مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

درمان پا پرانتزی‌ها با ورزش

جام جم سرا: درست در قسمت داخلی مفاصل زانوها قوس بیش از حدی دیده می‌شود و استخوان‌های ران و ساق پاها در یک خط نیستند!

در اصطلاح زانوی پرانتزی به نوعی از تغییرشکل‌های زاویه‌دار زانو می‌گویند که در آن دو کندیل داخلی ران از یکدیگر فاصله گرفته و نمایی شبیه به کمان یا پرانتز ایجاد می‌کنند.

زانوی من پرانتزی است؟

برای این که بتوانید زانوی پرانتزی را تشخیص دهید، باید از فرد بخواهید به صورت طاقباز روی کمر خود دراز بکشد. سپس هر دو پا را در حالت آزاد، کنار هم قرار داده تا بتوانید فاصله دو کندیل داخلی ران‌ها را اندازه‌گیری کنید.

تشخیص زانوی پرانتزی برای کسی که اطلاعات درستی از این ناهنجاری ندارد سخت‌تر است؛ مگر این که این تغییرشکل آن قدر زیاد شده باشد که حتی افراد غیرمتخصص نیز بتوانند زانوی پرانتزی را از زانوی سالم تشخیص دهند.

فاصله دو کندیل داخلی ران در زانوی پرانتزی درجه‌های مختلفی دارد. در درجه اول این ناهنجاری، فاصله دو کندیل داخلی ران به 2.5 سانتی‌متر می‌رسد.

در درجه دوم این فاصله 2/5 تا 5 سانتی‌متر بوده و اگر همین فاصله بیشتر از 5 تا 7.5 سانتی‌متر باشد، زانوی پرانتزی وارد درجه سوم خود می‌شود. در درجه چهارم، فاصله دو کندیل داخلی ران از 7/5 سانتی‌متر نیز می‌گذرد. حتی در صورتی که میزان فاصله دو کندیل داخلی ران کم باشد، تغییرشکل در این ناحیه توسط متخصص پزشکی ـ ورزشی قابل تشخیص است.

چرا پا پرانتزی شدم؟

دلایل مختلفی وجود دارد که باعث ایجاد زانوی پرانتزی می‌شود؛ بررسی‌های علمی نشان داده‌ است استفاده زیاد و بی‌رویه از پوشک بچه می‌تواند باعث زانوی پرانتزی در نوزاد شود! یکی دیگر از دلیل‌هایی که امروز بیشتر از گذشته شاهد آن هستیم، چاقی در کودکان است. این چاقی علاوه بر هزار و یک دردسری که در حال و آینده فرزندانمان ایجاد می‌کند، زانوی پرانتزی را نیز به ارمغان می‌آورد!

از آنجا که در کودک نوپا هنوز استخوان و ماهیچه‌ها بخوبی شکل نگرفته و تحمل وزن او را ندارند، اضافه وزن می‌تواند براحتی در پاها تغییر شکل ایجاد کرده و او را دچار زانوی پرانتزی کند.

از سویی اگر اضافه وزنی هم در کار نباشد، همین که بچه‌ها زودتر از سن رشد خود شروع به راه‌رفتن کنند، این موضوع نیز می‌تواند باعث زانوی پرانتزی شود. به‌جز این، مواردی مانند راشیتیسم (نرمی استخوان)، شکستگی استخوان پا، بخصوص در نزدیکی سطوح مفصلی و همچنین چرخش پاها به سمت داخل، از دیگر دلایل ایجاد زانوی پرانتزی هستند.

البته نباید مشکلات عضلانی پاها را فراموش کنیم. ضعف ماهیچه همسترینگ خارجی (دو سر رانی) یا کوتاهی ماهیچه همسترینگ داخلی (نیمه غشایی و نیمه تاندونی)، همچنین پارگی لیگامان جانبی ـ خارجی زانو نیز می‌توانند زانوی پرانتزی را به دنبال داشته باشند. موارد زیادی در ایجاد این ناهنجاری سهیم هستند؛ بنابراین بهتر است برای شناسایی هر چه سریع‌تر چنین مشکلاتی به متخصصان پزشکی ـ ورزشی مراجعه کنید تا مانع پیشرفت آن شوید.

