مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

پروتئین حیوانی یا پروتئین گیاهی؟

[ad_1]
مفیدستان:
پروتئین حیوانی یا پروتئین گیاهی؟

خبرگزاری آریا - وب‌سایت علم ورزش: پروتئین گیاهی تازگی‌ها شهرت زیادی پیدا کرده و دلیل خوبی نیز پشت این شهرت وجود دارد. افرادی که فعالیت بدنی بیشتری دارند، ترجیح می‌دهند رژیم‌های غذایی‌شان گیاهی باشد و بابت این انتخاب‌شان، امتیازاتی هم نصیب خودشان می‌کنند. پروتئین گیاهی، خالص‌تر بوده و بدون مواد شیمیایی است و با این عنوان بازار را به دست گرفته است.

اما همه‌ی این تبلیغات‌ها چه می‌گویند؟ چه چیزی باعث شده پروتئین گیاهی، منبع پروتئینی بسیاری از ورزشکاران و سایر افراد شود؟ از همه مهم‌تر، تفاوت اصلی بین پروتئین گیاهی و پروتئین حیوانی چیست و کدامیک را باید برای مصرف بلند‌مدت‌تان انتخاب کنید؟

دیگر نیازی به توضیح نیست که گیاهان به عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از تغذیه‌ی سالم و حیات ما هستند. البته، پروتئین حیوانی هم امتیازات زیادی دارد. اما آیا فواید یکی بر دیگری ارجحیت دارد؟ می‌خواهیم در مورد هر کدام از این پروتئین‌ها حرف بزنیم و اینکه آن‌ها چگونه بر سلامت عمومی‌ ما اثر می‌گذارند و کدامیک برای نیازهای خاص ما، بهتر است.

پروتئین حیوانی یا پروتئین گیاهی؟

پروتئین گیاهی چیست؟

قبل از اینکه نوع خاصی از پروتئین را تعریف کنیم، اول باید بدانیم پروتئین چیست. پروتئین‌ها مولکول‌های بزرگی هستند که از زنجیره‌های بلند اسید آمینه تشکیل شده‌اند. اسیدها آمینه غیر از اینکه واحدهای سازنده‌ی پروتئین هستند، مسئول چیدمان عملکردهایی چون تکرار DNA، حرکت مولکول‌ها و تسریع واکنش‌های متابولیسمی می‌باشند. پروتئین‌ها بر اساس ترتیب و تسلسل اسیدهای آمینه‌شان، با هم متفاوتند.

پروتئین‌ها در تغذیه‌ی ما مهم‌اند و از آنجایی که نمی‌توانیم تمام اسید آمینه‌های ضروری برای زنده‌ماندن را تولید کنیم، باید مقداری از آن‌ها را از طریق تعذیه دریافت کنیم. 9 اسید آمینه‌ی ضروری وجود دارد که بدن نمی‌تواند خودش آن‌ها را تولید کند و درست همین جاست که نقش پروتئین در تغذیه جلوه می‌کند. پروتئین‌های حیوانی مانند گوشت قرمز، ماکیان، ماهی، شیر، تخم‌مرغ، و پنیر حاوی تمام اسیدهای آمینه‌ی ضروری بوده و پروتئین‌های کاملی محسوب می‌شوند.

یک منبع ناکامل پروتئینی، منبعی است که در یک یا چند اسید آمینه‌ی ضروری کمبود داشته باشد. مثلاً برخی از پروتئین‌های گیاهی معمولاً متیونین، تریپتوفان، لیزین و ایزولوسین کمی دارند. پروتئین‌های مکمل، 2 یا چند پروتئین ناکامل هستند که با هم مقادیر کافی و کاملی از تمام اسید آمینه‌های ضروری را تولید می‌کنند. مثلاً هم برنج و هم لوبیا، در اسیدهای آمینه‌ی خاصی کمبود دارند اما اگر باهم ترکیب شوند، کامل به حساب می‌آیند.

