مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

روغن‌های مایع: مفید یا مضر؟

به گزارش جام جم سرا به نقل از پارسینه، در گذشته این روغن‌ها برای جلا دادن در صنایع چوبی، تولید روغن چراغ، روان‌کننده برای موتورهای بخار در ترابری، تولید شمع و موارد بسیار دیگری مورد استفاده قرار می‌گرفت. برخی از گیاهان مولد این روغن‌ها سمی هستند که امروزه با اصلاحات ژنتیکی به روغن خوراکی تبدیل شده‌اند.

روغن کانولا

کانولا، گیاهی از خانواده چلیپاییان Brassiea است که ابتدا در ایران کشت شده و 700 سال پیش برای تولید روغن چراغ به لهستان برده شده است. پس از آن در سال 1845 به فرانسه برده شد و کلزا نام گرفت. کلزا، گیاهی روغنی است که مقدار ماده مضر گلوکزینولیت در کنجاله و اسید اروسیک در روغن آن بالاست و مصرف خوراکی ندارد. این روغن فقط برای جلا دادن وسایل چوبی همراه روغن برزک استفاده می‌شود.سال 1945 این گیاه به کانادا رفت و روی آن اصلاحات ژنتیکی صورت گرفت که آن را به روغن خوراکی با درصد اسید اروسیک پایین حدود یک درصد تبدیل کردند.روغن کانولا (کانادا + اویل): روغنی است که از گیاه منداب (کلزا) تهیه می‌شود. روغنی است صنعتی که توصیه می‌شود حتی حیوانات هم از این گیاه تغذیه نکنند، زیرا سبب وحشی شدن حیوان می‌شود.

مضرات کلزا

قابلیت فاسد شدن آن نسبت به سایر روغن‌ها بیشتر است.وقتی در دمای بالا به آن گرما داده شود، دود ناشی از آن باعث ابتلا به سرطان ریه می‌شود.تحقیقات و آزمایش‌ها نشان می‌دهد که وقتی این روغن را در دمای بالا گرما دهیم، سم ایجاد و سبب تولید رادیکال‌های آزاد می‌شود که برای بدن مضر است.

روغن آفتابگردان

آفتابگردان گیاهی است یک ساله و تا حدود سه متر رشد می‌کند؛ بیشتر محتوای روغن این گیاه از پارافین خوراکی که محصول پالایشگاه‌های نفت است درست شده که کلسترول خون را افزایش می‌دهد. لازم به ذکر است که اگر روغن مایعی مثل آفتابگردان، خالص باشد قیمتی 15 الی 20 برابر قیمتی خواهد بود که در بازار به فروش می‌رسد در صورتی‌که امروزه یک روغن یک کیلویی آفتابگردان از یک کیلو تخم آفتابگردان ارزانتر است!اخیراً تحقیقات نشان داده است که روغن آفتابگردان صنعتی و روغن‌های حاوی اسید آراشیدونیک مانند روغن جوانه ذرت، به علت ایجاد التهاب موجب افزایش درد و رنج افراد مبتلا به التهاب مفاصل و همچنین تولید رادیکال‌های آزادی است که برای بدن مضر است.

روغن‌های خوب

روغن خوب همان روغنی است که پیشینیان ما استفاده می‌کردند و با آن عمر طولانی داشتند. در واقع روغن خوب شامل تمامی روغن‌های طبیعی از جمله دنبه و سایر روغن‌های حیوانی می‌شود که گرچه هزینه بالاتری دارند اما با پیشگیری از بیماری‌های ناشی از روغن‌های گیاهی، نظیر کبد چرب، سبب عمر طولانی‌تر و سلامت پایدار می‌شوند.

روغنی که طبیعت آن سرد است برای مصارف صنعتی مفید است، نه مصرف انسان.روغن‌های صنعتی که به عنوان روغن خوراکی مصرف می‌شوند در دمای 40 درجه سانتیگراد در کبد منجمد می‌شوند.هنگام سرخ کردن و... مقداری روغن به دیواره کنار گاز برخورد می‌کند که روغن خوب بعد از چند ماه به راحتی با یک دستمال پاک می‌شود در صورتی که روغن‌های سرد را باید با سیم‌ظرفشویی برطرف کرد.

اگر میخی را که قابلیت زنگ زدن داشته باشد، در روغن صنعتی (نباتی) بیندازید، بعد از چند ماه زنگ می‌زند، بر خلاف روغن‌های خوب.اگر روغن خوب باشد، نباید موقع سرخ کردن داخل مواد غذایی نفوذ کند. مثلاً برای سرخ کردن یک کیلو بادمجان با روغن خوب، مصرف روغن حتی تا یک هشتم روغن صنعتی کاهش می یابد.



