مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

سه عامل مهم و بی نظیر برای پیشگیری از سرطان

امروزه سرطان بعد از بیماری‌های قلبی ـ عروقی به عنوان مهم‌ترین عامل مرگ‌ومیر در کشورهای دنیا مطرح است و در دهه‌های آینده اولین عامل مرگ‌ومیر به ویژه در کشورهای در حال توسعه خواهد بود.

سه عامل مهم و بینظیر برای پیشگیری از سرطان

، یک‌سوم از کل سرطان‌های دنیا با توجه به سه عامل حفظ وزن مطلوب، تغذیه صحیح و نکشیدن سیگار قابل پیشگیری است. ارتباط بروز سرطان با مصرف برخی مواد غذایی به عنوان عوامل پیشگیری کننده یا بازدارنده بیانگر نقش کلیدی تغذیه در ایجاد و یا پیشگیری از ایجاد سرطان هستند.

عوامل تغذیه‌ای که سبب پیشگیری از سرطان می‌شوند عبارتند از:

– آنتی اکسیدان‌ها: این مواد گروهی از ترکیبات در غذاها هستند که رادیکال‌های آزاد را در بدن از بین می‌برند یا مانع از شکل‌گیری آنها می‌شوند.

رادیکال‌های آزاد عامل ایجاد سرطان هستند. گروهی از ترکیبات در مواد غذایی هستند که می‌توانند رادیکال‌های آزاد که عامل ایجاد سرطان و بسیاری از بیماری‌های دیگر است را در بدن از بین برده یا مانع از شکل‌گیری آنها شوند. مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های بدن، ویتامین‌های ‌A، E و C، کاروتنوئیدها، سلنیوم، روی منیزیم و لیکوپن هستند.

– برخی منابع غذایی غنی از ویتامین:  C  مرکبات، فلفل سبز، توت فرنگی، گوجه فرنگی و بروکلی است.

– منابع غذایی غنی از ویتامین: E ذرت، مغزها، زیتون، سبزی‌های برگ‌دار و سبز، روغن‌های گیاهی و سبوس گندم است.

– منابع غذایی کاروتنوئیدها (که پیش ساز ویتامین A هستند): هویج، میوه‌های نارنجی رنگ، کدو حلوایی، طالبی، سبزی‌های سبز تیره، کلم پیچ، اسفناج، ذرت، تخم مرغ، مرکبات، گوجه فرنگی، گریپ فروت و هندوانه جزو این گروه هستند.

– منابع غذایی سلنیوم: مغزهایی مانند گردو، بادام، فندق، پسته و …، ماهی و سایر غذاهای دریایی، قلوه، جگر و مخمرها از این نوع مواد هستند.

– میوه‌ها و سبزی‌ها: احتمال بروز برخی از سرطان‌ها در افرادی که روزانه میوه و سبزی مصرف می‌کنند کمتر است. برای پیشگیری از سرطان و سایر بیماری‌های مزمن روزانه حداقل پنج واحد از میوه‌ها و سبزی‌های متنوع مصرف کنید.

– فیبرهای غذایی: میوه‌ها و سبزی‌ها حاوی فیبر هستند و افزایش مصرف فیبر با کاهش بروز بسیاری از سرطان‌ها ارتباط دارد.

– اسید فولیک: ارتباط بین مصرف منابع غذایی حاوی اسید فولیک مانند حبوبات،‌ اسفناج و مرکبات، با کاهش انواع سرطان‌ها ثابت شده است.

– ویتامین D و کلسیم: افزایش مصرف ویتامین D و کلسیم با کاهش احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها ارتباط دارد.

حال برخی عوامل تغذیه‌ای که احتمال بروز سرطان را افزایش می‌دهند، عبارتند از:

– چربی‌ها: غذاهای پرچرب و مواد غذایی سرخ شده، ابتلا به انواع سرطان را افزایش می‌دهد. اسیدهای چرب ترانس و اشباع که در کیک، کلوچه،‌ کراکر، غذاهای حیوانی، مارگارین، روغن سرخ شده، چیپس و …وجود دارند، خطرناک‌ترین چربی‌ها هستند.

