا را در همه فست فودی ها یافته و سفارش دهیماین غذا از ایتالیا در همه جای. پیتزا غذایی که در دنیا فراگیر شد (4 عکس) - سرزه www.serze.com/پیتزا-غذایی-دنیا-فراگیر-عکس-1790418/‏ - ذخیره شده 12 سپتامبر 2016 ... پیتزا غذایی که در جهان فراگیر شد عکس و تصویر شماره 1 ⇩ پیتزا غذایی که در جهان فراگیر شد الان هر جای جهان که برویم قادر می باشیم پیتزا را در ... ۲۱غذای عالی با قیمتی معقول در لندن (بخش اول) - کجارو www.kojaro.com/.../21-of-the-most-delicious-cheap-eats-in-london/‏ - ذخیره شده 26 نوامبر 2015 ... برای همین است که در سال‌های اخیر توریسم غذا بسیار فراگیر شده است. ... کتی: پیتزا کوریزو بهترین پیتزا خمیرترشی است که می‌توانید بیابید. Sib360 | تاریخچه پیتزا sib360.ir/content/detail/id/11‏ - ذخیره شده اما این غذای پرطرف‌دار راه درازی را پیمود تا به یک غذای جهانی تبدیل شد. ... این پیتزا استانداردی را تعیین کرد که تا به امروز در سراسر جهان در پیتزاها وجود دارد. ... پیتزا فراگیرتر و بین سربازان آمریکایی در ایتالیا بسیار پرطرفدار شد به طوری که ... CTO Fast Food - تاریخچه پیتزا www.cto.best/intertainment/nice-texts/48-pizza-history‏ 30 ژوئن 2015 ... این پیتزا استانداردی را تعیین کرد که تا به امروز در سراسر جهان در پیتزاها وجود دارد ... پیتزا در بین ایتالیایی ها بسیار محبوب شد و به زودی به صورت غذای محلی آنها درآمد ... بعد از جنگ جهانی دوم مصرف پیتزا فراگیرتر و بین سربازان ... خوشمزه ترین غذا ها بایگانی - صفحه 2 از 7 - وب سایت تفریحی مثلث fun-mosalas.com/tag/خوشمزه-ترین-غذا-ها/page/2‏ پیتزا غذایی که در جهان فراگیر شد الان هر جای دنیا که برویم می توانیم پیتزا را در همه فست فودی ها یافته و سفارش دهیم.این غذا از ایتالیا در همه جای جهان فراگیر. طرز تهیه کا ونه؛ پیتزای تا شده‌ی ایتالیایی :: جستجو - صفحه نخست rasane241.com/.../طرز+تهیه+کا+ونه؛+پیتزای+تا+شده‌ی+ایتالیایی‏ - ذخیره شده کا ونه نوعی غذای ایتالیایی است که با خمیر پیتزا تهیه می شود و به نوعی یک پیتزای .... مارگریتا به مشهورترین پیتزای ایتالیایی تبدیل شد و در جهان فراگیر شد. آنچه درباره پیتزا نمی دانیم payeshonline.com/news/6798/‏ 26 مه 2015 ... پیتزا از غذاهایی است که در فضای سایبری و مجلات و کتاب‌های آشپزی، انواع و ... اما آیا می‌توان پیتزایی پخت که برای سلامتی مضر نباشد یا آیا این غذا درهرصورت به‌ذات مضر است؟ ... مدتی است که جهان با شدت بیشتری درگیر حملات تروریستی شده است. ... باز هم معمایی دیگر در اینترنت فراگیر شد : گورکن را پیدا کنید. - خوشمزه ترین و مضرترین غذای دنیا - جام نیوز jamnews.ir/TextVersionDetail/351659‏ - ذخیره شده 17 مه 2014 ... این غذایی است که با دیدنش خیلی‌ها برای خوردنش بی‌تابی می‌کنند. ... یک تکه متوسط پیتزا 680 میلی‌گرم نمک و 12 گرم چربی دارد. ... است نمک می‌خورند و این یعنی بیماری مخفی فشار خون در میان ایرانی‌ها فراگیر است. ... اگر ذائقه افراد به‌خصوص کودکان به آن عادت کند، خوردن مواد غذایی کم چرب سخت و گاهی ناممکن خواهد شد. 100 مزه خوشمزه از آشپزی ایتالیایی - مجله - قم فود - راهنمای بهترین های قم qomfood.ir/blog/117‏ - ذخیره شده 6 سپتامبر 2016 ... شاید بیشتر ما ایرانی ها از غذاهای ایتالیایی تنها پیتزا، پاستا و ... سبب هنر آشپزی آن هم در دنیا شناخته شده است؛ هنری که حقیقتا در جهان فراگیر شده ...