مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

داعش

[ad_1]

چکیده

از جمله سازمان‌هایی که به تندروی و خون ریزی معروف می‌باشد، داعش است این سازمان بین المللی تلفیقی از حدود سیزده گروه و سازمان است و بیشترین افرادش تروریست‌های خارجی، به ویژه سلفی‌های عربستان تشکیل داده‌اند. آغاز داعش با تشکیل «جماعه‌‌ی التوحید و الجهاد» به رهبری ابومصعب زرقاوی (2004-2006 م) صورت گرفت و بعد از کشته شدن وی «أبوحمزه‌‌ی المهاجر» (2006-2010 م) برای رهبران سازمان «القاعده‌‌ی فی بلاد الرافدین» انتخاب شد. در اواخر سال 2006 م از تشکیل دولت اسلامی عراق به رهبری أبوعمر البغدادی (2006-2010) که در کمین عملیات دقیق امنیتی کشته شد. و به دنبال آن، رهبری به ابوبکر بغدادی (2010م - تا به حال) منتقل شد. هدف این سازمان در اعاده احیای خلافت اسلامی و اجرای قانون شریعت در عراق و سپس در سوریه خلاصه می‌شود.
شیخ ایمن الظواهری تصریح کرد که داعش امتداد القاعده است و سازمان جدایی از القاعده نیست، هم چنین دست نشانده هم نیست همان گونه که برخی دیگر ادعا می‌کنند، الا این که در بسیاری از کارهایش دچار خطا شده است و به همین دلیل القاعده به صورت رسمی، آن را جزیی از خویش نمی‌داند.
داعش از جهت اعتقاد و هدف - که تشکیل و برپا کردن خلافت اسلامی است - با القاعده تفاوت ندارد، بلکه تنها در برخی اولویت‌ها و تقسیم غنائم.
اختلافاتی وجود دارد که سبب شده تصور گردد داعش فرعی از القاعده نیست، در حالی که در واقع چنین نیست؛ البته نقش مهم استعمار، به ویژه امریکا در ایجاد تروریست در منطقه، از قبیل: سربازگیری و همکاری استراتژی و سیاسی و حتی نظامی به وسیله نوکران حلقه بگوش آن در (قطر و ترکیه) مخفی نیست. بلکه نقش بسیار سازنده امریکا در سربازگیری سازمان‌های تروریستی مخصوصاً در زندان‌های عراق، مانند: زندان «بوکا» که بارزترین مکان برای سربازگیری نیروهای القاعده و دولت اسلامی عراق بود، روشن است و دلیلش این می‌باشد که میان شیعیان و اهل سنت جنگ مذهبی راه بیندازند. و به مصالح و نفوذ ایران در منطقه ضربه وارد کنند و جنگ مذهبی و تمدن که مدت طولانی در پی راه انداختن آن بودند، تحقق یابد و از این طریق، قدرت مسلمانان در منطقه را به دلیل حفظ و امنیت اسرائیل، تضعیف کنند که متاسفانه برخی از دولت‌های خاورمیانه به ویژه عربستان علاوه بر مساعدت سازمان‌های تروریستی از ناحیه ایدیولوژی چنین طرحی را در خاورمیانه رهبری می‌کنند.
کلید واژه : داعش، ابوبکر بغدادی، ابومصعف زرقاوی، منابع مالی داعش، ساختار داعش.

مقدمه

داعش یا همان دولت اسلامی عراق و شام، فرعی از سازمان القاعده و تابع آن است و ایمن الظواهری بر چنین مطلبی در نامه‌اش که به «شهاده‌‌ی حقن الدماء المجاهدین» معروف است، تاکید کرد و گفت رهبری «جماعه‌‌ی قاعده الجهاد» و دولت اسلامی عراق بر همین اساس ارتباط دارند که: دولت اسلامی عراق بخشی از القاعده باشد. نمونه‌های متعددی برای اثبات این مطلب وجود دارد:
* نامه‌ای که امریکائی‌ها منتشر کردند از اسنادی می‌باشد که در خانه شیخ اسامه بن لادن یافتند و شماره آن: SOCOM-2012-0000011 Or می‌باشد.
نامه از شیخ عطیه الله خطاب به شیخ مصطفی ابویزید بود. وی به شیخ مصطفی ابو یزید تأکید کرده بود که واجب است نامه‌های توجیه کننده‌ی قاطعانه‌ای را برای «کرومی» بفرستد، مقصودشان از نامه این بود که ابوحمزه مهاجر و ابوعمر را از ارتکاب اشتباهات سیاسی بترسانند.
هنگامی که ابوبکر بغدادی امارت را، اجازه ستاد فرماندهی (اسامه بن لادن) بر عهده گرفت، شیخ عطیه پیامی را به فرماندهی دولت اسلامی عراق در تاریخ 7 جمادی الاول 1431 فرستاد که در آن آمده بود: به برادران گرامی در فرماندهی پیشنهاد می‌دهم که فرمانده موقتی برای مدیریت امور، تا هنگامی که مشورت تمام شود، برگزینند و بهتر است منتظر بمانید و کسی را با رأی قاطع به عنوان امیر تعیین نکنید، و نام‌های پیشنهادی را بفرستید و تمام موارد از جمله: نام، تعریفی از آنها و مدارک و ... را برای ما ارسال کنید ... و ما آن را برای شیخ اسامه برای مشورت دادن به شما، بفرستیم. شیخ اسامه پیامی برای شیخ عطیه الله در 24 رجب 1431 فرستاد که در آن آمده: «بهتر است که معلوماتی کامل از برادرمان ابوبکر بغدادی که به جای برادرمان ابوعمر بغدادی تعیین کرده‌اند و معاون اول او- ابوسلیمان ناصر دین الله - بفرستید و از تعداد زیادی برادران معتمد و معتبر درباره‌ی آن‌ها بپرسید تا این امر را برای ما به طور گسترده توضیح دهند.
شیخ عطیه الله پیامی در تاریخ 20 شوال 1431 برای وزارت اعلام (رسانه) دولت اسلامی عراق فرستاد که در آن آمده: مشایخ از شما می‌خواهند که معرفی نامه مختصری از مشایختان از فرماندهان جدید: ابوبکر بغدادی امیرالمؤمنین در دولت اسلامی عراق و معاون او و وزیر جنگش و اگر شد دیگر مسئولان بفرستید و در صورت امکان مشایخ را درباره این امر خبر دهید.
نماینده شورای دولت اسلامی عراق در یکم ذی القعده 1431 جواب را این گونه فرستاد: برادر فاضلم پیام شما در مورخه رجب الحرام 1431 به ما رسید و هم چنین پیام قبلی که ضمن آن بعضی از توجیهات از مشایخ گرامی حظفهم الله حول وضعیت دولت و منتظر ماندن در تعیین امر جدید در آن بود، اما این پس از اعلام امارت جدید به ما رسید و به هر حال برادران در آغاز حرص بر مطلع کردن مشایخ در نزد شما، بر حقیقت وضعیت، همان گونه که هست، تصمیم گرفتند. و سپس افزود: به اطلاع شما مشایخ گرامیمان و متولیان امرمان می‌رسانم که دولت اسلامیتان در سرزمین رافدین در سلامت و منسجم است، سپس افزود: شیوخ محترم و عالی قدرمان! بعد از قتل دو شیخ، مجلس شورای تلاش کرد که اعلام امیر جدید را به تأخیر بیندازد تا دستوری از سوی شما پس از برقراری ارتباط برسد، اما به دلایل مختلف که مهم ترین آنها در کمین بودن دشمنان در داخل و خارج بود، نتوانستیم زمان اعلام امیر را طولانی تر کنیم، سپس افزود: برادران در این جا با سرپرستی شیخ ابوبکر توافق کردند و هیچ مانعی برای برپایی امارت موقت وجود ندارد و فرستادن شخصی از سوی مشایخ برای ما، اگر دریافتیم که با پژوهش کامل صورت گرفته است امارت را به او تسلیم می‌کنیم و اعتراضی از سوی ما وجود ندارد و ما همگی سربازانی برای او خواهیم بود و اطاعت او بر ما واجب است و این چیزی است که همه‌ی مجلس شورا و شیخ ابوبکر حفظهم الله به آن ملتزمند.
بعد از کشته شدن شیخ اسامه، ابوبکر بغدادی بیانیه‌ای صادر کرد که در آن آمده بود: من و کسانی که با من هستند اطمینان داریم که شهادت شیخ جز انسجام و ثبات بر برادران مجاهدمان نمی‌افزاید، پس من به برادرانمان در جماعت القاعده به رهبری شیخ ایمن الظواهری و برادران او در فرماندهی جماعت می‌گویم خداوند به شما اجر بزرگ عطا کند و عزای شما را در این مصیبت نیکو گرداند و به برکت خدا بنگرید در آنچه از نتیجه دستورهایتان دیده می‌شود و بشارت باد بر شما که همانا برای شما در دولت اسلامی عراق مردانی وفادار هستند که در راهشان بر حق باقی‌اند و آرام نمی‌نشینند و از آن کوتاه نمی‌آیند و به خدا سوگند خون شما، خون ما و از بین رفتن شما، از بین رفتن ماست.
ایمن الظواهری در ادامه می‌گوید: بعد از کشته شدن اسامه بن لادن، امارت را بر عهده گرفتم و ابوبکر بغدادی من را به صفت امیر خود، خطاب می‌کرد حتی در آخرین پیام او به من، در تاریخ 29 جمادی الاول 1434 که آن را با این گفته آغاز کرده بود «برای امیر و شیخ محترمان» ... رسید.
وی در ادامه تصریح کردند با این که با ستاد فرماندهی القاعده و امیر آن (اسامه بن لادن) در تعیین ابوبکری بغدادی به عنوان امیر دولت اسلامی مشورت نکرده بودند و تعیین آن از سوی القاعده صورت نگرفته بود، الا این که صلاح را در آن دیدیم که بدان اعتراف کند و رسماً اعلام نماید، زیرا میان دولت اسلامی عراق و داعش فرقه‌های مختلفی وجود دارد.
در این مقاله درباره هویت این سازمان (داعش) بحث می‌کنیم؛ آیا این سازمان از فروع القاعده است یا نه؟ یا همان گونه که برخی ادعا می‌کنند ساخته امریکا است و هیچ گونه ربطی به سازمان‌های جهادی ندارد؟ اعتقادات این سازمان و رهبرانش چه کسانی هستند؟ ارتباط داعش با دیگر سازمان‌های تروریستی چگونه است؟ به ویژه در وضعیت فعلی که مرتکب اعمالی وحشیانه شده‌اند، از جمله: قتل عام و ترساندن مسلمان و فراری دادن ایشان از خانه مسکونی شان به تهمت ارتداد و شرک، و کشتن زنان و کودکان و افراد سال خورده و دیگر اعمالی که چهره اسلام را تاریک و سیاه نشان داده است.

