مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

میوه‌ها و خوردنی‌هایی که باید با پوست بخورید!

جام جم سرا: آیا پوست موز را هم می‌توان خورد؟ پوست هندوانه چطور؟ جواب این سوال‌ها مثبت است چون پوست این خوردنی‌های سالم را نیز می‌توان خورد.

در این گزارش به نقل از پایگاه اینترنتی «استک»، 12 نوع میوه و صیفی‌ که می‌توانید آنها را با پوست بخورید و از خواص بی‌شمار پوستشان بهره‌مند شوید معرفی کرده‌ایم:


- سیب

پوست سیب به اندازه‌ نیمی از کل این میوه فیبر دارد. یک سیب متوسط محتوی 9 میلی‌گرم «ویتامین ث»، 100 واحد بین‌المللی «ویتامین آ» و 200 گرم پتاسیم است که با کندن پوست آن، حدود یک سوم این مواد مغذی را دور می‌ریزید. همچنین پوست سیب چهار برابر بیش از گوشت آن «ویتامین کا» دارد که این میزان حدود 5 درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین است. پوست سیب فواید بیشتری نسبت به ویتامین‌های داخل گوشت این میوه دارد. نوعی آنتی‌اکسیدان به نام «کورسِتین» که اغلب در پوست سیب یافت می‌شود به عملکرد ریه کمک کرده و مشکلات تنفسی را به حداقل می‌رساند. این آنتی‌اکسیدان ریه را در برابر التهاب محافظت می‌کنند همچنین گفته می‌شود کورستین ضمن مقابله با آسیب بافت‌های مغز از حافظه نیز مراقبت می‌کنند.

در یک مطالعه دیگر، ترکیب دیگری در پوست سیب یافته شده که «تریترپنوئید» نام دارد و از سرطانی شدن برخی سلول‌ها جلوگیری کرده و با انواع خاصی از سرطان‌ها مبارزه می‌کند. همچنین «اسید اورسولیک» موجود در پوست سیب رشد عضلانی را تقویت و ضمن افزایش حجم ماهیچه‌ها از خطر بروز چاقی مفرط جلوگیری می‌کند.


- سیب‌زمینی

پوست سیب‌زمینی محتوی مواد مغذی بیشتری است. پوست سیب‌زمینی بسیار بیش از گوشت آن آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، ویتامین ب 6 و ویتامین ث دارد. به عنوان مثال 100 گرم پوست سیب‌زمینی نسبت به همین وزن سیب‌زمینی هفت برابر کلسیم بیشتر و 17 برابر آهن بیشتر دارد. با دور انداختن پوست سیب‌زمینی 90 درصد از آهن و نیمی از فیبر موجود در آن را دور می‌اندازید.

همچنین پوست سیب‌زمینی شیرین را فراموش نکنید، چرا که سرشار از بتاکاروتن است. این ماده در هنگام هضم شدن تبدیل به «ویتامین آ» می‌شود. این ویتامین برای سلامت سلول‌ها و تنظیم سیستم ایمنی مفید بوده و برای حفظ عملکرد اعضای بدن حیاتی است.


- پوست مرکبات (پرتقال، لیمو، گریپ‌فروت، لیموشیرین)

پوست پرتقال تقریبا دو برابر گوشت آن ویتامین ث دارد. پوست پرتقال همچنین حاوی میزان بیشتری ریبوفلاوین، ویتامین ب 6، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. فلاونوئید موجود در پوست پرتقال خواص ضدسرطانی و ضد التهابی دارد. مرکبات همچنین جذب آهن را افزایش می‌دهند.

اگرچه پوست مرکبات سرشار از مواد مغذی است اما به دلیل اینکه تلخ بوده و به سختی هضم می‌شود شاید نتوانید پرتقال را درسته بخورید. در عوض با استفاده از رنده‌ تیز یا هر وسیله برنده دیگر پوست پرتقال را روی سالاد بریزید و میل کنید. همچنین می‌توانید آن را در داخل شیشه روغن زیتون بریزید. ترکیب پوست پرتقال با شکلات یا بستنی نیز بسیار خوشمره خواهد شد.