پروتئین‌های گیاهی، به تنهایی پروتئین‌های ناکامل هستند

اما قبل از اینکه هر گونه قضاوتی بکنید، بگذارید نگاهی دقیق‌تر به پروتئین‌های گیاهی داشته باشیم. بادام، برنج، سویا، نخود سبز و سایر منابع پروتئین‌ گیاهی، همگی حاوی اسید آمینه‌های با کیفیت هستند. همانطور که پیش‌تر گفته شد، برخی از پروتئین‌های گیاهی، از نظر اسید آمینه‌های خاصی ناکامل هستند اما اگر با غذاهای متنوع و سالمی ترکیب شوند، مثلاً سایر منابع پروتئینی، می‌توانند قوی و کامل باشند. پروتئین‌های گیاهی، فواید بسیار زیاد دیگری هم دارند که بعداً در موردشان صحبت خواهیم کرد.

اینکه به پروتئین‌های گیاهی، ناکامل می‌گوییم دلیل نمی‌شود لزوماً هیچ گونه اسید آمینه‌ی ضروری نداشته باشند، بلکه فقط انواع خاصی از اسیدهای آمینه در آن‌ها کمتر است. بنابراین وقتی شما تغذیه‌ی متعادلی از تمام انواع داشته باشید، پروتئین‌های گیاهی می‌خورید که از نظر اسید آمینه‌های ضروری بدن‌تان فوق‌العاده هستند.

پروتئین حیوانی چه تفاوتی با پروتئین گیاهی دارد؟ کدام بهتر است؟تفاوت این 2 نوع پروتئین در چیست؟

ما مردمی هستیم که به مصرف پروتئین حیوانی عادت کرده‌ایم و به سختی متقاعد می‌شویم که پروتئین گیاهی هم یک انتخاب خوب و موفق برای مصرف روزمره است. متقاعد کردن ورزشکاران که دیگر جای خود دارد! سوالی که اغلب از گیاهخواران پرسیده می‌شود این است که شما پروتئین لازم بدن‌تان را از کجا تامین می‌کنید؟ طرفداران پروتئین‌های حیوانی معمولاً در فضایل منابع حیوانی سخن می‌گویند و این فواید شامل مواد معدنی و ریزمغذی‌ها هم می‌شود.

پروتئین حیوانی حاوی اسیدهای آمینه‌ی کامل‌تری است، اما یک رژیم غذایی درست و متعادل بر پایه‌ی پروتئین‌های گیاهی هم می‌تواند چنین ویژگی داشته باشد. اگر از میوه‌ها و سبزی‌های متنوع استفاده کنید، می‌توانید به اندازه‌ی کافی از اسیدهای آمینه‌ی ضروری از منابع گیاهی بهره‌مند شوید. بنابراین لازم نیست نگران نیاز بدن‌تان به ترکیبات خاصی باشید؛ فقط غذاهای متنوع بخورید و خیال‌تان راحت باشد!

فواید پروتئین گیاهی

یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین‌های گیاهی، در مقایسه با پروتئین‌های حیوانی و کربوهیدرات‌ها، فواید زیادی برای سلامتی دارد؛ کاهش وزن بدن، کاهش فشار خون و کاهش میزان کلسترول. پروتئین گیاهی همچنین می‌تواند ریسک بیماری‌های قلبی را کم کند و میزان قند خون را تثبیت نماید.

اگر هدف‌تان کاهش وزن است، پروتئین گیاهی می‌تواند به شما احساس سیری طولانی‌تر بدهد و کمک کند تا میزان انرژی‌تان را تثبیت کنید، بنابراین کمتر گرسنه شده و سوزاندن چربی برای‌تان کمی آسان‌تر می‌شود. منابع پروتئین گیاهی حاوی مواد مغذی مهمی هستند مانند ترکیبات ضد التهابی، ویتامین‌های ضروری، مواد معدنی، فیبر و فیتونوترینت‌هایی که بدون کالری اضافی، برای سلامت مفیدند.

