مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مصرف آجیل مانده سبب سرطان کبد می شود

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر سید حسن عابدی با اشاره به این که نگهداری آجیل در یک نقطه تاریک و مرطوب خطر سرطان کبد را افزایش می‌دهد ، افزود : اگر آجیل برای مدت زمان طولانی در محیط تاریک و مرطوب نگهداری شود باعث تولید نوعی قارچ می‌شود که ایجاد سرطان کبد می‌کند.

وی ادامه داد : آجیل و خشکبار قابلیت آلودگی به سموم قارچی نظیر آفلاتوکسین را دارند و واحدهای صنعتی با توجه به وجود پروانه‌های بهداشتی ، ضوابط و دستورالعمل‌های وزارت بهداشت ، ملزم به اندازه‌ گیری آفلاتوکسین بر روی محصولاتشان هستند ، اما در محصولات سنتی آجیل و خشکبار که به صورت باز و فله‌ای عرضه می‌شود ، این اندازه‌ گیری‌ها صورت نمی‌گیرد و محصول تولیدی قابل ردیابی نیستند.


این پزشک متخصص گفت : مغز گردو نیز نسبت به آفات انباری و کپک ها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت به این گونه عوامل آلوده می شود، بنابراین از مصرف آنها باید به طور جدی خودداری کنید.


وی گفت : کبد نقش مهمی در متابولیسم پروتئین‌ها ، چربی‌‌ها و هورمون‌ها دارد ، ولی متاسفانه شیوع سرطان کبد در کل ایران رو به افزایش است و مردان 79 درصد بیشتر از زنان در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.


او افزود : افراد بالای 50 تا 55 سال مستعد ابتلا به سرطان کبد هستند به علاوه در 79 درصد موارد سرطان کبد در مردان دیده می‌شود و در جهان این سرطان به عنوان علت مرگ مردان شناخته شده است.


این فوق تخصص گوارش و کبد از چاقی بیش از حد ، تجمع بیش از حد آهن در بدن و مصرف مواد غذایی آلوده به کپک به عنوان دیگر عوامل سرطان زا از جمله سرطان کبد یاد کرد.


** یک نعلبکی آجیل برابر با 2 بشقاب برنج


فوق تخصص گوارش بیمارستان آیت الله روحانی بابل گفت : آجیل‌ها پرکالری هستند و هر گرم آنها پنج کالری انرژی غذایی تولید می‌کند و از نظر ارزش تغذیه‌ای ، یک نعلبکی آجیل به طور تقریبی دارای 600 کالری انرژی غذایی ، معادل 2 بشقاب برنج است.


وی افزود : به عبارت دیگر یک نعلبکی آجیل می‌تواند به اندازه دو بشقاب برنج در چاق‌کنندگی نقش داشته باشد ، لذا شهروندان باید توجه داشته باشند که در ایام نوروز ، برنامه غذایی مثل سایر اوقات تنظیم شود و مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان‌وعده و در حد متعادل باشد.


او ادامه داد : وجود چربی‌های متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی موثر است ، لذا مصرف زیاد آجیل باعث جمع شدن انرژی و چربی بیش از حد مورد نیاز در بافت‌های بدن می‌شود و افزایش وزن را در پی دارد.


فوق تخصص گوارش و کبد بیان داشت : افرادی که خیلی اهل خوردن آجیل و تنقلات هستید و هر جا که برای دید و بازدید می‌روند ، دست در ظرف آجیل می‌کنند، سعی کنند برای جبران مافات ، حجم مواد غذایی را در هر وعده اصلی ، بخصوص شام ، کم کنند و به اندازه کافی تحرک بدنی و ورزشی داشته باشند.


وی افزود : به طور معمول در تهیه انواع آجیل‌ها از مقادیری زیادی نمک استفاده می‌شود ، بنا بر این مصرف بی‌رویه آجیل ، به خصوص اگر میزان نمک آن بیش از حد متعارف باشد ، ممکن است عوارضی را به خصوص برای بیماران قلبی - ‌عروقی ، افراد مبتلا به فشار خون و بیماران کلیوی به همراه داشته باشد.


** خودداری از مصرف آجیل های رنگی


دکتر عابدی همچنین گفت : چنانچه در هنگام مصرف تخمه ، پسته و بادام دست ها و لب ها رنگین شدند ، این امر علامت مصرف رنگ های شیمیایی در تهیه آنهاست که بایستی از مصرف این گونه تنقلات به طور جدی خودداری شود .



