دکتر علی اکبر سهیلیآزاد خاطر نشان کرد: میوهها گروهی از مواد غذایی هستند که میتوانند مواد زائد تولید شده در متابولیسم بدن را خنثی کنند. همچنین وجود آنتی اکسیدانهای موجود در آنها خاصیت ضد سرطان دارند و میتوانند روغن حیوانی موجود در مواد گوشتی که در بدن باقی میماند را از بین ببرد.
وی یاد آور شد: یک واحد سیب حدود 120 گرم، نصف یک گلابی بزرگ، دو عدد نارنگی کوچک، 3 عدد خرما، کیوی بزرگ 100 گرمی، 12 عدد گیلاس معادل 90 گرم و 17 دانه انگور معادل 90 گرم شامل یک واحد و یک سهم است که بدن برای تامین این ویتامینها روزانه به این مقدار نیاز دارد.
سهیلی آزاد با اشاره به اینکه دستگاه گوارش انسان توانایی هضم و جذب همه مواد غذایی را میتواند داشته باشد، اظهار کرد: در برخی از موارد مواد مغزی مانند کلسیم، فسفر، روی و مس هنگام هضم و جذب مانع یکدیگر در بدن میشوند و اگر فردی کلسیم و منیزیم با هم دریافت کند باعث پوکی استخوان در فرد میشود؛ چرا که کلسیم اگر زیاد باشد مانع از جذب منیزیم در بدن میشود که در این شرایط پوکی استخوان به دلیل کمبود منیزیم در فرد است.
این متخصص تغذیه گفت: بعضی از میوهها به دلیل وجود فیبر غذایی در شیر و لبنیات نباید با هم مصرف شوند؛ چرا که به دلیل فیبر غذایی موجود در لبنیات، مانع از جذب مواد معدنی به بدن میشوند و ممکن است که جذب به خوبی صورت نگیرد.
وی افزود: میوههایی مانند سیب و گلابی به دلیل داشتن بافت سفت بهتر است که قبل و بعد از غذا مصرف شوند و میوههای دارای بافتهای نرم مانند توت فرنگی، هلو و انگور اگر همراه غذا خورده شوند، مشکلی را برای فرد ایجاد نمیکنند. همچنین برای عدم جذب کلسترول بهتر است که میوههایی که ویتامین ث دارند مانند پرتقال و لیمو در کنار غذا مصرف شود.
سهیلیآزاد خوردن سیب و پرتقال شیرین را برای بیماران دیابتی بسیار موثر دانست و افزود: میوهها به دلیل قند طبیعی که دارند مانع از کاهش سریع قند خون در این بیماران میشوند. همچنین بهتر است که افراد چاق قبل از خوردن غذا میوههایی که بافت سفت دارند مانند گلابی و سیب مصرف کنند چرا که این میوهها دارای فیبر هستند و مصرف آن باعث می شود که این افراد خیلی زود احساس سیری کنند و میلشان به غذا کم شود.
این متخصص تغذیه با بیان این مطلب که تبلیغات از طریق رسانهها برای مصرف هرچه بیشتر میوهها میتواند راهکاری موثر باشد، در پایان تصریح کرد: بیمارانی که دارای اختلالات دستگاه گوارش هستند در مصرف میوه و سبزیجات باید دقت کنند. همچنین بیمارانی که دارای التهاب روده، زخم روده و زخم معده هستند نباید از میوهها به صورت خام مصرف کنند، زیرا بیماری آنها بدتر میشود و باید میوهها را به صورت کمپوت و پخته شده مصرف کنند. (ایسنا)
لینک منبع :
چه میوههایی را چه وقت بخوریم؟میوهها را چه وقت بخوریم؟ - خبرگزاری تسنیم
https://www.tasnimnews.com/fa/news/.../میوه-ها-را-چه-وقت-بخوریمCached23 ژوئن 2015 ... خبرگزاری تسنیم: میوهها دربردارنده انواع ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی
اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که بدن به این مواد ...
