مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

آهن بیشتر با این منابع گیاهی!

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران، مقابله با کمبود آهن یکی از رایج‌ترین توصیه هایی است که به طور معمول افراد گیاهخوار با آن مواجه می شوند. آهن یکی از مهم‌ترین مواد معدنی است که در تولید گلبول های قرمز خون نقش دارد. بدن انسان نیازمند پروتئین های حامل اکسیژن هموگلوبین و میوگلوبین است. گوشت قرمز یکی از منابع اصلی تامین آهن محسوب می شود، اما عدم مصرف این ماده غذایی به معنای آن نیست که با کم خونی مواجه خواهید شد.

کم خونی یا آنمی بدون تردید مساله ای نیست که نادیده گرفته شود. در همین راستا، سازمان بهداشت جهانی کمبود آهن را به عنوان اختلال تغذیه ای شماره یک جهان در نظر می گیرد. تا 80 درصد از جمعیت جهان ممکن است به کمبود آهن مبتلا باشند، در شرایطی که 30 درصد ممکن است کم خونی ناشی از فقر آهن داشته باشند. بدن انسان مقداری آهن را برای جایگزینی آهن از دست رفته ذخیره می کند. با این وجود، سطوح پایین آهن در بلند مدت می تواند به کم خونی فقر آهن منجر شود. از نشانه های این شرایط می توان به کمبود انرژی، تنگی نفس، سر درد، تحریک پذیری، سرگیجه، یا کاهش وزن اشاره کرد.

هیئت غذا و تغذیه موسسه پزشکی آمریکا مقادیر دریافت آهن زیر را توصیه می کند:

نوزادان و کودکان

کوچک‌تر از 6 ماه: 0.27 میلی گرم در روز

7 ماه تا 1 سال: 11 میلی گرم در روز

1 تا 3 سال: 7 میلی گرم در روز

4 تا 8 سال: 10 میلی گرم در روز

مردان

9 تا 13 سال: 8 میلی گرم در روز

14 تا 18 سال: 11 میلی گرم در روز

19 سال یا بزرگ‌تر: 8 میلی گرم در روز

زنان

9 تا 13 سال: 8 میلی گرم در روز

14 تا 18 سال: 15 میلی گرم در روز

19 تا 50 سال: 18 میلی گرم

51 و بزرگ‌تر: 8 میلی گرم در روز

منابع غیر حیوانی آهن

مصرف گوشت قرمز و جگر کارآمدترین روش برای دریافت آهن است، اما برای گیاهخواران این امری غیر ممکن محسوب می شود. با این وجود، گیاهخواران می توانند آهن مورد نیاز خود را از منابع گیاهی نیز تامین کنند.

در ادامه با برخی از مواد غذایی گیاهی با بالاترین سطح آهن بیشتر آشنا می شویم.

توفو (نصف فنجان): 6.6 میلی گرم

اسپیرولینا (یک قاشق چایخوری): 5 میلی گرم

سویا پخته (نصف فنجان): 4.4 میلی گرم

دانه کدو تنبل (یک اونس یا 28 گرم): 4.2 میلی گرم

کینوآ (4 اونس یا 113 گرم): 4 میلی گرم

ملاس سیاه (یک قاشق غذاخوری): 4 میلی گرم

رب گوجه فرنگی (4 اونس یا 113 گرم): 3.9 میلی گرم

لوبیا سفید (نصف فنجان): 3.9 میلی گرم

برگه زردآلو (یک فنجان): 3.5 میلی گرم

اسفناج پخته (نصف فنجان): 3.2 میلی گرم

برگه هلو (6 نیمه): 3.1 میلی گرم

آب آلو (8 اونس): 3 میلی گرم

عدس (4 اونس یا 113 گرم): 3 میلی گرم

نخود (یک فنجان): 2.1 میلی گرم

نکته های برای جذب بیشترین میزان آهن از مواد غذایی:

مواد غذایی سرشار از آهن را به همراه مواد غذایی حاوی ویتامین C مصرف کنید، که به بدن در جذب آهن کمک می کند.

چای و قهوه حاوی ترکیباتی به نام پلی فنول ها هستند که با آهن پیوند تشکیل می دهند و جذب آن را برای بدن دشوار می سازند.

کلسیم نیز در جذب آهن اختلال ایجاد می کند. نیم ساعت پیش از مصرف مواد غذایی سرشار از آهن از مصرف مواد غذایی سرشار از کلسیم پرهیز کنید.

در ظرف های آهنی پخت و پز کنید. اسید موجود در مواد غذایی مقداری از آهن موجود در ظروف آهنی را بیرون می کشد. پختن مواد غذایی اسیدی، مانند سس گوجه فرنگی، در ظرف آهنی می تواند محتوای آهن موجود ترکیب نهایی را تا 10 برابر افزایش دهد. پختن مواد غذایی حاوی اسیدهای دیگر مانند سرکه، لیمو یا آب لیمو در یک ظرف آهنی نیز می تواند محتوای آهن ترکیب نهایی را افزایش دهد.