- خیار

پوست خیار محتوی بسیاری از آنتی‌اکسیدان‌ها، فیبر غیرمحلول و پتاسیم موجود در خود خیار است. پوست خیار همچنین محتوی بیشتر «ویتامین کا» موجود در خیار است. پس دفعه آینده خواستید سالاد درست کنید پوست خیار را نکنید.


- کیوی

حتما شما هم سال‌ها پوست کیوی را بریده و کنار گذاشته‌اید و فقط گوشت آن را میل کرده‌اید اما باید بدانید پوشش کرکی کیوی نیز خوردنی است. در واقع پوست کیوی بیش از گوشت آن فلاونوئید، آنتی‌اکسیدان، ویتامین ث دارد. همچنین فیبر موجود در پوست کیوی دو برابر گوشت آن است. پس از این به بعد کیوی را مانند هلو گاز بزنید. اگر نمی‌توانید کیوی را با کرک‌هایش بخورید، پیش از مصرف، کرک‌های آن را از روی پوستش پاک کنید.


- بادمجان

این صیفی بنفش رنگ محتوی آنتی‌اکسیدان بسیار قدرتمند «ناسونین» است. این آنتی‌اکسیدان از گسترش سرطان به‌ ویژه در مغز و سایر بخش‌های سیستم عصبی جلوگیری می‌کند. پوست بادمجان همچنین محتوی «اسید کلروژنیک» است. این ترکیب شیمیایی ضمن افزایش خواص آنتی‌اکسیدان و ضد التهابی، تحمل گلوکزی را نیز افزایش می‌دهد. گوشت بادمجان همچنین محتوی اسید کلروژنیک است که البته این اسید به میزان بیشتر در پوست آن وجود دارد.


- انبه

تحقیقات نشان می‌دهد پوست انبه محتوی ترکیباتی مشابه «رزوراترول» است که به سوزاندن و جلوگیری از تشکیل سلول‌های چربی‌های اشباع‌شده کمک می‌کنند. در این مطالعه گوشت میوه‌ انبه نیز مورد آزمایش قرار گرفت اما نتایج حاصل از آن به اندازه پوست این میوه نبود. محققان می‌گویند افرادی که می‌خواهند از خواص انبه بهره‌مند شوند باید این میوه را با پوست بخورند.

پوست انبه همچنین نسبت به گوشت آن محتوی میزان بیشتری کاروتنوئید، پلی‌فنول‌ها، امگا 3، امگا 6 و سایر اسیدهای چرب اشباع نشده است. مطالعه دیگری نشان می‌دهد ترکیباتی که میزان تجمع آن‌ها در پوست انبه بیشتر است با سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی مبارزه می‌کنند. پوست انبه همچنین محتوی کورستین است. پوست انبه را می‌توان خام یا پخته میل کرد. یکی دیگر از راه‌های خوردن همزمان میوه و پوست انبه درست کردن ترشی انبه است.


- هویج

از آنجا که پوست هویج نیز مانند گوجه‌فرنگی همرنگ گوشت آن است، پوست و گوشت آن خواص غذایی مشابهی دارند. با این حال بیشترین میزان انباشت ترکیبات مغذی هویج در پوست آن است پس به جای پوست کندن هویج، آن را با یک برس خوب تمیز کنید و بشوئید.


- هندوانه

تمام هندوانه‌ها محتوی «سیترولین» هستند که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و به «آرگینین» تبدیل می‌شود. این ماده یک اسید آمینه است که برای قلب، سیستم ایمنی و سیستم گردش خون مفید است. اما جالب است بدانید که بخش اعظم این سیترولین در پوست هندوانه وجود دارد. شاید خوردن پوست هندوانه به نظر ناخوشایند و بدمزه باشد اما می‌توان مانند خیار از آن ترشی یا شور تهیه کرد یا آن را مزه‌دار کرد و خورد. همچنین می‌توان پوست هندوانه را همراه با گوشت آن در مخلوط کن ریخت و با اضافه کردن کمی آبلیمو میل کرد.


