مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

ارتباط تغذیه با بروز بیماری‌های چشمی و بینایی

دکتر مجید کاراندیش تصریح کرد: طبق تحقیقات انجام شده، کسانی که به اندازه زیادی کربوهیدرات مانند نان، برنج، ماکارونی و قند و شکر مصرف می​کنند، خطر ابتلا آنها به آب مروارید بیشتر است.
این متخصص تغذیه با بیان این‌که رعایت اصول تغذیه صحیح و بویژه دریافت مقدار کافی برخی مواد مغذی می​تواند در پیشگیری از این بیماری​ها موثر باشد، افزود: بیماری شب​کوری تا حدود زیادی تحت تاثیر کمبود ویتامین A و پیش​سازهای آن است که عدم دریافت کافی این ویتامین، موجب عدم تطابق چشم با نور کم یا اصطلاحا شب​کوری شده و بعد از آن نیز در بافت ظاهری چشم تاثیر گذاشته و موجب بروز بیماری‌هایی مانند خشکی یا زخم قرنیه می​شود.
کاراندیش ادامه داد: بیماری تحلیل لکه زرد شبکیه مانند آب مروارید وابسته به سن بوده و در افراد مسن شایع​تر است. مواد مغذی که در این زمینه نقش دارند عمدتا گروهی از ویتامین‌ها و املاح معدنی و از مهم​ترین آنها ویتامین A، ترکیبات تحت عنوان لوتئین و اگزانتین، ویتامین‌های C و E، اسیدهای چرب ضروری، روی و سلینیوم است.
وی گفت: باید سعی شود ترکیبات فوق از طریق مواد غذایی به بدن برسد و در غیر این صورت باید این کمبود را از طریق مصرف مکمل​های مربوطه جبران کنیم.
این متخصص تغذیه گفت: ویتامین A در غذاهای حیوانی مانند دل و جگر و تخم​مرغ و پیش‌سازهای آن اغلب در سبزیجات و هویج وجود دارد. همچنین لوتئین و اگزانتین که جزو آنتی​اکسیدان​ها هستند، در سبزیجات سبزبرگ‌ و زرده تخم​مرغ وجود دارد. ویتامین C عمدتا در میوه​ها و سبزیجات وجود دارد که البته ویتامین حساسی است و بهتر است به صورت تازه و تا حد امکان حرارت‌ ندیده مصرف شود. ویتامین E نیز عمدتا در مغزهای گیاهی و جوانه گندم وجود دارد.
وی ادامه داد: اسیدهای چرب ضروری به دو دسته امگا 3 و امگا 6 تقسیم می​شوند که در زمینه بینایی و تکامل بافت چشم در دوره جنینی و اوایل کودکی، گروه امگا 3 که منبع اصلی آن غذاهای دریایی است، از اهمیت خیلی بیشتری برخوردار است. همچنین روی را می‌توان از غذاهای سرشار از پروتئین مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ و بوقلمون تامین کرد. سلنیوم نیز در مغزهای گیاهی، گوشت و غلات یافت می​شود.
این متخصص تغذیه اظهار کرد: هویج به دلیل داشتن پیش​ساز ویتامین A تحت عنوان گروه غذایی کاروتنوئیدها و نیز داشتن بتاکاروتن برای پیشگیری از بیماری‌های چشمی مفید است که البته این مواد در سبزیجات دیگری مانند کدو حلوایی و سبزیجات برگ‌سبز هم یافت می‌شود.
وی بر لزوم تغذیه صحیح جهت حفظ سلامت در مقابل بیماری​های چشمی تاکید و توصیه کرد: سعی شود هر روز 5 تا 9 واحد از مجموعه سبزی​ها و میوه​ها مصرف شود و درصورت امکان از غلات کامل یعنی غلات سبوس​دار استفاده شود.
کاراندیش افزود: حداقل 2 بار در هفته، وعده اصلی غذایی ماهی باشد. از اضافه وزن و چاقی پیشگیری شود و از مصرف غذاهای سرخ‌شده در روغن، فست​فود، نوشابه و قند و شکر زیاد پرهیز شود. (ایسنا)



