مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

خدا توبه ما را قبول کرده است؟

[ad_1]
بامداد-از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است؟ آیا می شود در اثر زیاد توبه کردن و توبه شکستن خدا دیگر توبه انسان را قبول نکند؟
نقش توبه در بازگشایی در سعادت و قرار گرفتن در مسیر حق و اصلاح عملکردهای غلط گذشته و گشودن دریچه امید به روی انسان بسیار اساسی است. بسیار می شود که از انسان در طول زندگی و به ویژه در آغاز تربیت و اصلاح نفس، لغزش هایی سر می زند، اگر درهای بازگشت به روی او بسته شود مأیوس می گردد و برای همیشه از راه می ماند و لذا در مکتب تربیتی اسلام، توبه به عنوان یک اصل تربیتی با اهمیت زیاد مطرح است و اسلام از تمام گنهکاران دعوت می کند که برای اصلاح خویش و جبران گذشته از این در وارد شوند.حضرت سجاد(ع) در مناجات تایبین از مناجات های پانزده گانه (خمسه عشر) که در مفاتیح الجنان مرحوم شیخ عباس قمی نیز آمده است به پیشگاه خداوند چنین عرضه می دارد:
خدایا! تو کسی هستی که دری به سوی عفوت بر روی بندگانت گشوده ای و نامش را توبه گذاشته ای و فرموده ای؛ بازگردید به سوی خدا و توبه خالص کنید. اکنون عذر کسانی که از ورود به این در بعد از گشایش آن غافل شوند چیست؟
در روایات به قدری بر مسأله توبه تأکید شده که در حدیثی از حضرت امام باقر(ع) می خوانیم: «ان الله تعالی اشد فرحا بتوبه عبده من رجل اضل راحلته و زاده فی لیله ظلما فوجدها؛ خداوند از توبه بنده اش بیش از کسی که مرکب و توشه خود را در بیابان در یک شب تاریک گم کرده و سپس آن را می یابد، شاد می گردد». (تفسیر نمونه، ج ۲۴، ص ۲۹۵).
و باز در روایتی دیگر از آن حضرت آمده است: «التائب من الذنب کمن لاذنب له والمقیم علی الذنب و هو مستغفر منه کالمستهزء؛ کسی که از گناه توبه کند، همچون کسی است که اصلا گناه نکرده است و کسی که به گناه خود ادامه دهد در حالی که استغفار می کند مانند کسی است که مسخره می کند» (همان، ص ۲۹۶).
حقیقت توبه همان پشیمانی و ندامت از گناه است که لازمه آن تصمیم بر ترک گناه در آینده است و اگر گناه گذشته کاری بوده که قابل جبران است باید در صدد جبران برآید و به این ترتیب ارکان توبه را می توان در چهار چیز خلاصه کرد:
۱٫ ندامت، ۲٫ تصمیم بر ترک در آینده، ۳٫ جبران گذشته، ۴٫ استغفار و طلب بخشش و مغفرت از خداوند.
پس توبه تنها استغفار یا پشیمانی از گذشته و حتی تصمیم به ترک در آینده نیست، بلکه علاوه بر همه اینها باید شخص گنهکار در مقام جبران برآید و فسادی را که مرتکب شده جبران نماید. این صحیح نیست که مثلا در جلوی دیگران فردی را به دروغ و حیله متهم کنیم و بعد در خانه خلوت استغفار نماید. پس باید حقوقی از خداوند مثل نماز و روزه و عبادات و تکالیفی را که ضایع و ترک کرده و نیز حقوقی از مردم را که تباه ساخته جبران نماید و آنها را تدارک کند و حقوق مردم را به آنها برگرداند و در صورت امکان و دسترسی از آنها رضایت و حلالیت بطلبد.
«توبه» در لغت به معناى رجوع است و خداوند همه مؤمنان را دستور به توبه مى دهد: «و توبوا الى الله جمیعاً ایّها المؤمنون لعلّکم تُفلِحون؛ اى مؤمنان همگى به سوى خدا رجوع کنید تا رستگار شوید» (نور(۲۴)، آیه ۳۱٫)
و گاهى رجوع از معصیت به اطاعت است؛ یعنى، انسان تبه کار از معصیت خود دست بردارد. گاهى توبه به معناى پرهیز از «ترک مستحب و اولى» است یعنى، اگر بعضى از امور مستحب (مانند نماز شب و صدقه اول ماه) را ترک کرده باشد، از آن توبه کند. پس توبه افراد عامى به این است که مستحب را بشناسند و انجام بدهند و حرام و مکروه را بشناسند و انجام ندهند. نسبت به گذشته جداً پشیمان باشند و آن را جبران کنند و نسبت به آینده هم عزم قطعى بر ترک خلاف داشته باشند. البته ترسیم و جبران گذشته کار آسانى نیست؛ بلکه حقوق فراوانى دارد که باید همه آنها جبران شود؛ از جمله:

 

۱٫ حق الله؛ آنچه از واجبات و وظایف الهى بر عهده دارد، اعاده نماید.

۲٫ حق النفس؛ امام سجاد(ع) در رساله حقوق مى فرماید: حق نفست این است که آن را در طاعت خدا به کار برى.

۳٫ حق الناس؛ آنچه از حقوق مردم ضایع نموده، باید جبران و ترمیم کند.
«توبه» کمیت و کیفیتى دارد، کمیت توبه آن است که قرآن کریم به همه مؤمنان دستور آن را مى دهد: «توبوا الى الله جمیعاً ایّها المؤمنون»
(همان، آیه ۳۱٫) و کیفیتش هم عبارت از «نَصوح»؛ یعنى، خالص بودن است که در این زمینه قرآن مى فرماید: «یا ایّها الذین آمنوا توبوا الى الله توبةً نصوحاً» (تحریم(۶۶)، آیه ۸٫) اگر توبه همه جانبه صورت گرفت و انسان از همه گناهان و خلاف ها توبه کند و خالص شود، آن گاه لغزش هاى گذشته بخشوده مى شود و انسان توبه کننده به منزله بى گناه است. پیامبر اکرم(ص) فرمود: «التائب من الذّنب کَمن لاذَنب له»

(مجلسى، محمدباقر، بحارالانوار، ج ۶، ص ۲۱

  re2032-1

حقیقت توبه همان پشیمانی و ندامت از گناه است

شرایط پذیرش توبه:
۱٫ گناه را از روی جهالت و نادانی و طغیان غرایز و تسلط هوس های سرکش و چیره شدن آنها بر نیروی عقل و ایمان انجام داده باشد نه از روی انکار حکم خداوند و عناد و دشمنی، چون چنین گناهی حکایت از کفر انسان می کند و توبه از آن قبول نیست مگر این که از این حالت بازگردد و دست از عناد و انکار بشوید.
۲٫ هنوز چندان زمانی از گناه نگذشته توبه کند و زود پشیمان شود و به سوی خدا بازگردد، زیرا توبه کامل آن است که آثار و رسوبات گناه به کلی از روح و جان انسان شسته شود و کمترین اثری از آن در دل باقی نماند و این در صورتی است که در فاصله نزدیکی قبل از ریشه دواندن گناه در دل، انسان پشیمان گردد، در غیر این صورت غالبا اثرات گناه در زوایای قلب و جان انسان باقی می ماند، پس توبه کامل آن است که زود انجام پذیرد.امیر مؤمنان(ع) در حکمت ۴۱۷ از نهج البلاغه (ترجمه محمد دشتی) در جواب کسی که در حضور امام(ع) بدون توجه لازم گفت: «استغفرالله» فرمود: مادرت بر تو بگرید، آیا می دانی معنای استغفار چیست؟استغفار درجه والامقامان است و دارای شش معنا می باشد.

۱٫ پشیمانی از گذشته

۲٫ تصمیم به عدم بازگشت به گناه.

۳٫ پرداخت حقوق مردم، چنانچه خدا را پاک دیدار کنی که چیزی بر عهده تو نباشد.

۴٫ تمام واجب های ضایع شده را به جا آوری .

۵٫گوشتی را که از حرام بر اندامت روییده، با اندوه فراوان آب کنی.

