مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

ارتباط با ارواح چه حکمی دارد؟

[ad_1]

بامداد – هر چند احضار روح و ارتباط با ارواح ، از لحاظ عقلی ممکن است اما از لحاظ شرعی، گروهی از مراجع تقلید آن را اگر براى غرض عقلائى باشد، دارای اشکال نمی دانند، اما برخی دیگر به لحاظ مفاسدی که این عمل می تواند داشته باشد، آن را جایز نمی شمارند.

1142122612816418521971604821617019216519078

هر چند ارتباط با ارواح ، از لحاظ عقلی ممکن است اما از لحاظ شرعی، گروهی از مراجع تقلید آن را اگر براى غرض عقلائى باشد، دارای اشکال نمی دانند، اما برخی دیگر به لحاظ مفاسدی که این عمل می تواند داشته باشد، آن را جایز نمی شمارند.

در ادامه به بررسی سؤالات در این زمینه می پردازیم… ارتباط با ارواح چه حکمی دارد؟ ارتباط با ارواح خوب مثل ارواح اولیاء، بزرگان جهت بهره گیری که بیشتر معنوی هست چیست؟

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

احضار روح اگر براى غرض عقلائى بوده و همراه با امر حرام یا مستلزم آن نباشد اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

احضار روح و ارتباط با ارواح عقلاً امکان پذیر است، ولی این کار شرعاً جایز نیست و مفاسد زیادی به بار می آورد. شرح این مطلب را در کتاب «ارتباط با ارواح» نوشته ایم.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

بهترین عمل، انجام واجبات و ترک محرمات و عمل به سیره اهل البیت(علیهم السلام) است.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

به طور کلی احضار ارواح جایز نیست و راه رسیدن به درجات معنوی همان انجام واجبات و ترک محرمات است.

نظر اسلام در مورد هیپنوتیزم چیست؟

هیپنوتیزم یک حالت روحی خاص، شبیه خواب آلودگی و القایی و ارادی است و در آن هشیاری و آگاهی سوژه (هیپنوتیزم شونده) فوق العاده افزایش می یابد. این آگاهی معمولاً بر روی مطالبی تمرکز می کند که توسط هیپنوتیزور به او ارائه می شود.

هر چند احضار روح، از لحاظ عقلی ممکن است اما از لحاظ شرعی، گروهی از مراجع تقلید آن را اگر براى غرض عقلائى باشد، دارای اشکال نمی دانند، اما برخی دیگر به لحاظ مفاسدی که این عمل می تواند داشته باشد، آن را جایز نمی شمارند

هیپنوتیزم از علومی است که مى تواند در مواردی از زندگى مورد بهره بردارى صحیح قرار گیرد، ولى ساحران از آن سوء استفاده مى کردند و براى فریب دادن مردم، آنها را به کار مى گرفتند، که در حکم سحر بوده و جایز نیست.

در هر حال، نظرات فقها در این موضوع مختلف است: برخی از فقها، هیپنوتیزم را به طور مطلق حرام می دانند و بعضی نیز با شروطی آن را جایز شمرده اند.

پاسخ تفصیلی

در بررسی های تاریخی به پدیده هایی برخورد می کنیم که در هاله ایی از ابهام و تعابیر درست و نادرست قرار گرفته است و این ابهامات شرایطی را فراهم می آورند که مرزهای واقعی این پدیده ها شناخته نشده و جایگاه واقعی آنها معرفی نگردد. یکی از این پدیده ها «هیپنوتیزم» است.

هیپنوتیزم در اسلام

قطعاً نیروى اراده انسان، قدرت و توانایی فراوانى دارد و هنگامى که در پرتو ریاضت هاى نفسانى قوی تر شود، کارش به جایى مى رسد که در موجودات محیط خود تأثیر مى گذارد. ریاضت ها گاهى مشروع و گاهى نامشروع است. ریاضت هاى مشروع در نفوس پاک، نیروى سازنده ایجاد مى کند، و ریاضت هاى نامشروع نیروى شیطانى، و هر دو ممکن است منشأ خارق عادت گردد که در اوّلى مثبت و سازنده و در دومی مخرّب است.