داعش

برای بهتر شناختن دولت اسلامی عراق و شام لازم است به چند سؤال پاسخ دهیم: داعش چیست؟
عقاید و افکار این سازمان تروریستی چیست؟ ارتباط این سازمان با گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه چگونه است؟
لفظ داعش برگرفته شده از چهار کلمه‌ی «الدول#»، «الأسلامی#»، «العراق»، الشام» است یا اشاره به کلمه دولت، که همان سازمانی است که از گروه‌های مسلح غیر نظامی با گرایش سلفی - جهادی - تکفیری تشکیل شده است.
برخی این دولت را بین پرانتز قرار می‌دهند و تعبیر از آن نمی‌کنند، عده‌ای آن را سازمان دولت اسلامی عراق خطاب می‌کنند و بعضی نیز آن را به همین نام (دولت اسلامی عراق و شام) خطاب می‌کنند و برخی دیگر اصرار دارند همان سازمان القاعده است هر چند عناوین متعددی به خود گیرد و حق این است که نام گذاری در شناخت آن بی تأثیر نیست، ولی مهم آن است که محقق بتواند سازمان داعش را بررسی و هویتش را شناسایی کند و بدون شک بیشتر این نام گذاری‌ها سیاسی است و بهتر از هر چیز شناخت محتوای سازمان و ایدئولوژی آن است.
داعش با تشکیل گروهی به نام التوحید و الجهاد به رهبری موسس آن ابومصعب زرقاوی کارش را آغاز کرد و در آن زمان بیشتر نیروهای تروریستی‌اش عرب زبان بودند، سپس این گروه گسترش یافت و تبدیل به «قاعده‌‌ی الجهاد فی بلاد الرافدین» گردید، تا در این زمان دربردارنده نیروهای تروریستی عربی و عراقی و غیره یا به عبارت دیگر شامل مهاجرین و انصار شود و بیعت خود را با رهبر القاعده اعلام کرد، سپس این سازمان در اواخر سال 2005 م. و ابتدای سال 2006 م. از تشکیل مجلس شورای مجاهدین به امارت شیخ عبدالله رشید بغدادی خبر داد و تعدادی از گردان‌های و دسته‌های تروریستی را ضمیمیه خود کرد. (2) در 9 یونیو سال 2006 م ابومصعب زرقاوی در شهر بعقوبه به وسیله بمباران آمریکایی‌ها کشته شد. سپس در اکتبر سال 2006 م مجلس شورای مجاهدین منحل گردید و ائتلاف المطیبین با همکاری برخی از عشایر به وجود آمد و در این راستا ابوحمزه مهاجر به عنوان امیر سازمان القاعده در عراق تعیین شد و به دنبال آن دولت عراق اسلامی به رهبری ابوعمر بغدادی تشکیل و گردید.
در 19 آبریل 2010 م. نیروهای اشغالگر امریکایی عملیات نظامی به راه انداختند که منجر به قتل ابوعمر بغدادی و ابوحمزه مهاجر گردید و به دنبال آن در 16 ایار / مایو 2010 م با ابوبکر بغدادی به عنوان امیر القاعده و وزیر جنگش الناصر لدین الله سلیمان بیعت کردند. (3)
بنابر اطلاعات متعدد به دست آمده، این سازمان علاوه بر گروه القاعده، حدود 13 گردان دیگر را زیر لوای خویش جمع کرده است که می‌توان به گروه‌ها ذیل اشاره نمود: "«جیش الطائفه‌‌ی المنصوره‌‌ی»، «جیش أهل السنه‌‌ی و الجماعه‌‌ی»، «جیش الفاتحین»، «جماعه‌‌ی جند الصحابه‌‌ی»، «سرایا الجهاد الإسلامی»، «سرایا فرسان التوحید»، «سرایا مله‌‌ی إبراهیم»، «کتائب کردستان»، «کتائب المرابطین»، «کتائب أنصار التوحید»، «کتائب أنصار التوحید و السنه‌‌ی»، «کتائب الأهوال»، «کتائب الغرباء» (به رهبری عبدالله الجبوری)، «کتائب من الجیش الإ سلامی» و «أنصار السنه‌‌ی» و برخی دیگر مانند «کتائب جیش المجاهدین» و «ثوره‌‌ی العشرین و عصائب العراق الجهادیه‌‌ی». (4)
هنگام اعلان دولت اسلامی عراق، ابوحمزه مهاجر اعلام کرد که تعداد نیروهای این سازمان 12 هزار سرباز است و البته چنین نیرویی کم نیست، اما القاعده در عراق به تنهایی آن سازمان (دولت اسلامی عراق) را تشکیل نمی‌دهد و از لحاظ منطقی و منهجی سخت است داعش را در تنظیم قاعده خلاصه کرد، زیرا واقعاً این گونه نیست، از این رو نام گذاری این سازمان به «دولت» به واقع نزدیک است تا این که جمع زیادی از گروه‌ها و گردان‌ها را در بر گیرد. بخصوص این که فعالیت اغلب نیروها و گروه‌های جهادی بنابر توان مادی و بشری شان را نمی‌توان در یک منطقه منحصر کرد. (5) بعد از اشغال عراق در سال 2003 م. به وسیله امریکای‌ها مسئله جهاد و مقابله با اشغال گران به وجود آمد و بارزترین گروه «الجبهه‌‌ی الإسلامیه‌‌ی للمقاومه‌‌ی العراقیه‌‌ی (جامع)» پدیدار شد و از آن زمان ابومصعب زرقاوی اردنی از تشکیل جریان «التوحید و الجهاد فی بلاد الرافدین» یا «قاعده‌‌ی الجهاد فی بلاد الرافدین»، خبر داد و بعد از آن سازمان القاعده‌‌ی فی بلاد الرافدین به وجود آمد.