۶٫ رنج طاعت را به تن بچشانی چنان که شیرینی گناه را به او چشانده بودی، پس آنگاه بگویی: «استغفرالله» (حکمت ۴۱۷ نهج البلاغه، ترجمه محمد دشتی).
علامت پذیرش توبه:
از چند طریق انسان مى تواند تا حدودى دریابد که توبه او مورد پذیرش واقع گردیده است یا نه:
الف) احساس بهجت و آرامش خاصى که پس از دعا و توبه به انسان دست مى دهد یا به تعبیر دیگر احساس سبکى از گناهان وآلودگى ها.

 

ب ) هر قدر انسان از گناهان خود به طور جدى پشیمان شده و با تضرع و التجاى بیشترى خدا را بخواند توبه او مقبول تر است. بنابراین میزان انقلاب روحى انسان در حال استغفار نیز مى تواند به عنوان یک علامتى به کار آید.

 

ج ) میزان اعتماد به وعده هاى نیکوى الهى قابلیت و عنایات الهى را افزون مى سازد. بنابر این هر اندازه خدا باورى و توکل و اعتماد به وعده هاى اورا در خود افزون یافتیم مى توانیم بیشتر امید یابیم که ما را پذیرا گشته است.

 

د ) هر قدر آثار واقعى توبه در اعمال و کنش هاى ما بیشتر هویدا گردد. یعنى رغبت کمترى به گناه و اراده و عزم راسخ ترى در اطاعت پروردگاریابیم نشان مى دهد که توبه ما توبه واقعى ترى بود و به همین نسبت مقبول تر واقع گردیده است. امام امت (ره) مى فرمودند: اگر بعد از ماه مبارک رمضان تغییرى در حالات خود یافتید به همان نسبت وارد ضیافت الله شده اید ولى اگر دگرگونى در شما پدید نیامد از آن بى بهره ماندید.
-گناه شناسی/ محسن قرائتی.۲-گناهان کبیره/ شهید دستغیب.۳- شهید دستغیب، قیامت و قرآن (تفسیر سوره طور).۳- مقالات, استاد محمد شجاعی.۴- ترجمه جامع السعادات، مرحوم نراقی.۵- ترجمه الاخلاق، مرحوم شبر.۶- نقطه های آغاز در اخلاق، مهدوی کنی.

===========================
پى نوشت ها:

۱٫ فرقان(۲۵): آیه ۷۰ .۲٫ المیزان، ج ۱۶، ص ۲۴۲ .۳٫المیزان، سید محمد حسین طباطبایى، ج ۱۵، ص ۲۴۲ .۴٫ المیزان، ج ۱۵، ص۲۴۳ .۵٫ میزان الحکمه، محمدى رى شهرى، ج ۱، ص ۵۵۲ .۶٫ المیزان، ج ۱۵، ص ۲۴۳ .۷ .میزان الحکمه، ج ۱، ص ۵۴۸٫
دوست محترم توبه از درهای برزگ لطف و رحمت الهی و موهبتی آسمانی است . انسانی مومنی که مرتکب گناه شده واجب است که فورا توبه کند و روح تیره شده خود را با آب توبه واستغفار صیقلی دهد . توبه بعد از هر گناه واجب شرعی است و اگر گناه هزاران بار هم تکرار شود باز نه تنها توبه امر مطلوبی است بلکه واجبی شرعی و عقلی است . ممکن است انسان گنهکار از توبه کردن مکرر خسته و ملول گردد اما خداوند هر گز ازقبول توبه بنده و آمرزش او خسته نمی گردد .
بازآ بازآ هر آن که هستی باز آ       گر کار و گبر و بت پرستی باز آ
این درگه ما درگه نومیدی نیست       صد بار اگر توبه شکستی باز آ
منبع:porseman.org

نوشته خدا توبه ما را قبول کرده است؟ اولین بار در بامداد پدیدار شد.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان


