جام جم سرا: مثلا نوشیدن یک لیوان آب زرشک، آب آلبالو، آب لیمو یا خوردن تنقلات ترشمزهای چون آلوچه، آلو جنگلی و لواشک برایمان لذتبخش میشود، اما آیا واقعا ترشی آبمیوههای صنعتی ترشمزه، آب زرشک و آب آلبالویی که در بطریهای بزرگ بستهبندی شدهاند یا از طریق دستفروشان در سطح شهر عرضه میشوند یا آن لواشکهای لوله شده براق و لعابداری که به مشتریها چشمک میزند یا آلوهای قرمز و خوشرنگی که شیره ترشمزهای آن را احاطه کرده است، حاصل از ترشی عصاره میوه است یا به واسطه برخی افزودنیهای شیمیایی ترش میشوند؟
لازم است بدانید بیشتر تنقلاتی که در بازار وجود دارد همچون انواع لواشکها، آلوچههای فرآوری شده، پودرهای خوراکی ترشمزه و حتی پودر شربت و ژله، حاصل از ترشی عصاره میوه نیست و آنچه که در زمان مصرف موجب سوزش زبان و ایجاد مزهای خوشایند و دلچسب میشود، اسیدسیتریک و برخی افزودنیهای اسیدی است که در زمان فرآوری به محصول اضافه میشود.
ضرر ترشیهای مصنوعی
اسید سیتریک به طور طبیعی و به میزان کم در انواع میوهها و سبزیها وجود دارد، اما در صنعت برای تشدید این طعم از اسید سیتریک مصنوعی و سنتز شده استفاده میشود.
بزرگترین ضرر محصولات حاوی این اسید آن است که در اثر مکیدن، نگهداشتن و ساییدن این خوراکیها به دندان سطح مینا تخریب و سبب پوسیدگی زود هنگام میشود.
به همین دلیل توصیه میشود که پس از مصرف این محصولات حتما چند جرعه آب نوشیده شود. ضرر دیگر آن که مصرف زیاده از حد یا طولانی مدت این خوراکیها یا نوشیدنیهای ترش با افزایش ترشح اسید معده باعث سوزش و ترش کردن میشود و برای مبتلایان به زخم معده و اثنیعشر و کسانی که مستعد ریفلاکس هستند، محدودیت مصرف دارد.
به محصولات ترش نمک و شکر میزنند
موضوع مهم دیگری که گفتن آن لازم به نظر میرسد این که برخی افراد به طور مستمر از فرآوردههای ترش به عنوان محصولی چربیسوز و لاغرکننده استفاده میکنند، اما باید بدانید ترشی اسیدهای افزودنی هیچ گاه خاصیت لاغرکنندگی نداشته و حتی با کمک به ترشح اسید معده، غذا را سریع هضم و جذب کرده و ضمن تشدید گرسنگی باعث افزایش اشتها و اضافه وزن میشود.
از طرفی شکر و مواد شیرینکنندهای که جهت ملس شدن و افزایش ماندگاری به محصولاتی چون لواشک و آلوچههای فرآوری شده یا فلهای افزوده میشود برای مبتلایان به دیابت و افرادی که از رژیم لاغری پیروی میکنند منع یا محدودیت مصرف دارد.
این را هم بدانید اگر به محصولات ترش، شکر اضافه نکنند بدون شک برای افزایش ماندگاری محصول نمک را جایگزین شکر میکنند.(فاخره بهبهانی - گروه سلامت)
لینک منبع :
محصولاتی که با اسید ترش میشودمحصولاتی که با اسید ترش میشود - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/sara/.../محصولاتی-که-با-اسید-ترش-میشودCached26 ژوئن 2014 ... تصویر محصولاتی که با اسید ترش میشود. جام جم سرا: مثلا نوشیدن یک لیوان آب
زرشک، آب آلبالو، آب لیمو یا خوردن تنقلات ترشمزهای چون آلوچه، آلو ...
