مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

کاهش مصرف لبنیات خطرناکتر از مصرف روغن پالم است

مرتضی صفوی در مورد استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی، اثرات سوء روغن پالم و عدم مصرف لبنیات توضیحاتی داد.

وی با اشاره به زمانی که مسئولیت دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت را بر عهده داشته، افزود: زمانی که در سال 84 مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بودم با مشکل روغن‌های با ترانس بالا مواجه شدیم.

این متخصص تغذیه گفت: مشکل ما در آن زمان واردات روغن‌های با ترانس بالا بود که مردم برای بعضی از آنها سر و دست می‌شکاندند و روغن کوپنی خود را با این روغن‌ها تعویض می‌کردند.

وی افزود: ما روی این قضیه حساس شدیم و روغن مشهور را مورد آزمایش قرار دادیم و دیدیم متاسفانه در شرایطی که در دنیا دیگر از چربی‌های ترانس استفاده نمی‌شود، ترانس این روغن مشهور بسیار زیاد است و حدود 40 درصد است.

صفوی گفت: روغن‌های ترانس، مشکلات قلبی و عروقی و افزایش کلسترول در پی دارد و خیلی خطرناک است؛ اصولا درصد ترانس در روغن باید زیر 5 درصد باشد.

وی افزود: واردات روغن پالم چیز جدیدی نیست و این موضوع تاریخچه طولانی دارد و ما از مالزی و اندونزی از سال‌های دور پالم وارد کشور می‌کنیم اما باید بدانیم که وقتی روغن مایع را هیدروژنه می‌کنند تا جامد شود، ترانسش بالا می‌رود و برای سلامتی خطرناک می‌شود. جالب است بدانید که در مالزی بندری مخصوص صادرات پالم وجود دارد.

مدیرکل اسبق دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه در آن سال‌ها شرکت‌های تولید روغن را تشویق به این موضوع کردیم که ترانس را در محصولات خود کاهش دهند و آن را به زیر 5 درصد برسانند که خوشبختانه این شرکت‌ها با ما همکاری کردند.

وی با بیان اینکه برای واردات روغن نیز قوانین سفت و سختی وضع شد، افزود: اساسا نوع برخورد با مسائلی مانند وجود پالم در لبنیات باید پخته‌تر حساب شده‌تر و با مبنای علمی و منطقی باشد، بخصوص زمانی که جایگاهی داریم که حرفمان برای مردم اهمیت پیدا می‌کند.

صفوی گفت: ما نمی‌توانیم هر چیزی را بدون در نظر گرفتن جو جامعه بگوییم، وقتی مسئولی این مطلب را می‌گوید، مردم هول شده و مصرف لبنیات در کشور کاهش پیدا می‌کند.

وی در مورد اینکه ضرر پالم در شیر بیشتر است یا چربی طبیعی شیر، افزود: ضرر پالم به مراتب بیشتر از چربی طبیعی لبنیات است به این دلیل که پالم ترانس دارد و مشکلات عدیده‌ای برای انسان بوجود می‌آورد.

این متخصص تغذیه با تاکید بر این نکته که تمامی روغن‌های گیاهی فاقد کلسترول هستند، گفت: من به عنوان یک استاد دانشگاه به مسئولان توصیه می‌کنم که جامعه را ملتهب نکنند و این مسئله را هم به مردم بگویند که وجود پالم در بعضی محصولات قانونی و ضروری است.

وی کاهش مصرف لبنیات در جامعه را بسیار خطرناک دانست و افزود: درست است که پالم خطر دارد اما عدم مصرف لبنیات آسیب‌های جبران ناپذیری به بدن انسان می‌رساند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اکنون اغلب زنان بالای 35 سال کشور به پوکی استخوان دچار هستند، گفت: بیش از یک دهه است که در مورد خطرات کاهش مصرف لبنیات فریاد می‌زنیم و حتی زمانی که دولت قصد داشت یارانه لبنیات را حذف کند به این مسئله اعتراض کردیم چرا که متاسفانه بالای 90 درصد مردم ما به اندازه کافی لبنیات مصرف نمی‌کنند.