- پیاز

پوست پیاز همانند انبه و سیب محتوی کورستین است. اگرچه نمی‌توان پوست پیاز را مستقیما خورد اما می‌توانید در هنگام پختن گوشت و مرغ آن را با پوست داخل آب بیاندازید تا برخی از خواص مفید آن را استخراج کنید.


- آناناس

آناناس محتوی «بروملین» است. این ترکیب یک آنزیم کاهنده‌ التهاب به‌ ویژه در بینی و سینوس‌ها است. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد میزان بروملین موجود در هسته و پوست آناناس بیش از گوشت آن است. از آنجا که هضم هسته و پوست آناناس برای دستگاه گوارش انسان دشوار است، آن را داخل مخلوط‌ کن ریخته یا چند دقیقه در ماهی‌تابه تفت دهید.


- موز

پوست موز بیش از گوشت آن فیبر و پتاسیم دارد. پوست موز همچنین محتوی لوتئین است که یک آنتی‌اکسیدان محسوب می‌شود. این آنتی‌اکسیدان در حفظ سلامت چشم نقش مهمی ایفاء می‌کند. همچنین اسید آمینه تریپتوفان بیش از آنکه در خود میوه موز باشد در پوست آن وجود دارد. تریپتوفان با افزایش سطح هورمون «سروتونین» در بدن باعث کاهش افسردگی می‌شود. سروتونین یک ناقل عصبی در مغز است که بر خلق و خو تأثیر می‌گذارد.

از آنجا که پوست موز تلخ مزه و سفت است بسیاری از افراد آن را میل نمی‌کنند اما پوست موزهای رسیده (موزهای قهوه‌ای رنگ)، نازک‌تر و شیرین‌تر بوده و راحت‌تر جویده می‌شوند. همچنین می‌توان پوست موز را چند دقیقه جوشانده تا نرم‌تر شود یا آن را در ماهی‌تابه سرخ کرد. اگر هم می‌خواهید خلاقیت بیشتری به خرج دهید پوست موز را 20 دقیقه یا بیشتر داخل فر قرار دهید تا خشک شود سپس با آن چای دم کنید. (ایسنا)



لینک منبع :میوه‌ها و خوردنی‌هایی که باید با پوست بخورید!

