مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

غذاهای حاوی افزودنی را کمتر مصرف کنید

در این مساله که به دلیل افزایش جمعیت و نیز پیشرفت صنعت کشاورزی و دامپروری ارائه راهکاری برای افزایش دوره مصرف مواد غذایی گریزناپذیر بوده است، شکی وجود ندارد. در واقع مواد و ترکیبات نگهدارنده و افزودنی که شامل رنگ‌های خوراکی و طعم‌دهنده‌های شیمیایی می‌شود با همین هدف یعنی افزایش زمان نگهداری، بالا بردن ارزش و بهتر شدن طعم به مواد غذایی افزوده شده‌اند.

اما این مزیت‌ها فقط یک روی مصرف افزودنی‌های غذایی است و روی دیگر آن سلامت افراد را به‌ویژه با مصرف زیاد و طولانی مدت نشانه گرفته است.

دکتر محمد هاشمی، رئیس انجمن پیشگیری و درمان چاقی با اشاره به این که در مقیاس صنعتی، تنوع این افزودنی‌ها بسیار زیاد است و متجاوز از سه هزار نوع افزودنی مجاز در فهرست سازمان غذا و داروی آمریکا قرار دارد به تحلیل مزایا و معایب استفاده از افزودنی‌های غذایی می‌پردازد و می‌گوید: افزودنی‌های غذایی، مزایایی برای مصرف‌کنندگان دارند؛ ازجمله این که موجب ایمنی بیشتر مواد غذایی می‌شوند، قدرت انتخاب مصرف‌کننده را بالا می‌برند و باعث تولید مواد غذایی با قیمت کمتر نیز می‌شوند.

این متخصص بهداشت عمومی و سلامت جامعه در گفت‌وگو با جام‌جم می‌افزاید: اما این مواد، ضررهای مستقیم و غیرمستقیمی هم برای مصرف‌کنندگان خود در پی دارند. تولید مواد غذایی متنوع با کیفیت غذایی پایین، بزرگ‌ترین زیان غیرمستقیم این افزودنی‌هاست که باعث ورود آنها به جیره غذایی روزانه افراد می‌شود و اضافه وزن و نیز سوءتغذیه را برای آنان به دنبال دارد.

افزودنی‌های خوراکی تیغ دو لبه

گرچه متخصصان تولید و ایمنی مواد غذایی تاکید می‌کنند مواد غذایی را به صورت تازه مصرف کنیم، ولی واقعیت آن است که حفظ چنین روندی در سبک تغذیه با تمام مزایایش همیشه ممکن نیست.

به همین دلیل در بسیاری از کشورهای پیشرفته از لحاظ علمی و صنعت مواد غذایی تحت شرایط ونظارت سازمان‌های کنترلی (سازمان غذا و داروی هر کشور)، مصرف مواد غذایی حاوی افزودنی‌های استاندارد مجاز شناخته شده است.

اما نکته مهم این است استفاده زیاد از افزودنی‌های خوراکی، اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت زیادی بر سلامت انسان به جا می‌گذارد که به گفته این متخصص، در کوتاه‌مدت به بروز واکنش‌های حساسیتی، مشکلات گوارشی و مسائل متابولیکی برای برخی گروه‌های خاص منجر می‌شود که البته با قطع مصرف بهبود می‌یابند.

دکتر هاشمی با تاکید بر این که عوارض درازمدت مصرف این مواد بسیار خطرناک‌تر است، می‌افزاید: گرچه افزودنی‌های مجاز پس از سیر مراحل طولانی بررسی علمی و سم‌شناسی در آزمایشگاه و مدل‌های حیوانی، جواز حضور در صنایع غذایی را می‌گیرند، اما همین مواد نیز در درازمدت به سبب اثر تجمعی که دارند، می‌توانند به بروز بیماری‌های ماندگار و حتی خطرناک منجر شوند. به بیان دیگر، مصرف انواع غیرمجاز افزودنی‌ها یا مصرف بیش از اندازه افزودنی‌های مجاز نیز از مشکلاتی است که در حوزه صنایع غذایی و مواد فرآوری شده وجود دارد.

عوارضی که نباید نادیده بگیرید

برخی اثرات کوتاه‌مدت مواد شیمیایی افزودنی بر بدن شامل سردرد، افزایش وزن، آلرژی، بیش‌فعالی به‌خصوص در کودکان و کاهش سطح انرژی، تمرکز و سطح ایمنی بدن می‌شود. اثرات طولانی مدت این افزودنی‌ها بر بدن نیز ممکن است به بروز سرطان و بیماری‌های قلبی ـ عروقی منجر شود.

