مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

درباره دوره آخرالزمان چه میدانید؟

[ad_1]

بامداد – خداوند به مسلمانان هشدار می دهد که مبادا پس از وفات پیامبر به دوران جاهلیت خود بازگردند. مسئله ای که در تمام امت های گذشته رخ داده است. مثلاً حضرت ابراهیم(علیه السلام) برای ترویج یکتاپرستی و برچیدن بت پرستی مبعوث شد، خانه خدا را به عنوان مرکز توحید تجدید بنا کرد؛ اما با وفات ایشان دوباره خانه خدا، تبدیل به مرکز شرک شد.

19615224025489113756110601135924119162100

وَمَا مُحَمَّدٌ إِلَّا رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ أَفَإِنْ مَاتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلَى أَعْقَابِکُمْ وَمَنْ یَنْقَلِبْ عَلَى عَقِبَیْهِ فَلَنْ یَضُرَّ اللَّهَ شَیْئًا وَسَیَجْزِی اللَّهُ الشَّاکِرِینَ
محمد(صلی الله علیه وآله) جز پیامبری نیست که پیش از او نیز پیغمبرانی بودند و درگذشتند، آیا اگر او به مرگ یا شهادت درگذشت شما باز به دین جاهلیّت خود رجوع خواهید کرد؟ پس هر که مرتد شود به خدا ضرری نخواهد رسانید، و البته خدا جزای نیک اعمال به شکرگزاران عطا کند. (آل عمران/۱۴۴)
در این آیه خداوند به مسلمانان هشدار می دهد که مبادا پس از وفات پیامبر به دوران جاهلیت خود باز گردند. مسئله ای که در تمام امت های گذشته رخ داده است. مثلاً حضرت ابراهیم(علیه السلام) برای ترویج یکتاپرستی و برچیدن بت پرستی مبعوث شد، خانه خدا را به عنوان مرکز توحید تجدید بنا کرد؛ اما با وفات ایشان دوباره خانه خدا، تبدیل به مرکز شرک شد.

دوره آخرالزمان دورانی است که مردم از خوردن مال حرام باکی ندارند و اصلاً توجه نمی کنند که معاش آنها از چه راهی می گذرد؛ پیامبر در تعریف آن دوران فرموده است: «لَیَأْتِیَنَ  عَلَى  النَّاسِ  زَمَانٌ  لَا یُبَالِی الرَّجُلُ بِمَ یَأْخُذُ مَالَ أَخِیهِ بِحَلَالٍ أَوْ حَرَام ؛ روزگارى به مردم رسد که فرد اهمیت ندهد که مال چگونه به دست آرد، از حلال یا از حرام.»

در امت حضرت محمد(صلی الله علیه وآله) این مسئله فرق می کند؛ زیرا بعد از ایشان دوران امامت آغاز شده و در روایات به عصر غیبت که منتهی به ظهور آخرین امام و منجی بشریت می شود؛ آخرالزمان می گویند. دورانی که در آن نگهداشتن ایمان بسیار مشکل می شود و مردم، یاد خدا و قیامت را فراموش می کنند: «اقْتَرَبَ لِلنَّاسِ حِسَابُهُمْ وَهُمْ فِی غَفْلَةٍ مُعْرِضُونَ؛ روز حساب مردم بسیار نزدیک شده و مردم سخت غافلند و اعراض می کنند.» (انبیاء/۱)
حساسیت پیامبر نسبت به آخرالزمان سبب شد تا وی به معرفی آن دوران بپردازد و راه نجات را ذکر کنند تا مومنان راه را گم نکنند.

هنگامه امتحانات بزرگ

هر روز این دنیا، هنگام امتحان الهی است. امتحانی که عیار ایمان را معلوم کرده و به بیان قرآنی در انواع مختلفی رخ نمایی می کند:« وَلَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ؛ و قطعا شما را به چیزى از ترس و گرسنگى و کاهشى در اموال و جانها و محصولات مى  آزماییم و مژده ده شکیبایان را» (بقره/۱۵۵)
هر چند که آزمایش خداوند مخصوص دوره و زمانی خاص نیست؛ اما تفسیر این آیه را مفسران، درباره ترس و ناامنى، گرسنگى و قحطى، فقر و کشتار در آخرالزمان دانسته اند . در انتهای آیه نیز راه پیروزی، صبر دانسته شده است. پیامبر نیز در حدیثی با تاکید بر صبر فرمودند: «یَأْتِی عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ الصَّابِرُ مِنْهُمْ عَلَى دِینِهِ لَهُ أَجْرُ خَمْسِینَ مِنْکُمْ؛ زمانی بر مردم می رسد که تنها صابران بر دینشان هستند که آنها اجر۵۰نفر از شما را دارند.» (شیخ طوسی، امالی، ص۴۸۵)
بنابراین صبر برای پیروزی در امتحانات الهی، انجام واجبات و ترک گناهان، به خصوص در دوره آخرالزمان بسیار حیاتی است.

