مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

در ایران چه خبر است ، همه چیز درباره استفاده از سم جوهر قند (عامل سرطان) در نان

در ایران چه خبر است ، همه چیز درباره استفاده از سم جوهر قند (عامل سرطان) در نان

آنها نان مان را آجر نمی‌کنند، سمی اش می‌کنند تا آرام آرام با مرگی دردناک مثل ابتلا به سرطان بمیریم. ‌

مضرات جوهر قند مضرات جوش شیرین قیمت جوهر قند عامل سرطان پیشگیری از سرطان

جوش شیرین اضافه کردن به خمیرنان، دیگر تخلف آماتورهاست که وزارت بهداشت آسان تشخیصش می دهد اما کج‌روهای حرفه ای، سمی به نان اضافه می‌کنند که هیچ کارشناسی به سرعت نمی‌تواند تشخیصش بدهد؛ سمی که بین خودشان اسمش را گذاشته اند « جوهر قند » و شیمی دان ها به آن می گویند « سدیم دیتیونیت» !

هر ایرانی در سال ۱۶۰ کیلوگرم و به طور متوسط هر روز ۴۴۰ گرم نان می خورد و به همین علت نان، جزو اصلی ترین خوراکی های سفره ایرانی ها محسوب می شود اما در ماه های اخیر، این ماده مغذی هم از دیگر خوراکی های آلوده عقب نمانده است و میان خوراکی های آلوده ای مثل گوشت مرغ و پیاز سرشار از سرب، سوسیس و کالباس پر از تفاله های آلوده به هورمون های سرطانزا، میوه های مان آغشته به واکس، لبنیات آلوده به پالم و آب نوشیدنی با نیترات بالا، جایی برای خودش باز کرده و بر اساس اخبار، به جوهرقند یا سدیم دیتیونیت یا بلانکیت آلوده شده است.

هرچند آرش رشیدیان ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران به تازگی در گفتگو با فارس اعلام کرده است که بر اساس گزارش ها، برخی نانواهای متخلف از جوهر قند استفاده می کنند اما در حقیقت این خبر تازه نیست و قصه سر دراز دارد و پیش از این هم مسئولانی درباره اش هشدار داده اند برای نمونه حدود ۲ سال پیش نیز خبرگزاری فارس درباره استفاده از جوهر قند در تولید نان های سنتی مانند بربری، لواش و تافتون در شماری از نانوایی ها خبر داده بود.

جوهر قند چیست ؟

گول اسم شیرینش را نخورید. جوهر قند یا سدیم دیتیونیت یا بلانکت، پودری سفید رنگ با ترکیب گوگردی و کاربرد صنعتی است که در صنایع رنگرزی برای از بین بردن رنگ و بازیافت کاغذ باطله و در موارد معدودی برای زیست شناسی، زمین شناسی و عکاسی مورد استفاده قرار می گیرد و برای سلامت انسان مضر است و در هیچ جای دنیا ، یک افزودنی غذایی محسوب نمی شود اما در ایران برخی نانواهای متخلف، آن را به آرد نان اضافه می کنند.

مضرات جوهر قند مضرات جوش شیرین قیمت جوهر قند عامل سرطان پیشگیری از سرطان

علی میلانی، استاد دانشگاه و متخصص سیاست های غذا و تغذیه در گفتگو با جام جم آنلاین توضیح می دهد که از لحظه استفاده و افزودن جوهر قند به نان ، عوارض چشمی ، گوارشی و پوستی اش در بدن نانوایی که آن را به نان می افزاید، آغاز می شود اما فاجعه اصلی وقتی ظاهر می شود که مردم نان آلوده به این ماده را می خورند.

به گفته او سدیم دیتیونیت، با از بین بردن پرزهای داخل روده مانع جذب مواد غذایی مفید در بدن می شود. برخی پژوهش ها ثابت کرده است تنظیم انسولین را در بدن به هم می زند و باعث دیابت زودرس می شود و از همه مهم تر این که مانع عملکرد آنتی اکسیدان ها می شود.

