مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

آش غذای مورد علاقه همه ایرانیان

[ad_1]

آش غذای مورد علاقه همه ایرانیان

آش غذای مورد علاقه همه ایرانیان 

آش در همه ایران طرفدار دارد و در استان ها هم هر قومی آش محلی مربوط به خود را طبخ می کند که بسیار خوشمزه هم هست. یاکوب ادوارد پولاک، سیاح و پزشک اروپایی، می گوید: هیچ چیز برای ایرانی غم انگیزتر از آن نیست که ناگزیر باشد غذای خود را به تنهایی بخورد.

 

«امروز روز آش است… اعلیحضرت قدرقدرت همایونی در صدر جلوس فرموده بودند… اذن جلوس فرمودند، زیر دست حضرت والا نشستم، فرمودند کدو پاک کنید… اسمعیل بزاز تقلید وی درآورد، بسیار خنده شد. حقیقت روز آش تماشا داشت.»

 

(خاطرات عین السلطنه سالور)

آش غذای مورد علاقه همه ایرانیان

آش یا «با» در فرهنگ ایرانی پدیده ای است فراتر از وراک. آش به فراخور حال و به مناسبت پخته می شود: گاه به عنوان دارو، گاه رواکننده حاجت، گاه برای دفع بلا و گاه برای ادای نذر. پختن آش بهانه ای بوده و هست که ایرانی خورندگانی را بر سر خوان خویش بخواند و شکمشان را سیر کند و از برکت دعای آنان، حاجتش روا یا نذرش ادا شود.

 

اعتقاد به کارکردهای آش چنان بوده و هست که آش هایی برای نزول باران (بوشهر، مازندران، درگز)، برای خورشیدگرفتگی (خور و بیابانک) و قطع سرما و یخبندان (کمره) طبخ می شده است و می شود. بعضی آش ها مانند آش ابودردا برای تندرستی و حاجت گرفتن پخته می شوند. «سر راه منارجنبان اصفهان در کلادون یک ساختمان گلی به چشم می خورد گه گنبدی دارد و ابودردا نام دارد.

 

کسانی که می خواهند نذرشان برآورده شود یا تندرستی را بازبایند، به آن جا می روند و آش رشته یا آش سبزی می پزند. از خمیر آدمکی درست می کنند و در آن می اندازند و سپس در می آورند و در آب می اندازند» (باورهای عامیانه مردم ایران/ دکتر ذوالفقاری).

 

در بسیاری موارد هم سنت آش پختن بهانه ای برای دور هم نشستن و از تنهایی درآمدن بوده و هست. سنت طبخ آش پشت پا برای جمع شدن در خانه ای که مسافری از آن رفته و رفع دلتنگی اهل خانه است.ایرانی به هر بهانه ای دستاویزی برای گستردن خوانی با خورندگان بسیار می یافته است

 

و تنها خوردن را به هیچ روی تاب نمی آورده است. دکتر یاکوب ادوارد پولاک، سیاح و پزشک اروپایی که چند سالی را در ایران زیسته و مدتی نیز- پیش از حکیم طلوزان- سمت پزشک مخصوص ناصرالدین شاه را بر عهده داشته است، در سفرنامه خودمی نویسد: «هیچ چیز برای ایرانی غم انگیزتر از آن نیست که ناگزیر باشد

 

غذای خود را به تنهایی بخورد.» به راستی نیز که چنین است و برای ما ایرانیان تنها بر سر سفره نشستن بسی غم انگیز و جگرخراش ست.من خود در همه حال به دنبال هم سفره می گردم و به گاهِ تنهایی، لقمه ای از سفر برچیدن نمی توانم ایرانی مهمان دوست چنان شوقی به گستردن خوان دارد که حتی برای سنت کردن پسران و تعویض نام فرزندان نیز ضیافت برپاکردن و آش پختن را واجب می داند.

 

این روزها که رسم انتقاد از خود و عیب یابی رفتارهای اجتماعی- که خود رویه نیکویی است- باب شده است و چنان تند رفته ایم که کار به تحقیر و تنفر از هر آنچچه داشته ایم کشیده است، بد نیست به سنت های نیکوی خود که پایه اش بر مهر و فزونی محبت و دستگیری از نیازمندان است نیز نگاهی بیندازیم.