دبیر انجمن پیشگیری از چاقی نیز در این باره می‌گوید: انواع بدخیمی‌ها، آسیب‌های جدی گوارشی، عوارض در سلسله اعصاب مرکزی مانند مولتیپل اسکلروز یا آلزایمر و افزایش فشارخون از خطرناک‌ترین زیان‌هایی است که به دنبال مصرف درازمدت و مستمر خوراکی‌های حاوی افزودنی در فرد ایجاد می‌شود.

وی تاکید می‌کند: از مصرف غذاهای آماده پرهیز کنید و در صورت استفاده نیز فقط سراغ برندهای معتبر و مواد تحت نظارت و دارای مجوزهای بهداشتی و استاندارد بروید.

افزودنی‌ها سلامت‌تان را به خطر می‌اندازند

ـ اسیدهای چرب ترانس ـ که در روغن‌های هیدروژنه موجود است ـ به افزایش بیماری‌های قلبی ـ عروقی و چاقی منجر می‌شود.

ـ رنگ‌های مصنوعی غیرمجاز غذایی با خطر بروز آلرژی، آسم و سرطانزایی همراه است.

ـ وجود بیش از اندازه نیترات در مواد غذایی عامل ایجاد سرطان است.

ـ سولفیت‌ها نیز خطر بروز و تشدید آلرژی و آسم را به همراه دارند.

ـ شیرین‌کننده‌های مصنوعی (آسپارتام ـ ساخارین) در تشدید آلرژی و سرطانزایی موثرند.

ـ مونوسدیم گلوتامات‌ها نیز آلرژی، سردرد، افسردگی و درد قفسه سینه می‌آورد.

ـ برخی طعم‌دهنده‌های مصنوعی نیز به تشدید آلرژی کمک می‌کند.

ـ نمک‌ نیز افزایش فشار خون می‌آورد.

