مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

راهنمای خرید ماهی قرمز برای عید نوروز

وهاب پیرانی اظهار کرد: ماهی قرمز یکی از اولین ماهیان آکورایومی بوده که توسط بشر نگهداری شده است. با فرارسیدن نوروز و احترام به آداب و سنن باستانی ایرانیان، علاقه‌مندی مردم برای خرید آبزیان زینتی به‌ویژه ماهی قرمز افزایش می‌یابد که در این‌ ارتباط رعایت اصول ساده بهداشتی می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از بروز بیماری‌های مشترک بین انسان و ماهی و سلامت خانواده داشته باشد.
او افزود: البته تا‌کنون در کشور، گزارش مستندی از بروز بیماری‌های خطرناک منتقل‌شده از ماهیان زینتی منتشر نشده است؛ اما تهیه و خرید ماهی قرمز از مراکز معتبر تحت نظارت و کنترل دامپزشکی مهم‌ترین اقدام در زمینه حفظ بهداشت و سلامت است.
وی تصریح کرد: شهروندان از خرید ماهی از فروشندگانی که آن‌ها را به‌صورت متراکم و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری می‌کنند خودداری کنند. همچنین باید از خرید ماهیانی که دارای علائمی مانند باله‌های تاخورده و جمع شده هستند، در اطراف دهان یا سطح بدن لکه‌های پنبه مانند دارند، روی سطح بدن آن‌ها زخم یا لکه‌های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز مشاهده می‌شود، بدن رنگ‌پریده و لکه لکه شده دارند، لبه باله‌هایشان خورده و ساییده شده، یا آن دسته از ماهیانی که حالت بی‌قرار دارند و بدون آن‌که در یک جا قرارگیرند، پیوسته بدن خود را به اطراف می‌مالند، چشم‌هاییشان به‌صورت یک‌طرفه و یا دوطرفه بیرون زده‌اند و پولک‌های ماهی ریخته است، خودداری شود.

پیرانی تأکید کرد: آبی که برای ماهیان انتخاب می‌کنیم باید دارای شرایط مناسب باشد. برای اطمینان از خارج شدن کامل موادی مانند کلر از آب نیز باید قبل از عوض کردن آب ماهی‌ها، آب را به مدت یک شبانه‌روز در ظرف بدون پوشش، نگهداری و سپس مورد استفاده قرار داد.

وی گفت: هرگز نباید اجازه داد ظرف ماهی‌ها کثیف شود چرا که این کار می‌تواند باعث بیماری، کوتاهی عمر و در ‌‌نهایت مرگ آن‌ها شود. برای تعویض آب نباید آن را یک‌دفعه عوض کرد، بلکه باید با آرامش کامل نیمی از آب ظرف را خارج کرده و سپس کم‌کم آب برداشته‌شده را با آبی که از روز قبل نگه‌ داشته‌ایم جایگزین کنیم.

مدیرکل دامپزشکی استان اضافه کرد: در طول هفته باید ۱ یا ۲ بار آب ظرف ماهی‌ها را به این صورت تعویض کرد. مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی، حداقل یک لیتر است.

ماهیان قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتراست که غذا در سطح آب شناور بماند، استفاده از غذاهای آماده بهتر است و غذادهی باید ۱ یا ۲بار در روز و به‌اندازه‌ای باشد که در مدت ۱ تا ۲ دقیقه مصرف شود

در ضمن به هیچ وجه نباید از شن و ماسه‌های رنگی و تیز برای تزئین تنگ‌های ماهی اسفتاده شود. بهترین دما برای زندگی این نوع ماهی‌ها بین ۱۰ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد است لذا دمای محیط را هرگز نباید به یک‌باره تغییر داد. نباید بیش از یک جفت ماهی در یک ظرف نگهداری کرد و در ضمن از ریختن نمک یا انداختن حبهٔ قند در آب خودداری شود.

پیرانی ادامه داد: ماهیان قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتراست که غذا در سطح آب شناور بماند، استفاده از غذاهای آماده بهتر است و غذادهی باید ۱ یا ۲بار در روز و به‌اندازه‌ای باشد که در مدت ۱ تا ۲ دقیقه مصرف شود. غذادهی بیش‌ از حد باعث انباشته شدن مواد آلی و دفعی و در نتیجه مسموم شدن ماهی خواهد شد.

مدیرکل دامپزشکی استان با تأکید بر اینکه افراد حساس دارای سوابق آلرژی به هنگام تماس با ماهی از دستکش استفاده کنند، افزود: همه افرادی که با ماهی یا آب تنگ تماس دارند باید بلافاصله دست‌های خود را با آب و صابون به‌دقت بشویند و از دست زدن کودکان به ماهیان جلوگیری کرده و آموزش بهداشت فردی به آن‌ها در خصوص دستمالی نکردن چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریم ارائه شود. در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی‌های پوستی به پزشک مراجعه شود.

وی با بیان اینکه از‌‌ رها کردن ماهیان زینتی خود در رودخانه‌ها، تالاب‌ها و آب‌های آزاد جدا خودداری شود، خاطرنشان کرد: در صورت بروز هرگونه علائم بیماری یا ناراحتی در ماهی‌ها، ماهی بیمار بلافاصله برای جلوگیری از سرایت بیماری جدا از سایر ماهی‌ها نگهداری شود و نگه‌داشتن ماهی بیمار به مدت بیست دقیقه در یک لیتر آب که یک قاشق نمک هم به آن اضافه‌ شده است، برای جلوگیری از بروز برخی بیماری‌ها می‌تواند مفید واقع شود.