لینک منبع :روغن‌های مایع: مفید یا مضر؟

روغن مایع بدتراست یا روغن جامد؟ - نمناک namnak.com/روغن-مایع.p20972‎Cachedروغن مایع و روغن مایع بهتر است یا جامد یا روغن نباتی یا روغن زیتون و بهترین روغن ... روغن مایع مفید است یا مضر و بهترین روغن برای پخت و پز و مصرف کدام است؟ روغن‌های مایع: مفید یا مضر؟ - مواد غذایی - تغذیه - سلامت نیوز www.salamatnews.com/news/166508/روغن‌های-مایع-مفید-یا-مضر-‎Cached Similarروغن‌های مایع: مفید یا مضر؟ ۱۳۹۴/۰۸/۱۲ - ۱۶:۲۴ - کد خبر: 166508. سلامت نیوز:روغن‌های خوراکی امروز روغن‌های سردی هستند که بیش از اینکه کاربرد خوراکی داشته باشند در ... روغن جامد بهتر است یا مایع؟ - تبیان article.tebyan.net/23909/روغن-جامد-بهتر-است-یا-مایع-‎Cachedاکثر روغن های گیاهی مایع مقدار بسیار کمی اسید چرب اشباع و به ندرت ایزومرهای ترانس دارند، در حالی که ... روغن جامد بهتر است یا مایع؟ ... مواد غذایی مفید و مضر برای قلب. روغن نباتی(جامد و مایع)مصرف نکنید/مضرّات روغن نباتی/معرفی روغن ... www.firouzi.org/?p=3933‎Cached Similarمضرات روغن نباتی و معرفی روغن مورد تایید. ... لذا به جای استفاده از روغن های نباتی جامد و مایع ، از روغن های حیوانی ؛ روغن محلی (یا کره حیوانی گاو)، روغن دنبه و روغن ... همه چیز درباره خواص و مضرات روغن مایع و روغن جامد - دیلی www.dailys.ir/خواص-و-مضرات-روغن-مایع-و-روغن-جامد/‎Cached28 ژوئن 2016 ... فواید روغن مایع,مضرات روغن جامد,مزیت روغن مایع,روغن جامد بهتر است یا مایع. ... روغن مایع مفید است یا مضر و بهترین روغن برای پخت و پز و مصرف ... این روغن‌ها را با خیال راحت بخورید! - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/news/.../این-روغن‌ها-را-با-خیال-راحت-بخورید‎Cached Similar9 جولای 2014 ... و حق هم دارند؛ آنقدر از مضرات مصرف روغن در رسانه‌های مختلف گفته شده که دیگر ... از آنجا که روغن‌های مایع گیاهی نسبت به روغن‌های جامد برتری دارند و از نظر ... که حاوی مقادیر زیادی اسید چرب امگا 9 است که برای سلامت بسیار مفید هستند. چرا روغن مایع بهتر از روغن جامد است؟ - سیمرغ آنلاین siemorgh www.siemorgh.nl/.../chera%20roghan%20maye%20behtar%20az%20roghan%20jamed...‎Cached Similarروغن نباتی جامد به دلیل داشتن چربی های اشباع شده در مقایسه با روغن خوراکی مایع ... مایع به جامد به اسیدهای چرب اشباع شده تبدیل شده اند و برای سلامت شخص مضر می ... روغن مایع - پشت پرده روغن های صنعتی (روغن مایع امروز بدتر از روغن ... www.attaran.loxblog.com/post/3/‎Cached28 مه 2017 ... روغن های خوراکی امروز اغلب از این گیاهان و یا مخلوطی از آنها تولید میگردد: .... کلزا، گیاهی روغنی است که مقدار ماده مضر گلوکزینولیت در کنجاله و .... -روغنی که طبیعت آن سرد است برای مصارف صنعتی مفید است، نه برای مصرف انسان. آثار زیان بار مصرف روغن دنبه - فردا www.fardanews.com/fa/news/.../آثار-زیان-بار-مصرف-روغن-دنبه‎Cached Similar14 نوامبر 2010 ... دکتر استقامتی نیز در گفتگو با «فردا» با اشاره به مضر دانستن ... نحوه ی تغذیه و مصرف چربی دارد، سعی کنید روغن مصرفی تان روغن مایع باشد. .... این روغن در زندگی شهرنشینی کنونی نه تنها مفید نیست بلکه مضر و زیان‌آورد هست. چه نوع روغنی مصرف کنیم؟ - Professor Soltanzadeh www.professorsoltanzadeh.com/information/oil.htm‎Cached Similarیکی از مهم ترین مشکلات تغذیه ای درکشور ما مصرف روغنهای نباتی جامد یا هیدروژنه ... مقایسه روغن های نباتی مایع با روغن های جامد(نباتی وحیوانی)نشان می دهد که روغن های ...