پونه شیرازی



لینک منبع :غذاهای حاوی افزودنی را کمتر مصرف کنید

غذاهای حاوی افزودنی را کمتر مصرف کنید - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../غذاهای-حاوی-افزودنی-را-کمتر-مصرف-کنید‎Cached Similar26 نوامبر 2015 ... آیا تاکنون به این مساله فکر کرده‌اید غذاهای کنسروی یا محصولات غذایی فرآوری شده که یک تا دو سال تاریخ مصرف دارند با استفاده از چه نوع ... غذاهای حاوی افزودنی را کمتر مصرف کنید - مواد غذایی - تغذیه - سلامت نیوز www.salamatnews.com/news/.../غذاهای-حاوی-افزودنی-را-کمتر-مصرف-کنید‎Similar26 نوامبر 2015 ... آیا تاکنون به این مساله فکر کرده‌اید غذاهای کنسروی یا محصولات غذایی فرآوری شده که یک تا دو سال تاریخ مصرف دارند با استفاده از چه نوع ... غذاهای حاوی افزودنی را کمتر مصرف کنید | آیا تاکنون به این - قطره www.ghatreh.com/news/.../غذاهای-حاوی-افزودنی-کمتر-مصرف-کنید 26 نوامبر 2015 ... آیا تاکنون به این مساله فکر کرده اید غذاهای کنسروی یا محصولات غذایی فرآوری شده که یک تا دو سال تاریخ مصرف دارند. افزودنی های مواد غذایی چه هستند و چه تاثیری بر سلامتی ما دارند؟ – سایت ... www.pezeshk.us/?p=14844‎Cached Similarدر گذشته بیشتر غذاها به طور مستقیم از منابع طبیعی تولید و مصرف می شد و اغلب ... این است که مقدار افزودنی ها اهمیت فوق العاده ای دارد، یعنی اگر مقدار ماده افزودنی کمتر از ... به همین دلیل اگر به برچسب محصولات مختلف توجه کنید، می بینید در قسمت ... ۵ ماده غذایی و نوشیدنی که نباید برای صبحانه خورده شود www.eghtesadnews.com/.../158435-ماده-غذایی-نوشیدنی-که-نباید-برای-صبحانه-خورده-شود‎Cached14 ژانویه 2017 ... سلامتی؛ برای داشتن یک صبحانه سالم سعی کنید از خوردن مواد غذایی زیر ... به طور کلی هر چقدر صبح‌ها مواد غذایی و نوشیدنی‌های شیرین شده کمتر مصرف کنید، در ... کم‌چرب ناسالم هستند؛ زیرا حاوی مقدار زیادی مواد افزودنی مصنوعی هستند. همه چیز درباره استفاده از فویل آلومینیومی در پخت و پز www.eghtesadnews.com/.../166855-همه-چیز-درباره-استفاده-از-فویل-آلومینیومی-در-پخت-پز‎Cached30 آوریل 2017 ... غذاهایی که به صورت تجاری تولید می شوند و حاوی افزودنی های غذایی هستند ممکن است از ... میزان واقعی آلومینیوم موجود در غذایی که مصرف می کنید ... استفاده کمتر از فویل آلومینیومی: استفاده از فویل آلومینیومی را برای پخت و پز، به ... پرتال به سایت ایران - مقالات عمومی - Behsite www.behsite.ir/default.aspx?get...uDwci...6re...‎Cached21 مه 2017 ... همچنین از مصرف غذاهای حاوی افزودنی مخصوصا سدیم نیترات (که در ... اندومتریوز در زنانی که در برنامه روزانه خود از چربیهای حاوی امگا 3 استفاده میکنند، کمتر شیوع ... اهر محصولی که از سویا به دست می اید را از برنامه غذایی خود حذف کنید . [PDF] اھﻤﯿﺖ ﮐﺎھﺶ ﻣﺼﺮف ﻧﻤﮏ ﺑﮫ ﻣﻨﺎﺳﺒﺖ ﺑﺮﮔﺰاری ﺑﺴﯿﺞ ﻣﻠﯽ ﮐﺎھﺶ - دانشگاه تبریز www.tabrizu.ac.ir/Files/Content/مقاله%20نمک.pdf‎Cached Similarﺣﺎوی ﻣﻘﺎدﯾﺮ زﯾﺎدی ﻧﻤﮏ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﺑﺮرﺳﯽ ... درﯾﺎﻓﺖ زﯾﺎد ﻧﻤﮏ و ﺳﺪﯾﻢ و ﻣﺼﺮف ﻏﺬا و ﺗﻨﻘﻼت ﺷﻮر و ﭘﺮﻧﻤﮏ ﺳﺒﺐ ﮐﺎﻫﺶ. ﺑﺎزﺟﺬب ﮐﻠﺴﯿﻢ از ﮐﻠﯿﻪ ﺷﺪه .... اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﯿﺪ. ﭼﮕﻮﻧﮫ ﻣﯿﺰان ﻧﻤﻚ ﻣﺼﺮﻓﻲ ﺧﻮد را ﻛﻨﺘﺮل ﻛﻨﯿﻢ؟. ﻫﻨﮕﺎم ﻃﺒﺦ ﻏﺬا ، ﻣﻘﺪار ﻧﻤﮏ ﮐﻤﺘﺮی اﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ. .... ﺳﻌﯽ ﮐﻨﯿﺪ ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﺪون ﻧﻤﮏ ﯾﺎ ﮐﻢ ﻧﻤﮏ و ﺑﺪون ﻧﻤﮏ اﻓﺰودﻧﯽ. کدام خوراکی‌ها فیبر بالایی دارند؟ | چطور chetor.com/18207-کدام-خوراکی‌ها-فیبر-بالایی-دارند؟/‎Cached Rating: 97% - 577 votes خوراکی‌هایی که در ادامه به عنوان منابع غنی از فیبر معرفی می‌شوند بر اساس ... فیبر دارند اما این منابع فیبر به علت داشتن مواد افزودنی، سالم‌ترین منابع برای تامین ... خوراکی‌ها وجود دارد بهتر است آن را از طریق مصرف مواد غذایی تازه تامین کنید. ... فهرستی که ما در اینجا معرفی می‌کنیم به غذاهایی می‌پردازد که به عنوان منبع غنی فیبر کمتر ... زندگیِ شاد و موفق - 15 ماده ی غذایی که نباید خورد! www.andarzhayekoochak.blogfa.com/category/17‎Cached Similarاین غذاها علاوه بر نمک زیاد، حاوی شکر، مواد نگهدارنده و برخی افزودنی های غیرضروری دیگرند. ... بهتر است خودتان آنها را با مقدار نمک و روغن کمتر و طعم دلخواه تهیه کنید. ... و میوه خشک را مخلوط کنید و در ظرف شیشه ای دردار بریزید و طی 3 هفته مصرف کنید.