ابوبکر بغدادی

یک منبع اطلاعاتی در وزارت کشور عراق در گفت و گو با شبکه السومریه‌‌ی نیوز گفت حازم عبدالرزاق الزاوی، وزیر امنیت در دولت اسلامی عراق و شام که توسط نیروهای عراقی در الرمادی بازداشت شد و در بازجویی‌ها، هویت حقیقی ابوبکر بغدادی و و زیر جنگش الناصر لدین الله را برملا کرد. این منبع اطلاعاتی که نخواست هویتش فاش شود بیان کرد که آن چه حازم عبدالرزاق اعتراف کرد - البته بعد تائید صحت اظهاراتش - این است که ابوبکر بغدادی همان دکتر ابراهیم عواد ابراهیم سامرائی و ملقب به ابو دعاء، «الدکتور إبراهیم»، الحسینی، القرشی است؛ (6) و وزیر جنگ ابوبکر بغدادی ملقب به الناصر لدین الله همان «نعمان سلمان منصور الزیدی» ابوابراهیم است که قبلاً والی الانبار بود. این منبع تصریح کرد که آن‌ها در زندان بوکا (7) در بصره بازداشت بودند و در آن جا به وسیله رهبران سازمان القاعده که در آن زندان بودند از افکار و اعتقادات سلفی جهادی تکفیری سیراب شده‌اند و هم چنین وی اضافه کرد که تحرکات بغدادی و الناصر لدین الله در حال حاضر محدود به شمال بغداد است.
بنابراین ابوبکر بغدادی همان إبراهیم بن عواد بن إبراهیم عبدالمومن علی البدری السامرائی است که در شهر سامرا سال 1971 م در یک خانواده مذهبی با گرایش سلفی به دنیا آمد آن‌ها از خانواده‌های سرشناس منطقه و از قبیله البوبدری است که نسب آن به قریش بر می‌گردد. (8) عموهای ابوبکر بغدادی از مبلغان اسلام در عراق شمرده می‌شوند، خانم او از عشایر معروف ابوالفرج است. در زمان صدام حسین امامت مسجد جامع احمد بن حنبل در سامرا بر عهده داشت. وی هم چنین امام جماعت و سخنران در مسجد جامع الکبیسی در منطقه طویجی در بغداد بود. در سال 2003 م. امام و خطیب در یکی از مساجد شهر فلوجه بود. ابوبکر بغدادی فارغ التحصیل دانشگاه اسلامی در بغداد می‌باشد و در همان جا کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا را به اتمام رسانید، وی هم چنین به عنوان استاد، معلم، مبلغ در تکریت فعالیت کرد. کما این که با فرهنگ اسلامی و علم و فقه شرعی آشنایی داشت و درباره‌ی علوم دیگر از قبیل: علم انساب و تاریخ دارای آگاهی گسترده‌ای می‌باشد. ابوبکر بغدادی قبل از این که سازمان داعش را تشکیل دهد با تعداد زیادی از سازمان‌های سلفی جهادی دیگر در عراق ارتباط داشته است. نیروهای ائتلاف در سال 2004 م. او را بازداشت کردند و در کانون اول سال 2006م. از زندان آزاد شد. اولین سازمانی که ابوبکر بغدادی همراه با برخی از دوستان خود - که سلفی جهادی بودند - تاسیس کرد سازمان «جیش أهل السنه‌‌ی و الجماعه‌‌ی» که از نظر جایگاه، وی در سازمان فرد دوم به شمار می‌رفت کما اینکه والی ولات و رئیس کل همه ولایات به حساب می‌آمد. عملیات تروریستی در بغداد، سامرا، دیالی و برخی دیگر از مناطق سنی را انجام داد و سپس طولی نکشید که همراه با سازمان خود به مجلس شورای مجاهدین منضم شد. و به عنوان عضو مجلس مشغول به فعالیت شد. در سال 2006 م. به دولت اسلامی عراق ملحق شد و در ابتدا به عنوان عضو و سپس در سال 2008 م. ریاست اداره عملیات تروریستی در عراق را به عهده گرفت. وی هم چنین در غرب و وسط عراق فعالیت کرد و امارت شرعی الانبار، فلوجه، دیالی، و سپس امارت شرعی بغداد به عهده گرفت. در سال 2010 م. امارت دولت اسلامی عراق را بر عهده گرفت و در زمان حیات زرقاوی دست راست وی شمرده می‌شد. میان ابوبکر بغدادی و ابوعمر بغدادی ارتباط تنگاتنگی بود تا حدی که ابوعمر بغدادی وصیت کرد که بعد از خود، ابوبکر بغدادی به عنوان خلیفه، رهبری دولت اسلامی عراق را به عهده بگیرد و اتفاقاً همین جریان در أیار /مایو 2010 م اتفاق افتاد و ابوبکر بغدادی امیر دولت اسلامی عراق شد و در سال 2014 بعد از اعلام دولت اسلامی عراق و شام، خود را خلیفه مسلمانان خواند. (9)

جایگاه اجتماعی ابوبکر بغدادی

ابوبکر بغدادی متاهل و همسر وی از شهر فلوجه به نام اسماء محمد الکبیسی از عشایر الکبیسات است؛ عشیره کلبیسات دومین عشیره بزرگ الانبار است که بعد از عشیره الدیلم از لحاظ جمعیت رتبه دوم دارد. ابوبکر بغدادی از این خانم 5 فرزند دارد. (10)

