مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

خوشمزه‌ های کشنده

به گزارش جام جم سرا ، در خیابان های شهر و پاساژها و مراکز تجاری و هر جای دیگر تا سر را بچرخانید با انواع تبلیغات از ساندویچ های گرم و سرد، پیتزا و انواع فست فودها مواجه می شوید.

انواع رستوران‌ها، آشپزخانه‌های ویژه طبخ غذا و فست فودها را خواهیم یافت که البته هر روز هم بر تعدادشان افزوده می‌شود. این‌ها حکایت از آن دارد که متأسفانه مصرف این گونه موادغذایی در خانواده‌هایی ایرانی رواج زیادی پیدا کرده است. بطوریکه در مجالس و مهمانی ها پای ثابت میز غذاها شده است. اگرچه فست فودها برای برخی از افراد مانند دانشجویان و شاغلین به دلیل کمبود وقتی که دارند یک ماده ضروری به حساب می آید اما انگار این روزها خانم های خانه دار هم تمایل زیادی به تهیه غذاهای فست فود و گذاشتن آن در کیف مدرسه کودکانشان دارند.

فست فودها زیر ذره‌بین

اینکه چرا بسیاری از افراد غذاهای فست فود را ترجیح می‌دهند دلایل متفاوتی دارد. عده‌ای معتقدند در دنیای امروز که کار و تحصیل مجال آشپزی‌های طولانی سنتی را به آن‌ها نمی‌دهند. فست‌فودها انتخاب‌هایی آسان و سریع هستند، به علاوه ذائقه بسیاری از افراد به این غذاها عادت کرده است و آن را لذیذتر از غذاهای سنتی می‌دانند.

خیلی‌ها هم برای این که شام و یا نهاری را در بیرون از منزل خورده باشند، در بین انواع رستوران‌ها، رستوران‌های فست فود را انتخاب می‌کنند چرا که خرج کمتری را متحمل می‌شوند و بسیاری از خانواده‌ها هم به اصرار فرزندان خود پا به فروشگاه‌های عرضه فست فود می‌گذارند.

ردپای قاتلان پنهان در فست فودها

با توجه به این که افراد یک همراهی با زندگی مدرن پیدا کرده‌اند در دهه‌های اخیر بسیاری از افراد فست فودها را جایگزین غذاهای سنتی کرده‌اند.

پیام فرحبخش متخصص تغذیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: فست‌فودها به هیچ عنوان جایگزین غذاهای سنتی نمی‌شوند و متأسفانه اینگونه غذاها ازابتدا به شکلی طراحی شده‌اند که دارای کالری بالا و چربی زیادی هستند.

وی افزود: آنچه که به عنوان مواد اولیه در این غذاها استفاده می‌شود مواد افزودنی متعددی است که نقش رنگ‌دهنده و طعم‌دهنده را دارد که علی‌رغم اینکه دارای استاندارد‌های صنعتی هستند از نظر سلامتی گزینه‌ی مناسبی محسوب نمی‌شوند چرا که منجر به بروز انواع سرطانها در بدن می‌شود.

فست فود در بدن چه می شود؟

پس از مصرف انواع فست فود از جمله یک همبرگر عادی (با پنیر و سس) که حاوی افزون بر 500 کالری است، میزان قند خون بدن به سطح غیر عادی افزایش می یابد. غذاهای فست فود با آزاد سازی مواد شیمیایی بیشتری که در بدن احساس خوب ایجاد می کند - مانند ناقل عصبی دوپامین که باعث بروز احساس لذت می شود- موجب فعال شدن سیستم پاداش مغز می شوند.

این رویه که میل نامعمول به خوردن را ایجاد می کند، فرآیندی مشابه عملکرد تخدیرکننده هایی همچون کوکائین است.

مراقب ذائقه تان باشید

وی تصریح کرد: اما علت علاقه افراد به این فست‌فودها در واقع همان میزان چربی بالای این‌گونه غذاهاست زیرا انسان طبعاً طعم چرب را دوست دارد لذا طراحان این غذاها با علم به این علاقه مردم را وابسته به خود نموده‌اند.

فرحبخش گفت: همچنین بحث ادویه‌های خاصی که در فست‌فودها به کار می‌رود خود عاملی برای افزایش علاقه و کشش افراد به این گونه غذاهاست.

خوردن فست‌فودها کلاس دارد؟

یکی از دلایل گرایش جوانان به فست‌فودها این است که نسل‌های جدید غذاهای اصیل و سنتی را نمی‌شناسند و شاید در آینده فست‌فودها یکه‌تاز سفره‌ی ایرانیان نباشد.