مدیرکل دامپزشکی استان بیان کرد: به‌جای نگهداری ماهی در تنگ‌های کوچک و نامناسب لازم است ماهی در ظروف شیشه‌ای بزرگ مثل آکواریوم یا تنگ‌های شیشه‌ای مناسبِ بزرگ نگهداری شود تا علاوه بر احساس آزادی و راحتی، از اکسیژن بیشتری در آب برخوردار باشد و شرایط مناسب برای زندگی ماهی‌ها فراهم شود.

وی افزود: از قرار دادن آبزی‌ها و ظرف محل نگهداری یا تنگ‌های ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه‌ها و یا داخل آشپزخانه خودداری کنید. برای حمل‌ونقل ماهیان زینتی در بسته بندی‌های کوچک (کیسه‌های پلاستیکی بدین منظور مناسبند) باید دو برابر میزان آب، فضای خالی از هوا وجود داشته باشد و ماهی نباید بیشتر از ۲ ساعت در این شرایط بماند. (ایسنا)

728



لینک منبع :راهنمای خرید ماهی قرمز برای عید نوروز

راهنمای خرید ماهی قرمز برای عید نوروز - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/1847414438288926555‎Cached Similar26 فوریه 2015 ... جام جم سرا: ‌مدیرکل دامپزشکی استان ایلام با بیان راهنمایی‌هایی برای خرید ماهی قرمز عید گفت: خاستگاه اولیه ماهی قرمز کشور چین بوده که با گذشت ... راهنمای خرید ماهی قرمز برای عید نوروز - جام جم آنلاین 77.104.65.15/sara/.../راهنمای-خرید-ماهی-قرمز-برای-عید-نوروز‎Cached26 فوریه 2015 ... جام جم سرا: ‌مدیرکل دامپزشکی استان ایلام با بیان راهنمایی‌هایی برای خرید ماهی قرمز عید گفت: خاستگاه اولیه ماهی قرمز کشور چین بوده که با گذشت ... آموزش خرید و نگهداری ماهی قرمز عید نوروز - بیتوته www.beytoote.com/.../education-preserving-fish-bought-red.html‎Cached Similarماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه و از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی ها را به صورت. غذای ماهی عید نوروز - آسمونی www.asemooni.com/science/cognizable/fish-food-celebration‎Cached Similarغذای ماهی عید نوروز,نگهداری و غذای ماهی قرمز,غذای ماهی قرمز,ماهی قرمز و نگهداری آن,آموزش نکهداری ... توجه به تاریخ مصرف غذای ماهی، یکی از اصول اولیه خرید و نگهداری است. برای عید به هیچ وجه این ماهی های قرمز را نخرید/ روش نگهداری ماهی قرمز ... www.yjc.ir/.../برای-عید-به-هیچ-وجه-این-ماهی-های-قرمز-را-نخرید-روش-نگهداری-ماهی-قرمز-خانگی‎Cached5 مارس 2017 ... ماهی قرمز شب عید شادی و آرامش و زیبایی سفره هفت سین را دو چندان می کند لذا توجه به ... کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص خرید ماهی قرمز سفره ... تزئین سفره هفت سین با وسایل دم دستی در خانه + آموزش تصویری ... زینتی ، خرید ماهی سالم برای نوروز ، نگهداری ماهی قرمز ، مراکز معتبر فروش ماهی ... آموزش خرید و نگهداری از ماهی قرمز عید - نمناک namnak.com/نگهداری-از-ماهی-قرمز.p12913‎Cachedماهی قرمز، ماهی گلی، ماهی حوضی، ماهی طلایی، ماهی تنگی و... را همه می شناسند. می گویند حضور ماهی قرمز بر سر سفره هفت سین و به هنگام فرا رسیدن نوروز نشان از پویایی، ... راهنمای خرید و نگهداری از ماهی قرمز کوچولو - جام جم | خبر فارسی khabarfarsi.com/u/34991737 13 مارس 2017 ... راهنمای خرید و نگهداری از ماهی قرمز کوچولو ... راهنمای سفرمن ۱۳۹۵/۱۲/۲۴ - ۱۷:۵۱ ... ماهی قرمز عید نوروز خرید و فروش ماهی قرمز، تجارتی پرسود است . ماهی قرمز - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/ماهی_قرمز‎Cached Similarاز این ماهی، ماهیان حوض طلایی و سایر انواع آن مانند دم چادری، سر شیری، و چشم تلسکوپی که در ... ماهی قرمز یکی از مواد سفره هفت‌سین در جشن نوروز ایران است. ... در هنگام غذا به افراد پاسخ دهد و طوری عادت و آموزش داده شود تا تکه‌های غذا را از دست انسان بگیرد. راهنمای خرید ماهی قرمز برای عید نوروز | مدیرکل دامپزشکی - قطره www.ghatreh.com/news/.../راهنمای-خرید-ماهی-قرمز-برای-عید-نوروز 26 فوریه 2015 ... مدیرکل دامپزشکی استان ایلام با بیان راهنمایی هایی برای خرید ماهی قرمز عید گفت: خاستگاه اولیه ماهی قرمز کشور چی. نکاتی درباره خرید بهترین ماهی قرمز سفره هفت سین - نبض ما nabzema.ir/24209/نکاتی-درباره-خرید-بهترین-ماهی-قرمز-سفر.html‎Cached11 مارس 2017 ... راهنمای خرید و نگهداری ماهی قرمز عید. درصورتی که می خواهید ماهی قرمز خودتان را تا پایان سفره هفت سین شاداب در کنار سفره های خود داشته باشد به این ...