نقد نسب رهبر داعش ابوبکر بغدادی

متأسفانه عده‌ای وجود دارند که از بی اطلاعی مردم سوء استفاده کرده و چیزهایی را بر زبان جاری می‌کنند که عاری از هر نوع دلیل و برهان است؛ از باب مثال می‌توان به ابوبکر بغدادی رهبر القاعده اشاره کرد؛ وی خود را حسینی و قرشی معرفی می‌کند، گویا ابوبکر بغدادی فراموش کرده که محققان توانمندی وجود دارند که قدرت بررسی ادعاها و کشف حقایق دارند و به راحتی می‌توانند ادعاهای دروغ و بی اساس او را روشن کنند.
گویا ابوبکر فراموش کرده که اسم اصیلش ابراهیم عواد ابراهیم البدری از منطقه سامراست، نه از عشیره البدور که در منطقه ذی قار ساکن هستند. عشیره البوبدری ادعای سیادت خویش را در اواخر دوره عثمانیه که در این دوره انساب متعدد و دروغی ادعا شده بود، مطرح کرده‌اند، در این زمان عثمانی‌ها برخی از عشایر را بجهت تحقق مصالح و خواسته‌هایشان به دام می‌انداختند. و این برگرفته از اختلافات میان عثمانی‌ها و صفوی‌ها است. از این رو اساتید انساب همانند: ابن عنبه‌‌ی الحسنی (813) هـ و ابن الطقطقی الطبطبائی 702 هـ چنین انساب غیر واقعی را رد کرده‌اند؛ نسب ابوبکر همانند دیگر انساب ادعا شده، صحیح نیست و با زور آن را به مردم قبولاندند، زیرا عشیره البوبدری اگرچه ادعا می‌کنند که نسب‌اش حسینی و قرشی است و به امام محمد جواد (علیه السلام) بر می‌گردد و از ذریه یحیی فرزند امام جواد (علیه السلام) هستند چنین نسبی صحیح نیست؛ ابن حزم الاندلسی (سنی) 400 هـ در کتاب جمهره‌‌ی أنسالب العرب تصریح دارد که اولاد امام جواد (علیه السلام) 1- امام‌هادی (علیه السلام) و 2- برادرش موسی هستند و اسمی از یحیی به میان نیاورده است؛ هم چنین فخر رازی (سنی) 600 هـ در کتاب الشجره‌‌ی المبارکه‌‌ی آورده است که یحی اصلاً فرزندانی ندارد و نسبش منقرض شده است و همین مطلب را عالم انساب عبدالرزاق کمونه‌ی بدان تصریح کرده است. بنابراین عشیره کاملی، نسبی را ادعا می‌کند که اصلاً وجود خارجی ندارد و یحیی فرزند امام جواد (علیه السلام) اصلاً فرزندی نداشته است و به گفته اهل فن سالبه به انتفای موضوع است به وضوح مشخص گردید که چنین نسبی باطل و دروغ است و هیچ سندی ندارد. البته همین مطلب را دیگران از قبیل: دکتر نبیل الکرخی دو سال قبل از سقوط صدام بیان کرده‌اند.
علمای نسب که از آن‌ها به النسابه تعبیر می‌کنند، نسبت به نسب عشیره البوبدری اشکالات زیادی مطرح کرده‌اند، که سبب آن چند چیز است:
1. ادعا کرده‌اند که نسبشان به یحیی فرزند امام جواد (علیه السلام) بر می‌گردد و به اجماع نسابه (علمای نسب) عقب یحیی منقرض شده است؛
2. نسب خود را حسینی و به امیر حمیضه ابی محمد بن الامیر محمد ابی نمی‌الاول متصل می‌کنند در حالی که دلیلی اقامه نکرده‌اند؛
3. ادعا کرده‌اند که نسبشان به (یحیی بن شریف بن بشر بن صاعد بن عطیه‌‌ی نبن یعلی بن زوید بن ماجد بن عبدالرحمن بن القاسم بن ادریس بن جعفر ذی الکرین بن الامام علی الهادی (علیه السلام) می‌رسد در حالی که منبع و مصدر قدیمی که آن را تأیید کند، بیان نکرده‌اند و تنها به مصادر جدید استناد کرده‌اند که قابل استناد نیستند. البته احتمالات دیگری هست، مثلاً شاید خانواده ایشان در منطقه آن عشیره بزرگ شده اما واقعاً از ایشان نیست، بلکه چون همپیما آن‌ها است، به آن قبیله معروف شده است، مانند: فصیله البوحمدان که به البومفرج می‌رسند. (11)
أبوطلحه‌‌ی مالک إحسان العُتیبی؛ یکی از افراد جدا شده از سازمان داعش - ذیل نامه ابواحمد که درباره داعش منتشر کرده است - می‌نویسد: ابوبکر بغدادی نه دکتر و نه بغدادی و نه قرشی و نه از نسب امام حسن و امام حسین (علیهم السلام) است و داعش به دروغ از آن، برای بهره برداری استفاده می‌کند. (12)
بنابراین این نسب محل اشکال است و نمی‌توان تأیید کرد، اگرچه حق این است که نمی‌توان به طور جزم به بطلان و یا عدم بطلان آن پی برد. اما آن چه از کلام بزرگان علم نسب استفاده می‌شود، عدم صحت این نسب است.

رهبران سازمان داعش

ابوعبدالرحمن البیلاوی

اسم آن «عدنان اسماعیل نجم» رئیس مجلس نظامی و عضو مجلس شورا است در سال 1971 در الانبار - الخالدیه به دنیا آمد، سال 2005م. در زندان بوکا بازداشت شد و درحال حاضر در سمت مجلس شورا دولت و عضو مجلس نظامی کل مشغول به فعالیت است. او گروه‌های ترویستی موجود در استان الانبار را اداره می‌کرد و دستور منفجر کردن مناطق متعددی از قبیل: مناطق تجاری و پل‌ها و خیابان‌ها ... را صادر کرده است و از جمله رهبران القاعده در عراق شمرده می‌شد، او در عملیات الخالدیه به هلاکت رسید.

حاج سمیر: سمیر الخلیفاوی

در بخش ساخت سلاح‌های شیمیایی و تجهیز سلاح‌های مدرن کار می‌کند، او یک افسر بود. مسئولیت عملیات‌های تروریستی بغداد را بر عهده گرفته بود. بعد از کشته شدن ابوعمر بغدادی، مسئولیت مجلس نظامی و هم چنین وزارت تجهیز نظامی را در سال 2012 به دست گرفت. عراق را برای تجهیز نظامی سوریه ترک کرد و در سمت خلبان مشغول به فعالیت بود، در ابتدا با جیش اسلامی فعالیت می‌کرد و در زندان بوکا بازداشت شد و در زمان بازداشت در زندان با «زیاد الحدیثی ابوزینه» ملقب به «ابومحمد» برای ملحق شدن به سازمان القاعده بیعت کرد و در حقیقت در زندان، القاعده‌ای شد و چند ماه پیش در سوریه کشته شد.

ابوایمن العراقی: ابومهند السویداوی المعروف بابو ایمن العراقی

افسر سابق ارتش عراق و در سال 1965 م به دنیا آمد، ولایت بخش‌های منطقه کرخ را بر عهده گرفت. سال 2007 م. به وسیله امریکائی‌ها دستگیر گردید و در سال 2010م. آزاد شد. مسئولیت امنیت سازمان القاعده بر عهده گرفت، سپس در سال‌های 2011 تا 2012 م به عنوان مبلغ به مناطق بغداد و دیرالزور فرستاده شد. در سوریه در منطقه ادلب و لاذقیه و رستای حلب به عنوان نفر اول نظامی محسوب می‌شد و به واسطه اعتقادی که به ابوبکر بغدادی داشت توانست هزار نیرو جهت بیعت با وی و جنگ در سوریه جمع آوری کند. (13)
رهبران دیگری وجود دارند که به جهت رعایت اختصار به ذکر نام‌هایشان اکتفا می‌کنیم:
دست راست ابوبکر بغدادی سرهنگ ... «حاج بکر» معروف به «ابوبلال المشهدانی» و وزیر راه و مسئولیت هیئت و تجهیز کردن و ایجاد امنیت سازمان داعش، فلاح حسن جاسم، مسئول بمب گذاری منطقه جنوب - ناصریه و سماوه، طارق محمد امین البلاجلانی مسئول بمب گذاری بغداد، والی بغداد عبدالقادر الدلیمی ابراهیم شاکر شریف ملقب به «ابوعبدالرحمن»، سخن گوی دولت اسلامی عراق و شام، ابو محمد العدنانی، مسئول امور شرعی منطقه الانبار؛ ابومحمد المصری، والی نینوا الشیخ أبی طلحه‌‌ی الأنصاری، (14) والی الانبار عبدالرزاق محمد فراس از منطقه خالدیه است، والی منطقه دیاله «اسماعیل الفهداوی» او از بزرگ ترین مجرمان القاعده است و ارتباط تنگاتنگی با زرقاوی داشت، محمد شراره از رهبران بزرگ القاعده وزیر جنگ، ملقب بالناصرلدین الله، ابوسلیمان همان نعمان سلیمان منصورالزیدی است، فرمانده قرارگاه ابوکرار از سوریه، مسئولی قرارگاه ابوحفص عربستانی و ... . (15)