صفوی با تاکید بر این مطلب که باید به هر طریقی مصرف شیر در کشور افزایش پیدا کند، افزود: به دلیل کمبود کلسیم کودکان و نوجوانان ما دچار مشکل کوتاه قدی شده‌اند ضمن اینکه کلسیم بسیار برای عملکرد درست خون و جلوگیری از فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی و عروقی مناسب است. (فارس)



لینک منبع :کاهش مصرف لبنیات خطرناکتر از مصرف روغن پالم است

Fars News Agency : روغن پالم خطرناک است اما کاهش مصرف لبنیات ... www.farsnews.com/printable.php?nn=13930522001364‎Cached15 آگوست 2014 ... یک متخصص تغذیه در گفت‌و‌گو با فارس: روغن پالم خطرناک است اما کاهش مصرف لبنیات خطرناکتر/ کمبود کلسیم کوتاه قدی در پی دارد یک متخصص ... دولت بهار:کاهش مصرف لبنیات خطرناکتر از مصرف روغن پالم است www.dolatebahar.com/telex-15523.html‎Cachedتلکس دولت بهار :: هواداران دکتر محمود احمدی نژاد: کاهش مصرف لبنیات خطرناکتر از مصرف روغن پالم است جمعه، 24 مرداد 1393 - 14:45 کد خبر: 15523 ... کاهش مصرف لبنیات خطرناکتر از مصرف روغن پالم است - برگزیده ها ... khabarfarsi.com/u/630076 کاهش مصرف لبنیات خطرناکتر از مصرف روغن پالم است. مرتضی صفوی، در مورد استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی، اثرات سوء روغن پالم و عدم مصرف لبنیات ... کاهش مصرف لبنیات خطرناکتر از مصرف روغن پالم است | یک متخصص www.ghatreh.com/.../کاهش-مصرف-لبنیات-خطرناکتر-مصرف-روغن-پالم-است‎Cached15 آگوست 2014 ... یک متخصص تغذیه با خطرناک برشمردن روغن پالم برای سلامتی گفت: حذف لبنیات از رژیم غذایی بسیار خطرناکتر است و مردم. روغن "پالم" خطرناک است؟ - مواد غذایی - تغذیه - سلامت نیوز www.salamatnews.com/news/207043/روغن-پالم-خطرناک-است-‎Cached24 فوریه 2017 ... این مسئول با هشدار در خصوص استفاده از روغن پالم در صنایع لبنی، گفت: ... وی یادآور شد: افراد باید تا حد امکان مصرف هر نوع روغن را کاهش دهند، اما در ... بهار نیوز - ماده‌ای خطرناک‌تر از پالم در شیر! https://baharnews.ir/news/51708/ 18 آگوست 2014 ... ... بهداشت مبنی بر استفاده از روغن پالم که ابتدا از شیرهای پرچرب شروع شد، آن چه کمتر مورد توجه قرا گرفته کاهش مصرف روزانه شیر در جامعه ایران است. آلودگی شیر در ایران - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/آلودگی_شیر_در_ایران‎Cached Similarادعای مطرح‌شده این است که گفته می‌شود که برای نگهداری و کاهش فلور میکروبی .... ماجرای شیرهای آلوده به روغن پالم صنایع و بازار مصرف صنایع لبنی را دچار بحران کرد . روغن پالم و خطر سکته قلبی! - کلینیک جامع آموزش پزشکی ebrahim-mahmoudzadeh.blogsky.com/1393/05/21/post-1160/‎Cached Similarخوشمزه امابسیار خطرناک .... این روغن حدودا ۵۰ درصد پالمیتیک اسید دارد که یک اسید چرب اشباع است و به همین دلیل .... شیر و مواد لبنی در جامعه کاهش پیدا می کند که در درازمدت برای سلامتی جامعه مضر است. http://www.shabestan.ir/Images/News/ Larg_Pic/. مصرف روغن پالم در صنایع صابونسازی و همچین مشتقات روغن پالم در صنایع مختلف ... برچسب هامصرف روغن - سایت خبری تحلیلی تابناک|اخبار ایران و جهان ... tabnakeghtesadi.ir/fa/tag/8/مصرف%20روغن کاهش مصرف لبنیات خطرناکتر از روغن پالم. یک متخصص ... مصرف روغن پالم در فرآورده های لبنی وجود دارد و. ... و گفت دولت تصمیم گرفته است که واردات روغن پالم. مضرات روغن پالم | ساتین saten.ir/tag/مضرات-روغن-پالم/‎Cached Similarروغن زیتون پومیس (pomace) بسیار خطرناک‌تر از پالم ... پرچرب شروع شد، آن چه کمتر مورد توجه قرا گرفته کاهش مصرف روزانه شیر در جامعه ایران است. ... این روزها استفاده از روغن پالم در صنایع لبنی چالش‌برانگیز شده است، به طوری که وزیر بهداشت ...