در امت حضرت محمد(صلی الله علیه وآله) این مسئله فرق می کند؛ زیرا بعد از ایشان دوران امامت آغاز شده و در روایات به عصر غیبت که منتهی به ظهور آخرین امام و منجی بشریت می شود؛ آخرالزمان می گویند. دورانی که در آن نگهداشتن ایمان بسیار مشکل می شود و مردم، یاد خدا و قیامت را فراموش می کنند: «اقْتَرَبَ لِلنَّاسِ حِسَابُهُمْ وَهُمْ فِی غَفْلَةٍ مُعْرِضُونَ؛ روز حساب مردم بسیار نزدیک شده و مردم سخت غافلند و اعراض می کنند.»(انبیاء/۱)

دوران فسادهای پیاپی

قرآن کریم پشت کردن به پیامبر و  دوری از تعالیم سعادت بخش او را دوران تباهی ها و مفاسد عنوان کرده و فرموده است: «فَهَلْ عَسَیْتُمْ إِنْ تَوَلَّیْتُمْ أَنْ تُفْسِدُوا فِی الْأَرْضِ وَتُقَطِّعُوا أَرْحَامَکُمْ؛ اما اگر رویگردان شوید آیا جز این انتظار می رود که در زمین فساد کنید و قطع رحم نمائید.»(محمد/۲۲) آخرالزمانی که پیامبر وفات کرده و دست ها از امام عصر کوتاه است؛ دورانی است که مردم بیشتر از پیامبر دور می شوند و این معنایی جز غرق شدن در گناه ندارد. پیامبر درباره آن دوران هشدار داده و فرمودند: «لیأتینّ على النّاس زمان یکذّب فیه الصّادق و یصدّق فیه الکاذب و یخوّن فیه الأمین و یوتمن الخئون؛ زمانى بر مردم رسد که راستگو را تکذیب کنند و دروغگو را تصدیق کنند و امین را خائن شمرند و خائن را موتمن پندارند.»(نهج الفصاحه،ح۲۳۶۶)

دوران جولان با گناهان

دوره آخرالزمان دورانی است سراسر غفلت از خدا. دورانی که در آن دین الهی رها می شود. در چنین دورانی، آسمان خراش ها و ثروت ها تنها با گناه جمع می شود. رسول خدا درباره آن دوران فرمودند: «سَیَأْتِی عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ  لَا یُنَالُ الْمُلْکُ فِیهِ إِلَّا بِالْقَتْلِ وَ التَّجَبُّرِ وَ لَا الْغِنَى إِلَّا بِالْغَصْبِ وَ الْبُخْلِ وَ لَا الْمَحَبَّةُ إِلَّا بِاسْتِخْرَاجِ الدّینِ وَ اتِّبَاعِ الْهَوَى فَمَنْ أَدْرَکَ ذَلِکَ الزَّمَانَ فَصَبَر؛ زمانی بر مردم می رسد که مُلک تنها با قتل و ظلم برپا می شود و ثروت تنها با دزدی و بخل ورزی؛ و محبت تنها باحرام و هوای نفس است. پس هرکه آن دوران را درک کرد باید صبر کند.»(شیخ کلینی، کافی، ج۲، ص۹۱)
در چنین دورانی راه کسب درآمد مردم از راه حرام است. دورانی است که مردم از خوردن مال حرام باکی ندارند و اصلاً توجه نمی کنند که معاش آنها از چه راهی می گذرد؛ پیامبر در تعریف آن دوران فرموده است: «لَیَأْتِیَنَ عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ لَا یُبَالِی الرَّجُلُ بِمَ یَأْخُذُ مَالَ أَخِیهِ بِحَلَالٍ أَوْ حَرَام ؛ روزگارى به مردم رسد که فرد اهمیت ندهد که مال چگونه به دست آرد، از حلال یا از حرام.» (مجموعه ورام، ج۱، ص۱۱)
در جامعه ای که مردم از راه حرام کسب درآمد کنند؛ اگر کسی از امکانات مادی کمتری برخوردار باشد، نمایانگر تن نداده او به راه های حرام است. چنین فردی را جامعه بی عرضه می خوانند. بی عرضه گانی که به جرم دوری از گناهان اینگونه یاد می شوند. پیامبراکرم(صلی الله علیه وآله) این نوع بی عرضگی را ستوده و فرمودند: «سیأتی على النّاس زمان یخیّر فیه الرّجل بین العجز و الفجور، فمن أدرک ذلک الزّمان فلیختر العجز على الفجور؛ روزگارى به مردم رخ نماید که فرد میان بی عرضگى و نادرستى مخیر شود؛ هر که در آن روزگار باشد باید بی عرضگى را بر نادرستى ترجیح دهد.» نهج الفصاحه،ح۱۷۵۲)