سازمان القاده و داعش

پرفسور «دانیال بایمان» استاد برنامه‌های امنیتی در دانشگاه جورج تاون درباره ارتباط داعش و القاعده می‌گوید: علاقه و ارتباط این دو سازمان به سال‌های دور بر می‌گردد، آن‌ها با هم پیمان قوی داشتند، اما به دلیل برخی از اختلافات به دشمن سرسخت تبدیل شدند. (16)
بعد از این که ابوبکر بغدادی از جمع بین دولت اسلامی عراق و جبهه‌‌ی نصره خبر داد، فرماندهی سازمان القاعده به رهبری ایمن الظواهری بیانیه‌ای در فبرایر 2014م. در سایت‌های جهادی در اینترنت منتشر کرد که در آن آمده است: القاعده اعلام می‌کند که هیچ گونه ارتباطی با الدوله‌‌ی الإسلامیه‌‌ی فی العراق و الشام ندارد و تأسیس آن بدون مشورت با القاعده صورت گرفته است، بلکه دستور منحل شدن داعش را داده ام، بنابراین داعش فرعی از القاعده نیست و هیچ گونه ارتباطی سازمانی بین آن‌ها نیست و القاعده درباره عملکرد داعش مسئول نمی‌باشد؛ زیرا فروع القاعده تنها با اعلام و اعتراف فرماندهی القاعده ثابت می‌شود.
محمد العدنانی سخن گوی داعش در سخنرانی - که به وسیله‌ی سایت‌های مختص به آن‌ها منتشر شد - تحت عنوان «عذرا یا أمیرالقاعده‌‌ی» گفت: دولت اسلامی عراق و شام تابع القاعده نیست و هیچ وقت این گونه نبوده است، بلکه اگر زمانی خداوند مقدر کرد در سرزمین دولت اسلامی عراق قدم بردارید باید ابتدا بیعت کنید و سرباز ابوبکر بغدادی - رهبر دولت اسلامی عراق و شام - شوید همان گونه که در حال حاضر سرباز و زیر نظر ملا عمر هستید. (17)
العدنانی در ادامه خطاب به ایمن الظواهری می‌گوید: از تو (ایمن الظواهری) می‌خواهیم که روش خود را اصلاح کنی و ارتش پاکستان، مصر، لیبی، یمن، افغان، تونس و غیره را مرتداد بدانی و آن را اعلام کنی و با احکام و الفاظ شرعی بازی نکنی مانند این که بگویی حکم فاسد و قانون باطل است و لشکر خیانت کار است. (18)
میان داعش و القاعده اختلاف جوهری وجود ندارد، مگر در بکارگیری برخی از وسایل و غنائم و اولویت‌ها و در واقع همانند اختلافی که میان ابومصعب زرقاوی و - در برهه‌ای از زمان - و القاعده صورت گرفته بود. برای نمونه در بخش اولویت‌ها، ابومصعب زرقاوی معتقد است که باید در اولویت اول با شیعه جنگید، اما ایمن الظواهری معتقد است که اولویت اول با ایالات متحده امریکا مبارزه کرد. از این رو، اختلافات اساسی بیشتر در اولویت‌هاست نه در هدف، اگرچه اهداف شان را آشکارا نمی‌گویند، همان گونه که برخی از کارشناسان معتقدند بحث در اختلاف میان داعش و القاعده درباره اعتقادات و افکار، بحث اشتباهی است و تأکید می‌کنند که بین آن دو سازمان اختلاف در دیدگاه‌هاست، اختلافات میان آن‌ها ریشه‌ای نیست و از طرف دیگری داعش تلاش می‌کند که دیگران را مطیع خود کند، به خلاف القاعده که تنها بنای برجهاد و مبارزه با دشمنان را در پیش گرفته و قصد مطیع کردن آن‌ها ندارد. (19)
بنابراین فرق القاعده و داعش در تاکتیک‌ها، استراتژی‌ها و نحوه رهبری و اداره کردن است. ابوبکر بغدادی به دنبال کشتن و به دار آویختن مخالفان است و همین روش را بر مخالفان خود در منطقه تطبیق می‌کند، به خلاف عقیده رهبر سازمان القاعده که بر مبارزه با دشمن دور بنا شده است.
دکتر مصطفی العانی، رئیس بخش مبارزه با تروریست در مرکز خلیج فارس، معتقد است: «اصل داعش، سازمان القاعده در عراق است و از ابتدا به وسیله القاعده به وجود نیامده است و ابومصعب تلاش کرد که در ابتدا به طور مستقل از القاعده (افغانستان) کار کند و خبرگزاری‌ها نیز به این مطالب اشاره کردند.
همین حالت درباره‌ی داعش که امتداد القاعده عراق است، به وجود آمد، بنابراین هیچ وقت از القاعده (افغانستان) تبعیت نکرد به خلاف جبهه النصره به دنبال قانونی و رسمی کردن خود در ابتدا با القاعده (افغانستان) پیمان بست.
این سوال مطرح می‌شود که آیا هنگامی که از داعش صحبت می‌شود، ارتباط میان آن و القاعده مطرح می‌شود یا نه و داعش سازمانی است که اصلاً ربطی به القاعده ندارد؟
بین داعش و سازمان القاعده ارتباط اعتقادی وجود دارد - از نظر اعتقادی مشترکند - و مباحث عقایدی به صورت مشترک میان آن‌ها بازگو می‌شود، اما فقط همین مسائل مطرح می‌شود، و از زمان ابومصعب زرقاوی ارتباط حقیقی وجود ندارد بنابراین هیچ گونه ارتباط قوی بین این دو سازمان صورت نگرفته است.» (20)
سوالی که مطرح می‌شود این است که کدام یک از این سازمان‌ها - داعش، القاعده - برای امنیت منطقه و جهان خطرناک تر هستند؟
برخی از کارشناسان سیاسی معتقدند که داعش به مراتب از القاعده خطرناک تر است؛ آقای «احمد رشید» نویسنده کتاب «الجهاد و طالبان» در یک برنامه تلویزیونی تصریح کرد: در حال حاضر معتقدم که سازمان داعش خطرناک ترین سازمان است، زیرا با کمک ارتباطات و فعالیت‌های خود در منطقه توانسته تمام امکانات القاعده و طالبان را برای خود جمع آوری کند وی در ادامه می‌گوید: داعش از طریق ارتباط با القاعده توانسته با بکارگیری اعمال تروریستی و وارد کردن ضربه به مخالفان خود از طریق ایجاد رعب در دل آن‌ها و اعمال خشونت آمیز از قبیل: جدا کردن سرها و از بین بردن مخالفان در هنگام رویارویی با یکدیگر بدست گیرد. کما این که از طریق ارتباط با طالبان تاکتیک‌های نظامی - که به اعتراف امریکایی‌ها مثل آن را در جای دیگر مشاهده نکرده‌اند و طالبان توانست بر بیشتر مناطق تسلط پیدا کند - یاد گرفته‌اند. (21)