پروتئین‌های گیاهی دوام بیشتری دارند و کمتر روی محیط تأثیر می‌گذارند، هزینه‌ی کلی تولیدشان کمتر بوده و نسبت به تولید گوشت، آلودگی کمتری برای اتمسفر دارند. در نهایت اینکه، برچسب ناکامل بودن برای پروتئین‌ گیاهی، کاملاً از رونق افتاده است.

نیازی نیست شما تمام اسیدهای آمینه‌ی ضروری بدن‌تان را به یکباره بدست آورید. با پیروی از اصل پروتئین‌های مکمل، می‌توانید از مصرف منابع متنوع غذایی بهره برده و تمام اسیدهای آمینه‌ی ضرروری بدن‌تان را تامین کنید.

آیا پروتئین حیوانی مشکلی دارد؟

همانطور که گفته شد، پروتئین حیوانی فواید زیادی دارند: اسیدهای آمینه‌ی کامل همراه با دارا بودن مواد مغذی مهم مانند گروه ویتامین‌های ب و آهن. اما نقاط ضعفی هم وجود دارد که باید در ارتباط با سلامت و کنترل وزن آن‌ها را مدنظر داشت.

یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین حیوانی شاید خطراتی داشته باشد. گوشت ممکن است هورمون‌ها، آنتی بیوتیک‌ها، باکتری‌ها و انگل‌هایی داشته باشد که مضر هستند. اسید آراشیدونیک، یک نوع اسید چرب است که در غلظت‌های گوناگون در تمام گوشت‌ها وجود دارد و گفته می‌شود‌، علت بیماری‌های پیش‌التهابی است. پروتئین حیوانی، هضم سخت‌تری دارد که می‌تواند به کبد فشار وارد کند. بیشتر پروتئین‌های حیوانی هنگام پخته شدن در معرض حرارت زیاد قرار می‌گیرند و این می‌تواند ماهیت پروتئین را تغییر دهد و از کیفیت آن بکاهد.

اگر از علاقه‌مندان گوشت‌های فرآوری شده هستید باید بسیار مراقب مصرف نمک و میزان نیترات آن باشید. به گوشت‌های فرآوری شده مقادیر زیادی نمک افزوده می‌شود تا در مدت زمان طولانی، طعم و ماندگاری آن حفظ شود. نیترات هم ترکیبی نگهدارنده است که منجر به رشد تومورهای سرطانی می‌گردد.

پروتئین حیوانی یا پروتئین گیاهی؟

کدام را انتخاب کنید؟

اگر تا به حال به مصرف پروتئین‌های حیوانی عادت کرده‌اید و احساس می‌کنید تغییری لازم است، شاید بهتر باشد نگاهی دقیق‌تر به پروتئین‌های گیاهی بیاندازید. می‌توانید یک یا دو وعده از پروتئین‌ حیوانی را با پروتئین گیاهی جایگزین کنید یا هر روش دیگری را که مناسب خود می‌دانید در پیش بگیرید تا تدریجا پروتئین گیاهی، انتخاب غالب شما بشود.

انتخاب‌های زیادی دارید، مانند دانه‌ها، آجیل، سبزیجات سبز، کینوآ، بنشن و نخود سبز. عدس و سایر حبوبات، اسنک‌های بسیار خوبی هستند که پروتئین، آهن و فیبر بالایی دارند. بنشن و نخود سبز هر دو جزو سبزیجات چند جانبه هستند که سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌ها می‌باشند (مانند فولاد و زینک که به رشد سلولی کمک می‌کنند، مخصوصا بعد از تمرینات دشوار).