لینک منبع :ارتباط تغذیه با بروز بیماری‌های چشمی و بینایی

ارتباط تغذیه با بروز بیماری‌های چشمی و بینایی - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/.../ارتباط-تغذیه-با-بروز-بیماری‌های-چشمی-و-بینایی‎Cached7 ژوئن 2015 ... آب‌مروارید در چه افرادی زیاد است؟ جام جم سرا- نوع و شیوه تغذیه در سلامت و ساختمان چشم و عملکرد بینایی بسیار اثرگذار است و می​تواند تا حدودی از ... ارتباط تغذیه با بروز بیماری‌های چشمی و بینایی - انجمن حمایت ... rpsiran.ir/forum/showthread.php?tid=3501‎Cachedآب‌مروارید در چه افرادی زیاد است؟ به گزارش "انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران "نوع و شیوه تغذیه در سلامت و ساختمان چشم و عملکرد بینایی ... ارتباط تغذیه با بروز بیماری‌های چشمی و بینایی - جام جم آنلاین 77.104.65.15/.../ارتباط-تغذیه-با-بروز-بیماری‌های-چشمی-و-بینایی‎‎Cached7 ژوئن 2015 ... آب‌مروارید در چه افرادی زیاد است؟ جام جم سرا- نوع و شیوه تغذیه در سلامت و ساختمان چشم و عملکرد بینایی بسیار اثرگذار است و می​تواند تا حدودی از ... : نقش تغذیه در سلامت چشم و بینایی - دانشنامه رشد daneshnameh.roshd.ir/.../mavara-index.php?...تغذیه...چشم...بینایی‎Cached Similarآیا خوردن هویج واقعاً برای بینایی مفید است یا والدین فقط برای اینکه ... لوتئین و زیگزانتین ارتباط تنگاتنگی دارند: این دو ماده اغلب همراه با یکدیگر در ... این ویتامین همچنین می‌تواند با کاهش فشار چشم مانع گلوکوم نیز شده و یا بیماری را در مبتلایان ... نقش تغذیه در سلامت چشم و بینایی - بیمارستان فوق تخصصی چشم ... www.noorvision.com/.../بیمارستان-و-مراکز-فوق-تخصصی-چشم-پزشکی-نور-نقش-تغذیه-در-سلامت-چشم-و-بینایی‎Cached Similarآیا خوردن هویج واقعاً برای بینایی مفید است یا والدین فقط برای اینکه ... لوتئین و زیگزانتین ارتباط تنگاتنگی دارند: این دو ماده اغلب همراه با یکدیگر در ... این ویتامین همچنین می تواند با کاهش فشار چشم مانع گلوکوم نیز شده و یا بیماری را در مبتلایان ... نقش تغذیه در سلامت چشم و بینایی - ویستا vista.ir/article/80115/نقش-تغذیه-در-سلامت-چشم-و-بینایی‎Cached Similar14 مارس 2007 ... لوتئین و زیگزانتین ارتباط تنگاتنگی دارند: این دو ماده اغلب همراه با ... همچنین می تواند با کاهش فشار چشم مانع گلوکوم نیز شده و یا بیماری را در ... بهینه سازی سلامت چشم با این مواد مغذی - رژیم غذایی - تغذیه - سلامت نیوز www.salamatnews.com/.../بهینه-سازی-سلامت-چشم-با-این-مواد-مغذی‎Cached22 دسامبر 2016 ... سلامت چشم ارتباط مستقیمی با سلامت عمومی دارد، اما چند ماده مغذی وجود ... با افزایش سن، خطر ابتلا به بیماری های چشم نیز افزایش می یابد. ... آب مروارید مرتبط با سن دلیل اصلی اختلال بینایی و نابینایی در سراسر جهان محسوب می شود. سلامت چشم با چه چیز‌هایی در ارتباط است‌؟ - مجله سلامت www.majalesalamat.com/prevention/eye-health-is-connected-to-what/‎Cached6 ا کتبر 2014 ... ... عدم تعادل هریک از اندام‌های داخلی ممکن است منجر به بروز بیماری‌های چشمی شود‌. ... دیابت بیماری خطرناکیست و بیش از هر عضوی‌، چشم را تحت تاثیر ... باید به این نکته مهم توجه کرد که بیش از ۹۰‌% فقدان بینایی و کوری‌های ... بله‌، سلامت چشم مستقیما با قند خون در ارتباط است و نمی‌توان از آن ساده ... درمان بر اساس تغذیه. تغذیه در بیماری‌های چشمی - تبیان article.tebyan.net/242218/تغذیه-در-بیماری-های-چشمی‎Cached7 آوریل 2013 ... چگونگی رژیم غذایی افراد و تغذیه سالم، در بروز هر دو تأثیراتی دارد. ... بتا- کاروتن، لوتئین، زآگزانتین و همچنین اسیدهای چرب امگا-3 و روی با حفظ سلامتی چشم در ارتباط هستند. جنیفر ... ماهی‌های چرب: تضمینی برای سلامت قوه بینایی. آستیگماتیسم چشمی ارتباط با ویتامین ها - onvansho onvansho.ir/result/آستیگماتیسم-چشمی-ارتباط-با-ویتامین-ها.html ارتباط تغذیه با بروز بیماری‌های چشمیبینایی ارتباط تغذیه با بروز گروهی از ... تقویت بینایی ویتامین ها حافظ شایع چشمی محسوب می آستیگماتیسم با مشکل .