به گزارش جام جم سرا، تقریبا بین 5 تا 14 روز بعد از مصرف آنتیبیوتیکها، عمل ذبح مرغها و مصرف گوشت آنها نباید در دستور کار مرغداریها قرار داشته باشد.
نظارت بر این کار، برعهده مسئولان دامپزشکی و خود مرغداریهاست. متاسفانه در برخی از مرغداریهای ایران، این نظارتها انجام نمیشود و مرغدار هم تا روزها و ساعتهای آخر به مرغها، آنتیبیوتیک میدهد.
البته گوشت مرغ، کمتر تحتتاثیر این دارو (آنتیبیوتیکها) قرار میگیرد و بیشتر آنتیبیوتیکها در جگر و کلیههای مرغ تجمع پیدا میکنند. با این حساب، اگر از نحوه پرورش مرغ آگاهی ندارید، نباید جگر آن را مصرف کنید تا سلامتتان با خوردن جگر مرغ سرشار از آنتیبیوتیک بهخطر نیفتد.
از آنجاییکه عمل ذبح مرغ پس از گذشت حداقل زمان از خوراندن آنتیبیوتیک به مرغها (بین یک تا 2 هفته) در بسیاری از مرغداریها صورت نمیپذیرد، بنابراین مقدار زیادی از این داروها در جگر مرغ باقی میمانند؛ زیرا جگر،محل سمزدایی است و بسیاری از داروها قبل از دفع از بدن داخل جگر به روشهای مختلف آنزیمی خنثی میشوند. بههمین دلیل هم بسیاری از جگرهای مرغ آلودگی بالایی بهخصوص به آنتیبیوتیکها دارند. با این حساب، توصیه میشود که از مصرف جگر مرغ خودداری کنید.
از طرف دیگر، تحقیقات انجامشده در دانشکده دامپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم نشان میدهد معمولا بد بودن شرایط جوی، پایین بودن آگاهی مرغدارها و تراکم فراوان مرغداریها در برخی مناطق کشور، باعث افزایش مصرف آنتیبیوتیکها میشود.
متاسفانه گاهی برخی آنتیبیوتیکهای ممنوع هم در این مرغداریها استفاده میشوند. به همین دلیل بهتر است مرغهای بستهبندی زیرنظر سازمان دامپزشکی را از فروشگاههای معتبر خریداری کنید و گوشت مرغ را پیش از مصرف کاملا بپزید.
فرایند پختن، میتواند تاحد زیادی باعث از بین رفتن برخی از این آنتیبیوتیکها شود. نوشیدن آبمیوههای تازه، سالم و طبیعی مانند آب مرکبات با غذاهای گوشتی، هم باعث افزایش جذب آهن این موادغذایی در بدن میشود و هم ارزش تغذیهای وعده غذایی را بالاتر میبرد.
دکتر آراسب دباغمقدم، دراینباره میگوید: حساب دل مرغ از جگر آن جدا است. دل مرغ، منبع خوبی برای دریافت پروتئین و آهن محسوب میشود و اسید فولیک هم دارد. این عضو اندرونی، مشکل خاصی ندارد و میتوان آن را مصرف کرد، اما مصرف جگر مرغ، چندان توصیه نمیشود.
منبع: شهروند
لینک منبع :
این قسمت مرغ را نخورید!این قسمت از مرغ را هرگز نخورید - نمناک
namnak.com/این-قسمت-از-مرغ-را-نخورید.p11856Cachedمرغ یکی از پرمصرف ترین نوع گوشت در کشور است که علاوه بر گوشت از قسمت های
دیگر مرغ هم استفاده می شود. قسمت هایی از مرغ را هرگز نباید مصرف شود چرا که ...
این قسمت از مرغ را هرگز نخورید - عصر ایران
www.asriran.com/fa/news/.../این-قسمت-از-مرغ-را-هرگز-نخوریدCached
Similarاین قسمت از مرغ را هرگز نخورید. متاسفانه گاهی برخی آنتیبیوتیکهای ممنوع هم در این
مرغداریها استفاده میشوند. به همین دلیل بهتر است مرغهای بستهبندی زیرنظر سازمان ...
Images for این قسمت مرغ را نخورید!
این قسمت های مرغ را نخورید - خبرداغ
khabaredagh.ir/fa/news/665565/این-قسمت-های-مرغ-را-نخورید
8 ژوئن 2016 ... این قسمت های مرغ را نخورید. برخی از افراد معتقدند بعضی از قسمت های مرغ برای خوردن
مناسب نیست و در عوض بعضی قسمت های دیگر مرغ مفید است، اما ...
این قسمت های مرغ را هرگز نخورید !
www.fardanews.com/fa/.../این-قسمت-های-مرغ-را-هرگز-نخورید-Cached9 ژوئن 2016 ... این قسمت های مرغ را هرگز نخورید ! مصرف سنگدان برای مبتلایان به بیماریهای
التهابی خطر دارد؟ مضرات بال و گردن مرغ در چیست؟
خانم ها این قسمت مرغ را نخورید! - باشگاه خبرنگاران
www.yjc.ir/fa/news/5535140/خانم-ها-این-قسمت-مرغ-را-نخوریدCached12 مارس 2016 ... یک متخصص زنان و زایمان گفت: مرغ های صنعتی که با هورمون رشد پیدا میکنند دارای
مقادیر زیادی چربی بهخصوص در قسمت بال هستند، لذا توصیه ...
این قسمت مرغ را نخورید! - پارسینه
www.parsine.com/fa/news/270592/این-قسمت-مرغ-را-نخورید
18 ژانویه 2016 ... این قسمت مرغ را نخورید! معمولا مقدار مشخصی آنتیبیوتیک برای پیشگیری از
ابتلا به بیماری در آب مرغهای معمولی، ریخته میشود. تمام شرکتهایی که ...
این قسمت از مرغ را نخورید! - هرمز
www.hormoz24.ir/این-قسمت-از-مرغ-را-نخورید.html
13 ژانویه 2016 ... معمولا مقدار مشخصی آنتیبیوتیک برای پیشگیری از ابتلا به بیماری در آب مرغهای
معمولی، ریخته میشود. تمام شرکتهایی که این آنتیبیوتیکها را ...
خانم ها این قسمت مرغ را نخورید! - جام جم آنلاین
77.104.65.15/sara/.../خانم-ها-این-قسمت-مرغ-را-نخوریدCached12 مارس 2016 ... یک متخصص زنان و زایمان گفت: مرغ های صنعتی که با هورمون رشد پیدا میکنند دارای
مقادیر زیادی چربی بهخصوص در قسمت بال هستند، لذا توصیه ...
خطرناک ترین قسمت مرغ برای خوردن! این قسمت مرغ را نخورید! - آکاایران
www.akairan.com/health/.../news2016115106656770.htmlCached15 ژانویه 2016 ... خطرناک ترین قسمت مرغ برای خوردن!:معمولا مقدار مشخصی آنتی بیوتیک برای
پیشگیری از ابتلا به بیماری در آب مرغ های معمولی، ریخته می شود.
سهشنبه 24 مرداد 1396 ساعت 10:45