داعش و جیش الحر سوری

ارتباط میان داعش و جیش حر سوری از ارتباط میان القاعده به مراتب بدتر بوده، به گونه‌ای که تا به حال بین شان نزاع خونین صورت گرفته است. سیاست داعش در تکفیر سازمان‌ها و دولت‌ها و گروه‌ها به الجیش الحر سوری رسید و آن را نیز تکفیر کرده است. بین داعش و این گروه درگیری‌های متعددی در مناطقی که از جهت مرزی به یکدیگر نزدیکند، یا در مناطقی که داعش آن جا را در ضمن حکومت خود - بر طبق نقشه اعلام شده - می‌داند، صورت گرفته است.
داعش جیش الحر را خارج از دین اسلام و مرتد می‌داند و دلیل حمله به لشکرها و یگان‌های این گروه را همین سبب قرار داده است. در چارچوب تسلط بر مناطق نفتی و چاه‌های موجود در آن منطقه، از قبیل: منطقه حسکه و رقه و به ویژه در مناطق مرزی و در گذرگاه متصل به ترکیه از قبیل گذرگاه «باب السلامه» و گذرگاه «باب الهوی» جنگ‌های متعددی بین آن‌ها صورت گرفت.
داعش در نیمه ماه ایلول / سبتمبر جنگ علیه جیش الحر را با شعار «نفی الخبیث» تستهدف «عملاء النظام، و من قام بالاعتداء السافر علی الدوله‌‌ی الإسلامیه‌‌ی فی العراق و الشام» اعلام کرد و درگیری‌های متعددی به وجود آمد که سبب تضعیف بیشتر گردان‌های جیش الحر، به ویژه گردان‌های فاروق و نورالدین زنکی و قرارگاه‌های گروه احفاد الرسول و مراکز تابع تیپ الله اکبر در منطقه البو کمال و تیپ احرار شام گردید؛ علاوه بر آن منطقه اعزاز شاهد درگیری داعش و تیپ عاصفه الشمال بود، این گونه داعش توانست در مدت چند ماه اجزای وسیعی از ریف شرقی و ریف شمالی شهر حلب را به دست گیرد و علاوه بر آن توانست بر شهرک‌های آزاد شده از شهر حلب تحت سیطره پیدا کند و از سوی دیگر داعش در روستاهای ادلب حضور و فعالیت داشت، به همین سبب توانست منطقه سیطره خود را از منطقه «دانه» تا «سرمدا» گسترش دهد.

داعش و جبهه النصره

در اواخر سال 2011 م از تشکیل جبهه النصره به رهبری ابومحمد الجولانی خبر داده شد و روشن شد که این سازمان دارای افکار و اعتقادات سلفی جهادی است و توانست در طول چند ماه به بزرگ ترین و قوی ترین نیروی نظامی تبدیل شود. النصره از جهت سازمانی با القاعده عراق مرتبط بود و جزئی از سازمان القاعده عراق به شمار می‌رفت و در سال 24 کانون الثانی (ینایر) 2012 م اولین بیانه خود را مبنی بر حمل سلاح و سقوط نظام بشاراسد صادر کرد.
ابومحمد جولانی با سازمان القاعده عراق همکاری می‌کرد، در سفری به سوریه بازداشت شد و به زندان افتاد و بعد از آزاد شدن به عراق برگشت و موارد سازمان القاعده وابسته به آن شد، فرماندهی سازمان القاعده عراق، او را مأمور کرد که به سوریه برگردد و تروریست‌های سوری را جمع کند و گروهی تحت فرماندهی القاعده عراق تاسیس کند و به عنوان بخشی از القاعده عراق در سوریه با نظام بشاراسد بجنگد. در ابتدای تأسیس، در این گروه تنها تروریست‌های افغانستان و عراق و چچن حضور داشتند، طولی نکشید که تبدیل به سازمان بزرگی شد که متشکل از جنسیات مختلف از قبیل: تروریست‌های ترکیه، ازبکستان، تاجیکستان و تروریست‌های اروپایی و بیشتر آن‌ها از تروریست‌های عربستان سعودی بودند و سازمان را از هر لحاظ - چه از لحاظ مالی، نظامی، و نیروهای تروریستی - حمایت می‌کردند، اما در اواخر فرماندهی آن تصمیم گرفت که دیگر از نیروهای بیگانه استفاده نکند و به نحوی از نیروهای قدیمی خود که بیگانه بودند رهایی یابد و البته به دلیل اسباب و شرایط و فشارهای داخلی و خارجی بوجود آمده بود. این سازمان در اواخر سال 2012م. در ضمن گروه‌های تروریستی قرار گرفت و در سال 2013 م شورای امنیت سازمان بین الملل بیانه‌ای صادر کرد و النصره را در ضمن لیست گروه‌های تروریستی القاعده شمرد تا مشمول برخی از مجازات گروه‌های وابسته به القاعده شود. (22)
سازمان النصره در ابتدا درباره ملحق شدن به داعش ابراز تمایل کرد و عکس العمل خوبی نشان داد و دیگر سازمان‌ها که به دنبال هر گونه کمک برای مقابله با نظام بشاراسد بودند همانند سازمان النصره همین گونه رفتار کردند، اما بعد از مدت کوتاهی رهبر النصره، ابومحمد جولانی، در یک ویدئو ضبط شده درباره‌ی مورد ارتباطش با داعش سخن به میان آورد، اما هر گونه اطلاعی - چه خود و چه مجلس شورای جبهه - در رابطه با انضمام النصره در داعش به وسیله ابوبکر بغدادی را نفی کرد و در همان ویدئو فکر تجمیع دو سازمان را رد کرد و بیعتش با رهبر القاعده، ایمن الظواهری، اعلام کرد. با این که این دو سازمان با هم عملیات مشترکی ضد نظام بشاراسد داشتند از زمان اعلام ابوبکر بغدادی جنگ سردی میان دو سازمان در سرزمین‌های سوریه شکل گرفته است.
اختلافات از زمانی شروع شد که گروه‌های معارض از جمله النصره، داعش را به تک رویی و استبداد در حکومت و افراط در اجرای دین و اعدام کردن بدون دلیل متهم کردند، به ویژه که داعش آشکارا با درخواست ایمن الظواهری مبنی بر این که محدوده فعالیت داعش در عراق محدود گردد و سوریه را برای فعالیت جبهه‌‌ی النصره رها کند. (23)

ساختار داعش

ساختار تشکیلاتی دولت اسلامی عراق و شام متشکل از : خلیفه و مجلس نظامی، هیئت‌های دینی، مجلس شورای، اطلاعات، موسسه‌های خبرنگاری و تعداد زیادی از انجمن‌ها و سایت‌ها خبری جهادی - از خلیج فارس و شمال افریقا - است که وظیفه آن یاری رساندن به سازمان داعش است.
خلیفه در هرم این دولت قرار می‌گیرد.
مجلس نظامی: ریاست آن بر عهده ابواحمد العلوانی و سه افسر سابق ارتش عراق است و این افراد از طریق خلیفه و به طور مستقیم انتخاب می‌شوند و از طرف مجلس شورا تایید می‌شوند و وظیفه آنان برنامه ریزی و اداره رهبران نظامی موجود در ولایات است و هم چنین غزواتی که به وسیله ابوبکر بغدادی انجام می‌شوند، پی گیری می‌کنند.
هئیت دینی: ریاست آن بر عهده ابومحمد العانی و به دو قسم اساسی یکی جهت قضاوت و حل و الفصل درگیری‌ها و اختلافات و اجرای حدود و امر به معروف ونهی از منکر و دیگری برای ارشاد و سربازگیری و تبلیغ و پی گیری اخبار، تعیین شده است.
مجلس شورا: ریاست آن بر عهده ابوارکان العامری است و از وظایفش اعطای تائیدیه والیان امر و افراد مجلس نظامی و مجلس شورا جهت پذیرفتن منصب است. تعداد افراد این نهاد بین 9 تا 11 نفر هستند. که از رهبران دینی این سازمان هستند و از طرف ابوبکر بغدادی مشخص می‌شوند، البته این مجلس می‌تواند از ناحیه نظری ابوبکر بغدادی را - البته زمانی که وظایف خود را به نحوه مطلوب انجام ندهد - عزل کند و در واقع اجرای آن تقریباً محال است.
مجلس امنیت و اطلاعات: ریاست این نهاد بر عهده شخصی به نام ابوعلی الانباری است، وی افسر سابق در اطلاعات ارتش عراق بوده است، وظایف آن اماکن و محل رفت و آمد بغدادی را از ناحیه‌ی امنیتی بررسی کرده و قرارهای صادره از ناحیه خلیفه را به سرانجام می‌رساند. این نهاد تصمیم‌های ابوبکر بغدادی و میزان جریمه که برای برخی ولات معین کرده، دنبال می‌کند، کما این که بر اجرای احکام قضا و اقامه حدود و محافظت امنیتی سازمان از ورود افراد بیگانه (جاسوس) نظارت می‌کند.
مؤسسه‌های رسانه: ریاست این نهاد بر عهده شخصی ملقب به ابواثیر شامی که نام اصلی‌اش «عمر العبسی» است. نقش رهبری داعش در منطقه حلب بر عهده دارد و قبل از آن در زندان صدنایا بازداشت بود. بعد از شورش‌ها از زندان آزاد گردید. این موسسه (رسانه‌ها) به وسیله‌ی ارتشی از گردان‌های و دنبال کنندگان رسانه‌ی فضای مجازی - بیشتر آن‌ها از ستون پنجم هستند، البته با همکاری برخی دیگر که از یاوران داعش می‌باشند - اداره می‌شود. (24)

