معمولا شیره را براساس نوع میوه مصرفی به چند روش تهیه میکنند. یک روش که بیشتر مربوط به انگور میشود، آب میوه را گرفته و تا رسیدن به غلظت مناسب حرارت میدهند.
روش دیگر میوهای چون خرما، انجیر یا توت را با آب مخلوط و میجوشانند و شیره غلیظ شده آن را از تفاله میوه جدا میکنند.
روش دیگری که به حفظ خواص بخصوص شیره خرما کمک میکند اینکه میوه را در اثر نیروی وزن برهم فشرده و شیره آن را میگیرند.
شیره، هر چه روشنتر پرخاصیتتر
اما چرا میگوییم شیره صنعتی بهتر است. معمولا در صنعت میوههای انتخابی و روند فرآوری شیره از نظر بهداشتی تائید شده و تحت کنترل است و از همه مهمتر چون شیرههای صنعتی در دیگهایی تحت خلأ تهیه میشوند، شیرهگیری در دمای پایین و با سرعت بیشتری انجام میشود.
در نتیجه شیره حاصله خواص تغذیهای بیشتری دارد. از طرفی وقتی مواد قندی شیره کمتر تحت حرارت قرار گیرد در مقایسه با انواع شیره سنتی که حرارت زیادی میبیند، نمیسوزد و رنگ روشنتری دارد و اینجاست که میتوان گفت رنگ روشن شیرههای صنعتی نشاندهنده استفاده کمتر از حرارت و ارزش تغذیهای بیشتر محصول است.
ردپای تیزاب و آبآهک در شیرهها
برخی اهالی روستا در روند تهیه انواعی از شیره میوهها مثلا انگور از خاک سفید که احتمالا حاوی آهک و... است، استفاده میکنند. اما در صنعت معمولا از تیزاب و آبآهک برای تهیه شیره استفاده نمیشود.
اگر هم از آهک استفاده شود به جهت تصفیه و کمک به رسوبدهی تفاله و ناخالصیهای میوه است، همانطور که در صنعت استخراج قند و شکر از چغندر قند هم، از آب آهک استفاده میشود و ضرر خاصی ندارد چون در نهایت این ماده از محصول جدا میشود. پس دلیل روشن بودن رنگ شیرههای صنعتی وجود آب آهک نیست، بلکه به سبب روش فرآوری تحت خلأ آن است.
برای اطمینان از خلوص شیره، انواع صنعتی و برندهای شناخته شده آن را انتخاب و به تاریخ مصرف آن توجه کنید.
نحوه نگهداری
معمولا شیرهها به دلیل غلظت بالای مواد قندی نیاز به نگهداری در یخچال ندارند و اگر دچار کپکزدگی و ترشیدگی شدند بدانید که شیره خریداری شده آبکی بوده است.
هر چه شیره رقیقتر باشد یعنی حاوی رطوبت و آب بیشتری بوده و علاوه بر اینکه میزان قند آن پایین است خواص تغذیهای کمتری هم در مقایسه با انواع غلیظ آن دارد.
ضمن اینکه هرگز از یاد نبرید ارزش تغذیهای انواع شیرهها هیچگاه به پای میوه تازه آن نخواهد رسید.
فاخره بهبهانی - گروه سلامت
لینک منبع :
شیره صنعتی بهتر است یا سنتی؟شیره صنعتی بهتر است یا سنتی؟ - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/sara/.../شیره-صنعتی-بهتر-است-یا-سنتی؟Cached
Similar20 نوامبر 2014 ... بیشتر خانوادهها بر این باورند، شیرههایی که به روش سنتی تهیه میشوند، چون
خانگیاند در مقایسه با انواع صنعتی ارزش تغذیهای بیشتری داشته ضمن ...
شیره صنعتی بخوریم یا سنتی؟
www.aftabir.com/lifestyle/.../شیره-صنعتی-بخوریم-یا-سنتیCached24 نوامبر 2014 ... اما چرا میگوییم شیره صنعتی بهتر است. معمولا در صنعت میوههای انتخابی و روند
فرآوری شیره از نظر بهداشتی تائید شده و تحت کنترل است و از همه ...
