مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

تقلب احتمالی در انواعی از چاشنی‌ها

جام جم سرا: در کارخانه‌های معتبر صنایع غذایی احتمال تقلب در محصولات غذایی اندک و در صورت تقلب مورد پیگیری و مجازات قانونی قرار خواهند گرفت، اما در کارگاه‌هایی که به عللی کمتر مورد بازرسی قرار می‌گیرند یا بدون مجوز بهداشت و پروانه بهره‌برداری فعالیت می‌کنند احتمال تقلب بسیار زیاد است و اغلب این تقلبات هم در زمان‌هایی اتفاق می‌افتد که فصل برداشت محصول مورد نظر نیست و قیمت آن در بازار گران شده است.

به طور مثال برای تهیه رب گوجه‌فرنگی، آبلیمو یا سرکه، اگر فصل برداشت گوجه‌فرنگی، لیمو یا انگور نباشد برخی تولید‌کنندگان غیرمتعهد برای پایین‌آوردن هزینه تولید، دست به تقلب‌های عجیب و غریبی می‌زنند.

تقلب در آبلیمو

بدون حاشیه بگوییم، برخی از آبلیموهای عرضه شده در سطح شهر یا طعم آبلیمو نمی‌دهند یا مزه اسانس لیمو و اسید افزوده شده به آن بوضوح قابل شناسایی است.

اگر بر اساس موازین استاندارد تولید و عرضه آبلیموی اسانس‌دار مجاز است، باید این موضوع اطلاع‌رسانی و روی بسته‌بندی محصول درج شود، اما اگر تقلبی در کار است چه دلیلی دارد که بازرسان ضعیف عمل می‌کنند؟! یکی از راه‌های تولید آبلیموی تقلبی به این ترتیب است که مقداری کاه زبر را با آب ولرم مخلوط کرده و مدتی به حال خود رها می‌کنند.

پس از مدت کوتاهی مایع زرد‌رنگی حاصل می‌شود که آن را روی لیموی آب‌گرفته و گاه چرخ شده قرار داده تا طعم و بوی اسانس لیمو را به خود بگیرد سپس پوست لیموها را جدا کرده و مقداری اسیدسیتریک یا جوهر لیمو به آن اضافه می‌کنند.

در پاره‌ای از موارد هم تنها مقداری آب به لیموی آب گرفته و چرخ شده اضافه کرده و پس از مدتی مخلوط را به هم زده و قسمت مایع را جدا کرده و مقداری جوهر لیمو و رنگ به آن اضافه می‌کنند.

تقلب در سرکه

متقلبان برای تهیه سرکه تقلبی، مقداری اسید سیتریک تجارتی را با آب به نسبتی تهیه می‌کنند که مقدار اسید آن معادل اسید طبیعی سرکه باشد و برای ایجاد طعم ویژه سرکه، از مواد معطر سنتزی یا موادی مانند فلفل، ریشه گیاه بابونه، فلفل فرنگی و خردل استفاده می‌کنند.

گاهی نیز سرکه طبیعی را با مقداری آب مخلوط می‌کنند و برای تعدیل وزن ویژه آن مقداری سود یا زاج می‌افزایند.

تقلب در رب گوجه‌فرنگی

در مواردی که گوجه فرنگی مرغوب در بازار نباشد و رب گران شده باشد، متقلبان مقادیری رب را با کدوی پخته و له شده یا پودر آن مخلوط و می‌جوشانند.

در پاره‌ای از موارد هم مقداری سیب‌زمینی پخته و له شده می‌افزایند. گاهی هم با افزودن مقادیری نشاسته به رب گوجه‌فرنگی، آب رب را جذب کرده و در نتیجه رب سفت و غلیظ به نظر می‌رسد.

در مواقعی هم که گوجه‌فرنگی سبز و نارس است به آن مواد رنگی می‌افزایند تا مشتری پسندی رب را بالا ببرند. در این صورت رب رنگ خوشایند و غلیظی دارد، اما خبری از طعم و خاصیت نیست.

