مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

بهترین خورد و خوراک در تابستان

دکتر سید مهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی و مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش به جام‌جم می‌گوید: با توجه به گرمای فصل تابستان و خشکی هوا باید افراد برخی اصول و پرهیزهای غذایی را مورد توجه قرار دهند تا بتوانند در این فصل گرم در سلامت کامل به سر ببرند.

این متخصص در پاسخ این پرسش که چه افرادی در این فصل در معرض آسیب بیشتر قرار می‌گیرند، می‌گوید: در فصل تابستان،‌ افراد با مزاج گرم و خشک بیشتر در معرض آسیب هستند چون مزاج این افراد با مزاج تابستان برابری می‌کند و احتمال خطر در این افراد بیشتر است. بر این اساس، باید از تمام خوردنی‌ها و نوشیدنی‌هایی که حرارت را بالا می‌‌برد و باعث خشکی بدن می‌‌شود، اجتناب کنند.

غذاهای مضر تابستانی

ادویه تند همچون فلفل، زنجبیل، دارچین، زعفران، سس‌های تند و خردل، سبزیجات تند مانند سیر و پیاز و انواع سبزی خوردن نظیر ترخون، نعناع، تره، شاهی و شوید به گفته دکتر میرغضنفری در گروه خوردنی‌هایی هستند که باید در مصرف آن بخصوص در این فصل جانب احتیاط را رعایت کرد. این متخصص در پاسخ این پرسش که چرا مصرف خوراکی‌های شور باعث بی‌قراری گرم مزاجان در این فصل می‌شود، می‌گوید: نمک، مزاج گرمی دارد و مصرف هر ماده غذایی یا تنقلی که با نمک شور شده باشد،‌ برای همه مزاج‌ها بخصوص گرم مزاجان در این فصل زیان‌آ‌ور است؛ بخصوص مغزهای آجیلی شور که علاوه بر مزاج گرم نمک، طبع این مغزها نیز گرم و خشک است و می‌تواند مضر و التهاب‌آور باشد. در میان مغزهای آجیلی، بادام یا فندق به دلیل آن‌که طبع ملایم‌تری دارند،‌ اگر از انواع خام و بدون نمک و در مقدار پایین مصرف شوند، مشکل خاصی ایجاد نمی‌کنند، ‌ضمن این که توصیه می‌شود از مصرف زیاد فسنجان به دلیل دارا بودن گردو و حلوا ارده به خاطر کنجد آن که طبع بسیار گرمی دارد،‌ اجتناب کنید.

این متخصص فیزیولوژی تصریح می‌کند: سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن مواد غذایی، باعث گرم و خشک شدن مزاج می‌‌شود و نباید در مصرف غذاهای تهیه شده به این روش‌ زیاده‌روی کرد. شیرینی و شکلات، عسل، کشمش، مویز و میوه‌های شیرین همچون انجیر، نارگیل، موز، خربزه و آناناس نیز که مزاج گرم دارند، نباید در خوردنشان زیاده‌روی شود.

پس چه بخوریم؟

آب ‌دوغ خیار، ماست و خیار، نان و پنیر و خیار و ماست و اسفناج (بورانی) از جمله بهترین غذاهای حاضری و خودمانی این فصل هستند و به گفته دکتر میرغضنفری توصیه می‌شود، در تابستان،‌ اغلب غذاها را به روش آبپز تهیه کنید تا سریع‌تر هضم شوند. مصرف کدوی پخته، آش، سوپ، انواع خورش قورمه و کرفس و اسفناج که سبزی آن سرخ نشده و گوشت چندانی نداشته باشد و با غوره، آبغوره، آبلیمو، لیموعمانی و نارنج ترش شده باشد، گشنیز پلو و سالاد کاهو و خیار با آبلیمو در این فصل توصیه می‌شود.

این متخصص تاکید می‌کند: سوپ جو و آش جو به دلیل خنک بودن از بهترین غذاها برای رفع عطش و حرارت بدن در فصل گرماست. مصرف شیر و دوغ و آب کافی نیز برای رفع کم‌آبی بدن و افزایش حجم خون و پیشگیری از سرگیجه و سردرد توصیه می‌شود‌. در تابستان به واسطه تبخیر آب بدن، خون غلیظ می‌شود و کاهش حجم پیدا می‌کند و بر این اساس، خونرسانی و اکسیژن رسانی به مغز مختل می‌شود و سبب بروز سرگیجه، سردرد و در برخی موارد غش می‌شود.

به گفته این استاد دانشگاه در میان میوه‌ها و آب آنها انواعی که ترش و شیرین‌اند همچون آب زرشک، شاه‌توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، شوید، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ‌‌فروت بسیار مفیدند.

این متخصص فیزیولوژی در پاسخ این پرسش که خوردن چه ترشی ‌‌هایی را در این فصل توصیه می‌کنید، می‌گوید: انواعی که خیلی تند نباشد، زیرا در این صورت سبب افزایش حرارت بدن می‌شود. افراد با مزاج سرد نیز نباید در مصرف خنکی‌ها حتی در این فصل زیاده‌‌روی کنند.

