مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

شیره بهتر است یا قند و عسل؟

جام جم سرا: قند و شکر برخلاف قندهای نشاسته‌ای از گروه قندهای ساده است. یعنی بلافاصله پس از مصرف، قند خون را بالا می‌برد و به همین دلیل به افرادی که در اثر تزریق بیش از حد انسولین یا کار و فعالیت زیاد یا در اثر شوک، قند خون‌شان افت کرده آب قند می‌دهند.

چون این قند به خصوص اگر شربت گلوکز باشد بسرعت و حتی از طریق دهان هم قابلیت جذب داشته و به افزایش قند خون کمک می‌کند اما شیره خرما، انگور، توت و انجیر چون در مقایسه با قند و شکر علاوه بر قندهای ساده و زودجذب حاوی انواع بیشتری از قندهای پیچیده و دیرجذب و قند میوه هستند بتدریج قند خون را بالا می‌برند اما مصرف زیاده از حد آن چاق‌کننده و کالری‌زاست و برخلاف باور عامه مردم که معتقدند شیره‌ها چون طبیعی‌اند رژیمی هستند، این موضوع صحت ندارد و مصرف آن برای بیماران مبتلا به دیابت محدودیت یا منع مصرف دارد.

از سوی دیگر اگر بخواهیم بگوییم که قند شیره طبیعی است، قند و شکر هم از نیشکر و چغندر قند به دست می‌آید و طبیعی است.

در نتیجه این ملاک سنجش خوبی برای اثبات این باور نیست ولی چون شیره نسبت به قند و شکر این مزیت را دارد که کمتر مراحل تصفیه را گذرانده و تا حدودی حاوی فیبرهای گیاهی و مواد مغذی است، می‌توان آن را جایگزین قند و شکر مصرفی روزانه کرد.

اما چرا در پی مصرف زیاد انواع شیره‌ها تهوع و دلزدگی احساس می‌شود؟ در مراحل استحصال و تصفیه قند و شکر، مواد فیبری قند استخراج می‌شود و آنچه که می‌ماند واحدهای قندی است و به همین دلیل ما قادریم مقدار زیادی از آن را میل کنیم بدون آن‌که از مصرف چنین حجمی مطلع باشیم اما هر گاه بخواهیم خرما، شیره میوه‌ها، عسل یا میوه‌های شیرین تازه یا خشک را به مقدار زیاد میل کنیم، سیستم اطلاع‌دهنده آنها که همان مواد فیبری است جلوی اشتهای کاذب ما را گرفته و گاهی احساس تهوع و دلزدگی از مواد شیرین در ما ایجاد خواهد شد.

عسل بهتر از شیره

عسل مانند دیگر مواد قندی چاق‌کننده و انرژی‌زاست بخصوص آن‌که اغلب عسل‌های موجود در بازار یا از نوع تغذیه‌ای هستند یعنی زنبور علاوه بر شهد گل‌ها و گیاهان از شربت و شکری که در مجاورت کندو قرار داده می‌شود، عسل تولید می‌کند که حاوی شکر بالایی است یا احتمال دارد عسل از نوع تقلبی باشد یعنی زنبور در تهیه آن هیچ دخالتی ندارد و این محصول اغلب از ترکیب گلوکز تجاری، شکر، اسید سیتریک، اسانس و دیگر مواد افزودنی به دست می‌آید و فوق‌العاده برای بیماران دیابتی مضر است اما اگر عسل طبیعی تک‌گل اصل گیرتان آمد این محصول به دلیل خواص درمانی بالا ضمن این‌که در مقایسه با شیره میوه‌ها حرارتی ندیده و خواص تغذیه‌ای زیادی دارد، ارجحیت مصرف داشته اما این دلیل قانع‌کننده‌ای برای افراط در مصرف عسل نمی‌شود.