آنتی اکسیدان ها مواد غذایی مفیدی هستند که فعالیت رادیکال های آزاد به عنوان عناصر سرطان زا را در بدن خنثی می کنند و بنابر این در نبودشان ، بدن در برابر عوامل سرطانزا بی دفاع می شود که همه این ها یعنی سدیم دیتیونیت احتمال ابتلا به سرطان بویژه سرطان های دستگاه گوارش را به شدت بالا می برد.

تنها خوراکی که جوهر قند به آن اضافه می شود نان نیست و این ماده برای سفید تر کردن رنگ کله قند و درست کردن آبنبات های سفید نیز به کار می رود و احتمالا نامش نیز از همین کاربرد گرفته شده است و یکی از راه های سنجش کیفیت قند ، اندازه گیری میزان گوگرد باقی مانده در آن است که اگر زیاد باشد قند نیز غیرقابل استفاده است.

مضرات جوهر قند مضرات جوش شیرین قیمت جوهر قند عامل سرطان پیشگیری از سرطان

یدالله.ح نانوای یکی ازمحله های قدیمی تهران که ۳۰ سال است که هزار هزار بار، کیسه های آرد روی دوشش انداخته و تا نانوایی آورده است و آرد را با آب و نمک ورز داده و چانه زده و وردنه کشیده و دست آخر حاصل کارش را چسبانده به دیوار تبدار تنور. او وقتی حرف های مان به جوهر قند می رسد زیر لب می گوید « خدا لعنت شان کند !» و سرتکان می دهد « نانوایی نیست که از قضیه بی خبر باشد ، همه می دانند بعضی ها چه طور سر مردم کلاه می گذارند اما کاری از دست کسی ساخته نیست. از هر ۱۰ نانوایی شاید یکی این جور کند. »

چرا برخی نانواها خوش دارند آردشان، آغشته به جوهر قند شود؟ یدالله می گوید « خمیری که جوهر قند دارد زودتر ورز می آید.» در همان محله اما نانوایی جوان تر ، حرف های پیرمرد را تکمیل می کند « جوهر قند نان را سفید می کند. مردم نان سفید را بیشتر می برند. بیشتر دوست دارند.»

اصغر شهریاری، کارشناس تغذیه و مدیرعامل یکی از کارخانه های بزرگ تولید نان در کشور است که در گفتگو با جام جم آنلاین شرح می دهد نانواهای متخلف استفاده از جوهر قند را به صرفه تر از به کاربردن خمیرمایه عادی نان می دانند و به جای آن استفاده می کنند چون هم اکنون هر کیلو خمیر مایه ۶ هزار تومان و هر کیلو جوهر قند ۱۲ هزار تومان است اما نسبت استفاده از خمیرمایه به آرد نان، یک به صد است در حالی که میزان جوهرنمک استفاده شده برای هر صد کیلو آرد فقط به اندازه در یک بطری آب است و با این حال تاثیر منفی اش را بر سلامت مصرف کننده می گذارد.

از سوی دیگر خمیر نان و تخمیر کامل پیش از پخت، به قول نانواها باید حدود دو ساعت استراحت کند و در محیطی مناسب با درجه رطوبت و حرارت معین ، باقی بماند بنابر این نانوا برای آماده کردن خمیر باید هم محیطی مناسب در اختیار داشته باشد و هم وقت کافی صرف کند اما نانواهایی که نمی خواهند برای آماده کردن خمیر وقت صرف کنند و محیط کارشان غیراستاندارد و ناسالم است، با جوهرقند به سرعت خمیر را آماده پخت می کنند و نیازی هم به مناسب سازی محیط تخمیر نیست.

نانواهای متخلف پیش از این ، جوش شیرین را برای زودتر ور آمدن خمیر استفاده می کردند که برای معده ضرر داشت اما در آن زمان تشخیص متخلف ها سخت نبود و کارشناسان وزارت بهداشت با یک آزمایش ساده شیمی حتی در نانوایی می توانستند متخلف ها را شناسایی کنند اما به گفته شهریاری، تشخیص استفاده از جوهر قند در آرد، آسان نیست و به آزمایشی چند روزه نیاز دارد و همین موضوع هم یکی از علل محبوبیت این ماده سمی میان نانواهای قانون شکن است.