دوران ایمان های یک شبه

دوره آخرالزمان دورانی است که افراد، ایمان خود را یک شبه و به راحتی با کفر عوض می کنند. دورانی که پیامبر درباره آن فرموده است: «ستکون فتن یصبح الرّجل فیها مومنا و یمسی کافرا إلّا من أحیاه اللَّه بالعلم ؛ فتنه هایی خواهد بود که در اثنای آن مرد به صبح مومن باشد و به شب کافر شود، مگر آنکه خدایش به علم زنده دارد.»(نهج الفصاحه،ح۱۷۳۴)
همچنانکه این حدیث اشاره دارد برای دور ماندن از چنین آفتی باید با غفلت مبارزه کرد و به شرایط علم داشت و با آگاهی کامل با رویدادها برخورد کرد.

هرچند که آزمایش خداوند مخصوص دوره و زمانی خاص نیست؛ اما تفسیر این آیه را مفسران، درباره ترس و ناامنى، گرسنگى و قحطى، فقر و کشتار در دوره آخرالزمان دانسته اند . در انتهای آیه نیز راه پیروزی، صبر دانسته شده است. پیامبر نیز در حدیثی با تاکید بر صبر فرمودند: «یَأْتِی عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ الصَّابِرُ مِنْهُمْ عَلَى دِینِهِ لَهُ أَجْرُ خَمْسِینَ مِنْکُمْ؛ زمانی بر مردم می رسد که تنها صابران بر دینشان هستند که آنها اجر۵۰نفر از شما را دارند.» (شیخ طوسی، امالی، ص۴۸۵)

کلام آخر

در دوره آخرالزمان دینداری و همرنگ جماعت نشدن بسیار سخت شده و نیازمند صبر است. در آن دوران باید هر مومنی با یاد خدا، دوری از غفلت و البته یاد معاد، خود را از فتنه ها و آسیب های آخرالزمانی در دوره آخرالزمان حفظ  کند؛ تا از جاده سعادت منحرف نشود. کاری شبیه نگهداشتن گوی آتشین در دست!
قال رسول الله(صلی الله علیه وآله): یَأْتِی عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ الصَّابِرُ مِنْهُمْ عَلَى دِینِهِ کَالْقَابِضِ عَلَى  الْجَمْرِ؛ روزگارى بر مردم بیاید که هر که خواهد دین خود نگهدارد چنان باشد که آتش بدست گرفته باشد. (امالی، ص۴۸۵)


نوشته درباره دوره آخرالزمان چه میدانید؟ اولین بار در بامداد پدیدار شد.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