سید محمد طباطبایی متخصص روانشناسی بالینی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: یکی از دلایل گرایش افراد به فست‌فودها علاقه آنها به جامعه مدرن است. برخی از مردم فکر می‌‌کنند که زندگی به شیوه اروپایی‌ها و یا مثلاً سبک‌های چینی و ژاپنی کلاس بالایی دارد.

روان افراد هدف تیرهای فست فودها

وی افزود: یکسری مدهای اجتماعی همیشه وجود داشته است به عنوان مثال گاهی اوقات مد شامل لباس و یا اتومبیل می‌شود و امروزه مد به طرف غذاهای فست‌فودی رفته است.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از فست‌فودها قطعاً جنبه روانی دارد افراد بصورت غیرمستقیم خوردن فست‌فود را به نشانه مدرنیته بودن به رخ یکدیگر می‌کشند غافل از اینکه سلامت خود را نشانه گرفته‌اند.

متأسفانه نسل امروز با توجه به فضایی که در جامعه به وجود آمده گرایش به مصرف غذاهای فست‌فودی دارد که ادامه این روند موجب بروز مشکلات جدی در سلامت افراد می‌شود.



لینک منبع :خوشمزه‌ های کشنده

Images for خوشمزه‌ های کشنده خوشمزه‌ های کشنده - سلامتی salamati.ir/2016/11/30/خوشمزه‌-های-کشنده/‎Cached30 نوامبر 2016 ... در دهه‌های اخیر با تغییر نوع زندگی افراد بدون در نظر گرفتن عوارض فست فودها به خوردن آن‌ها گرایش پیدا کرده‌اند. در خیابان های شهر و پاساژها و مراکز ... خوشمزه‌ های کشنده - جام جم آنلاین 77.104.65.15/sara/2156276675010149523/خوشمزه‌-های-کشنده‎Cached4 نوامبر 2015 ... به گزارش جام جم سرا ، در خیابان های شهر و پاساژها و مراکز تجاری و هر جای دیگر تا سر را بچرخانید با انواع تبلیغات از ساندویچ های گرم و سرد، پیتزا و ... خوشمزه‌ های کشنده - سلامتی | دمادم https://damadam.ir/news/خوشمزه‌-های-کشنده/4439719 در دهه‌های اخیر با تغییر نوع زندگی افراد بدون در نظر گرفتن عوارض فست فودها به خوردن آن‌ها گرایش پیدا کرده‌اند. در خیابان های شهر و پاساژها و مراکز ... خوشمزه های کشنده | خانواده مسیحی kolbehema.com/خوشمزه-های-کشنده/‎Cachedسس مایونز و پنیر : گوشت و سوسیس های موجود در همبرگر و انواع ساندویچ در روغن های اشباع شده (جامد) سرخ می شوند و حاوی چربی زیادی هستند. سس مایونز و پنیر پیتزا ... فیلم/ خوشمزه های کشنده، بلای جان مردم - ایمنا www.imna.ir/news/193737/فیلم-خوشمزه-های-کشنده-بلای-جان-مردم‎Cached11 ژوئن 2015 ... خبرگزاری ایمنا: این روزها کمتر کسی را پیدا می کنیم که به خوردن غذاهای فست فود علاقه نداشته باشد؛ خوشمزه هایی که بلای جان مردم شده است... خوشمزه های کشنده - نیک صالحی پرتال سرگرمی، روانشناسی، پزشکی ... www.niksalehi.com/taghzie/خوشمزه-های-کشنده.html خوشمزه های کشنده. سس مایونز و پنیر : گوشت و سوسیس های موجود در همبرگر و انواع ساندویچ در روغن های اشباع شده (جامد) سرخ می شوند و حاوی چربی زیادی هستند. خوشمزه های کشنده، بلای جان مردم - دولت بهار | خبر فارسی khabarfarsi.com/u/8964336 4 نوامبر 2015 ... خوشمزه های کشنده، بلای جان مردم. دولت بهار: در دهه های اخیر با تغییر نوع زندگی افراد بدون در نظر گرفتن عوارض فست فودها به خوردن آن ها گرایش پیدا ... خوشمزه های کشنده - جام جم آنلاین - تی نیوز tnews.ir/news/64d951316898.html‎Cachedدر دهه های اخیر با تغییر نوع زندگی افراد بدون در نظر گرفتن عوارض فست فودها به خوردن آن ها گرایش پیدا کرده اند. ۱۴ چیز ظاهرا بی‌خطر ولی کشنده که هر روز می‌خورید، می‌‌نوشید و مصرف ... bazdeh.org/۱۴-چیز-ظاهرا-بی‌خطر-ولی-کشنده-که-هر-روز/‎Cached4 مه 2016 ... خوراکی های کشنده ... کشنده. سیب خوشمزه است و به سختی سبب مرگ می‌شود. اما دانه‌های آن حاوی یک ترکیب قند و سیانید است که می‌تواند هنگام پردازش در ...