مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مصرف داروی ضد صرع در بارداری

نکته بسیار مهم و کلیدی این است که بروز حملات تشنج در مادر باردار، اثر سوء به مراتب بیشتری نسبت به مصرف داروی ضدتشنج دارد، ‌چراکه مصرف داروی ضدتشنج در مادر باردار، نقایص جنینی را دو برابر افزایش می‌دهد. (میزان بروز ناهنجاری جنین در یک مادر صرعی، چهار درصد و در مادر سالم، دو درصد است.)

در صورت مصرف مناسب و پیگیری دقیق قبل از بارداری می‌توان این عوارض را به حداقل رساند. هر چه تعداد داروهای ضدتشنج بیشتر باشد،‌ احتمال بروز ناهنجاری در جنین بیشتر است. در مادری که سه نوع داروی ضدتشنج مصرف می‌کند، احتمال آنومالی (ناهنجاری‌ها) جنینی به 9 درصد می‌رسد. خوشبختانه نقایص جنینی اغلب خفیف و به صورت نقایص جزئی در ناخن یا شکل صورت و شکاف لب و کام دیده می‌شود.

احتمال اختلالات شدیدتر نظیر مشکلات قلبی و سیستم عصبی نیز وجود دارد. به عنوان مثال، داروی والپروات سدیم و کاربامازپین، باعث نقص در بسته شدن لوله عصبی می‌شوند. برای به حداقل رساندن این مشکلات، رعایت نکات زیر در مادران باردار مبتلا به صرع توصیه می‌شود:

ـ برای کنترل تشنج از یک دارو استفاده واز مصرف همزمان چند دارو اجتناب شود.

ـ سعی شود تا حملات صرع با حداقل میزان داروی مورد نیاز کنترل شود.

ـ هر گونه تغییر داروی ضد تشنج بهتر است قبل از بارداری انجام شود و اگر تغییر انجام نشده و بارداری اتفاق افتاده ولی ضرورت تعویض دارو احساس می‌شود،‌ هر چه سریع‌تر در اولین هفته‌های بارداری انجام شود. تغییر دارو بعد از سه ماهه اول بارداری نیز توصیه نمی‌شود.

ـ حتی‌الامکان از تجویز داروی سدیم والپروات در بارداری پرهیز شود و اگـر در اقوام درجه اول فرد مصروع، نقص لوله عصبی وجود داشته، کاربامازپین هم تجویز نشود.

ـ اسید فولیک از قبل بارداری و حداقل در سه ماهه اول بارداری تجویز شود.

ـ در خانم‌هایی که حداقل دو سال تشنج نداشته‌اند و تغییرات نواری قابل ملاحظه ندارند، تحت نظارت متخصص مغز و اعصاب می‌توان دارو را قطع کرد و سپس باردار شد.

دکتر محمد روحانی



لینک منبع :مصرف داروی ضد صرع در بارداری

داروهای ضد صرع در دوران بارداری - ویستا vista.ir/article/207229/داروهای-ضد-صرع-در-دوران-بارداری‎Cached Similar31 آگوست 2005 ... تقریبا در ۶۰ تا ۷۰ درصد بیماران مبتلا به صرع با مصرف یک داروی ضد صرع (AED) حملات کنترل می شوند. اثر حاملگی بر صرع اغلب خانمهای مبتلا به ... مصرف داروی ضد صرع در بارداری - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../مصرف-داروی-ضد-صرع-در-بارداری‎Cached6 مارس 2016 ... بیماری صرع، یکی از بیماری‌های قدیمی شناخته شده بشر است که امروزه به برکت درمان‌های موثر دارویی در بیش از نود درصد موارد، قابل کنترل و درمان ... درمان صرع در بارداری و شیردهی - انجمن صرع ایران www.iranepi.org/default.aspx?tabid=63&ArticleId=26‎Cached Similarجالب است بدانیم بسیاری از عوارض داروهای ضد تشنج بر جنین با مصرف اسید فولیک توسط مادر قبل از بارداری و در طول آن، قابل پیشگیری می باشد و در سالهای اخیر با ... صرع و بارداری – سایت پزشکان بدون مرز www.pezeshk.us/?p=29336‎Cached Similarالبته یکی از خطرات دوران بارداری، عوارض مصرف داروهای ضد صرع است زیرا برخی از این داروها اثرات منفی برجنین می گذارند. خوشبختانه داروهای کم ضرری برای مادران ... داروهای ضد صرع در دوران بارداری - ثبت است بر جریده عالم دوام ما mehrabkamali.blogsky.com/.../داروهای-ضد-صرع-در-دوران-بارداری‎Cached Similarتقریبا در 60 تا 70 درصد بیماران مبتلا به صرع با مصرف یک داروی ضد صرع (AED) حملات کنترل می شوند. اثر حاملگی بر صرع. اغلب خانمهای مبتلا به صرع حاملگی ... تاثیر داروهای ضد صرع بر جنین اندک است – پزشکان ایران www.pezeshkan.org/?p=23995‎Cached Similarخوشبختانه بیش از ۹۰ درصد زنان مبتلا به صرع بارداری موفقی دارد و فرزندان سالمی به دنیا می آورند البته یکی از خطرات دوران بارداری، عوارض مصرف داروهای ضد صرع ... مصرف داروهای ضدصرع و ضدتشنج چه عوارضی در دوران بارداری دارد؟ nininama.com/fa/News72993.aspx‎Cached13 آوریل 2016 ... خطر بروز مالفورماسیون در فرزندان زنان مبتلا به صرع بزرگ که در طی بارداری داروهای ضد تشنج مصرف می کنند، تقریباً 2برابر جمعیت طبیعی است . صرع و بارداری - پزشک آنلاین www.pezeshkonline.ir/articles/12727/صرع-و-بارداری‎Cached۳) پذیرش کمتر داروهای ضد صرع ۴) اختلال در خواب ۵) تهوع و استفراغ و تغییر در مصرف یا جذب دارو ۶) احتباس مایع و سدیم و افزایش حجم داخل رگی و کاهش تراز سرمی دارو ... داروهای ضد صرع در دوران بارداری | صفحه ۴ - آفتاب www.aftabir.com/...p4.../داروهای-ضد-صرع-در-دوران-بارداری‎Cached Similar7 سپتامبر 2005 ... یک ایمینواستیلبن است که در درمان همه انواع حملات بجز صرع کوچک مصرف می شود. این دارو بیشتر در درمان صرع سایکوموتور ( لوب تمپورال ) و صرع ... داروهای ضد صرع را در دوران بارداری قطع نکنید - بیست ستون www.bistsotoon.com/.../داروهای-ضد-صرع-را-در-دوران-بارداری-قطع-نکنید‎Cached Similar16 سپتامبر 2015 ... در طی دوران بارداری باید داروهای ضد صرع مصرف شوند و فردی که مبتلا به صرع است باید قبل از باداری با به پزشک متخصص مراجعه کند تا داروی کم ...