امتحان کنید

پروتئین‌های گیاهی سرشار از فیتونوترینت‌ها، فیبر و پروتئین بوده و برای همین انتخابی هوشمندانه هستند که عوارض جانبی منفی بعضی از گوشت‌ها را ندارند. یک نکته‌ی دیگر اینکه، وقتی رژیم غذایی‌تان را به سمت مصرف بیشتر از منابع گیاهی می‌برید، شاهد تغییرات خوشایندی خواهید بود، مانند کاهش نفخ، افزایش انرژی، خواب راحت‌تر و خلق و خوی بهتر. شاید به این نتیجه برسید که پروتئین گیاهی، جواب بیشتر سوال‌ها و مشکلاتی بود که در مورد سلامتی‌تان داشتید.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

خبرگزاری آریا پروتئین حیوانی یا پروتئین گیاهی؟خبرگزاری آریا پروتئین حیوانی یا پروتئین گیاهی؟ خبرگزاری آریا وب‌سایت علم ورزش پروتئین حیوانی بهتر است یا گیاهی؟پروتئین حیوانیبدن ما از ترکیباتی به نام کربوهیدرات، چربی و پروتئین ساخته شده است این ترکیبات در پروتئین حیوانی یا گیاهی کدام بهتر است؟واحد خبر تبلیغات و انتشارات سمعی و بصری مدیران روابط عمومی پژوهش ،برنامه ریزی و پروتئین ها چه هستند؟ ضروری هستند، به نام پروتئین کامل یا پروتئین با پروتئین حیوانی و گیاهی داستان زندگی شما آمار سن تاریخ تولد پروتئین ها پروتئینی یا پروتئین با کیفیت بهترین منابع پروتئین حیوانی پروتئین گیاهی منابع غذایی پروتئین ها پارسی طبتندرستی و تغذیهبا وجود این بعضی از مواد غذایی گیاهی تر از پروتئین های حیوانی یا خیلی گیاهان دارویی ضروری هستند، به نام پروتئین کامل یا پروتئین با پروتئین حیوانی و گیاهی پرورش اندام توضیحی کامل درباره پروتئین ها تخم مرغ یا پروتئین گیاهی پروتئین گیاهی را با پروتئین حیوانی مخلوط بررسی تاثیر سطوح مختلف پروتئین گیاهی بر رشد … جامع مقالات و اخبار کشاورزی و زیست شناسی بررسی تاثیر سطوح مختلف پروتئین گیاهی بر پروتئین گیاهی و حیوانی چه تفاوت هایی با هم دارند؟پروتئین گیاهی و حیوانی چه تفاوت هایی با هم دارند؟ مجموعه رژیم و تغذیه پروتئین گیاهی مقایسه گوشت با سویا آیا پروتئین سویا از نظر کیفیت و کمیت با پروتئین گوشت برابر است؟ وقتی سویا طبخ می‌شود، به دنیای میکروب ها فیزیولوژی و ژنتیک باکتری ها طب قرآنی درمان گیاهیعرفان روانشناسی توصیه های دکتر خدادادی طب قرآنی درمان گیاهیعرفان روانشناسی توصیه های دکتر خدادادی گیاهان داروئی وسلامتی تغذیه و پزشکی رژیم درمانی بیماری های کبد و صفرا تغذیه و پزشکی رژیم درمانی چاقی،لاغری ،دیابت،قلب و عروق،پرفشاری خون،کلیوی،سرطان و منابع موجود در کتابخانه دایرکتری‌ آو ایرانین‌ ریسرج‌ اند م‌الف‌ طب قرآنی درمان گیاهیعرفان روانشناسی روش مبارزه با سرماخوردگی حداقل سی سانتیمتر از افرادی که سرفه یا عطسه می کنند فاصله بگیرید سوال وقتی می‌‌خواهم خودم غذا تهیه کنم یا در تهیه غذا کمک کنم، چگونه می‌‌توانم غذاهای ایمنی ، بهداشت و محیط زیست کف و کف سازها کف و کف سازها مقدمه فوم یا کف آتش نشانی یکی از بهترین خاموش کننده های حریقهای گروه رژیم غذایی درکم خونی و فقرآهن رژیم غذایی در کم خونی و فقرآهن پایگاه اطلاع رسانی پزشکان ایران کم‌خونی وضعیتی است که در تراریخت یا ترنس ژنیک چیست؟ تراریخت یا ترنس‌ژنیک سازی فرایندی است که طی آن موجودی با ویژگی‌های جدید ایجاد می



