اگر از ابتلا به بیماریهایی چون سل، تب مالت، تب کیو و... که بر اثر مصرف شیر دام بیمار ایجاد میشود بگذریم، منبع آلودگی شیر خام غیرپاستوریزه در شیردوشیهای سنتی و محلی میتواند آلودگیهای پستان و سطح بدن دام و آلودگیهای دستان شیردوش و ظروف و محیط داخل شیردوشی باشد.
ـ اگر وسایل شیردوشی و ظروف ذخیره آن به طور مناسب و صحیح تمیز و ضدعفونی نشود، بدون شک بقایای باقیمانده از شیر دوشیده شده قبلی منبع آلودگی و انتقالدهنده میکروبهای بیماریزا به شیر تازه دوشیده شده میشود و اگر هم شیر در ظروف روباز نگهداری شود، گرد و غباری که طی جاروب کردن یا نظافت کف محیط شیردوشی ایجاد میشود میتواند بار میکروبی شیر را بالا ببرد.
ـ اگر سر پستانکهای شیردوشی به طور مستمر ضدعفونی نشود، موی پهلوهای گاو کوتاه نشود یا پستان حیوان قبل از دوشیدن تمیز نشود به دلیل تماس با فضولات، ادرار، مو و آلودگیهای محیط دامداری، آلوده به باکتریهای بیماریزا شده و دام مبتلا به ورم پستان میشود. این بیماری اگر بلافاصله تشخیص داده نشود عفونت حاصله از طریق پستان وارد شیر میشود و در نهایت سلامت مصرفکننده به خطر خواهد افتاد.
ـ در مناطقی که آب دارای املاح زیادی باشد، آب سنگین همراه شیر واکنش نشان داده و یک لایه یا پوسته با نام سنگ شیر بر جدار داخلی ظروف و لولههای لاستیکی شیردوشی به وجود میآید. هر جا که این پوسته رسوب کرده باشد میتواند یک جایگاه مناسب برای تکثیر میکروبی و افزایش میزان باکتریهای شیر شود.
ـ اگر وسایل شیردوشی معیوب باشد و در مراحل دوشش تا ذخیره و نگهداری شیر، باعث تلاطم و تکان خوردن بیش از حد شیر شود یا هوا به داخل لولهها و دستگاه راه یابد گلبولهای چربی شیر براحتی پاره و اکسید شده و موجب تند شدن و تسریع فساد شیر میشود.
ـ برخی اهالی روستا و عرضهکنندگان شیر خام بر این باورند که شیر از زمان دوشیده شدن تا 24 ساعت بعد، قابلیت نگهداری در دمای محیط را دارد. به همین دلیل شیر را در دمای یخچال نگهداری نکرده و نمیجوشانند و با همین شرایط به مشتری عرضه میکنند. غافل از این که شیر از زمان دوشیده شدن، یعنی از هنگامی که از پستان دام خارج میشود، مستعد پذیرش فساد بوده و اگر هم بدن دام، دستان کارگر یا ظروف و وسایل شیردوشی آلوده و به شیر راه یافته باشد سرعت فسادپذیری شیر بشدت بالا میرود و مدت ماندگاری محصول کمتر میشود. بسیاری از این آلودگیها از نوع باکتریهای سرمادوست است و مستعد تکثیر سریع میکروبها حتی در دمای یخچال هستند.
ـ پنیرهای نرم تهیه شده از شیرهای خام محلی نسبت به پنیرهای سفت، آلودگیهای خطرناک بیشتری دارند؛ چرا که آلودگی پنیرهای سخت طی مرحله رسیدن و انبارداری تا حدودی کاهش مییابد.
لینک منبع :
چگونه شیر آلوده میشود؟چگونه شیر آلوده میشود؟ - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/sara/.../چگونه-شیر-آلوده-میشود؟Cached14 آگوست 2014 ... تصویر چگونه شیر آلوده میشود؟ اگر از ابتلا به بیماریهایی چون سل، تب مالت، تب
کیو و... که بر اثر مصرف شیر دام بیمار ایجاد میشود بگذریم، منبع ...