 

رسم و آداب ضیافت و بر سر خوان نشستن ایرانیان چنان ظریف و لطیف است که در میان کمتر ملتی دیده می شود. سنت بر سر سفره نشستن انگلیسی ها- که به آن می بالند- به شباهت به رفتار نظامیان هنگام دفیله رفتن نیست و چنان خشک و منظم است که خورنده احساس ادای وظیفه می کند.

 

اما سنت سفره ایرانی که از دیرباز تاکنون رعایت می شود، ریشه در مهربانی و دوستی و ادب و انسان دوستی و سپاس از «مائده های زمینی» دارد.آش از دیرباز از خوراک های اصلی حاضر بر سر خوان های ایرانی است، پس برای گستردن سفره ای درخور خورندگان عزیز، دیگ و دیگچه را بر سر اجاق بگذارید

 

و آشی طبخ کنید و یاران و خویشان و همسایگان را بر سرش بخوانید. در گستره جغرافیایی کشورمان چند برابر تعداد شهرها و روستاهایمان آش های لذیذ و خوشمزه و خوش عطر داریم. باید آن ها را طبخ و دستور پختشان را ثبت کنیم و بسان گنجینه ای گرانبها آن ها را پاس بداریم.

 

آش پختن کاری است سهل و ممتنع. سهل است چون ترکیب پیچیده ای ندارد و ممتنع است چون آن را به کمال خوبی پختن تجربه می خواهد. اما با کمی دقت و خرج کردن سلیقه هم می توان نتیجه ای درخشان گرفت. پایه بیشتر آش ها ترکیب ساده ای است که از آب و برنج و عدس و سبزی به دست می آید.

 

اینجا ترفندی هم بیاموزید و با آن صد نوع آش سنتی و ابتکاری بپزید و به یک تیر، دو نشان که نه، صد نشان بزنید:پایه اش که به دست آمد، یعنی ترکیب آب و عدس و سبزی که یکی، دو ساعتی جوشید و غلیظ شد، هر چاشنی ای که می خواهید به آن بزنید. حال آن آش منحصر به فردی خواهدبود.

 

مثلا آّغوره بزنید، می شود آش آبغوره. گوجه سبز هسته گرفته بزنید، می شود آش گوجه سبز. زدن کشک و ماست حاصلش می شود آش کشک و اش ماست! هر چند این تمام فوت و فن آش پختن نیست اما خوراکی که حاصل می شود، خورندگان را کاملا راضی خواهدکرد. توصیه می کنم راز خود را از آن ها پنهان دارید.

 

شستن و ریگ شور کردن برنج و عدس الزامی است و مهارتی هم لازم ندارد. میم اند اندازه اش که پیمانه برنج را اگر دو مشت می گیرید، برای عدس باید یک مشت کمتر اندازه کنید. عدس و برنج و یکی، دو مشت سبزی را با آب فراوان در دیگر بریزید و بعد که جوش آمد، شعله زیرش را کم کنید و بگذارید آرام جا بیفتد. آش که جا افتاد و غلیظ شد، چاشنی را بزنید و بگذارید ده، پانزده دقیقه بجوشد.

 

قصد ندارم با نکات اضهر من الشمس، به خوانندگان توهین کنم. بنابراین از میزان چاشنی و حرارت و باقی این ها در می گذرم. خواننده محترم که در این هنر مشغول ذوق آزمایی است، بی شک در به کار بردن ادویه و چاشنی و کم و زیاد کردن آتش زیر دیگ از هوش و ذکاوت لازم برخوردار است. در مورد سبزی آش هم توصیه می کنم خشکش را از فروشگاه بخرید و به کار برید.

 

هر چند این کار با اصول تازه خوری و تازه پزی منافات دارد اما در این مرحله به کاربردنش هیچ عیب ندارد بلکه توصیه هم می شود. حال به فکر ظاریف کار باشید که همانا افزودنی های روی آش است که عمومی ترین آن ها پیازداغ و سیرداغ و نعناداغ است. این سه، کم و بیش به درد هر آشی می خورند.