بنابراین سعی کنید چربی مورد نیاز خود را از مواد غذایی مانند بادام زمینی، ماهی، غذاهای دریایی، روغن کانولا، روغن‌های گیاهی مایع مانند روغن کنجد، مغزها و روغن زیتون تامین کنید.

– نمک: زیاده‌روی در مصرف نمک با افزایش احتمال بروز بعضی سرطان‌ها همراه است.

– مود غذایی آلوده به آفلاتوکسین: مصرف غلات، حبوبات و مغزهای آلوده به آفلاتوکسین یعنی سموم تولید شده از کپک در این مواد غذایی، موجب بروز سرطان می‌شود.

– گوشت: زیاده‌روی در مصرف گوشت قرمز و گوشت‌های فراوری‌شده با افزایش احتمال بروز سرطان ارتباط دارد.

– روش‌های نامناسب تهیه و طبخ مواد غذایی مانند پخت گوشت در حرارت بالا، فرآوری گوشت، دودی کردن، نمک سود کردن، اضافه کردن موادشیمیایی و نگهدارنده به گوشت که در تولید سوسیس، کالباس و هات داگ دیده می‌شود و کنسرو کردن خطرناک‌تر، سبب تولید ترکیبات سرطان‌زا می‌شود.

و اما توصیه‌هایی برای پیشگیری از سرطان

برای پیشگیری از بروز سرطان غذاها را به شکل سالم تهیه، ‌نگهداری و مصرف کنید، غذاهای فاسد شدنی را در یخچال نگهداری کنید، غذای نیم‌سوخته و سوخته مانند کباب و جوجه کباب سوخته، نان سوخته، ته دیگ سوخته، پیاز داغ سوخته، سیب زمینی سرخ کرده سوخته و …را مصرف نکنید، از مصرف غذای پخته شده که مدت زیاد مانده باشد خودداری کنید،

برای حفظ خواص ویتامین‌های موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها، آن را در یخچال نگهداری کنید، انواع گوشت را به طور کامل بپزید و روش‌های صحیح پخت مانند بخارپز، آب‌پز و پختن ملایم را جایگزین سرخ کردن عمیق، سوزاندن و پخت طولانی مدت کنید.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، همچنین سعی کنید که غذاهای کم چرب، کم شیرین و کم نمک میل کرده، از انواع لبنیات کم چرب و کم نمک استفاده کنید، مصرف غذاهای چرب به ویژه با منشا حیوانی را محدود کنید و از انواع غذاهای گیاهی در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنید.



