دکتر سهیل اسکندری گفت: یکی از اقلام مواد غذایی همین آجیلی است که مصرفش در عید نوروز عمومیت مییابد از آنجا که این محصول به دلیل شرایط نامساعد نگهداری و قرار گرفتن در معرض کمترین رطوبت، مستعد کپک زدن است و ممکن است کپکهایی روی آن دارای سم خاصی به نام «آفلاتوکسین» تولید نماید که سرطانزاست.
وی افزود: از نظر سازمان غذا و دارو، مصرف کننده این قبیل خوراکیها باید قبل از خوردن اطمینان کافی از سلامت و بهداشت فرآورده را به دست آورد، افزود: این آگاهی زمانی حادث میشود که واحد تولیدی طبق دستوالعملهای مشخص ارگانی نظارتی، بر فراوردههای مذکور نظارت عالیه داشته باشد در این صورت و پس از اخذ مجوزهای بهداشتی تولید و بسته بندی، امکان کنترل و ردیابیاش نیز وجود خواهد داشت.
معاون اداره کل فرآوردههای غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در خصوص آجیلهایی که به صورت فلهای عرضه میشوند نیز اظهارداشت: به دلیل اینکه سازمان غذا و دارو نظارتی روی آن ندارد توصیه هم نمیشود اما در صورت ضرورت خرید، نیاز به دقت نظر بیشتری دارند چرا که ممکن است این گونه محصولات به دلیل عدم کسب امتیازات بهداشتی لازم، مرجوعی و مردودی بوده و با قیمت پائین در بازار مصرف عرضه شود.
اسکندری با بیان اینکه صرفا نتایج آزمایشگاهی میتوانند سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ را مشخص کنند و از طریق طعم، رنگ، بو و خصوصیات حسی آن نمیشود متوجه آجیلهای مشکل دار شد، پیشنهاد کرد: سادهترین راه ممکن، همان مشاهده سیب سلامت سازمان غذا و دارو است که به منزله پروانه بهداشتی تولید و بسته بندی بر روی محصول درج میشود.(مهر)
لینک منبع :
«کپک» هایی که با «آجیل» سرطان می آفرینند«کپک» هایی که با «آجیل» سرطان می آفرینند - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/sara/.../کپک-هایی-که-با-آجیل-سرطان-می-آفرینندCached8 مارس 2015 ... تصویر «کپک» هایی که با «آجیل» سرطان می آفرینند. دکتر سهیل اسکندری گفت:
یکی از اقلام مواد غذایی همین آجیلی است که مصرفش در عید نوروز ...
Images for «کپک» هایی که با «آجیل» سرطان می آفرینند
«کپک» هایی که با «آجیل» سرطان می آفرینند - جام جم آنلاین
77.104.65.15/sara/.../کپک-هایی-که-با-آجیل-سرطان-می-آفرینندCached8 مارس 2015 ... دکتر سهیل اسکندری گفت: یکی از اقلام مواد غذایی همین آجیلی است که مصرفش در
عید نوروز عمومیت مییابد از آنجا که این محصول به دلیل شرایط ...
خوردن آجیل کپک زده احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
shoushtar.ajums.ac.ir/.../News/NewsView.aspx?TabID...Cached14 مارس 2015 ... عنوان : خوردن آجیل کپک زده احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد ... دارای خواص متعدد
تغذیه ای هستند که همگی در حفظ و ارتقائ سلامتی بدن انسان موثر هستند. ... در پایان
توصیه می شود مردم با خرید آجیل های بسته بندی شده بدون رنگ و ...
مراقب مصرف آجیل و شیرینی عید باشید - جام جم آنلاین - تی نیوز
tnews.ir/جام-جم-آنلاین/a0b738965839.html
... غیر اشباع و برای سلامت بدن مفید است، البته می بایست در هنگام مصرف آنها به
میزان کالری این مواد غذایی توجه کرد. ... «کپک» هایی که با «آجیل» سرطان می آفرینند
.
ایرنا - مصرف آجیل مانده سبب سرطان کبد می شود
www.irna.ir/fa/News/82474023/Cached26 مارس 2017 ... دکتر سید حسن عابدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به این
که نگهداری آجیل در یک نقطه تاریک و مرطوب خطر سرطان کبد را ...
غذایی که کپک آن جدا شده قابل مصرف است؟ - جام جم آنلاین
188.75.89.4/online/.../غذایی-که-کپک-آن-جدا-شده-قابل-مصرف-است؟
11 نوامبر 2015 ... اغلب ما غذای کپکزده را نمیخوریم اما برخی تصور میکنند اگر کپک غذا را جدا کنند،
مصرف آن ماده غذایی ... «کپک» هایی که با «آجیل» سرطان می آفرینند.
Ghatreh News Archive - مجله مراقبت های پیشگیرانه در پرستاری و ...
zums.ac.ir/nmcjournal/ghatreh_archive.php?sid=1&slc_lang=fa...
مصرف ترشی ها کبد را چرب می کند (فردا نیوز) - 24 ماه پیش. View · نحوه فعالیت
داروخانه ها ... View, کپک هایی که با آجیل سرطان می آفرینند (جام جم) - 24 ماه پیش. View
...
آجیل و خشکبار عید را از نمایشگاه بهاره بخرید | جام جم
vista.ir/news/20308356Cached3 مارس 2015 ... جام جم سرا: رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران، با بیان اینکه آجیل و خشکبار
نسبت به دو ... تصویر «کپک» هایی که با «آجیل» سرطان می آفرینند ...
جذابیت در دوران یائسگی – news
news.adbx.ir/d/2017/06/04/جذابیت-در-دوران-یائسگی/Cached4 ژوئن 2017 ... چرخه طبیعی در زنان است که با قطع قاعدگی، خود را نشان می دهد. در ... کرم ها و تونیک
هایی که باید بعد از شیر پاک کن استفاده شوند، نه تنها مواد ...
چهارشنبه 25 مرداد 1396 ساعت 22:28