منابع تامین مالی داعش

منابع مالی داعش کدامند و مهمترین گروه یا نهادی که داعش را از نظر مالی تامین می‌کند، کیست؟
مراکز تحقیق و پژوهش اتفاق نظر دارند که جمعیات خیریه اسلامی و ثروت مندان نقش بسیار مهمی در تامین مالی داعش دارند، بلکه در اعترافات برخی از ثروت مندان از قبیل محمد محمود عمر الدلیمی (25) روشن گردید، تنها ایشان ماهیانه چهار میلیون دلار بین ولایات سازمان داعش تقسیم می‌کند، و تاکید می‌کند که جمع آوری این اموال هنگفت از طریق مالیات گرفتن، کمک‌های خارجی و صدقات به علاوه از راه قاچاق نفت و هم چنین سرقت خانه‌های مسئولان تأمین می‌شود.
بنابر گزارشی که از یک منبع اطلاعاتی نقل شد نحوه تقسیم منابع مالی در برخی از مناطق تحت نفوذ داعش از این قرار است. 700 دلار برای ولایت جنوب و 400 دلار برای ولایت بغداد و همین مقدار برای ولایت دیاله اختصاص داده شده است. این منبع تصریح کرد که با توجه به اعترافات تروریست‌ها روشن گردید تزریق مالی از طریق راه‌های متعدد صورت می‌گیرد مهم ترین آن کمک‌های مالی خارجی می‌باشد که به وسیله نهادهای موید تروریست‌ها صورت می گیرد.
وی اضافه کرد که این کمک‌ها بعد از حوادث امنیتی الانبار به نحو زیادی گسترش یافت. به گونه میلیون‌ها دلار از طریق حواله‌های مالی و پست چیان قابل اعتماد بعد از ورود به منطقه در طول روزهای کوتاهی جمع آوری گردید و البته بعد از تسلط سازمان‌های تروریستی بر چاه‌های نفت در منطقه حسکه سوریه و قاچاق و فروش نفت به قیمت‌های کم و مالیاتی که از مناطق نینوا از شرکت‌های نقل تولیدات نفتی و ایستگاه‌های سوخت رسانی و تجار، بازارها و حتی داروخانه‌ها و فروشگاه‌ها و مخابرات - که هزینه‌های هنگفتی پرداخت می‌کنند - دریافت می‌کنند، درآمد آنان به مراتب زیاد شده است. (26)
بنابراین منابع مالی داعش را می‌توان در چند منبع اساسی خلاصه کرد:
* افراد و برخی از سازمان‌های معروف: اولین منبع تأمین مالی داعش، افراد و سازمان‌های یاری کننده هستند. سازمان بین الملل برای شش فرد از آنان جریمه تعیین کرد و همه دارایی‌های آن‌ها را بلوکه کرد و حق مسافرت کردن، حمل سلاح را از ایشان سلب کرد.
مهم ترین اشخاص عبارتند از:
1. أبومحمد العدنانی سخن گوی دولت اسلامی عراق و شام نام حقیقی آن «طه صبحی فلاح#»، سال تولد 1977 م، در یکی از روستاهای منطقه إدلب شمال سوریه.
2. عبدالرحمن محمد ظافر الدبیسی الجهنی، فرستاده القاعده در سوریه است و یکی از افرادی است که مورد تعقیب دولت عربستان است، در سال 2013 م برای کمک به داعش و النصره به سوریه مسافرت کرد.
3- حجاج بن فهد العجمی، این شخص منبع تامین مالی داعش و به ویژه النصره است مهندس عملیات تأمین مالی جبهه النصره در سوریه است، علاوه بر آن نقش سربازگیری، تامین نیروی نظامی برای سازمان النصره، در کویت را بر عهده دارد و بین کویت و سوریه تردد می‌کند.
4- عبدالمحسن عبدالله ابراهیم الشارخ، رهبر سازمان القاعده در سوریه، عربستانی و بیشتر به اسم سنافی النصر معروف است، ارتباط محکمی با گروه‌های تندرو پاکستان دارد و سازمان بین الملل او را به جهت ارتباط با جبهه النصره در لیست سیاه قرار داده است.
5. سعید عارف، مسئول سربازگیری جهادیین برای مبارزه در سوریه است، در الجزایر به دنیا آمده است و یکی از مهم ترین افراد خارجی در بخش سربازگیری جهت مبارزه در سوریه شمرده می‌شود. سازمان بین الملل به جهت ارتباط ایشان با النصره او را در لیست سیاه قرار داده است.
6- حمید حمدالعلی: سازمان بین الملل او را به جهت ارتباط با القاعده و گروه‌های مرتبط با آن در لیست سیاه قرار داده است. این شخص به تأمین مالی و برنامه ریزی و تسهیل و اجرای برخی از اعمال تروریستی برای داعش و القاعده متهم شده است.
* دومین و مهم ترین منبع، در تامین مالی داعش و دیگر سازمان‌های تروریستی نفت است. این سازمان توانست بر قسمت‌های وسیعی از شرق سوریه و عراق که شامل مناطق الرقه‌‌ی، دیرالزور، حسکه‌‌ی تا تکریت، موصل، ودیالی در عراق تسلط پیدا کند.
از زمانی که تروریست‌ها بر حدود 90 چاه نفتی در شمال عراق مسلط شدند به قاچاق و فروش آن به کشورهای مجاور از قبیل ترکیه با قیمت‌های اندک پرداختند. یک واسطه در فروش نفت عراق و کارگر مورد اعتماد شرکت‌های بخش حکومتی و خصوصی به نام الجبوری در گزارش خبرگذاری «روداو» کردی که شبکه «عین العراق نیوز» آن را ترجمه کرده است گفت: سازمان‌های تروریستی داعش بر بیشتر چاه‌های نفتی الموصل و تکریت سیطره دارد و اضافه کرد که تروریست‌ها دارای واسطه گرهای - برخی از کارگران در حکومت عراق - متعددی برای قاچاق نفت به ترکیه و کشورهای مجاور است و در ادامه گفت: تسلط داعش بر میدان نفتی عجیل - که به تکریت نزدیک است - استفاده از حدود 90 چاه نفتی را برای داعش آسان کرده است. داعش بعد از استخراج نفت از آن چاه‌ها با روشی جدید با استفاده از ماشین‌های حمل سوخت با وسعت حمل 36 میلیون گالون نفت را به کشور ترکیه و دولت‌های مجاور به قیمت 10 هزار دلار به فروش می‌رسانند و این اقدام از طریق کرکوک - سلیمانیه به ترکیه و دیگر کشورهای صورت می‌گیرد.
یک واسطه متخصص در فروش نفت عراق به ترکیه و اردن که به محمد اللهیب معروف است گفت: آن بخش‌ها (نفتی) را یک افسر مالی از داعش اداره می‌کند و یک کامیون را بین 10 الی 13 هزار دلار به فروش می‌رساند. این متخصص در ادامه تصریح کرد که یکی از رهبران داعش در میدان القیاره با من تماس گرفت و از من برای قاچاق نفت کمک خواست، اما بنده رد کردم و گفتم که قاچاق نفت در دین اسلام جایز نیست. (27)
داعش در هنگام ورود به عراق اضافه بر ذخایر و وسایل پیشرفته جنگی که ارتش عراق هنگام عقب نشینی بر جای گذاشته بود، پول‌هایی زیادی را از بانک‌ها سرقت کرد، برای نمونه از بانک مرکزی الموصل بیشتر از 420 میلیون دلار سرقت کرده است.
* یکی دیگر از منابع مالی مالیات است، گرفتن مالیات از برخی از شرکت‌های نفتی، پمپ بنزین و جایگاه سوخت، برخی از بازرگان‌ها، داروخانه‌ها، فروشگاه‌ها، شرکت مخابرات و غیره؛
* از دیگر منابع تامین مالی داعش، زراعت و زمین‌های کشاورزی است، که با تسلط بر اموال عمومی در مناطق تحت نفوذ خویش که شامل صدها هزار هکتار زمین زراعی که در کناره‌های رود فرات در حلب، رقه، دیرزور قرار دارند این کار انجام می‌دهند. این سازمان مالیات 10 درصد بر درآمد این بخش اختصاص داده است؛ علاوه بر آن داعش بر ساختمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی که ملکیت آن‌ها به شهرداری‌ها یا اوقاف اختصاص داشت، شده و آن‌ها را به ساکنان