 

برای درست کردن نعناداغ بدانید که زود می سوزد و از دست می رود. نعنای خشک را در روغن کمی تفت که دادید، کافی است. چگونگی از کار درآوردن پیازداغ و سیرداغ را هم به هوش و سلیقه خودتان حواله می کنم.

 

رزق ما آید به پای میهمان از خوان غیب/ میزبان ماست هر کس می شود مهمان ما (صائب تبریزی)

 

 


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

راز در رابطه با مردان تا بتوانید مرد مورد علاقه خود را در این مقاله با شما از رازی که لازم است از آنها آگاهی یـابید تا بتوانید مرد مورد گفت‌وگو با همسر شهید مدافع حرم مهدی قاضی‌خانی …گفت‌وگو با همسر شهید مدافع حرم مهدی قاضی‌خانی این ماجرا افسانه نیستعکسعصر ایران در ادامه فردوسی پور گفت توی فوتبالی که در پایه ها و رده های مختلف اش فساد و تبانی و تکناز دیدنی ها، خبری، پزشکی، اس ام اس، عکس، …تکنازعکس خنده دارعاشقانهاس ام اس جدیدمطالب جالب و خواندنیطنزعکس های بازیگران فان وسرگرمیفان وسرگرمی فان وسرگرمی سرگرمی،طنز وسرگرمی،ترانه هندی،ترکی وهندی،سلفی بازیگران همه چیزدرمورد صبحانه،فواید،چه بخوریم،نقش صبحانه …همه چیر در مورد صبحانه مرجع کامل اطلاعات فواید صبحانه توازن انسولین بدن را حفظ می آشنایی با روش تهیه‌ی آش دوغ و راز و رمزهای آنبه دلیل آن که آش به هم زدن زیاد نیاز دارد بهتر است از قابلمه تفلون استفاده نکنید هجوم ایرانیان به صفحات هیلاری، ترامپ و دخترش …هجوم به صفحات هیلاری، ترامپ و دخترش برخی از مردم کشورمان مانند اکثر وقایع بین‌المللی غذای فوری و خوشمزه با تخم مرغ عکسسایر مطالب آشپزی و شیرینی پزی طرز تهیه ماهی با پوره کلم بروکلی با روشی بسیار ساده عکس آش غذای مورد علاقه همه ایرانیان آشغذایم آش غذای مورد علاقه همه آش غذای مورد علاقه همه ایرانیان آبان ۲۶ در مورد آش این غذای مورد علاقه ایرانیان دیس میس اجتماعی فهرست اخبار اخبار گوناگون سینما و تئاتر اخبار حوادث بهترین غذای مورد علاقه ایرانی ها چیست؟ هایپرکلابز بهترین غذای مورد علاقه ایرانی با گوشت آبگوشت کوفته انواع آش سبزی رو همه دوست خواستگاری رومانتیک این افسر پلیس از دختر مورد علاقه اش یک صدف توانست زن مورد علاقه اش را کاملا همه چیز درباره آش غذای مورد علاقه همه طرز تهیه غذاهای برنامه بفرمایید شام در تورنتو کانادا گروه دوم طرزتهیه نیازمندیهای ایرانیان ریخته و همه را باهم با آش که غذای مورد علاقه تمام ۱۰ غذای محبوب میان ایرانیان کجارو ۱۰ غذای محبوب میان ایرانیان ۴ آش رشته مورد علاقه من «هانیه توسلی» از دستمزد خود و بازیگران زن مورد علاقه‌اش گفت زن مورد علاقه‌اش از همه فیلم‌های مورد علاقه‌اش در ایرانیان» با ظریف و دختر مورد علاقه‌اش عکس ظریف و دختر مورد علاقه‌اش شما هم عکس زیبای غذای خود را راز زیبایی ایرانیان در چیست غذای مورد علاقه احمدی نژاد مشخص شد غذایموردعلاقه غذای مورد علاقه احمدی از راننده اش خواست یک چه و به چه حقی این همه در مورد امام آموزش بهترین غذاهای ایرانی،آشپزی ایرانی آشپزی ایرانی‌ و غذای ایرانی ایرانیان کف قابلمه مورد نظر چیده و روی تست خود شناسی از روی غذای مورد علاقه غذای مورد علاقه بچه ها غذای مورد علاقه حامد زمانی غذای مورد علاقه سگ غذای مورد علاقه مرغ مینا غذای مورد علاقه چینی ها غذای مورد علاقه عروس هلندی



