جام جم سرا: دکتر علی اکبر سهیلی آزاد با اشاره به این مطلب که سبزیجات جزو آلودهترین موادی هستند که وارد آشپزخانه میشوند، گفت: روزانه در سطح شهر، سبزیهای زیادی فروخته میشود. با توجه به اینکه سبزیجات منابع خوب انواع ویتامین و مواد معدنی هستند، رعایت نکردن بهداشت در نحوه کاشت و شستوشوی آنها باعث میشود سلامتی فرد به خطر افتد.
وی با بیان این مطلب که بخش زیادی از سبزیجات تهران به طور ناصحیح و با آب فاضلاب شسته میشوند، افزود: قسمت زیادی از سبزیها در خارج و اطراف تهران تولید و توسط فاضلاب آبیاری و حتی شسته میشوند و از این طریق آلودگیهای زیادی وارد سبزیجات میشود که این آلودگی میکروبی ممکن است حتی بعد از شستوشو هم وارد بدن شود.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه سبزیجات از منابع خوب انواع ویتامینها، کلسیم و پتاسیم هستند، خاطرنشان کرد: سبزیجات در سلامتی انسان نقش مهمی دارند و چون این مواد محصول کود انسانی و حیوانی هستند؛ ممکن است هنگام برداشت خاک آلوده یا تخم انگل در آن وجود داشته باشد. به همین دلیل بهداشت آن هم از اهمیت زیادی برخوردار است.
سهیلی آزاد بروز اختلالات در متابولیسم بدن، آسیب به سیستم عصبی، کاهش حافظه و کاهش کارایی سیستم ایمنی بدن را از عوارض مصرف سبزیجات آلوده دانست و بیان کرد: اگر تخم انگل در سبزی باشد بر اثر حرارت از بین میرود، اما ممکن است آلودگی که بر روی دستها ایجاد شده از بین نرود، چرا که دست با همه جا تماس دارد و احتمال اینکه انگل وارد بدن شود، وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه سبزی خوردن و سالاد که به صورت خام مصرف میشوند باید در منزل انگل زدایی شوند، گفت: از آنجا که نمک ممکن است آب داخل سبزی را بیرون بکشد و باعث کاهش ویتامینهای آن شود، بهتر است برای شست و شو از مایع ظرفشویی به اندازه یک یا دو قطره استفاده شود. در این روش میتوان باکتریها را از بین برد اما، ممکن است انگل از بین نرود و تنها جذب سبزی به انگل را کم کند.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه نباید سبزیها به شکل سنتی وارد آشپزخانه شوند، افزود: از چند سال گذشته تغییراتی از نظر ارائه سبزیجات به نام سبزیجات پاک انجام شده است که در سطح شهر به فروش میرسد. این سبزیها در کارگاههایی توسط کارگران تمیز و طی چند مرحله انگلزدایی شسته و در نهایت آبکشی میشوند. همچنین آب سبزیها توسط سانتریفیوژ گرفته و بر حسب تقاضا در سطح شهر پخش میشود.
وی شستوشوی اصولی سبزیها و صیفیهایی را که به صورت خام مصرف میشوند در سلامتی انسان مهم و موثر دانست و اظهار کرد: این شستوشو در سه مرحله انجام میشود که مرحله اول شامل شناور کردن سبزی در آب و استفاده از چند قطره مایع ظرفشویی، مرحله دوم شناور کردن در آب و محلول ضد عفونی کننده و در مرحله سوم آبکشی است.
سهیلیآزاد، نقش وزارت بهداشت و شهرداری را در جلوگیری از ورود سبزیهای سنتی در سطح شهر و منازل بسیار موثر دانست و در پایان افزود: امیدواریم به مرحلهای برسیم که کارگاههای اطراف تهران هم بتوانند فعالیتهای بیشتری در تولیدات صحیح و تمیز انواع سبزی داشته باشند تا این سبزیها با قیمت ارزانتر در سطح شهر فروخته شود. (ایسنا)
لینک منبع :
دانستنیهای خرید و انگلزدایی از سبزیجاتدانستنیهای خرید و انگلزدایی از سبزیجات - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/sara/.../دانستنیهای-خرید-و-انگلزدایی-از-سبزیجاتCached26 نوامبر 2014 ... تصویر دانستنیهای خرید و انگلزدایی از سبزیجات. جام جم سرا: دکتر علی اکبر
سهیلی آزاد با اشاره به این مطلب که سبزیجات جزو آلودهترین موادی ...