مهم نیست این شکلی‌ام

متاسفانه بعضی از مردم یا والدین اصلا به ساختار قامتی خود و فرزندانشان توجهی نشان نداده و تصور می‌کنند بدن آنها از اول نیز به همین شکل بوده، پس هیچ اشکالی ندارد که به همین صورت هم باقی‌بماند! در صورتی که بعضی از همین مواردی که آنها به عنوان یک ویژگی منحصر به فرد شخصی می‌دانند، با اصلاح‌ نشدن عوارض جبران‌ناپذیری به همراه دارد. یکی از عوارضی که زانوی پرانتزی برای افراد ایجاد می‌کند، وارد شدن فشار زیاد به سطح داخلی مفصل زانوست. این مشکل همیشه با ایجاد درد همراه است و شخص را بی‌طاقت می‌کند. البته کار به همین جا ختم نمی‌شود و زانوی پرانتزی در قسمت داخلی زانو نیز با کشش بافت‌های نرم، درد مضاعفی را به‌دنبال می‌آورد. همچنین تغییرات فرسایشی زود هنگامی که با این ناهنجاری پدید می‌آید، باعث ایجاد آرتروز زودرس می‌شود. علاوه بر این زانوی پرانتزی باعث تغییرشکل در ساختمان پا شده و در مراحل پیشرفته‌تر ظاهر ناخوشایندی پیدا می‌کند. دست آخر نیز، فرد نمی‌تواند درست راه برود.

ورزش همیشه حرف اول را می‌زند

برای این که خود و کودکمان از مصائب و سختی‌های زانوی پرانتزی نجات پیدا کنیم، بهتر است در هر سنی برای کنترل و کاهش وزن اقدام کنیم. البته ناگفته نماند همان‌طور که زانوی پرانتزی از دلایل مختلفی نشأت گرفته است، اصلاح کردن آن نیز روش‌های مختلفی دارد. در صورتی که فردی قبل از داشتن زانوی پرانتزی، پایش دچار مشکل دیگری شده، مثلا پاهایش به سمت داخل چرخیدگی پیدا کرده باشد، ابتدا باید این تغییر شکل را اصلاح کرد و بعد از آن سراغ اصلاح زانوی پرانتزی رفت، اما در حالتی که پارگی لیگامان جانبی ـ خارجی زانو دلیل اصلی ایجاد پای پرانتزی است، باید به تقویت ماهیچه‌های چهارسر رانی پرداخته تا بتوانید از بروز تغییرشکل زانوها جلوگیری کنید. برای این کار باید حرکت‌هایی مانند لگد زدن به توپ، زانو بلند، اسکات (نشستن روی صندلی خیالی) و بشین و پاشو را برای تقویت ماهیچه‌های خود انتخاب کنید. البته ناگفته نماند مقدار و درجه‌ای که در کندیل زانوها ایجاد شده‌اند، باید توسط متخصص پزشکی ـ ورزشی اندازه‌گیری و دقیقا دلیل اصلی زانوی پرانتزی ضعف ماهیچه چهارسر رانی شناخته شود. در غیر این صورت از این تمرین‌ها تأثیرهای مطلوبی به‌دست نمی‌آورید.

حال اگر زانوی پرانتزی بر اثر کوتاهی ماهیچه‌های همسترینگ داخلی باشد، می‌توانید این کارها را انجام دهید. فرد یا کودک را طاقباز می‌خوابانید و از او می‌خواهید پاهایش را دراز کند. شما مچ پای او را با دست گرفته و به سمت خارج چرخانده، همچنین به طور همزمان به سمت بالا نیز می‌آورید. در این حالت ماهیچه‌های همسترینگ داخلی کشیده شده و با تمرین و تکرار روزانه مشکل برطرف می‌شود.

ضعف ماهیچه

اما در صورتی که ضعف ماهیچه دوسر رانی مشکل‌ساز شده باشد، باید این روش را به کار بگیرید: فرد یا کودک را به شکم بخوابانید. از مچ پایش گرفته و ساقش را به خارج بچرخانید. از فرد بخواهید زانویش را کم‌کم خم کرده و به سمت باسنش نزدیک کند. در مقابل این حرکت شما نیز به طور همزمان با دستتان از این کار جلوگیری می‌کنید. توجه داشته باشید باید بتدریج و در جلسه‌های مختلفی، میزان مقاومت را افزایش دهید! در غیر این صورت فرد دچار آسیب و درد زیادی می‌شود.

نکته‌ای که باید درباره زانوی پرانتزی حتما مد نظر داشته باشید، ایجاد تغییر شکل استخوانی است. اگر کار به تغییرشکل استخوانی برسد یا مدت زمان زیادی از این موضوع بگذرد، دیگر قابل اصلاح نیست. همان‌طور که گفته شد؛ شناسایی این نوع ناهنجاری‌ها و آسیب‌هایی که به بدن وارد می‌کند، همیشه اولویت دارند. پس بهتر است از همین امروز به فکر فردا باشید و با مراجعه به متخصص پزشکی‌ـ ورزشی به بازیابی سلامت خود بپردازید. (آزاده جلالوند/ضمیمه سیب)