هفت ماه تا ظهور آرش آخرالزّمانهفت ماه تا ظهور آرش آخرالزّمان آخرالزمان علائم آخرالزمان و ظهور قائم مهدویت شعیب بن صالح کیست؟ آخرالزّمانشعیب بن صالح کیست؟ آخرالزّمان آخرالزمان علائم آخرالزمان و ظهور قائم مهدویت بیوگرافی علی اکبر رائفی پور سربازان مبارزدربارهمابسم الله الرحمن الرحیم بیوگرافی علی اکبر رائفی پور علی اکبر رائفی پور کیست ؟ علی اکبر آیا مسئولان ارشد ناجا خبر دارند در آموزشگاه های رانندگی چه آیا مسئولان ارشد ناجا خبر دارند در آموزشگاه های رانندگی چه می گذرد؟ادعای کارخانه شکر و دارایی های آیت الله العظمی مکارم تحقیق و تدوین حجت حاجی کاظم چند سال پیش در سفری که شیراز داشتم، جوانی ادعا کرد که این توهین به نظام و رهبری مبارز کلیپشبکه ماهواره ای امام حسینع یکی از شبکه های صادق شیرازی است که سابقه حمایت از فتنه ۸۸ دلیل زشت شمردن صیغه چیست؟ شهر سوالبا عرض سلام اولا تردیدی نیست که ازدواج دائم نسبت به ازدواج موقت اولویت و مزیت هایی داردمعجزه دات کامآیا میدانید حضرت محمدصپیامبر ما هزار تا معجزه داشتچرا اهل تسنن دست بسته نماز می خوانند شهر سوال نمیدانم که شما چرا حضرت علی رض و تمامی اهل بیت را از خود میدانید در حالیکه آنها به استاد علی اکبر رائفی پور راز خود را فاش کرد …استادعلیاکبررائفیپوربسم الله الرحمن الرحیم در روز یکشنبه ۶ آذر ۱۳۹۰ هش و اول محرم ۱۴۳۳ هق در همایش نقش هفت ماه تا ظهور آرش آخرالزّمان هفت ماه تا ظهور آرش آخرالزّمان آخرالزمان علائم آخرالزمان و ظهور قائم مهدویت مبارزه شعیب بن صالح کیست؟ آخرالزّمان شعیب بن صالح کیست؟ آخرالزّمان آخرالزمان علائم آخرالزمان و ظهور قائم مهدویت مبارزه با بیوگرافی علی اکبر رائفی پور سربازان مبارز دربارهما بسم الله الرحمن الرحیم بیوگرافی علی اکبر رائفی پور علی اکبر رائفی پور کیست ؟ علی اکبر رائفی آیا مسئولان ارشد ناجا خبر دارند در آموزشگاه های رانندگی چه می آیا مسئولان ارشد ناجا خبر دارند در آموزشگاه های رانندگی چه می گذرد؟ ادعای کارخانه شکر و دارایی های آیت الله العظمی مکارم شیرازی مدیر سایت اردیبهشت ۲۸ام ۱۳۹۲ موضوع ۱۱۴۰ قظ دوست عزیزم سلام ممنون از نظرتون نکته ای که توهین به نظام و رهبری مبارز کلیپ شبکه ماهواره ای امام حسینع یکی از شبکه های صادق شیرازی است که سابقه حمایت از فتنه ۸۸ و حمله معجزه دات کام آیا میدانید حضرت محمدصپیامبر ما هزار تا معجزه داشت دلیل زشت شمردن صیغه چیست؟ شهر سوال با عرض سلام در پست قبلی، دوست عزیزمون یه حرفی رو زدن که صحت این حرف برام مورد سوال شد اینکه معجزه دات کام آیا میدانید حضرت محمدصپیامبر ما هزار تا معجزه داشت دهکده ی آرامش روانشناسی و سخنان بزرگان و هر کس از یاد خداى رحمان دل بگرداند بر او شیطانى مى گماریم تا براى وى دمسازى باشد سوره ی