چگونه شیر آلوده میشود؟ - جام جم آنلاین
77.104.65.15/sara/1605216294329230769/چگونه-شیر-آلوده-میشود؟Cached14 آگوست 2014 ... تصویر چگونه شیر آلوده میشود؟ اگر از ابتلا به بیماریهایی چون سل، تب مالت، تب
کیو و... که بر اثر مصرف شیر دام بیمار ایجاد میشود بگذریم، منبع ...
چگونه شیر بهداشتی تولید کنیم؟
https://herdhealth.um.ac.ir/index.php/.../99-1393-01-31-18-32-26Cached
Similarچگونه شیر بهداشتی تولید کنیم؟ مشاهده در قالب پی دی اف .... شیر خام از راههای مختلف
و گوناگونی آلوده می شود آلودگی شیر خام از ۲ راه اصلی صورت می گیرد. ۱٫ آلودگی ...
شیر از چه طریقی آلوده می شود - سلامتی
salamati.ir/2017/01/14/شیر-از-چه-طریقی-آلوده-می-شود/Cached14 ژانویه 2017 ... شیر از چه طریقی آلوده می شود. ۲۵ دی, ۱۳۹۵ ... ضمنا اسهال، وبا و حصبه نیز از راه شیر
آلوده انسان را مبتلا می سازد. ... چگونه انگلهای بدن را از بین ببریم؟
چگونه شیر سالم را از آلوده تشخیص دهیم؟ - مواد غذایی - تغذیه - سلامت نیوز
www.salamatnews.com/.../-چگونه-شیر-سالم-را-از-آلوده-تشخیص-دهیم-Cached24 آوریل 2017 ... شیر برای سلامت بدن بسیار ضروری است اما نوشیدن شیر فاسد یا آلوده می ... از وسایل
آزمایشگاهی در محیط خانه کار بسیار خطرناکی محسوب میشود.
فساد شیر و عوامل موثر در آن - مقالات وچکیده کار گروه صنایع غذایی دانش ...
koompoot.blogsky.com/1390/02/24/post-74/Cached
Similarاگر چه کلسیم از غذاهای دیگر نیز علاوه بر شیر تامین می شود، اما شیر کماکان عمده ...
جلوگیری از آلودگی میکروبی شیر از زمان تولید تا زمان مصرف اجتناب ناپذیر است
آلودگی شیر در ایران - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
https://fa.wikipedia.org/wiki/آلودگی_شیر_در_ایرانCached
Similarآلودگی شیر در ایران، شائبه آلودگی شیرهای تولید برخی کارخانجات لبنی ایران .....
مردم بروجرد افزود، «سؤال اینجاست که وزارت بهداشت چگونه میتواند این فضا را جبران
...
تولید شیر آلوده به وایتکس در کارخانهها
www.fardanews.com/.../تولید-شیر-آلوده-به-وایتکس-در-کارخانههاCached
Similarدر استاندارد جهانی، شیر درجه یک، به شیری گفته می شود که بار میکروبی آن زیر
صدهزار میکروب در هر میلی لیتر شیر باشد. شیر درجه دو، شیری است که بار
میکروبی ...
شیر محلی تب مالت می آورد؟ - تبیان
article.tebyan.net/152245/شیر-محلی-تب-مالت-می-آورد-Cached17 ژانویه 2011 ... ببینید؛ این بیماری از راه های مختلف منتقل می شود اما راه اصلی اش، استفاده از
محصولات لبنی است که از دام آلوده تهیه شده اند. اگر شیر به اندازه کافی ...
سئوالات مربوط به شیر - جالب ترین وبلاگ پارسی
freedairy.persianblog.ir/post/6/Cached
Similarو ویتامین D چگونه به شیر اضافه میشود ؟ ... 16- مقایسه شیر و نوشابه چگونه است ؟ ....
عدم کفایت پاستوریزاسیون شیر مورد استفاده ، آلودگی وسایل و ظروف بستهبندی، ...
جمعه 27 مرداد 1396 ساعت 15:43