چه میوههایی را چه وقت بخوریم؟ - سلامتی | دمادم
https://damadam.ir/news/چه-میوههایی-را-چه-وقت-بخوریم/9373301Cached25 جولای 2017 ... به طور کلی میوه ها دارای ویتامین ها و مواد معدنی بی شماری مانند فیبر غذایی، آنتی
اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند. چه میوههایی را چه وقت ...
میوهها را چه وقت بخوریم؟ - زیباکده
https://www.zibakade.com/.../میوهها-را-چه-وقت-بخوریم-TP20361/Cached15 جولای 2015 ... میوه ها گروهی از مواد غذایی هستند. میوهها را چه وقت بخوریم؟ میوه ها دربردارنده انواع
ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و ...
زنان باردار حتما این میوههای مفید را بخورند - نی نی بان
https://niniban.com/fa/.../زنان-باردار-حتما-این-میوههای-مفید-را-بخورندCached10 جولای 2017 ... خود مادران باردار هم نگران این هستند که چه میوههایی را در این دوران بخورند که برای
خودشان و جنین مفید باشد، از چه میوههایی پرهیز کنند و میخواهند بفهمند ...
بهترین زمان برای میوه خوردن کدام است؟ - باشگاه خبرنگاران
www.yjc.ir/fa/news/.../بهترین-زمان-برای-میوه-خوردن-کدام-استCached
Similar3 فوریه 2014 ... برخی از متخصصان علوم تغذیه بر این باورند که مصرف میوه وقت و زمان خاصی ندارد. ...
هم خوردن میوه را در میانوعدهها توصیه میکنند، اما بالاخره چه زمانی میوه بخوریم؟ ... البته
این را هم بدانید خوردن همزمان میوهها و سبزیها در یک وعده، بهتر از ...
چه غذاهایی را نباید باهم بخوریم؟ | چطور
chetor.com/47223-چه-غذاهایی-را-نباید-باهم-بخوریم/Cached Rating: 94% - 277 votes
ما گاهی خوراکیهایی را با هم مصرف میکنیم که خوردنشان همراه هم مناسب نیست. با ما
باشید میخواهیم بببینیم چه غذاهایی را نباید باهم بخوریم تا دچار مشکل نشویم.
چه میوه هایی بخوریم که چربی سوز باشند ؟ - تکناز
www.taknaz.net/news_detail_16553.htmlCachedخبر گزاری آریا نوشت بعضی از میوه ها قند دارند و باعث چاقی می شوند و بعضی دیگر
بالعکس لاغر می کنند اما آیا تا کنون درباره میوه هایی که چرب چه میوه.
در زمان اسهال این خوردنی ها ممنوع! - نمناک
namnak.com/اسهال.p21901Cachedوقتی دچار اسهال می شویم مهم است که بدانیم چه چیزی باید بخوریم، اما دانستن اینکه چه
غذاهایی را نباید بخوریم نیز بسیار مهم است. با خوردن غذاهایی که می توانند باعث ...
چرا باید میوه بخوریم و چه میوه هایی مفید هستند!? - نیک صالحی
www.niksalehi.com/.../چرا-باید-میوه-بخوریم-و-چه-میوه-هایی-مفید.htmlCached6 جولای 2015 ... خواص میوه ها میوهها دربردارنده انواع ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی،
آنتیاکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که بدن به این مواد نیاز زیادی ...
طب سنتی به شما می گوید چه موقع چه چیزی را بخوریم؟ - بولتن نیوز
www.bultannews.com/.../طب-سنتی-به-شما-می-گوید-چه-موقع-چه-چیزی-را-بخوریمCachedطب سنتی به شما می گوید که در وعده صبحانه، نهار و شام چه مواد غذایی ای بخوریم بهتر
است؟ ... خط قرمز در خوردن صبحانه : سبزیجات و میوهها در ساعات ابتدایی صبح.
چهارشنبه 25 مرداد 1396 ساعت 07:38