محصولاتی که با اسید ترش میشود - تبیان
www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=934&articleID=910489Cached27 ژوئن 2014 ... محصولاتی که با اسید ترش میشود. توسط : mo_1443. وقتی گرمای هوا نفسگیر
میشود بیشتر در پی یافتن یک خوردنی یا نوشیدنی ترشمزه هستیم ...
محصولاتی که با اسید ترش میشود - آفتاب
www.aftabir.com/lifestyle/view/.../محصولاتی-که-با-اسید-ترش-می-شود
29 ژوئن 2014 ... ضرر دیگر آن که مصرف زیاده از حد یا طولانی مدت این خوراکیها یا نوشیدنیهای ترش با
افزایش ترشح اسید معده باعث سوزش و ترش کردن میشود و برای ...
مخاطب آنلاین - محصولاتی که با اسید ترش میشود
mokhatabonline.ir/news/Health/.../محصولاتی-که-با-اسید-ترش-میشودCached26 ژوئن 2014 ... محصولاتی که با اسید ترش میشود. وقتی گرمای هوا نفسگیر میشود بیشتر در پی
یافتن یک خوردنی یا نوشیدنی ترشمزه هستیم تا بتواند از شدت ...
اسید – news
news.adbx.ir/d/tag/اسید/Cached7 ژوئن 2017 ... را برطرف میکند اما میوههای له و گندیده چندین برابر میوههای سالم و نارس خاصیت
فیبری دارند و ... محصولاتی که با اسید ترش می شوند! به گزارش شفا ...
news – برگه 611 – یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
news.adbx.ir/d/page/611/Cached5 ژوئن 2017 ... محصولاتی که با اسید ترش میشود. جام جم سرا: مثلا نوشیدن یک لیوان آب زرشک، آب
آلبالو، آب لیمو یا خوردن تنقلات ترشمزهای چون آلوچه، آلو جنگلی
اسید سیتریک و تنقلات ترش مزه
www.tacid.ir/204-اسید-سیتریک-و-تنقلات-ترش-مزه.htmlCachedاسید سیتریک و تنقلات ترش مزه :اسید سیتریک و تنقلات ترش :با توجه به ...
ناچیز است و در این محصولات از اسید سیتریکی استفاده می شود که در کارخانجات به ...
اثر کاهش رطوبت برکیفیت رطب مضافتی - فروش خرما
sajaddates.com/.../اخبار.../122-اثر-کاهش-رطوبت-برکیفیت-رطب-مضافتیCachedعملیات خشک کردن رطب مضافتی به دلیل رطوبت زیادی که دارد ، ضروری به نظر می
رسد ، و اگر زود خشک ... با افزایش زمان خشک کردن محصول ، میزان اسیدیته ،به ویژه
پس از 12 ساعت خشک کردن ودر رطوبت های ... ها تخمیر شده ، اسید لاکتیک ، اسید
استیک و الکل تولید می شود ، که موجب ترش و بد طعم شدن خرما می گردد . ... محصولات
خرمای سجاد ...
اسید سیتریک نیمه پنهان تنقلات ترش - ماهنامه دام و کشت و صنعت
www.iranagrimagazine.com/.../اسید-سیتریک-نیمه-پنهان-تنقلات-ترش-Cached11 مارس 2015 ... تنقلات ترشی که در بازار وجود دارند معمولاً بستهبندیهایی با تصاویر میوه دارند که
مصرفکننده تصور میکند این محصولات از عصاره ترش این میوهها ...
آیا لواشکها و آلوچههای ترش از میوه تهیه میشوند؟ - لقمه
loghmeh.ir/Pages/News-4571.aspx
در اینگونه خوراکیها مقداری اسید وجود دارد که تماس آن با زبان باعث احساس سوزش
میشود. ... با تصاویر میوه دارند که مصرفکننده تصور میکند این محصولات از عصاره
ترش ...
شنبه 28 مرداد 1396 ساعت 02:27