اهمیت استحمام و خوابیدن در فصل گرما

به توصیه دکتر میرغضنفری، استراحت در این فصل به افراد کمک می‌کند تا مزاج آنها خنک شود. ضمن این که دوش آب سرد، استحمام و پاکیزگی بدن، شنا در آب روان، پوشیدن لباس‌های نخی و نازک و ورزش در سالن و در هوای خنک و مطبوع، مفید است. این متخصص، فعالیت بدنی سنگین و انجام ورزش‌های گرم و خشک همچون فوتبال، والیبال و دویدن را بخصوص در اواسط روز و زیر آفتاب منع و مصرف آب گرم و توقف زیر نور خورشید و گرسنگی و تشنگی را مضر عنوان می‌کند و می‌گوید: در این فصل باید گرسنگی و تشنگی را سریع برطرف کرد چون گرمی و خشکی فصل ممکن است به معده خالی آسیب برساند، ضمن این که چون ناهار وسط روز که هوا بسیار گرم و قوه هاضمه ضعیف است خورده می‌شود نباید سنگین باشد.

مرغ و ماهی، جایگزین گوشت قرمز

گوشت قرمز به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد در فصل تابستان باید کمتر مصرف شود،‌ بخصوص گوشت شتر که مزاج بسیار گرمی دارد. در میان انواع گوشت سفید با وجودی که نسبت به گوشت قرمز دام، مزاج ملایم‌تری دارند اما گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین به سبب گرمای زیادی که تولید می‌کنند،‌ در این فصل باید کمتر مورد استفاده قرار گیرند. گوشت‌ مرغ و ماهی گرمای کمتری دارد و بخصوص ماهی با داشتن مزاج سرد و تر به شرطی که با ادویه تند و شور نشده باشد و آبپز باشد، برای این فصل بسیار مناسب است.

فاخره بهبهانی

جام‌جم



لینک منبع :بهترین خورد و خوراک در تابستان

بهترین خورد و خوراک در تابستان - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../بهترین-خورد-و-خوراک-در-تابستان‎Cached12 جولای 2016 ... تصویر بهترین خورد و خوراک در تابستان. دکتر سید مهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی و مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش به ... بهترین خورد و خوراک در تابستان | مجله بلیط - بلیط دات کام bilit.com/mag/article-detail/بهترین-خورد-و-خوراک-در-تابستان‎Cached12 جولای 2016 ... بهترین خورد و خوراک در تابستان. دکتر سید مهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی و مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش به جام‌جم ... بهترین خورد و خوراک در تابستان | اسلامی سبک زندگی افراد باید - قطره www.ghatreh.com/news/nn32702602/بهترین-خورد-خوراک-تابستان 16 جولای 2016 ... اسلامی سبک زندگی افراد باید در فصول مختلف سال متفاوت باشد. غذاهایی که فرد در فصول مختلف می خورد و حتی میزان خواØ. بهترین خورد و خوراک در تابستان - دانلود و نمایش ویدیو www.airvideo.ir/search/بهترین_خورد_و_خوراک_در_تابستان‎Cachedدانلود گلچین صفاسا:خوراک گوشت شیرین_آموزش آشپزی+فیلم کلیپ · دانلود طرز تهیه خوراک میگو ... بهترین خورد و خوراک در تابستان. دانلود بفرمایید خوراک موش . بهترین خورد و خوراک در تابستان - تی نیوز tnews.ir/news/adf266392569.html بهترین خورد و خوراک در تابستان. دریافت خبر : سه‌شنبه 22 تیر 1395 ساعت 7:31. از دیدگاه طب سنتی اسلامی سبک زندگی افراد باید در فصول مختلف سال متفاوت ... خوراکی های مضر و مفید در تابستان - لادین ladin.ir/other/خوراکی-های-مضر-و-مفید-در-تابستان/‎Cachedغذاهای مفید و مضر در فصل تابستان کدامند؟ بهترین خورد و خوراک در فصل تابستان. دیدگاه طب سنتی اسلامی سبک زندگی افراد باید در فصول مختلف سال متفاوت ... زنان 20 - بهترین غذاها برای تابستان و نکات تغذیه ای مهم women20.blogfa.com/post-105.aspx‎Cached Similarبهترین مواد غذایی که می‌توان از آن‌ها برای تهیه غذاهای فصل تابستان استفاده کرد، ماهی‌ها، ... وقتی انسان شام نمی خورد این رگ تا صبح وی را نفرین می کند و می گوید : خدا تورا ... بهترین خواب آنست که پس از سرازیر شدن خوراک و آرامش گرفتن قسمت های بالای ... Fars News Agency : باید و نبایدهای غذایی طب سنتی در تابستان www.farsnews.com/printable.php?nn=13950504000430‎Cached25 جولای 2016 ... فارس گزارش می‌دهد باید و نبایدهای غذایی طب سنتی در تابستان طب سنتی بایدها و ... است در حالی که بهتر است در کنار موارد ذکر شده نگاهی هم به خورد و خوراک خود بیاندازیم و توجه کنیم ... فارس: بهترین خوراک در فصل تابستان چیست؟ در فصل تابستان چه بخوریم و چه نخوریم؟ - هفت گنج 7ganj.ir/در-فصل-تابستان-چه-بخوریم-و-چه-نخوریم؟/‎Cached Similarدر فصل تابستان چه بخوریم و چه نخوریم؟ ... باشند مخصوصاً سوپ جو و آش جو (به دلیل خنک بودن) بسیار مفید بوده و از بهترین غذاها برای رفع عطش و حرارت بدن می‌باشند. تغذیه سهره - تغذیه حیوانات www.animal-nutrition.ir/pets/goldfinch/‎Cached Similar15 فوریه 2015 ... بهترین دانه‌ها برای خوراک سهره در هر فصل از سال ... در کنار شاهدانه بهترین غذای کمکی برای تغذیه سهره در این فصل: برگ تربچه-برگ گشنیز و ... اگر سهره در تابستان شروع به پرریزان و تولکی کرد می‌توانید هفت تخم را به مدت2هفته به ...