لینک منبع :مصرف آجیل مانده سبب سرطان کبد می شود

ایرنا - مصرف آجیل مانده سبب سرطان کبد می شود www.irna.ir/fa/News/82474023/‎Cached26 مارس 2017 ... ساری - ایرنا - یک فوق تخصص گوارش و کبد هشدار داد که مصرف آجیل مانده سبب بروز سرطان کبد می شود. مصرف آجیل مانده سبب سرطان کبد می شود - مواد غذایی - تغذیه - سلامت نیوز www.salamatnews.com/.../-مصرف-آجیل-مانده-سبب-سرطان-کبد-می-شود‎Cached26 مارس 2017 ... یک فوق تخصص گوارش و کبد هشدار داد که مصرف آجیل مانده سبب بروز سرطان کبد می شود. مصرف آجیل مانده سبب سرطان کبد می شود - خبرگزاری صدا و سیما www.iribnews.ir/fa/.../مصرف-آجیل-مانده-سبب-سرطان-کبد-می-شود‎Cachedبه گفته پزشکان نگهداری آجیل در یک نقطه تاریک و مرطوب خطر سرطان کبد را افزایش میدهد. آجیل مانده باعث سرطان کبد می‌شود - مجله ونوس - دانشنامه فرزند https://mag.farzand.net/article/.../آجیل-مانده-باعث-سرطان-کبد-می‌شود/‎Cached6 ژوئن 2017 ... فوق تخصص گوارش و کبد گفت: معمولاً در تهیه انواع آجیل ها از مقادیری زیادی نمک استفاده می شود و بنابراین مصرف بی رویه آجیل، مخصوصا اگر میزان ... خبرگزاری آریا - مصرف آجیل مانده سبب سرطان کبد می شود www.aryanews.com/.../مصرف-آجیل-مانده-سبب-سرطان-کبد-می-شود‎Cachedخبرگزاری آریا - یک فوق تخصص گوارش و کبد هشدار داد که مصرف آجیل مانده سبب بروز سرطان کبد می شود. به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از ایرنا، دکتر سید حسن ... مصرف آجیل مانده سبب سرطان کبد می شود - خبر ijhsr.ir/مصرف-آجیل-مانده-سبب-سرطان-کبد-می-شود/ خبرچین: یک فوق تخصص گوارش و کبد هشدار داد که مصرف آجیل مانده سبب بروز سرطان کبد می شود. به گزارش خبرچین، دکتر سید حسن عابدی روز یکشنبه در گفت و ... مصرف آجیل مانده سبب سرطان کبد می شود - سلامت نیوز - تی نیوز tnews.ir/سلامت-نیوز/fb5582581856.html سلامت نیوز : یک فوق تخصص گوارش و کبد هشدار داد که مصرف آجیل مانده سبب بروز سرطان کبد می شود. به گزارش سلامت نیوز، دکتر سید حسن عابدی روز یکشنبه در ... مصرف آجیل مانده سبب سرطان کبد می شود | فایل چی filechi.ir/2017/03/26/مصرف-آجیل-مانده-سبب-سرطان-کبد-می-شود/ 26 مارس 2017 ... مصرف آجیل مانده سبب سرطان کبد می شود. یک فوق تخصص گوارش و کبد هشدار داد که مصرف آجیل مانده سبب بروز سرطان کبد می شود. به گزارش ایرنا، ... مصرف آجیل مانده سبب سرطان کبد می‌شود - تیک | دمادم https://damadam.ir/.../مصرف-آجیل-مانده-سبب-سرطان-کبد-می‌شود/7895408 27 مارس 2017 ... یک فوق تخصص گوارش و کبد هشدار داد که مصرف آجیل مانده سبب بروز سرطان کبد می شود.دکتر سید حسن عابدی روز یکشنبه با اشاره به این که ... مصرف آجیل مانده سبب سرطان کبد می شود - ایرنا | خبر فارسی khabarfarsi.com/u/35509850 26 مارس 2017 ... مصرف آجیل مانده سبب سرطان کبد می شود. ساری - ایرنا - یک فوق تخصص گوارش و کبد هشدار داد که مصرف آجیل مانده سبب بروز سرطان کبد می شود.