از آنجا که پدید هیپنوتیزم یکی از مسائل نسبتاً جدید در منابع دینی است، سخن از آن در میان علمای گذشته کمتر به چشم می خورد، و علمای معاصر نیز، این موضوع را بیشتر ذیل بحث از سحر و جادو آورده اند.

در این باره فقهاى اسلام مى گویند یاد گرفتن و انجام اعمال سحر و جادوگرى حرام است.

توضیح آن که امروزه علومی از قبیل خواب مغناطیسى، هیپنوتیزم، مانیه تیزم و تله پاتى وجود دارد که در گذشته ساحران با استفاده از آنها برنامه هاى خود را عملى مى ساختند.

البته این علوم نیز از علوم مثبتى است که مى تواند در بسیارى از شئون زندگى مورد بهره بردارى صحیح قرار گیرد، ولى ساحران از آن سوء استفاده مى کردند و براى فریب مردم، آنها را به کار مى گرفتند. لذا اگر امروز هم کسى از آنها چنین استفاده اى در برابر مردم بی خبر داشته باشد، در حکم سحر بوده و جایز نخواهد بود، و این جایز نبودن هم فلسفه هاى متعددى را داراست، از جمله:

از آنجا که پدید هیپنوتیزم یکی از مسائل نسبتاً جدید در منابع دینی است، سخن از آن در میان علمای گذشته کمتر به چشم می خورد، و علمای معاصر نیز، این موضوع را بیشتر ذیل بحث از سحر و جادو آورده اند. در این باره فقهاى اسلام مى گویند یاد گرفتن و انجام اعمال سحر و جادوگرى حرام است.

۱٫ خارج ساختن مسیر زندگى از مجراى عادى و طبیعى؛

۲٫ زمینه بسیارى از فریبکارى ها و شیادى ها چنان که هم اکنون از طریق هیپنوتیزم و اسپریتسم و در گذشته از طریق سحر و جادو و فالگیرى مرسوم بوده است.

۳٫ احیاناً موجب کشف و افشاى اسرار دیگران شدن؛ زیرا یکى از کارهاى خواب واره گر خواندن ذهن شخص مورد نظر است.

۴٫ تصرف غیر اختیارى در نفوس دیگران. در جواز هیپنوتیزم مراجع اختلاف نظر دارند و باید طبق نظر مرجع تقلید خود عمل کنند.

نظرات مراجع در مورد هیپنوتیزم:

امام خمینی:

جایز نیست.

آیت الله مکارم شیرازی:

براى مقاصد طبّى و مانند آن مانعى ندارد ولى براى کشف امور پنهانى یا خبر از گذشته و آینده و حال جایز نیست.

هیپنوتیزم یک حالت روحی خاص، شبیه خواب آلودگی و القایی و ارادی است و در آن هشیاری و آگاهی سوژه (هیپنوتیزم شونده) فوق العاده افزایش می یابد. این آگاهی معمولاً بر روی مطالبی تمرکز می کند که توسط هیپنوتیزور به او ارائه می شود

آیت الله خامنه ای:

اگر به منظور غرض عقلایى و با رضایت کسى که می خواهد هیپنوتیزم شود صورت بگیرد و همراه با کار حرامى هم نباشد اشکال ندارد.

آیت الله گلپایگانی:

اگر درمان منحصر به آن باشد، جواز بعید نیست لکن اثبات انحصار درمان بان بسیار مشکل و بلکه غیر ممکن است و در سایر موارد حرام است.

آیت الله نوری همدانی:

هیپنوتیزم یک نوع سحر است و حرام است ولی اگر به ضرورت ایجاب می کند در معالجه مورد استفاده قرار بگیرد به اندازه رفع ضرورت جائز است.

آیت الله تبریزی:

بسمه تعالى، چنانچه خوف ضرر بر کسى که این عمل با او انجام مى گیرد یا شخصى دیگر داده شود جایز نیست، و اللّه العالم.

آیت الله سیستانی:

فى نفسه اشکالى ندارد. هر کاری که به انسان صدمه و ضرر وارد می کند، حرام است و جایز نمی باشد.

آیت الله علوی گرگانی:

حرام است مگر معالجه متوقف بر آن باشد و یا ضرورتى ایجاب کند.