فاخره بهبهانی - گروه سلامت



لینک منبع :شیره بهتر است یا قند و عسل؟

شیره بهتر است یا قند و عسل؟ - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../شیره-بهتر-است-یا-قند-و-عسل؟‎Cached27 نوامبر 2014 ... این‌که می‌گویند قند شیره، طبیعی و رژیمی است تا چه حد صحت دارد؟ ارزش غذایی شیره بیشتر است یا عسل؟ شیره را جایگزین قند و شکر کنیم یا ... شیره بهتر است یا قند و عسل؟ - تبیان article.tebyan.net/289187/شیره-بهتر-است-یا-قند-و-عسل-‎Cached1 دسامبر 2014 ... این که می گویند قند شیره، طبیعی و رژیمی است تا چه حد صحت دارد؟ ارزش غذایی شیره بیشتر است یا عسل؟ شیره را جایگزین قند و شکر کنیم یا ... به جای قند و شکر شیره بخوریم یا عسل ؟ - مشاور تغذیه و رژیم درمانی ... chizaridiet.com/قند-و-شکر-،شیره-یا-عسل/‎Cached17 ا کتبر 2016 ... آیا مصرف شیره به دلیل طبیعی بودن آن بهتر از قند و شکر است ؟ آیا مبتلایان به دیابت می توانند از شیره استفاده کنند ؟ شیره مغذی تر است یا عسل ؟ شیره بهتر است یا قند و عسل؟ - ddsz.ir ddsz.ir/main/index.php?Page=definition&UID=2168109‎Cached7 دسامبر 2014 ... شیره بهتر است یا قند و عسل؟ این ‌که می‌گویند قند شیره، طبیعی و رژیمی است تا چه حد صحت دارد؟ ارزش غذایی شیره بیشتر است یا عسل؟ شیره را ... شیره از قند بهتر است, عسل از شیره بهتر - آفتاب www.aftabir.com/.../شیره-از-قند-بهتر-است-عسل-از-شیره-بهتر‎Cached Similar11 آگوست 2013 ... گفت وگو با دکتر محمدحسین عزیزی درباره طرز تهیه شیره و ارزش غذایی آن. شیره جزو خوراکی‌هایی است که شنیدن نام آن خیلی از ما را به یاد خاطرات ... روزنامه جام جم93/9/6: شیره بهتر است یا قند و عسل؟ - Magiran www.magiran.com/npview.asp?ID=3067955 27 نوامبر 2014 ... آشپزخانه سلامت شیره بهتر است یا قند و عسل؟ نویسنده: فاخره بهبهانی* این که می گویند قند شیره، طبیعی و رژیمی است تا چه حد صحت دارد؟ شیره بهتر است یا قند و عسل؟ https://www.miyanali.com/babak454/290‎Cached3 آگوست 2015 ... این ‌که می‌گویند قند شیره، طبیعی و رژیمی است تا چه حد صحت دارد؟ ارزش غذایی شیره بیشتر است یا عسل؟ شیره را جایگزین قند و شکر کنیم یا ... شیره بهتر است یا قند و عسل؟ | | linkchee.com/4irqgaaaaaaia/‎Cached29 دسامبر 2016 ... این ‌که می‌گویند قند شیره، طبیعی ورژیمی است تا چه حد صحت دارد؟ ارزش غذایی شیره بیشتر است یا عسل؟ شیره را جایگزین قند و شکر کنیم یا ... بررسی فواید دو ماده شیرین ، شیره و عسل - مجله پزشکی دکتر سلام www.hidoctor.ir/18678_بررسی-فواید-دو-ماده-شیرین-،-شیره-و-عسل.html/‎Cached Similarفواید شیر خاصیت های عسل چرا باید شیره بخوریم بررسی مضرات قند ... نداشته باشد و مثلا به دیابت مبتلا نباشد، بهتر است به جای قند یا شکر از شیره استفاده کند؟ مقاله: شیره بهتر است یا قند و عسل؟ - فرآورده های کنجدی حاج حسین آب ... www.abehayatyazd.com/.../324-مقاله-شیره-بهتر-است-یا-قند-و-عسل؟.html‎Cachedاین‌که می‌گویند قند شیره شکر ، طبیعی و رژیمی است تا چه حد صحت دارد؟ ارزش غذایی شیره بیشتر است یا عسل؟ شیره را جایگزین قند و شکر کنیم یا نکنیم؟ آیا مصرف ...