عبارات مرتبط با این موضوع

داعش ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزادداعشداعش الدولة الاسلامیة شرکت‌کننده در جنگ داخلی سوریه پرچم حکومت اسلامی عراق و شامتنظیم الدولة الإسلامیة داعش … داعشتنظیم الدولة الإسلامیة کان یسمى تنظیم الدولة الإسلامیة فی العراق والشام الذی یُعرف داعش داعشاخبار عن تنظیم الدولة الاسلامیة المعروف بـ داعش ونشاطاته فی سوریا والعراق اضافة الى داعش خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان داعشامروز ۱۴۲۹ امام‌جمعه نهاوند آمریکا با اعلام آتش‌بس در حلب قصد تجهیز داعش را داردسایت خبری تحلیلی تخصصی ادیان …خدیجه کجا مثل خدیجه علیهاالسلام پیدا می‌شود؟ زمانی که مردم مرا تکذیب کردند، او زنان عضو گروه داعش از کجا آمده اند ؟ عکسداعش عکس زنان داعش گروه داعش گروه تروریستی زنان عضو گروه داعشزنان عضو گروه داعش إرم نیوز‬‎ إرم موقع الکترونی مستقل، تملکه شرکة إرم للاعلام، المسجلة فی هیئة ابوظبی الاعلامیة سایت خبری تحلیلی شمانیوزاخبار ایران و …پر بیننده ترین سایت خبری تحلیلی فارسی زبان جهاناخبار سیاسی اخبار فرهنگی اخبار فیلمی آزاردهنده از برخورد اراذل داعش انتشار فیلمی از ورود تروریست های داعش به خانه یکی از شهروندان اهل سنت و نحوه برخورد تجاوز داعش به هفت هزار دختر و زن در تجاوز داعش به هفت هزار دختر و زن در یک روز تصاویر جنایات داعش با زنان زیبا داعش اعدام اخبار داعش لحظه به لحظه ادامه جنایات داعش؛ اعدام وحشیانه یمنی ها توسط جنایتکاران فیلم و داعش نیوز اخبار داعش جنایات داعش فیلم داعش اخرین اخبار داعش مربوط به جنایات داعش و تصاویر داعش و فیلم داعش را در داعش نیوز بخوانید آخرین اخبار داعشجنایات گروه داعشگروه داعش چیست اخبارگروهداعش آخرین اخبار گروه داعشجنایات گروه تروریستی داعشگروه داعش چیستاخبار داعشگروه داعش کیست دعوای شدید داعش با بعثی ها بر سر دختران «جهاد نکاح دعوایشدیدداعشبا ممتازنیوز چند روزی است که گروهک تروریستی موسوم به دولت اسلامی عراق و شام داعش همراه با آپارات داعش داعش آپارات داعش در حال بارگذاری آپارات سرویس اشتراک یالثارات ابتکار عمل جدید داعش درباره زنانعکس گروه دولت اسلامی عراق و شام موسوم به داعش یک اردوگاه ویژه به منظور آموزش فنون نظامی به زنان داعش سایت فارسی شبکه خبری العالم داعش امروز دوشنبه با انتشار فایلی صوتی در اینترنت تهدید کرد که به سفارتخانه ها و کنسولگری داعش داعش اخبار عن تنظیم الدولة الاسلامیة المعروف بـ داعش ونشاطاته فی سوریا والعراق اضافة الى محاربة تصاویری از جنایات گروه تروریستی داعش بهترین خبر تصاویریازجنایات فردی که در «داعش» به «ابو عبد الرحمن العراقی» معروف است به همراه شریک و همتای آمریکایی‌اش داعش ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد دولت اسلامی عراق و شام به عربی الدولة الإسلامیة فی العراق والشام با نام اختصاری داعش یک جنایات داعش با زنان زیبا تصاویر امیزش جنسی داعش اعدام سر بریدن زن لخت تجاوز داعش به زنان عکسهای گروه داعش جنایات داعش داستان کردن خاله



لینک منبع :داعش

#داعش hashtag on Twitter https://twitter.com/hashtag/داعش‎Cached SimilarOn Aug 17 @sawabcenter tweeted: "معًا سنهزم #داعش #صواب_هذا_الأسبوع Toget.." - read what others are saying and join the conversation. Images for داعش داعش - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/داعش‎Cached Similarریشهٔ داعش به جماعت توحید و جهاد می‌رسد که در سال ۱۹۹۹ به رهبری ابومصعب الزرقاوی تأسیس شد و در سال ۲۰۰۴ به شبکهٔ القاعده پیوست و پس از آن به القاعده عراق معروف ... ‎ابوبکر بغدادی - ‎الگو:داعش - ‎ابوسیاففلم قصیر الوجة الحقیقی #داعش - YouTube ► 10:52https://www.youtube.com/watch?v=ytw4HO4khj0 Dec 23, 2015 - 11 min - Uploaded by Earthlink Reza داعش وتنظیم القاعده اکثر دوله سوو فیها عملیات انتحاریه (السعودیه) وهذا شیء معروف وبالأخیر یجیک واحد بیاع فستق ما یدری وین ربه حاطه یسوی فلم ... #داعش • Instagram photos and videos https://www.instagram.com/explore/tags/داعش/‎Cached Similar720.9k Posts - See Instagram photos and videos from 'داعش' hashtag. آپارات - داعش www.aparat.com/result/داعش‎Cached Similarپاسخ فرماندهان سپاه به سوال خبرنگاران درمورد انتقام خون "شهید حججی" و سایر شهدای حرم · ۩II۩IJ۩ محمود تبار ۩... 293 بازدید. 0:22 ... داعش ویدیوی 'مهاجمان حمله مرگبار تهران' را منتشر کرد - BBC Persian www.bbc.com/persian/iran-40208769‎Cached9 ژوئن 2017 ... گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) ویدیوی جدیدی را منتشر کرده است که می‌گوید عاملان حمله اخیر به یکی ساختمان‌های مجلس ایران و آرامگاه آیت الله خمینی، ... داعش - Facebook https://www.facebook.com/hashtag/داعش‎Similar داعش أخبار خریطة: isis.liveuamap.com - اخبار داعش isis.liveuamap.com/ar?savelanguage=true Interactive Map: global war on terrorist group Daesh aka Islamic State aka ISIS aka ISIL. داعش | اخبار و رویدادهای جنایات داعش - نمناک namnak.com/t132-داعش‎Cachedداعش و اخبار داعش به همراه رویدادهای جنایی گروه تروریستی داعش (دولت اسلامی عراق و شام - isis) و فعالیت داعش در دنیا را در سایت نمناک بخوانید.