منابع:

 اسلام کوئست
سایت چفیه های آسمانی

نوشته ارتباط با ارواح چه حکمی دارد؟ اولین بار در بامداد پدیدار شد.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

اگر زنی خواهر و برادر خود را شیر دهد، چه حکمی ‌دارد؟اگر زنی خواهر و برادر خود را شیر دهد، چه حکمی ‌دارد؟انسان بعد از مرگ کجا میرود آیا روح انسان بعد مرگ با ما انسان بعد از مرگ کجا میرود آیا روح انسان بعد مرگ با ما ارتباط دارد؟دیدن خواب در چه ساعاتی صحت دارد ؟ منتظران و یاوران …دیدن خواب در چه ساعاتی صحت دارد و اگر فردی آینده زندگی خود را در خواب ببیند آیا تعبیر تناسخ چیست؟ شهر سوالپاسخ با سلام وتشکر چنان که اشاره نموده اید در این که انسان از عالم ذر به عالم دنیا حکم زنای مرد مسلمان با زن کافراگر مرد مسلمانی با زن کافر ذمی زنا کند، حکم مرد مسلمان حکم زنای او با زن مسلمان است ماجرای شکستن و سوزاندن درب و شکستن پهلوی …ماجرای شکستن و سوزاندن درب و شکستن پهلوی حضرت فاطمه ـ سلام الله علیها ـ چه بوده است و آموزش نماز انسان با خواندن ان از گناهان مانند روزی که از مادر متولد شده است پاک می شود از حضرت „ ň ş ň ş اسفندیار رحیم مشایی ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاداسفندیاررحیممشاییاسفندیار رحیم مشایی شناسنامه نام مستعار مرتضی محب الاولیا پیوند مرده زادروز آبان اگر زنی خواهر و برادر خود را شیر دهد، چه حکمی ‌دارد؟ اگر زنی خواهر و برادر خود را شیر دهد، چه حکمی ‌دارد؟ انسان بعد از مرگ کجا میرود آیا روح انسان بعد مرگ با ما ارتباط انسان بعد از مرگ کجا میرود آیا روح انسان بعد مرگ با ما ارتباط دارد؟ دیدن خواب در چه ساعاتی صحت دارد ؟ منتظران و یاوران حضرت دیدن خواب در چه ساعاتی صحت دارد و اگر فردی آینده زندگی خود را در خواب ببیند آیا تعبیر دارد یا تناسخ چیست؟ شهر سوال پاسخ با سلام وتشکر چنان که اشاره نموده اید در این که انسان از عالم ذر به عالم دنیا آمده و حکم زنای مرد مسلمان با زن کافر اگر مرد مسلمانی با زن کافر ذمی زنا کند، حکم مرد مسلمان حکم زنای او با زن مسلمان است؛ یعنی اگر ماجرای شکستن و سوزاندن درب و شکستن پهلوی حضرت فاطمه س ماجرای شکستن و سوزاندن درب و شکستن پهلوی حضرت فاطمه ـ سلام الله علیها ـ چه بوده است و در کدام آموزش نماز نماز برای پرستش خدا و راز و نیاز با اوست که در آن جنبه های ارزنده و آمرزنده خاصی در نظر گرفته „ öň ý ş öüň ý ş ü ň اسفندیار رحیم مشایی ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد اسفندیاررحیم اسفندیار رحیم مشایی زادهٔ آبان ۱۳۳۹ در روستای مشا از توابع رامسر مازندران سیاست‌مدار از دنیای ارواح چه خبر