لینک منبع :درمان پا پرانتزی‌ها با ورزش

درمان پا پرانتزی‌ها با ورزش - بیتوته www.beytoote.com/health/.../athlete-treatment2-prantzyha.html‎Cached Similarزانوی پرانتزی دلایل ایجاد پا پرانتزی اضافه وزن , چاقی در کودکان , راشیتیسم , شکستگی استخوان پا , درمان پا پرانتزی‌ , پا پرانتزی‌ , درمان با ورزش , مفصل زانوها, کدام ورزش‌ها پای پرانتزی را اصلاح می‌کنند؟ - تبیان article.tebyan.net/.../کدام-ورزش-ها-پای-پرانتزی-را-اصلاح-می-کنند-‎Cached12 فوریه 2014 ... پرانتزی بودن پای نوزاد در بدو تولد به علت شکل قرار گرفتن وی در شکم مادر است. ... در این مطلب به علایم پای پرانتزی و حرکت‌های اصلاحی برای این بیماری اشاره می‌شود. ... در تجویز ورزش، ابتدا باید عضلات کوتاه بلند شوند. آموزش حرکات اصلاحی برای پای پرانتزی (همراه با تصویر) sportfa.ir/آموزش-حرکات-اصلاحی-برای-پای-پرانتزی-هم/‎Cached Similar14 فوریه 2012 ... اپلیکیشن پای پرانتزی (اصلاح و تشخیص) که حاوی اطلاعات کاملی در رابطه با تشخیص و ... قبلی اولین هم اندیشی علمی تخصصی اخلاق در ورزش ..... تازه بعد از عمل هم نیاز به فیزیوتراپی، حرکت درمانی و حرکات اصلاحی خواهید داشت. درمان پرانتزی بودن پا با انجام حرکات ورزشی - نمناک namnak.com/درمان-پرانتزی-بودن-پا.p26515‎Cachedپا پرانتزی و علت پا پرانتزی بودن و پرانتزی بودن پاها و درمان پا پرانتزی با ورزش و ورزش پرانتزی پا و پا پرانتزی بودن کودکان و درمان پرانتزی بودن پا را در نمناک ... حالت پرانتزی پاها را با ورزش از بین ببرید - مجله اینترنتی دلگرم www.delgarm.com/.../13352-حالت-پرانتزی-پاها-را-با-ورزش-از-بین-ببرید‎Cached Similar18 جولای 2013 ... در صورت ابتلا به این عارضه باید به آن توجه کرد و با یک سری حرکات و تمرینات ورزشی می توان آن را درمان کرد، زمانیکه شخص با پای جفت بایستد، ... درمان پای پرانتزی با ورزش و حرکات کششی و قدرتی - آکاایران www.akairan.com/health/.../news20176162152093395.html‎Cached16 ژوئن 2017 ... درمان پای پرانتزی اگر به موقع تشخیص داده شود با تمرینات ورزشی هم امکان پذیر است. دراین مقاله تمام راهکارهای درمان غیر جراحی پای پرانتزی ارائه ... تمریناتی برای اصلاح پای پرانتزی - مجله سلامتی عطارباشی www.aloattari.ir/2016/18678/تمریناتی-اصلاح-پای-پرانتزی‎Cached30 دسامبر 2016 ... پیلاتس. این ورزش بسیار شبیه یوگاست و می تواند عضلات حیاتی بدن را بهبود ببخشد، نقص بدن را اصلاح کند و پای پرانتزی را از بین ببرد. ورزشی مخصوص زانوی پرانتزی - مجله پزشکی دکتر سلام www.hidoctor.ir/6833_ورزشی-مخصوص-زانوی-پرانتزی.html/‎Cached Similarورزشی مخصوص زانوی پرانتزی ,:بهتر است قبل از انجام این تمرینات ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به انجام حرکات کشش عمومی ... حرکات اصلاحی (درمان) پای پرانتزی ... بر روی یک نیمکت بنشینید و مطابق تصویر زیر سعی کنید دو پا را با کمک دست از هم دور کنید. اصلاح پای پرانتزی و صاف کردن پاها - آپارات ► 3:40www.aparat.com/v/FwvnD/اصلاح_پای_پرانتزی_و_صاف_کردن_پاها Dec 27, 2016 - 4 min اصلاح پای پرانتزی و صاف کردن پاها. 8,260. 7 دی 1395. ورزشی · اصلاح پای پرانتزی · eslah pay پرانتزی. بستن. فیتامین ... ورزش پای پرانتزی - YouTube ► 3:53https://www.youtube.com/watch?v=v82p6iQJVcI Jan 26, 2015 - 4 min - Uploaded by سایت نگاه ورزش پای پرانتزی ... ضمنا کشش یکنواخت است و ضربه زده نمی‌شود. ... برای اولین بار ببینید: درمان زانو درد با تزریق گاز اُزُن - دکتر پلاس تقدیم ...