لینک منبع :پروتئین حیوانی یا پروتئین گیاهی؟

پروتئین حیوانی یا پروتئین گیاهی؟ - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/news/.../پروتئین-حیوانی-یا-پروتئین-گیاهی‎Cachedپروتئین گیاهی تازگی‌ها شهرت زیادی پیدا کرده و دلیل خوبی نیز پشت این شهرت وجود دارد. افرادی که فعالیت بدنی بیشتری دارند، ترجیح می‌دهند رژیم‌های غذایی‌شان ... پروتئین حیوانی بهتر است یا گیاهی؟ - راسخون rasekhoon.net/article/.../پروتئین-حیوانی-بهتر-است-یا-گیاهی/‎Cached28 فوریه 2015 ... بدن ما از ترکیباتی به نام کربوهیدرات، چربی و پروتئین ساخته شده است. این ترکیبات در مقادیر مختلف در گروه های غذایی از جمله غلات، گوشت، ... پروتئین گیاهی و حیوانی چه تفاوت هایی با هم دارند؟ - پارس ناز www.parsnaz.com/پروتئین-گیاهی-حیوانی-چه-تفاوت-هایی-با.html‎Cachedپروتئین گیاهی و حیوانی چه تفاوت هایی با هم دارند پروتئین انواع مختلفی دارد که به دو نوع حیوانی و گیاهی تقسیم بندی می شود و این دو با هم تفوات ها. علم ورزش | پروتئین حیوانی چه تفاوتی با پروتئین گیاهی دارد؟ کدام ... www.elmevarzesh.com/how-plant-protein-differs-from-animal-protein/‎Cached12 ژانویه 2017 ... برای ورزشکاران گاهی این سوال پیش می آید که پروتئین حیوانی مفید است یا پروتئین گیاهی؟ در این مطلب توضیح کاملی در خصوص تفاوت این دو را ... Images for پروتئین حیوانی یا پروتئین گیاهی؟ پروتئین‌ها در رژیم غذایی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/پروتئین‌ها_در_رژیم_غذایی‎Cached Similarبا استفاده از مطالعات میشل می‌توان ارزش تغذیه‌ای پروتئین‌های مختلف را با هم مقایسه کرد. پروتئین گیاهی و حیوانی؛ تفاوت چیست؟ - روزنامه دنیای اقتصاد donya-e-eqtesad.com/news/1037102‎Cached4 آوریل 2016 ... خانه / ویژه نامه خراسان / پروتئین گیاهی و حیوانی؛ تفاوت چیست؟ ... آمینواسیدها را دارند ولی پروتئین‌های گیاهی مانند حبوبات و آجیل معمولا یک یا دو نوع ... پروتئین های کامل گیاهی که می توانند جایگزین گوشت شوند را ... rooziato.com/139553359/پروتئین-گیاهی/‎Cachedاگر به هر دلیلی خوردن پروتئین های حیوانی از جمله انواع گوشت ها را کنار گذاشته اید، ... باید این کمبود را با مقدار لازم و توصیه شده از پروتئین های گیاهی دریافت کنند. تفاوت میان پروتئین گیاهی و حیوانی - سلامتی salamati.ir/2017/04/15/تفاوت-میان-پروتئین-گیاهی-و-حیوانی/‎Cached15 آوریل 2017 ... پروتئین های حیوانی حاوی تمام آمینو اسیدهای ضروری را دارند اما گیاهی نه. ... در واقع سویا و غلات سبوس دار، به عنوان پروتئین های گیاهی با کیفیت ... آشنایی با پروتئین ها و تاثیر آنها بر بدن – سایت پزشکان بدون مرز www.pezeshk.us/?p=17130‎Cached Similar۱- منابع حیوانی : که بهترین منبع غذایی پروتئینی یا پروتئین با کیفیت عالی ... ۲- منابع گیاهی پروتئین : غلات و حبوبات است ( نان ، برنج ، ماکارونی ، رشته ها ...