لینک منبع :ارتباط با ارواح چه حکمی دارد؟

حکم شرعی احضار ارواح از نظر آیات عظام سیستانی و مکارم شیرازی+ ... www.shia-news.com/.../حکم-شرعی-احضار-ارواح-از-نظر-آیات-عظام-سیستانی-و-مکارم-شیرازی-داستان-احضار-روح-فردوسی‎Cached Similar4 دسامبر 2009 ... پاسخ آیت الله سیدعلی سیستانی: سؤال: حکم شرعی احضار روح چیست ؟ ... ارتباط با ارواح از نوع هیپنوتیزم واقعیت دارد و از نظر علمى ثابت شده است و ... ارتباط با ارواح چه حکمی دارد؟ - تبیان article.tebyan.net/342989/ارتباط-با-ارواح-چه-حکمی-دارد-‎Cached8 دسامبر 2016 ... هر چند احضار روح، از لحاظ عقلی ممکن است اما از لحاظ شرعی، گروهی از مراجع تقلید آن را اگر براى غرض عقلائى باشد، دارای اشکال نمی دانند، اما برخی ... ارتباط با ارواح چه حکمی دارد؟ - گنجینه پاسخ‌ها - اسلام کوئست - مرجعی ... www.islamquest.net/fa/archive/question/fa42554‎Cached4 ژوئن 2014 ... ارتباط با ارواح چه حکمی دارد؟ پرسش. ارتباط با ارواح چه حکمی دارد؟ ارتباط با ارواح خوب مثل ارواح اولیاء، بزرگان جهت بهره گیری که بیشتر معنوی هست ... احضار ارواح از نظر شرعی - گفتگوی دینی www.askdin.com/showthread.php?t=3747‎Cachedاحضار ارواح مؤمنین اشکال شرعی دارد و در هر حال جوابی که از شخص احضار شده می گیرند حجیت و ... عشق مرغ عشق و نجابت حیوان به ظاهر پست را مثال بزن که به حکم و حکمت خداوند ... ارتباط با ارواح متعالی ، با " احضار ارواح " متفاوت است . ارتباط با جن چه حکمی دارد؟ چه ضرری دارد؟ nvf-kordestan.ir/aqs/view/1880‎Cached۱) ارتباط با جن امکان دارد و در زمانهای گذشته و احیانا هم اکنون نیز عده ای این کار را می ... ی حکم مراجعه به افرادی که از طریق تسخیر ارواح و جن اقدام به معالجه می کنند، با ... احضار ارواح از نظر اسلام www.hawzah.net/fa/Question/View/11733/احضار-ارواح-از-نظر-اسلام‎Cached Similarحکم شرعی آن چیست؟ آیا در مورد افراد زنده هم صدق می کند؟ پاسخ. یکی از عجایب خلقت، روح انسان است که با ریاضت ها و مخالفت های با هوای نفس به قدری تقویت می شود که ... می دهند، اکثر آنان دانسته یا ندانسته با ارتباط با جنّ و شیطان، اطلاعاتی کسب کرده و مردم را از بعضی ... نقش خانواده بعنوان مشاور دلسوز نمود ویژه ای دارد، به طوری که پد. ارتباط با ارواح چه حکمی دارد؟ - نیک صالحی پرتال سرگرمی، روانشناسی ... www.niksalehi.com/din-andishe/ارتباط-با-ارواح-چه-حکمی-دارد؟.html 16 سپتامبر 2014 ... احضار روح و ارتباط با ارواح عقلاً امکان پذیر است، ولی این کار شرعاً جایز نیست و مفاسد زیادی به بار می آورد. شرح این مطلب را در کتاب «ارتباط با ... ارتباط با اموات و احضار ارواح | پرسمان دانشجویی - علوم قرآن و معارف قرآن www.quran.porsemani.ir/node/4410‎Cachedپس به صرف این که ما با دقّت زیاد متوّجه فوت و فنّ آنها نمی شویم نمی توانیم حکم کنیم که ... 4ـ این احتمال هم وجود دارد که این گونه افراد با ارواح محتضر در ارتباط باشند. حکم تسخیر جن و احضار روح و شیاطین چیست | هدانا | HADANA.IR hadana.ir/حکم-تسخیر-جن-و-احضار-روح-و-شیاطین-چیست/‎Cachedاگر احضار روح و یا هیپنوتیزم برای روشن شدن حقیقتی باشد اشکال دارد یا نه؟ ... احضار روح : ارتباط با ارواح عقلا ممکن است، ولى این کار شرعاً جایز نیست و مفاسد ... طلبه پاسخگو/ پرسش از شما پاسخ ازما - می توانم احضار روح کنم؟ www.t-pasokhgoo.ir/...حکم.../219-می-توانم-احضار-روح-کنم؟.html‎Cachedالبته گفتنى است که هرچند احضار روح، حقیقت دارد، اما از هر کسى بر نمى آید و در هر ... مجدادا تاکید می کنیم که اصل مساله احضار روح وبه تعبیر دیگر «ارتباط با ارواح» ...