مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

آیا "گوشت قرمز" واقعا سرطان‌زا است؟

به گزارش جام جم سرا ، شایعات پیرامون سرطان زا بودن گوشت قرمز کم نیست. اگر شما هم از طرفداران انواع استیک هستید، پس بهتر است این گزارش را بخوانید تا به پاسخ بسیاری از سوالاتتان دست پیدا کنید.

1. آن مطالعه دقیقا چه می‌گوید؟

آژانس بین‌المللی پژوهش‌های سرطانی (IARC) که از زیرمجموعه‌های سازمان بهداشت جهانی محسوب می‌شود، بیش از 800 مطالعه را برای یافتن ارتباط بین گوشت قرمز و سرطان بررسی کرده است. در این مطالعه افراد زیادی از سراسر جهان، از نژادها و با رژیم‌های غذایی مختلف، شرکت داشتند.

پژوهشگران دریافتند که مصرف روزانه سه اونس گوشت قرمز (حدودا 85 گرم) می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ (و گاهی اوقات سرطان لوزالمعده و پروستات) را تا 17 درصد افزایش دهد. به عبارتی، به ازای مصرف هر یک و نیم اونس گوشت قرمز در روز، احتمال ابتلای فرد به سرطان روده بزرگ تا 18 درصد بیشتر می‌شود. آژانس بین‌المللی پژوهش‌های سرطانی گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده را در کنار نور آفتاب، مشروبات الکلی و تنباکو در پنج گروه عوامل منجر به سرطان قرار داده است.

گوشت قرمز (گوشت گاو، گوشت گوساله، گوشت خوک، گوشت گوسفند و گوشت بز) در دسته «احتمالا سرطان زا برای انسان» و گوشت فرآوری شده (بیکن، سوسیس و هات داگ) در دسته «سرطان زا برای انسان» قرار گرفتند. جالب است که گوشت فرآوری شده در کنار تنباکو به عنوان عامل سرطان زا قرار دارد اما این مسئله بدان معنا نیست که مصرف همبرگر به اندازه مصرف سیگار خطرناک باشد. گفتنی است پژوهش انجام شده توسط آژانس بین‌المللی پژوهش‌های سرطانی بر اساس شواهد علمی مواد سرطان زا صورت گرفته و نه بر اساس احتمال واقعیِ ابتلا به سرطان.

2. اگر گوشت بخورم، سرطان می‌گیرم؟

محققان می‌گویند که هنوز نیازی نیست با خوردن ساندویچ برای صبحانه خداحافظی کنید. آژانس بین‌المللی پژوهش‌های سرطانی در گزارش خود ننوشته که مصرف چه میزان گوشت قرمز مفید است، اما محققان بخش سلامت می‌گویند که حد وسط را در این باره باید گرفت.

«جان یوانیدیس»، مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌ها در دانشگاه استنفورد در گفتگو با نیویورک تایمز گفت: «به نظرم خیلی مهم است که مردم را از مصرف گوشت قرمز نترسانیم.» داریوش مظفریان، رئیس دانشکده علوم تغذیه در دانشگاه تافتس نیز در گفتگو با NPR گفت که هنوز مدارک کافی برای تجویز مقادیر معین گوشت قرمز در دست نیست. با این حال، وی پیشنهاد می‌کند که ماهی یک یا دو مرتبه گوشت فرآوری شده و هفته‌ای یک تا دو مرتبه نیز گوشت غیر فرآوری شده می‌توان مصرف کرد.

3. آیا برخی گوشت‌ها سالم‌ترند؟

گوشت راسته همیشه می‌تواند انتخاب شماره یک شما باشد. این مسئله هم در مورد گوشت قرمز و هم در مورد مرغ صحت دارد. جالب است بدانید که بخش‌های فربه‌تر جانوران حاوی مقادیر بیشتر چربی اشباع شده و کلسترول است که با بیماری‌های قلبی، دیابت و مرگ زودرس در ارتباط است.

بر روی برخی گوشت‌های موجود، میزان چربی درج شده است. اگر هم قصد خرید استیک را دارید، آن‌هایی را انتخاب کنید که ظاهرا چربی کمتری دارند. همچنین مصرف سوسیس و موارد مشابه را کم کنید، زیرا آن‌ها حاوی مقادیر بالای چربی اشباع شده و سدیم هستند.

4. آیا نوع طبخ گوشت اهمیت دارد؟

مختصر بگوییم: بله همین‌طور است. چندین مطالعه وجود دارد که طبخ گوشت قرمز در دمای بالا که منجر به زغالی شدن آن می‌شود، می‌تواند منجر به تشکیل ترکیبات سرطان زا شود. این ترکیبات پس از اثر گذاشتن بر روی DNA می‌تواند باعث تشکیل سرطان در بدن شخص شود.

پژوهش انجام شده در دانشگاه مینه سوتا نشان داد که مصرف منظم گوشت زغالی شده می‌تواند احتمال ابتلای فرد به سرطان لوزالمعده را تا 60 درصد افزایش دهد. اگر همچنان دوست دارید که گوشت را کباب کنید، سعی کنید گوشت مستقیما در معرض شعله‌های آتش قرار نگیرد. همچنان سعی کنید که آن را مرتبا بچرخانید. در ضمن فراموش نکنید که گوشت را پیش از کباب کردن بخوابانید. مطالعه انجام شده در موسسه آمریکایی پژوهش‌های سرطانی نشان داد که خواباندن گوشت به مدت 30 دقیقه می‌تواند احتمال تشکیل ترکیبات شیمیاییِ سرطان زا را در آن کم کند.