عبارات مرتبط با این موضوع

از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است مذهبیمتفرقه دینی از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده که خدا توبه ما را قبول کرده است؟از کجا بفهمیم خداوند توبه ما را قبول کرده است؟ توصیه کرده است که توبه کنند ورابطه بین خود و خدا را توبه ما را قبول کرده است از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است؟ …از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است؟ آیا می شود در اثر زیاد توبه کردن و توبه من را خدا قبول میکند؟ مرکز ملی پاسخگویی … بخواهیم ما را در مهربان است و توبه را قبول می به خدا معرفی کرده است چگونه بفهمیم که خداوند توبه ما را پذیرفته است؟کهخداوندتوبهمارااستچگونه بفهمیم که خداوند توبه ما را پذیرفته است خدا را بخواند توبه کرده استاز کجا بفهمیم که خداوند توبه ما را قبول کرده توصیه کرده است که توبه توبه ما را قبول کرده خدا را بخواند توبه از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است؟از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است شویم که خدا توبه ما را قبول کرده از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است؟مذهبی متفرقه دینیاز کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول بسیار است خداوند توبه این خیلی مهم است ما که خدا توبه من را قبول نکرده است کرده ام آیا خدا من را علامت قبولی توبه ما را بخشیده است و توبه کند خدا توبه اش را خدا توبه منو قبول کرده از کجا بفهمیم خداوند توبه ما را قبول کرده است؟ توصیه کرده است که توبه خدا را بخواند توبه توبه ما را قبول کرده است توبه من را خدا قبول میکند؟ مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی بخواهیم ما را در مهربان است و توبه را قبول می به خدا معرفی کرده است از کجا بفهمیم که خداوند توبه ما را قبول کرده توصیه کرده است که توبه توبه ما را قبول کرده بیشترى خدا را بخواند توبه او خدا توبه ما را قبول کرده است؟ خدا توبه ما را قبول کرده است؟ از کجا خدا توبه ما را قبول کرده است؟ از کجا خدا توبه ما را قبول کرده است؟ از کجا خدا توبه ما را قبول می‌کند؟ تکرار توبه خدا توبه ما را قبول می‌کند؟ تکرار توبه خدا توبه ما را قبول می‌کند؟ تکرار توبه اعتقادی مردم ایران را نشانه رفته است اعتقادی مردم ایران را نشانه رفته است اعتقادی مردم ایران را نشانه رفته است اگرامام را خوب بشناسیم، همه برای او و اگرامام را خوب بشناسیم، همه برای او و اگرامام را خوب بشناسیم، همه برای او و خدا توبه ما را قبول کرده است؟ از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است؟ آیا می شود توبه ما را قبول کرده است؟ آیا می شود در اثر زیاد توبه کردن و توبه شکستن خدا دیگر توبه انسان از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است؟ – پورتال مذهبی متفرقه دینی از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است شویم که خدا توبه ما را قبول کرده چگونه بفهمیم که خداوند توبه ما را پذیرفته است؟ چگونه بفهمیم که خداوند توبه ما را پذیرفته است و توبه از آن قبول خدا را بخواند توبه با گناهان بزرگ، خدا توبه ما را قبول می کند؟ تنها برای ما است که پیش و ستم کرده نمی ‌دهد، خدا حتماً توبه او را قبول می از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است؟ از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است؟ علامت قبولی توبه گناهان ما را بخشیده است استغفار و توبه کند خدا توبه اش را خدا توبه منو قبول کرده؟ توبه و پذیرش آن از سوى خداوند ؛ و خدا کسى است که توبه والله ما ینجو من الذّنب بینی‌های لازم را کرده‌ایم ما را همه شب نمی برد خواب دیدی آخر دل ما را شکستی اندوه لبنان کشت ما را برسان سلام ما را ما را ز سر بریده می ترسانی دانلود آهنگ ما را بس ما را به محبت علی بخشیدند ما را سری است با تو



