این بیماری که سلیاک نام دارد بیشتر به صورت ژنتیکی و از پدر یا مادر به ارث میرسد و اغلب پس از این که کودک را از شیر میگیرند و غذاهای کمکی حاوی غلات شروع میشود خود را نشان میدهد. در صورتی که این بیماری کنترل نشود، اختلالات رشدی و جسمی و سوءتغذیه به دلیل عدم جذب مواد مغذی کافی ایجاد میشود.
فرآوردههای حاوی گلوتن
اساس درمان افراد مبتلا به سلیاک آن است که تا آخر عمر از خوردن حتی ذرهای از غذاهای حاوی گلوتن دوری کنند. این بیماران تحت نظر پزشک باید برای تهیه نان به جای آرد گندم از آرد سیبزمینی، برنج، سویا و ذرت استفاده کنند و برای جبران و تامین مواد مغذی مورد نیاز روزانه از میزان بیشتر گوشت، ماهی و انواع میوه و سبزی فاقد گلوتن مصرف کنند.
لواشکهای موجود در بازار، ژله، فالوده، بیشتر انواع بستنیها، کره گیاهی، نوشابههای بازار، بیکینگپودرهای معمولی، ماکارونی، رشته آشی، اغلب شیرینیجات و کیکها در گروه مواد غذایی حاوی گلوتن هستند.
ضمن اینکه امکان دارد برخی از نگهدارندهها و تثبیتکنندههای استفاده شده در مواد غذایی آماده و فرآوری شده یا کنسروی و همچنین مواد دارویی و دهانشویهها حاوی گلوتن پنهان باشند که حتما تولیدکنندگان باید وجود گلوتن را در محصولاتشان هشدار دهند.
بیشتر مبتلایان به سلیاک به تخممرغ، شکر، روغن، لبنیات، حبوبات و نانهای تهیه شده از جوی دوسر حساسیتهای متفاوتی دارند که توصیه بر این است، افرادی که سلیاک در آنها تازه تشخیص داده شده یا هنوز با وجود پیروی از رژیم، علائم گوارشی آنها برطرف نشده است، از این مواد استفاده نکنند.
محصولات فاقد گلوتن
متاسفانه با وجود تلاش فراوان برخی تولیدکنندگان در حال حاضر هیچکدام از محصولات صنعتی تولید داخل کشور به طور صد درصد فاقد گلوتن نیستند. از محصولات غیرصنعتی فاقد گلوتن میتوان به خرما، کشمش، شیر خالص عاری از شیر خشک، کرههای محلی فاقد مواد افزودنی، سرکه قرمز و سرکه سیب خانگی همبرگر و لواشک خانگی، روغن زیتون، کنجد، سویا و آفتابگردان، پنیر، عسل ذرت و انواع گوشت اشاره کرد.
مبتلایان میتوانند برای شناسایی محصولات بدون گلوتن به انجمنهای حمایت مربوطه مراجعه و فهرست مواد غذایی مربوط به بیماران سلیاک را دریافت کنند.
فاخره بهبهانی - دانش و سلامت
لینک منبع :
چه کسانی نباید نان بخورند؟!چه کسانی نباید نان بخورند؟! - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/sara/.../چه-کسانی-نباید-نان-بخورند؟Cached20 آگوست 2015 ... تصویر چه کسانی نباید نان بخورند؟! این بیماری که سلیاک نام دارد بیشتر به
صورت ژنتیکی و از پدر یا مادر به ارث میرسد و اغلب پس از این که ...
چه کسانی نباید نان بخورند؟ - خبرگزاری تسنیم
https://www.tasnimnews.com/fa/.../چه-کسانی-نباید-نان-بخورندCached21 آگوست 2015 ... به گزارش گروه "رسانهها" خبرگزاری تسنیم، اگر روزانه و در یکی از وعدههای غذایی نان
یا غذاهای حاوی غلات نخوریم، احتمال این که بدن دچار کمبود برخی مواد ...
کسانی که نباید نان بخورند! - ایسنا
www.isna.ir/news/94022916769/کسانی-که-نباید-نان-بخورندCached19 مه 2015 ... عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان این که تغذیه
شیرخوار با غلات، قبل از چهار ماهگی و بعد از هفت ماهگی شانس ابتلا به ...
چه کسانی نباید نان بخورند؟ - عصر ایران - شهرخبر
www.shahrekhabar.com/medical/1440136500168740
لواشکهای موجود در بازار، ژله، فالوده، بیشتر انواع بستنیها، کره گیاهی، نوشابههای
بازار، بیکینگپودرهای معمولی، ماکارونی، رشته آشی، اغلب شیرینیجات و کیکها در ...
کسانی که نمی توانند نان بخورند - تبیان
article.tebyan.net/205398/کسانی-که-نمی-توانند-نان-بخورندCachedبرای درمان بیماری باید ابتدا بیماران تحت رژیم فاقد گلوتن قرار بگیرند. برای این
کار، بیماران باید از غذاهای حاوی گلوتن و تهیه شده از گندم، چاودار، جو و جو دوسر ...
الف - چه کسانی نباید نان بخورند
alef.ir/vdcb95ba8rhb50p.uiur.html?422691Cached10 دسامبر 2016 ... http://salamati.ir/2016/12/10/%da%86%d9%87-%da%a9%d8%b3%d8%a7%d9
%86%db%8c-%d9%86%d8%a8%d8%a7%db%8c%d8%af-% ...
این افراد نباید نان بخورند / همه چیز درباره بیماری سلیاک - هفت گنج
7ganj.ir/این-افراد-نباید-نان-بخورند-همه-چیز-درب/Cached
Similarاین افراد نباید نان بخورند / همه چیز درباره بیماری سلیاک. ... البته کسانی هم که به
دیابت مبتلا هستند و یا دچار جراحت، اختلالات کلیوی و کمبود ویتامین هستند، هم از ...
چه کسانی نباید نان بخورند؟ - ایران اکونومیست | خبر فارسی
khabarfarsi.com/u/5844958
22 آگوست 2015 ... چه کسانی نباید نان بخورند؟ لواشک های موجود در بازار، ژله، فالوده، بیشتر انواع
بستنی ها، کره گیاهی، نوشابه های بازار، بیکینگ پودرهای معمولی، ...
چه کسانی نباید نان بخورند؟! | مجله خبری دابی
news.dabi.ir/Default.aspx?Type=News&idG=2&id=40343
20 آگوست 2015 ... چه کسانی نباید نان بخورند؟! این بیماری که سلیاک نام دارد بیشتر به صورت
ژنتیکی و از پدر یا مادر به ارث میرسد و اغلب پس از این که کودک را از ...
چه کسانی نباید نان سبوسدار بخورند؟ - مواد غذایی - تغذیه - سلامت نیوز
www.salamatnews.com/news/.../چه-کسانی-نباید-نان-سبوس%20دار-بخورند-
1 سپتامبر 2015 ... اما چه کسانی نباید نان سبوسدار بخورند؟ هرچه آرد، سبوس بیشتری داشته باشد اسید
فیتیک (ترکیب ممانعتکننده از جذب املاح معدنی) بیشتری هم خواهد ...
چهارشنبه 25 مرداد 1396 ساعت 01:32