5. بهتر نیست "گیاه خوار" شویم؟

لزوما نه. گوشت قرمز منبع مقوی برای دریافت پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است. بدن برای انجام فعالیت‌ها و همچنین تقویت دستگاه ایمنی به این نوع منابع احتیاج دارد. اگر گوشت را کاملا از چرخه غذایی خود حذف کنید، در واقع مواد مغذی را کنار گذاشته‌اید که سلامت کلی بدنتان به آن‌ها وابسته است.

منبع : فرادید



لینک منبع :آیا "گوشت قرمز" واقعا سرطان‌زا است؟

گوشت قرمز واقعا سرطان‌ زا است؟ - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/news/314247/گوشت-قرمز-واقعا-سرطان‌-زا-است‎Cachedشایعات پیرامون سرطان زا بودن گوشت قرمز کم نیست. اگر شما هم ... آیا. 3. آیا برخی گوشت‌ها سالم‌ترند؟ گوشت راسته همیشه می‌تواند انتخاب شماره یک شما باشد. این مسئله ... آیا "گوشت قرمز" واقعا سرطان‌زا است؟ - مواد غذایی - تغذیه - سلامت نیوز www.salamatnews.com/news/.../آیا-گوشت-قرمز-واقعا-سرطان‌زا-است-‎Cached4 آوریل 2016 ... سازمان بهداشت جهانی به تازگی تحلیلی را منتشر کرده که نشان می‌دهد مصرف گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده با احتمال ابتلا به سرطان در ارتباط است، ... دولت بهار:آیا گوشت قرمز واقعا سرطان‌زا است؟ www.dolatebahar.com/telex-242527.html تلکس دولت بهار :: هواداران دکتر محمود احمدی نژاد: آیا "گوشت قرمز" واقعا سرطان‌زا است؟ جمعه، 20 فروردین 1395 - 23:18 کد خبر: 242527 ... آیا “گوشت قرمز” واقعا سرطان‌زا است؟ | | linkchee.com/LUFQ6AAAAAAIA/‎Cached31 دسامبر 2016 ... آیا “گوشت قرمز” واقعا سرطان‌زا است؟ ... گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده با احتمال ابتلا به سرطان در ارتباط است، اما این بداننشانه‌های هشدار دهنده رشد ... آیا کباب واقعا غذای سالمی است؟ | کدبانوی ایرانی kadbanoo.net/آیا-کباب-واقعا-غذای-سالمی-است؟/‎Cached Similarالبته مدتی است بحث سرطان زا بودن کباب زغالی مطرح شده و شاید برخی افراد را نگران کرده ... گوشت قرمز و سفید برای آنکه کاملا پخته شود، به ترتیب به 65 و 75 درجه ... دکتر بارنارد: ارتباط میان مصرف گوشت قرمز، ماهی و مرغ با انواع سرطان ... www.phce.org/health/529-1389-10-24-18-59-22.html‎Cached Similar14 ژانویه 2011 ... منظورم مواد شیمیائی سرطان زا است و اینگونه عمل می کند: من یک برگر یا استیک یا فیله مرغ بر ... آیا واقعاً گوشت خواران بیشتر دچار سرطان می شوند؟ گوشت و سرطان : دانستنی ها و نکات سلامتی - مردمان www.mardoman.net/diet/meatcancer‎Cached23 ژوئن 2008 ... اما واقعاً چه چیز گوشت می تواند خطرناک باشد؟ بااینکه ... روش پخت، دما و زمان همه و همه بر سرطان زا بودن گوشت تاثیر می گذارند. گوشت هایی که ... آیا گوشت های ارگانیک مطمئن تر از گوشت های صنعتی است؟ گوشت های ... و آخر اینکه، مصرف مداوم گوشت قرمز می تواند احتمال ابتلا به سرطان سینه را در خانم هاافزایش دهد. از این سه ... اندر باب سرطان زا بودن سوسیس و کالباس « رجحان mjsabet.com/cms/?p=470‎Cached29 ا کتبر 2015 ... ... رو است، خبر سرطان زا بودن سوسیس، کالباس و گوشت قرمز را به دفعات از .... سوال من از جامعه ی علمی و سازمان بهداشت جهانی این است که آیا شواهد به ... آیا هنوز هم گوشت مرغ از گوشت قرمز بهتر است - OpenPost openpost.ir/result/آیا-هنوز-هم-گوشت-مرغ-از-گوشت-قرمز-بهتر-است-.html آیا هنوز هم گوشت مرغ از چربی در گوشت مرغ شده است هم گوشت مرغ از گوشت قرمز . ... جام نیوز JamNews آیا گوشت قرمز واقعا سرطان‌زا است مصرف گوشت قرمزگوشت ... خبر فوری-آیا واقعا گوشت قرمز سرطان زاست ؟ www.khabarfarda.ir/v2/detail/102741/آیا-واقعا-گوشت-قرمز-سرطان-زاست-؟ 19 آوریل 2017 ... روزگاران /. شایعات پیرامون سرطان زا بودن گوشت قرمز کم نیست. اگر شما هم از طرفداران انواع استیک هستید، پس بهتر است این گزارش را بخوانید تا ...