تنور نظارت، سرد است

بیشترین میزان استفاده از جوهر قند در آرد نان هایی مانند لواش و تافتون است که طیف سپید دارند اما این روزها در برخی نانوایی ها نان سنگک سپید هم پرطرفدار شده است و خیلی ها دیگر مشتری آن سنگک های خوش عطر با رنگ قهوه ای نیستند.

میلانی، متخصص سیاست های غذا و تغذیه از باور نادرست مردم درباره مغذی تر بودن نان های سپید انتقاد می کند و می گوید: هرچه رنگ نان تیره تر باشد ، مواد غذایی آن بیشتر است. اگر باور غلط مردم در این باره اصلاح شود ، کمتر کسی نان سپید می خرد و نانواهای متخلف هم مجبور می شوند استفاده از جوهر نمک را کنار بگذارند.

شهریاری ، کارشناس تغذیه هم با این ایده موافق است و تاکید می کند:مردم باید بدانند که هرچه سبوس نان بیشتر باشد رنگش تیره تر است و مواد مغذی همچون کلسیم، منیزیم ، روی، آهن و ویتامین های ای و خانواده ب در آن بیشتر وجود دارد.

اگرچه باور غلط مردم نسبت به مغذی بودن نان های سپید، در تخلف نانواها نقش داشته است اما به نظر می رسد جای خالی نظارت دقیق بر نانوایی های سنتی در این زمینه تاثیرگذارتر است؛ نظارتی که پیامدهای نبودش را در محیط های غیراستاندارد و غیر بهداشتی برخی نانوایی های سنتی و افزایش ضایعات و دور ریز نان سنتی هم می شود مشاهده کرد.

مریم یوشی زاده

پیشگیری از سرطان عامل سرطان قیمت جوهر قند مضرات جوش شیرین مضرات جوهر قند



لینک منبع :در ایران چه خبر است ، همه چیز درباره استفاده از سم جوهر قند (عامل سرطان) در نان