لینک منبع :سه عامل مهم و بی نظیر برای پیشگیری از سرطان

سه عامل مهم و بی نظیر برای پیشگیری از سرطان - سلامتی salamati.ir/2017/06/.../سه-عامل-مهم-و-بی-نظیر-برای-پیشگیری-از-سر/‎Cached2 ژوئن 2017 ... امروزه سرطان بعد از بیماری‌های قلبی عروقی به عنوان مهم‌ترین عامل مرگ‌ومیر در کشورهای دنیا مطرح است و در دهه‌های آینده اولین عامل مرگ‌ومیر به ویژه در ... سه عامل مهم و بینظیر برای پیشگیری از سرطان - TopBlogg.com www.topblogg.com/.../سه-عامل-مهم-و-بینظیر-برای-پیشگیری-از-سرط‎Cachedبه گزارش ایسنا، یک‌سوم از کل سرطان‌های دنیا با توجه به سه عامل حفظ وزن مطلوب، تغذیه صحیح و نکشیدن سیگار قابل پیشگیری است. ارتباط بروز سرطان با مصرف ... سه عامل مهم و بی نظیر برای پیشگیری از سرطان - سلامتی | دمادم https://damadam.ir/.../سه-عامل-مهم-و-بی-نظیر-برای-پیشگیری-از-سرطان/8527780‎Cached2 ژوئن 2017 ... امروزه سرطان بعد از بیماری های قلبی عروقی به عنوان مهم ترین عامل مرگ ومیر در کشورهای دنیا مطرح است و در دهه های آینده اولین عامل مرگ ومیر به ویژه در ... Btitr - سه عامل مهم و بی نظیر برای پیشگیری از سرطان www.btitr.com/.../سه-عامل-مهم-و-بی-نظیر-برای-پیشگیری-از-سرطان‎Cached2 ژوئن 2017 ... امروزه سرطان بعد از بیماری های قلبی عروقی به عنوان مهم ترین عامل مرگ ومیر در کشورهای دنیا مطرح است و در دهه های آینده اولین عامل مرگ ومیر به ویژه در ... ۵ عامل اساسی در بروز سرطان - بیتوته www.beytoote.com/health/malady.../key5-factor-cancer.html‎Cached Similarسرطان بیماریها آنتی بیوتیک عامل سرطان عفونت ویروسی,رژیم غذایی نامناسب ... محققان و دانشمندان حوزه سرطان بر این نکته تاکید می کنند که می توان از بروز بسیاری از سرطان ها پیشگیری کرد و عامل اصلی زمینه ساز بروز ... در بروز سرطان می گوید: بی گمان در تمام بیماری های شناخته شده ژن ها تاثیر دارد. .... خواص بی نظیر سرکه نارگیل. عوامل موثر در بروز سرطان سینه - بیتوته www.beytoote.com/health/hygiene.../effective-factors-cancer.html‎Cached Similarاحساس توده بدون درد یکی از مهم ترین علائم سرطان سینه محسوب می شود و لازم است خانم ها نسبت به وجود هرگونه توده ای حساسیت نشان دهند و با پزشک مشورت کنند. با سه عامل پیشگیری از سرطان آشنا شوید - ایسنا | خبر فارسی khabarfarsi.com/u/35688381 امروزه سرطان بعد از بیماری های قلبی عروقی به عنوان مهم ترین عامل مرگ ومیر در کشورهای دنیا مطرح است و در دهه .... احتمالا در مورد فواید بی نظیر آنتی اکسیدان ها شنیده اید. سرطان - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/سرطان‎Cached Similarمحققان در جریان مطالعات آزمایشگاهی بر روی موش دریافتند که دو پروتئین Plcy1 و ... گفته می‌شود که سکس دهانی عامل اصلی انتقال این نوع ویروس است. ... مصرف قند در طول دوره درمان سرطان ممنوع است زیرا سلول‌های سرطانی با مصرف قند ... شواهد نشان می‌دهد که افزایش جهش در ژن تنظیم، شناخت و تعمیر آسیب DNA در تومورزایی بسیار مهم است . آیا رژیم غذایی در پیشگیری یا پیشرفت سرطان نقش دارد؟ - نمناک namnak.com/پیشگیری-یا-پیشرفت-سرطان.p13608‎Cachedسرطان و بیماری سرطان و خطر سرطان و پیشرفت سرطان و پیشگیری از سرطان و عامل سرطان و ابتلا به سرطان را در نمناک ببینید. ... هیچ ماده غذایی واحدی نمی تواند خطر سرطان را کاهش دهد، اما ممکن است کاربرد ترکیب مناسب مواد غذایی در کاهش دادن این خطر مهم باشد. در تعیین مواد غذایی مصرفی، باید بین دست کم دو سوم مواد غذایی گیاهی و ... عوامل بسیار ساده ای که باعث ایجاد سرطان می شود | بهداشت نیوز behdashtnews.ir/.../عوامل-بسیار-ساده-ای-که-باعث-ایجاد-سرطان-می-شود/‎Cached18 جولای 2017 ... رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، رژیم غذایی نادرست و کم ... پایین،کم و یا بی تحرکی و استرس و فشار عصبی را از عوامل ابتلا به سرطان عنوان کرد و ... سیگار توسط افراد حذف شود از ابتلا به ۳۰ درصد سرطان ها پیشگیری می شود. ... فواید بی نظیر چای آلبالو که از آن بی خبر هستید · 8 حقیقت ...