فاخره بهبهانی - گروه سلامت



لینک منبع :تقلب احتمالی در انواعی از چاشنی‌ها

تقلب احتمالی در انواعی از چاشنی‌ها - روزنامه جام جم press.jamejamonline.ir/Newspreview/1622466238322100592‎Cachedدر کارخانه‌های معتبر صنایع غذایی احتمال تقلب در محصولات غذایی اندک و در صورت تقلب مورد پیگیری و مجازات قانونی قرار خواهند گرفت، اما در کارگاه‌هایی که به عللی ... روشهای تشخیص ادویه‌های تقلبی - جام جم آنلاین 188.75.89.4/sara/1222605504293441189/روشهای-تشخیص-ادویه‌های-تقلبی 7 ا کتبر 2013 ... برای تولید زردچوبه ی تقلبی، موادی نظیر آرد یا نان خشک، پوست پسته وکمی زردچوبه را با یکدیگر .... تصویر تقلب احتمالی در انواعی از چاشنی‌ها ... چاشنی‌های تقلبی - تبیان article.tebyan.net/19839/چاشنی-های-تقلبی‎Cached19 آوریل 2008 ... مصرف زیاد ادویه یا انواع تقلبی آن می‌تواند سلامت مصرف کننده را به خطر بیندازد. این روز‌ها در بازار ادویه، انواع تقلبی هم چنان یافت می‌شوند، بنابراین ... باید و نبایدهای یک چاشنی ترش - تبیان article.tebyan.net/303653/باید-و-نبایدهای-یک-چاشنی-ترش‎Cached27 آگوست 2015 ... در کارخانه‌های معتبر صنایع غذایی احتمال تقلب در محصولات غذایی اندک است؛ ... سرطان‌زا قرار می‌گیرند و می‌توانند باعث ابتلا به انواع سرطان، مخصوصاً ... ۹۹ درصد آبلیموهای بازار تقلبی است - جام جم آنلاین 77.104.65.15/sara/.../۹۹-درصد-آبلیموهای-بازار-تقلبی-است‎Cached7 آگوست 2014 ... دبیر سندیکای صنایع کنسرو از تقلبی بودن ۹۹ درصد از آبلیموهای موجود در بازار خبر داد و گفت: ... تصویر تقلب احتمالی در انواعی از چاشنی‌ها ... آبلیمو، سرکه، آبغوره از چاشنی های پولساز | غذای سالم foodfraud.ir/آبلیمو،-سرکه،-آبغوره-از-چاشنی-های-پولس/‎Cached5 فوریه 2015 ... این روزها که تمام انواع چاشنی ها به صورت صنعتی هم وارد بازار مواد غذایی شده .... آبلیمو یکی از محصولاتی است که احتمال تقلب در آن بسیار زیاد است. راهنمای جنگ های نامنظم - آنارشیسم https://www.inventati.org/sabotage/index.php?title=راهنمای_جنگ...‎Cached4 ا کتبر 2016 ... ۸.۸ چاشنی های فشرده; ۸.۹ ذوب، قالب گیری و تهیه بلوک های تی ان تی به زبان ساده .... زیر به منظور مقابله با هر گونه نظارت احتمالی اعمال شده توسط سرویس های اطلاعاتی اعم از نیروهای مخفی .... نمونه های متعددی از انواع آنها بصورت اسپری و … ..... در سیر اعتراضات مردمی پس از انتخابات فرمایشی و تقلب آمیز 88، بطور وسیعی ... سوسیس - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/سوسیس‎Cached Similarآن زمان سوسیس و کالباس درجه یک و بدون تقلب کیلویی ۲۰ ریال بود. ... درصد رطوبت، مقدار و نوع گوشت، چربی، فرمول مواد افزودنی و چاشنی و ادویه‌جات برمی‌گردد. ... این مواد از رشد میکروب‌ها و به ویژه انواع بی‌هوازی مثل کلستریدیوم جلوگیری می‌کنند و نیز ... از واکنش و ترکیب احتمالی نیتریت با آمین‌ها (مواد موجود در گوشت) موادی تحت عنوان ... گروه تولیدی صنعتی یک و یک ... 1&1 - رب گوجه فرنگی 1and1group.com/new/fa/entries?section=4&category=&entry...‎Cached Similarدر صنعت نیز از رب گوجه فرنگی برای تهیه انواع کچاپ گوجه فرنگی و چاشنی های ... ۱ تا ۲ درصد است و اگر بیشتر از این میزان به آنها نمک اضافه شود، تقلب محسوب می شود . ... بعد از باز کردن درب قوطی، احتمال بروز واکنش بین یکی از اجزای ترکیب ماده ... | روزنامه ماندگار نتایج جست‌وجوی | روزنامه ماندگار www.mandegardaily.com/page/1932/?s سناریوی تقلبِ احتمالی در انتخابات چه‌گونه طرح و مهندسی می‌شود؟ ... مصرف موادغذایی طبیعی، داروهای گیاهی و انواع و اقسام چاشنی‌ها و ادویه‌های گیاهی شده است، به همین دلیل ...