همه چیز درباره استفاده از سم جوهر قند در نان - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/.../همه-چیز-درباره-استفاده-از-سم-جوهر-قند-در-نان‎Cached Similar2 فوریه 2015 ... تصویر همه چیز درباره استفاده از سم جوهر قند در نان ... بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران به تازگی در گفتگو با فارس اعلام کرده است که بر اساس ... همه چیز درباره استفاده از سم «جوهر قند» در نان! - آخرین نیوز www.akharinnews.com/...خبر/.../77012-همه-چیز-درباره-استفاده-از-سم-«جوهر-قند»-در-نان.html‎Cached2 فوریه 2015 ... «آب نوشیدن»، مهمترین عامل بروز کبد چرب! ... همه چیز درباره استفاده از سم «جوهر قند» در نان! ... سمی اش می‌کنند تا آرام آرام با مرگی دردناک مثل ابتلا به سرطان بمیریم. ... علوم پزشکی تهران به تازگی در گفتگو با فارس اعلام کرده است که بر اساس ... ها، برخی نانواهای متخلف از جوهر قند استفاده می کنند اما در حقیقت این خبر ... راه تشخیص جوهر قند در نان - محیط زیست و میراث فرهنگی www.sarzaminjavid.com/news-1380-راه_تشخیص_جوهر_قند_در_نان.html‎Cached25 ژانویه 2016 ... حتما بخوانید : در ایران چه خبر است ، همه چیز درباره استفاده از سم جوهر قند (عامل سرطان) در نان وی تاکید کرد: جوهر قند، مانع عملکرد آنتی اکسیدان‌ها ... جایگزین جوهر قند در نانوایی - onvansho onvansho.ir/result/جایگزین-جوهر-قند-در-نانوایی.html جوهر قند چیستچرا علت استفاده از جوهرقند در نانوایی سفید کردن بیشتر نان . ... مطالب مرتبط در ایران چه خبر است همه چیز درباره استفاده از سم جوهر قند عامل سرطان در . سرطان قوت غالب مشهدی ها می شود/جوهر قند کام مردم را تلخ می کند ... www.mehrnews.com/news/.../سرطان-قوت-غالب-مشهدی-ها-می-شود-جوهر-قند-کام-مردم-را-تلخ-می-کند‎Cached14 ژانویه 2017 ... بلانکیت یا همان جوهر قند ماده‌ای است که برای سفید شدن نان و کش آمدن آن و در نبات نیز برای ... دکتر صابری درباره استفاده برخی نانوایی‌ها از جوهر قند افزود: متاسفانه برخی ... و به مردم اطلاع رسانی کنند که این نوع از نان سرطان زا و سمی را نخورید و با ... باشد نانوا هر چیزی بتواند به خمیر می‌زند و ریشه همه این‌ها،سودجویی‌ است. در ایران چه خبر است ، همه چیز درباره استفاده از سم جوهر قند (عامل سرطان ... yjcnews.ir/search/?...ایران...خبر+است...همه+چیز+درباره+استفاده...سم+جوهر+قند+%28عامل+سرطان%29...نان‎Cachedدر ایران چه خبر است ، همه چیز درباره استفاده از سم جوهر قند (عامل سرطان) در نان ... پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره نقش PET-CT Scan در تشخیص سرطان پروستات ... حکایتی نگران کننده از یک ماده کشنده که در نانوایی ها استفاده می شود ... www.tabnak.ir/.../news/.../حکایتی-نگران-کننده-از-یک-ماده-کشنده-که-در-نانوایی-ها-استفاده-می-شود‎Cached26 مه 2017 ... کد خبر: ۶۹۷۵۵۷ ... دامنه استفاده از جوهر قند به نانوایی های استان تهران محدود نیست و زمستان ... در تازه ترین واکنش ها به این اقدام غیر قانونی و در روز گذشته، رمضانعلی ملک، مدیر عامل شرکت غله و خدمات ... نام جوهر قند در پخت نان استفاده می‌کنند که سمی و کشنده است و نباید در ..... همه چیز با گفت و گو تو این کشور حل میشه . نان های ما، آلوده به جوهر قند! - فرارو fararu.com/fa/news/224056/نان-های-ما-آلوده-به-جوهر-قند‎Cached Similar17 فوریه 2015 ... وی، درباره عوارض جوهر قند استفاده شده در نان مصرفی هموطنان اظهار ... سرطان زا در بدن خنثی می کنند و در نبود آنها، بدن در برابر عوامل سرطان زا بی ... در ترکیب آرد نان از موادی همچون جوش شیرین و جوهر قند استفاده شده است. ... این خبر را به اشتراک بگذارید .... مشتریان زیادی داره در حالی که در ایران همه چیز سمی و شیمیایی هست. همه چیز در مورد نان جو – Tajikistan times https://tajikistantimes.tj/latest/20441/‎Cached13 فوریه 2017 ... نان جو از انواع نان های قدیمی است به طوری که خوراک اصلی گلادیاتورهای ... افزایش حجم مدفوع عامل اساسی مبارزه با یبوست و بیماری کولون و پیدایش سرطان کولون می باشد ... و قرمز نبوده و سبب تیرگی رنگ رخسار و رسوب مواد سمی در انتهای مفاصل و .... نداده است و درباره مضرات جوهر قند نیز در ایران و کشورهای خارجی مقاله و ... Lahzehnama.ir | مضرات جوهر قند در نان - لحظه نما lahzehnama.ir/fa/news/22405/مضرات-جوهر-قند-در-نان‎Cached24 ژانویه 2016 ... کد خبر: ۲۲۴۰۵ ... این در حالی است که رئیس اتحادیه نان سنتی تهران درباره وجود جوهر قند در ... ما افزودنی ایرانی خاصی نداریم و همه چیز همان هایی است که در تمام دنیا مصرف میشود. ... مزه: نانهایی که در آنها از جوهر قند استفاده شده هم تاحدی تلخ است و بو و ... در برابر عوامل سرطان زا بیدفاع می شود که جوهر قند به عنوان یک ماده سرطان ...