بررسی فواید دو ماده شیرین ، شیره و عسل - مجله پزشکی دکتر سلام
www.hidoctor.ir/18678_بررسی-فواید-دو-ماده-شیرین-،-شیره-و-عسل.html/Cached
Similarآیا تفاوتی میان روند تولید سنتی و صنعتی شیره ها وجود دارد؟ ... مشکلی نداشته باشد
و مثلا به دیابت مبتلا نباشد، بهتر است به جای قند یا شکر از شیره استفاده کند؟
شیره صنعتی بهتر است یا سنتی؟ | بیشتر خانواده ها بر این باورند،
www.ghatreh.com/news/.../شیره-صنعتی-بهتر-است-سنتیCached20 نوامبر 2014 ... بیشتر خانواده ها بر این باورند، شیره هایی که به روش سنتی تهیه می شوند، چون خانگی
اند در مقایسه با انواع صنعتی اØ.
شیره خرما و روش تهیه آن به صورت صنعتی و سنتی - نمناک
namnak.com/خواص-شیره-خرما.p39871Cachedعلاوه بر آهن، سرشار از پتاسیم و منگنز است. مصرف آن هنگام صبح با صبحانه یا شیر
ولرم، باعث فعال شدن سلول های عصبی می شود. شیره این میوه، تسکین دهنده دردهای ...
شیره صنعتی بخوریم یا سنتی؟ - مجله برنا
bornamag.ir/a-252811.htmlCachedبیشتر خانوادهها بر این باورند، شیرههایی که به روش سنتی تهیه میشوند، چون
خانگیاند ... شیره صنعتی بخوریم یا سنتی؟ ... اما چرا میگوییم شیره صنعتی بهتر
است.
ویژگیها و خواص غذایی شیره خرما - بیتوته
www.beytoote.com/.../characteristics-nutritional-properties1-palm-sap.htmlCached
Similarشیره خرمای صنعتی در زمره صنایع تبدیلی خرما به شمار میرود. ... نموده و شیره را در
ظرفهای پلاستیکی یا حلبهای فلزی پر کرده و تفاله باقی مانده را نیز به مصرف دام
میرسانند. ... شیره تولیدی به روش سنتی دارای معایبی است که عبارتند از: .... مشاوره
خانواده · تست روانشناسی · روانشناسی زناشویی · روانشناسی کودکان · برای زندگی
بهتر ...
تفاوت شیره انگور و شیره خرما • اغذیه و سلامت, تفریحی, مطالب ... - یا
www.inyaon.com/5436/تفاوت-شیره-انگور-و-شیره-خرماCachedشیره خرما یا شیره انگور؟ ... حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعده صبحانه باعث
فعال شدن سلول های عصبی و ... شیره ی خرما به دو روش سنتی و صنعتی تهیه می شود.
شیره صنعتی بخوریم یا سنتی؟ - زندگی الکترونیکی
www.elife.ir/archive/47508/شیره-صنعتی-بخوریم-یا-سنتی؟/Cached24 نوامبر 2014 ... اما چرا می گوییم شیره صنعتی بهتر است. معمولا در صنعت میوه های انتخابی و روند
فرآوری شیره از نظر بهداشتی تائید شده و تحت کنترل است و از همه مهم ...
شیره های گیاهی و نحوه تهیه آنها با نگاهی به طب سنتی چگونه است ...
www.shefacenter.ir/health/traditional-and.../sap-and-howto-makeCachedآیا تفاوتی میان روند تولید سنتی و صنعتی شیرهها وجود دارد؟ ... مثلاً به دیابت مبتلا
نباشد، بهتر است به جای قند یا شکر از شیره استفاده کند؟ ... ضمن اینکه بهتر است
شیره هم مانند مربا، داخل ظرفهای شیشهای (ترجیحاً با رنگ تیره) دربسته نگهداری شود.
پنجشنبه 26 مرداد 1396 ساعت 19:13