لینک منبع :درباره دوره آخرالزمان چه میدانید؟

از مهدویت و آخر الزمان چه می دانید؟ - تبیان article.tebyan.net/259279/از-مهدویت-و-آخر-الزمان-چه-می-دانید-‎Cached7 ا کتبر 2013 ... از مهدویت و آخر الزمان چه می دانید؟ پسندیدم. ارسال به وبلاگ تبیان ... در این مقاله دو اصطلاح «مهدویت» و «دوره آخر الزمان» را مورد بررسی قرار می دهیم: ... درباره دوره آخرالزمان چه میدانید؟ | بامداد خداوند به مسلمانان - قطره www.ghatreh.com/news/nn34953070/درباره-دوره-آخرالزمان-میدانید 7 دسامبر 2016 ... درباره دوره آخرالزمان چه میدانید؟ بامداد خداوند به مسلمانان هشدار می دهد که مبادا پس از وفات پیامبر به دوران جاهلیت خود بازگردند. مسئله ای که در تمام امت های ... نشانه های شگفت انگیز آخر الزمان :: سنگر اندیشه و بصیرت basiratejavan.blog.ir/post/135‎Cached Similarمی توان به آن زمان آخرالزمان گفت و در انتظار ظهور مهدی ( عج ) بود . ... در روایات اسلامی برای دوره ی آخر الزمان علایم و نشانه هایی ذکر شده که با تحقق این علایم و نشانه ... پیامبر صلی الله علیه و آله درباره ی وضعیت مساجد در آخر الزمان میفرماید : « مساجدهم عامره و ... برخی از نشانه های آخر الزمان ! - بیتوته www.beytoote.com/religious/sundries/signs3-apocalypse.html‎Cached Similarعلائم آخر الزمان دوره آخرالزمان آخرالزمان از دیدگاه شیعیان,نشانه های آخر الزمان,آخر الزمان ... پیامبر صلی الله علیه و آله درباره ی وضعیت مساجد در آخر الزمان می فرماید ... علائم ظهور امام زمان(ع) چیست؟/ آیا این علائم را می توان بر حوادث امروز ... fa.abna24.com/cultural/archive/2014/10/02/.../story.html‎Cached Similar2 ا کتبر 2014 ... ائمه(ع) بعضی از حوادثی که در آینده اتفاق می افتد را گزارش کرده اند و گاهی ... بشر نیست مثل آنچه که درباره دجال گفته شده است؛ مثلا درباره دجال در روایات آمده ... دیدگاه اهل سنت یکی از نشانه های ظهور باشد و در آخر الزمان اتفاق بیفتد آن طور .... اگر احتمال همیشه وجود داشته باشد شما از کجا می دانید که سفیانی همان داعش است؟ احادیثی تکان دهنده درباره آخرالزمان - افکار نیوز www.afkarnews.ir/.../388076-احادیثی-تکان-دهنده-درباره-آخرالزمان‎Cached Similar10 ژانویه 2015 ... احادیثی تکان دهنده درباره آخرالزمان .... امام سجاد(ع) فرمود: چون خداوند می دانست در آخرالزمان اهل فکر دقیق النظر خواهند آمد، از این جهت قل هوالله و احد و آیاتی ... باقی ماندن 5 نشانه از 1200 نشانه‌ آخرالزمان - وعده صادق www.alvadossadegh.com/fa/article/51.../544--5-1200-.html‎Cached Similarدر شرایطی که امروز همه مردم جهان به سر می‌برند، هیچ سوالی جدی‌تر از این نیست که آیا آخرالزمانی که همه ملل در هر گروه و مذهبی از آن می گویند مصداقش امروز است. مسئول موسسه ... مروارید - احادیث درباره آخر الزمان : نشانه ها و علایم آخر الزمان و زمان ضهور ... www.mazhab2020.blogfa.com/post-104.aspx‎Cached Similarاحادیث در مورد نشانه ها و علایم آخر الزمان ( روایات آخر الزمان از ائمه هدی (ع) ) : همانطور که میدانید انبیاء و امامان معصوم ما در ۱۴۰۰ سال پیش و حتی قبل از ان روایاتی در خصوص ... یکی از نشانه های آخر الزمان در بیان آیت الله بهجت - خبرآنلاین www.khabaronline.ir/detail/293476/culture/religion‎Cached24 مه 2013 ... قسمتی از سخنان آیت الله بهجت با موضوع لزوم همدردی با مردم و مومنان و نیز یکی از نشانه های ظهور حضرت ولی عصر(عج) را به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ... پیشگویی قرآن و حضرت زهرا(س) درباره حوادث آخر الزمان - اصفهان شرق esfahanshargh.ir/.../پیشگویی-قرآن-و-حضرت-زهراس-درباره-حوادث‎Cached14 ا کتبر 2016 ... در روایات اسلامی برای دوره ی آخر الزمان علایم و نشانه هایی ذکر شده که با تحقق این ... پیامبر صلی الله علیه و آله درباره ی وضعیت مساجد در آخر الزمان می فرماید: ..... به زودی گریبان ندامت بدرید و هیچ نمى دانید به کجا اندر افتادید، بى گمان ...