آیامراحل شستشوی سبزیجات را میدانید؟ - بیتوته
www.beytoote.com/housekeeping/.../tips-before-vegetables1.htmlCached
Similarراهنمای شستن سبزی نکاتی هنگام شستن سبزی , توصیه برای شستن سبزی , نحوه
... از متخصصان مصرف مایع ظرفشویی را برای مرحله انگل زدایی سبزیها (در درازمدت) ...
نکاتی مهم درباره میوه و سبزیجات - وبسایت خبری گیومه
giyoome.com/نکاتی-مهم-درباره-میوه-و-سبزیجات/Cached28 مارس 2016 ... نکته های مهمی وجود دارد که در خرید میوه و سبزیجات باید آنها را بدانید. ... ضد عفونی
کننده به دست آید، سپس سبزی انگل زدایی شده را برای مدت ۵ دقیقه ...
روش سالمسازی سبزیجات - سایت بهداشت محیط ایران
www.environmentalhealth.ir/96Cached
Similarسپس سبزی انگل زدایی شده را برای 5 دقیقه در این محلول قرار دهید تا میکروب های آن از
بین بروند . اگر پودر پرکلرین در دسترس ... دانلود فایل روش سالمسازی سبزیجات ...
روش صحیح شستوشوی سبزیجات و میوهها - دانستنی آنلاین
https://danestanyonline.ir/.../روش-صحیح-شستوشوی-سبزیجات-و-میوهها/Cached27 فوریه 2016 ... در مرحله بعد انگلزدایی انجام میشود. ... سبزیجات را بهتر است همیشه به اندازه مصرف
روزانه تهیه و از خرید مقدار زیاد سبزی و نگه داشتن آن در یخچال ...
چگونه سبزی را بشوییم؟ - تبیان
article.tebyan.net/105423/چگونه-سبزی-را-بشوییم-Cached21 ا کتبر 2009 ... بعدا سبزی انگل زدایی شده را از روی کفاب جمعآوری کرده و ظرف و سبزی را دوباره با آب
سالم ... چه نکاتی را در خرید و نگهداری سبزیجات رعایت کنیم؟
نمک طعام، سبزیجات را ضدعفونی نمیکند - آفتاب
www.aftabir.com/.../نمک-طعام-سبزیجات-را-ضدعفونی-نمی-کندCached2 سپتامبر 2013 ... مصرف نمک طعام به هیچ وجه در ضدعفونی کردن سبزیجات موثر نیست. ... شو دهید تا مواد
زائد و گلولای آن برطرف شود و در مرحله بعد انگل زدایی انجام شود؛ به طوری که
سبزیجات را در یک ظرف متناسب با میزان سبزی، ریخته ... دانلود دانستنی
بهترین روش شستوشوی سبزیجات ایرانی! - آفتاب
www.aftabir.com/lifestyle/.../بهترین-روش-شست-وشوی-سبزیجات-ایرانی
2 نوامبر 2010 ... همیشه متخصصان تغذیه مصرف سبزیجات را توصیه میکنند اما بیتوجهی به نکات
بهداشتی در مراحل آمادهسازی این گروه غذایی ارزشمند، ... دانلود دانستنی
[PDF] خرید سبزیجات
www.kermanshah.maj.ir/_tose_paidar/documents/12355.pdfCached
Similarﺳﺒﺰﻳﺠﺎت. ﺳﺒﺰﻳﻬﺎ ﺷﺎﻣﻞ ﮔﺮوه ﺑﺮﮔﻲ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﺒﺰی ﺧﻮردن، ﻛﺎﻫﻮ، ﻛﺮﻓﺲ و ﻏﻴـﺮه. و ﺳﺒﺰﻳﻬﺎی ﻏﻴﺮ ﺑﺮﮔﻲ ﺷﺎﻣﻞ ....
اﻧﮕﻞ زداﻳﻲ. ﺗﺼﻮﻳﺮ. 5. ﻣﻴﻜﺮوب زداﻳﻲ. ﺗﺼﻮﻳﺮ. 6. ﺷﺴﺘﺸﻮی ﻧﻬﺎﻳﻲ. ﺗﺼﻮﻳﺮ. 7. ﻧﻜ. ﺎﺗﻲ در ﺧﺼﻮص ﺧﺮﻳﺪ،.
نگهداری سبزیجات، نکات نگهداری در مورد سبزیجات - خانه داری آکا
www.akairan.com/khanehdari/behdasht1/10496.htmlCached
Similarچه نکاتی را در خرید و نگهداری سبزیجات رعایت کنیم؟ .... محلول ضد عفونی کننده به
دست آید ، سپس سبزی انگل زدایی شده را برای مدت 5 دقیقه در محلول ضد عفونی کننده
...
پنجشنبه 26 مرداد 1396 ساعت 17:36