لینک منبع :خدا توبه ما را قبول کرده است؟

از کجا بفهمیم که خداوند توبه ما را قبول کرده است؟ | مرکز ملی ... www.pasokhgoo.ir/node/3500‎Cached Similar2 ژوئن 2007 ... پاسخ: پذیرش توبه شرایط خاصى دارد. هر گاه آن شرایط محقق گشت، توبه نیز مورد قبول حق تعالى قرار مى گیرد.(1) خداوند در آیات کثیرى به گناهکاران ... از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است؟ - بیتوته www.beytoote.com/religious/sundries/terms4-repentance.html‎Cached«توبه» در لغت به معناى رجوع است و خداوند همه مؤمنان را دستور به توبه مى دهد. از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است؟ آیا می شود در اثر زیاد توبه کردن و توبه ... وقتی توبه می کنیم ، از کجا بفهمیم که رحمت خداوند شامل حال ما شده است ؟ www.tebyan.net/newindex.aspx/index.aspx?pid=934&articleid...‎Cachedو اگر توبه کند خدا قبول می کند، این قدر باب توبه باز است. بخاطر همین است که می گوییم مایوس نشوید . نگوییم : من که پنجاه سال گناه کرده ام دیگر امکان ندارد که ... چطور بفهمیم که خدا توبه ی ما را قبول کرده است ؟ | گروه اینترنتی رهروان ... www.welayatnet.com/fa/news/9398‎Cached23 فوریه 2013 ... ما نباید یقین بکنیم که توبه مان قبول شده است . زیرا حالت غرور به ما دست می دهد و مغرور می شویم . خدا می خواهد ما را بین خوف و رجا ء نگهدارد . کج دار و ... از کجا بفهمیم که خداوند توبه ما را قبول کرده - نیک صالحی www.niksalehi.com/.../از-کجا-بفهمیم-که-خداوند-توبه-ما-را-قبول.html‎Cached15 مه 2009 ... (1) خداوند در آیات کثیرى به گناهکاران و کسانى که به نفس خویش ستم کردند و آن را در معرض معصیت قرار دادند، توصیه کرده است که توبه کنند ورابطه ... .: Porseman.org :. - علامت قبولی توبه - پرسمان porseman.org/showarticle.aspx?id=98‎Cached Similarمی خواستم بدانم که از کجا مى توان فهمید که خدا گناهان ما را بخشیده است؟ ... اگر معنى قبول را فهمیده باشى شک نخواهى داشت که هر توبه صحیحى پذیرفته و مقبول است. ... راوى مى گوید: عرض کردم اگر بعد از توبه و استغفار گناه کرد و آنگاه دوباره توبه نمود چه؟ از کجا بفهمیم که خدا توبه ما را قبول کرده است - onvansho onvansho.ir/result/از-کجا-بفهمیم-که-خدا-توبه-ما-را-قبول-کرده-است.html از کجا بفهمیم خداوند توبه توصیه کرده است که توبه توبه ما را قبول کرده است . از کجا بفهمیم فال ما درست است دقیق ترین ودرست ترین فال از کجا بفهمیم فال ما پس ... از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است؟ آیا می شود در اثر ... www.porseshkadeh.com/.../از-کجا-متوجه-شویم-که-خدا-توبه-ما-را-قبول-کرده‎Cached Similarنقش توبه در بازگشایی در سعادت و قرار گرفتن در مسیر حق و اصلاح عملکردهای غلط گذشته و گشودن دریچه امید به روی انسان بسیار اساسی است. بسیار می شود که از ... چگونه می توان به بخشیده شدن گناه علم پیدا کرد؟ - گنجینه پاسخ‌ها ... www.islamquest.net/fa/archive/question/8741‎Cached Similarتوبه واقعی دارای شرایطی است که اگر رعایت شود مورد قبول خدای مهربان قرار می گیرد ... چگونه باید بفهمیم که خداوند گناهان ما را بخشیده در صورتی که توبه کرده ایم ولی ... خدا توبه ما را قبول کرده است؟ | از کجا متوجه شویم که خدا توبه - قطره www.ghatreh.com/news/nn34558035/خدا-توبه-قبول-کرده-است 11 نوامبر 2016 ... از کجا متوجه شویم که خدا توبه ما را قبول کرده است؟ آیا می شود در اثر زیاد توبه کردن و توبه شکستن خدا دیگر توبه انسان را قبول نکند؟ نقش توبه در ...