لینک منبع :آهن بیشتر با این منابع گیاهی!

آهن بیشتر با این منابع گیاهی! - افکار نیوز www.afkarnews.ir/بخش.../607189-آهن-بیشتر-با-این-منابع-گیاهی‎Cached3 آوریل 2017 ... مصرف گوشت قرمز و جگر کارآمدترین روش برای دریافت آهن است، اما برای گیاهخواران این امری غیر ممکن محسوب می شود. با این وجود، گیاهخواران می توانند ... آهن بیشتر با این منابع گیاهی! - مواد غذایی - تغذیه - سلامت نیوز www.salamatnews.com/news/.../آهن-بیشتر-با-این-منابع-گیاهی!‎Cached3 آوریل 2017 ... سلامت نیوز: مصرف گوشت قرمز و جگر کارآمدترین روش برای دریافت آهن است، اما برای گیاهخواران این امری غیر ممکن محسوب می شود. با این وجود، ... منابع گیاهی حاوی آهن - مجله پزشکی دکتر سلام www.hidoctor.ir/187662_منابع-گیاهی-حاوی-آهن.html/‎Cachedنگرانی برخی افراد این است که با محدود کردن مصرف گوشت قرمز، آهن کمتری به بدن‌شان ... بنابراین گیاه‌خواران باید میزان مصرف منابع گیاهی آهن را به ۱.۸ برابر برسانند. در ادامه با مواد غذایی خاصی آشنا می‌شوید که آهن بیشتری نسبت به گوشت قرمز دارند. منابع گیاهی سرشار از آهن - گیاه خواری | خام خواری | تغذیه طبیعی vegans.ir/ahan/‎Cached25 جولای 2017 ... منابع گیاهی سرشار از آهن - گیاهانی سرشار از آهن - غذاهای گیاهی که ... مصرف سه فنجان اسفناج در روز دارای ۱۸میلی گرم آهن است که بیشتر از یک استیک ... یک فنجان عدس برابری میکند با سه فنجان اسفناج و این یعنی ۱۸ میلی گرم آهن، که ... غذاهای غنی از آهن - نسخه www.noskhe.com/9331/غذاهای-غنی-آهن/‎Cached24 ژانویه 2017 ... این گیاه و دیگر غذاهای حاوی آهن می توانند به شما برای مبارزه با انواع مختلفی از کم ... سایر منابع آهن با ۰.۷ میلی گرم یا بیشتر در هر وعده عبارتند از:. چگونه می توان کمبود آهن را جبران کرد – سایت پزشکان بدون مرز www.pezeshk.us/?p=27101‎Cached Similarبا توجه به این موضوع، کارشناسان توصیه می‌کنند که آهن مورد نیاز بدن از منابع حیوانی مثل گوشت ... گوشت قرمز منبع آهن است و آهن آن در مقایسه با منبع گیاهی به خوبی جذب بدن می شود. ... برای جبران آهن از دست رفته، نیاز به دریافت آهن بیشتری است. منابع گیاهی آهن » رژیم غذایی یکا yeka.ir/blog/?p=3887‎Cachedکافیست که به غذای خود ویتامین C اضافه کنیم تا به جذب بیشتر آهن کمک کند. ... در این پست، ۶ نمونه از منابع گیاهی آهن رو که در معیت میوه ها و سبزیجات سرشار از ... یکی از راه های مصرف این دو با هم این است که لوبیای سیاه رو بر روی ورقه های کلم قرار ... این گیاهان منابع سرشار آهن هستند - مجله پزشکی pezeshkin.ir/این-گیاهان-منابع-سرشار-آهن-هستند/‎Cached20 مه 2017 ... سه فنجان اسفناج حاوی حدود ۱۸ میلی گرم آهن است که بیشتر از یک استیک ... در ادامه با برخی منابع گیاهی که به راحتی می توانند آهن دریافتی شما را ... آهن بیشتر با این منابع گیاهی! - هشتگ 8tag.ir/news/11634389150830998442-1408356179106983249‎Cached3 آوریل 2017 ... مصرف گوشت قرمز و جگر کارآمدترین روش برای دریافت آهن است، اما برای گیاهخواران این امری غیر ممکن محسوب می شود. با این وجود، گیاهخواران می توانند ... غذاهای گیاهی که میزان آهن آنها بیشتر از گوشت است - برنافیت bornafit.ir/غذاهای-گیاهی-میزان-آهن-بیشتر-از-گوشت/‎Cached21 مه 2017 ... گرچه گوشت یکی از منابع اصلی آهن است، اما گزینه های گیاهی دیگری نیز وجود دارد که ... در روز مصرف کنند که البته این میزان در زنان مسن، باردار و شیرده بیشتر است. ... سبزیجات با برگ تیره، به ویژه اسفناج حاوی میزان زیادی آهن است.