میوه‌هایی که باید با پوست بخورید - عصر ایران www.asriran.com/fa/news/.../میوه‌هایی-که-باید-با-پوست-بخورید‎Cached Similar21 ا کتبر 2013 ... میوه‌هایی که باید با پوست بخورید. توصیه می شود دور خرید میوه های گلخانه ای یک خط قرمز بکشید چرا که این میوه ها علاوه بر نداشتن طعم مناسب، معمولاً ... میوه‌ها و خوردنی‌هایی که باید با پوست بخورید! - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/.../میوه‌ها-و-خوردنی‌هایی-که-باید-با-پوست-بخورید‎Cached6 ا کتبر 2014 ... اکثر ما هنگام خوردن پرتقال، پوست آن را بی‌درنگ دور می‌ریزیم در حالی که نمی‌دانیم پوستِ پرتقال نزدیک به دو برابر گوشت این میوه ویتامین ث دارد. 8 میوه که باید با پوست خورد - مشرق نیوز www.mashreghnews.ir/news/351998/‎Cached7 ا کتبر 2014 ... حتما می‌پرسید چه میوه‌ها و صیفی‌هایی را باید با پوست بخوریم؟ آیا پوست ... جواب این سوال‌ها مثبت است چون پوست این خوردنی‌های سالم را نیز می‌توان خورد. میوه‌هایی که باید با پوست بخورید - افکار نیوز www.afkarnews.ir/.../274179-میوه-هایی-که-باید-با-پوست-بخورید‎Cached21 ا کتبر 2013 ... خیار از جمله میوه هایی است که کالری بسیار پایینی دارد و بسیاری از خانم ها ... حالا اینکه چه میوه ای را با چه شرایطی با پوست بخوریم، سوژه اصلی این ... این میوه ها را با پوست بخورید! - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/news/343784/این-میوه-ها-را-با-پوست-بخورید‎Cached30 ژوئن 2016 ... میوه و سبزیجاتی که باید با پوست بخوریددر بیشتر زمان ها، غذا خوردن سالم نیاز به کمی کار بیشتر مانند پخت و پز غذا در خانه و بازرسی برچسب های ... چه میوه هایی را باید پوست کند؟ - تبیان article.tebyan.net/296324/چه-میوه-هایی-را-باید-پوست-کند-‎Cached9 مارس 2015 ... پوست میوه و سبزی ها به دلیل فیبر و ارزش تغذیه ای بالا، مفید است اما متاسفانه امروزه از سم های ... مثلا آنتوسیانین بسیاری در پوست سیب‌قرمز وجود دارد که با پوست‌گیری از دست می‌رود. ... به خاطر پوست ‌تان، سیب را با پوست بخورید. میوه هایی که هرگز نباید با هم خورده شوند! - باشگاه خبرنگاران www.yjc.ir/fa/news/.../میوه-هایی-که-هرگز-نباید-با-هم-خورده-شوند‎Cached18 ژانویه 2017 ... در ادامه فهرستی از میوه ها و سبزیجاتی که هرگز نباید آنها را با یکدیگر ترکیب کنید ، ارائه شده است: ... آب هویج و پرتقال به صورت روزانه مصرف می شوند، اما باید به این نکته اشاره داشت که این کار می تواند به ... پوست موز را بخورید! میوه‌هایی که باید با پوست خورد - باشگاه خبرنگاران www.yjc.ir/fa/news/5029453/میوه‌هایی-که-باید-با-پوست-خورد‎Cached Similar2 نوامبر 2014 ... البته در برخی موارد خوردن پوست این میوه‌ها دشوار است اما با استفاده از روش‌هایی ... تلخ بوده و به سختی هضم می‌شود شاید نتوانید پرتقال را همراه با پوست بخورید. ... که می‌خواهند از خواص انبه بهره‌مند شوند باید این میوه را با پوست بخورند. با پوست خوردن میوه ها (میوه را با پوست بخوریم یا نخوریم ... www.forum.zibatan.ir/archive/index.php/t-7583.html‎Cached Similarاز همیشه شنیدیم بهمون توصیه کردن میوه ها رو حتما با پوست بخوریم. ولی برای این مساله باید و نبایدها و نکاتی هست که باید رعایت کنیم. یه سری ... [PDF] ﻣﻴﻮﻩ ﻫﺎﻳﯽ ﮐﻪ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﺎ ﭘﻮﺳﺖ ﺑﺨﻮﺭﻳﺪ armandaily.ir/1392/08/01/Files/PDF/13920801-2318-24-12.pdf‎Cached Similarﺗﻐﺬﻳﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺒﺘﻼﻳﺎﻥ ﺑﻪ ﺳﻴﺮﻭﺯ ﮐﺒﺪﯼ. ﻳﮑﯽ ﺍﺯ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﺩﺭ ﺭﺍﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﺑﻴﻤﺎﺭﺍﻥ ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﺳﻴﺮﻭﺯ، ﺭﮊﻳﻢ. ﻏﺬﺍﻳﯽ ﺍﺳــﺖ ﮐﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺕ ﻧﺸــﺎﻥ ﺩﺍﺩﻩ ﻳﮏ ﺭﮊﻳﻢ ﻏﺬﺍﻳﯽ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺩﺭ. ﺑﺴــﻴﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﺑﺎﻋﺚ ﺗﺤﻮﻝ ﺷــﺪﻳﺪﯼ ﺩﺭ ﺑﻴﻤﺎﺭﯼ ﻭ ...