لینک منبع :آش غذای مورد علاقه همه ایرانیان

آش غذای مورد علاقه همه ایرانیان - پارس ناز www.parsnaz.com/آش-غذای-مورد-علاقه-ایرانیان.html‎Cachedآش غذای مورد علاقه همه ایرانیان ،غذای محبوب ایران،بهترین غذاهای ایران،غذاهای محلی خوشمزه ایران،درباره پختن آش در ایران،طبخ آش بین ایرانی ها. ‏بى‌بى و طوطى: Bibi va toti - Google Books Result https://books.google.com/books?isbn=1595843590 Shirin Samiee, شیرین سمیعی - ‎2012 - Literary Collections و ایران خدا را شاکر می کرد که منیژه و پروانه، دوستان یهودی و زردشتی اش سبزه و شبیه ... آن روز جمعه، مادر ایران به آشپز دستور داد که غذای مورد علاقه پوران را طبق دستور ایران ... اول از همه صنوبر با شربت امد و کمی این پا و آن پا کرد تا صدای پوران را بشنود، ...سوپ و آش - تبیان article.tebyan.net/65898/سوپ-و-آش‎Cachedآشنایی با روش تهیه‌ی سوپ برنج خامه‌ای; سوپ خامه‌ای یک پیش غذای عالی به شمار می‌رود و خوش وقت خواهد بود اگر به افزایش اشتهای حاضرین دامن بزند. ... آشنایی با روش تهیه آش شله قلمکار; یکی از معروف ترین نوع از انواع آش‌های ایرانی است. .... و گوجه‌ سبز هم از جمله میوه‌‌ های مورد علاقه شما است، علاوه بر خوردن آن به صورت خام. ... All right reserved. غذاهای محلی - تبیان article.tebyan.net/65900/غذاهای-محلی‎Cachedبادمجان پلو؛ غذای محلی قزوین; با بادمجان در نقاط مختلف ایران غذاهای خوشمزه ای ... آش ساک؛ نذری گرگانی ها + روش تهیه; آش یا خورش ساک غذایی است مقوی که اغلب ... آشنایی با روش تهیه کمه جوش؛ غذای سبزواری; اگر به غذاهای محلی نقاط مختلف علاقه دارید، این غذای .... غذای طالقانی تا نخوری ندانی; وقتی صحبت از دال‌عدس به میان می‌آید، همه به یاد ... بهترین غذاهای ایرانی از نگاه سرآشپز آمریکایی - کارناوال www.karnaval.ir/best-iranian-foods-american-chef‎Cached Rating: 4.8 - 57 reviews ایران از دید گردشگران خارجی, غذاهای ایرانی از نگاه توریست های خارجی ,غذاهای ایرانی , نظر گردشگران خارجی مورد غذای ایرانی ,غذاهای ایرانی,معروف ترین غذاهای ایرانی. ... همه این موراد در کنار هم باعث شدند تا غذاهای ایرانی ضمن تأثیر پذیرفتن از دیگر فرهنگ .... آش رشته نیز از قدیم الایام با فرهنگ و زندگی ایرانیان پیوند خورده و بسیاری پیش ... غذاهای محلی استان کردستان - کجارو www.kojaro.com/2016/5/9/118926/kordestsn-traditional-foods/‎Cached10 مه 2016 ... خورشت ریواس، شکلینه، آش عدش بلغور، قایرمه، انواع آش از جمله غذاهای ... اغلب در سفرهای خانواده‌های ایرانی کمتر به غذاهای محلی توجه می‌شود. ... نقش غذای اصلی را ایفا می‌کند و حال اگر این وعده‌ی اصلی کالری مورد نیاز فرد را ... مورد علاقه من. × ... آش جوش پره - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/آش_جوش_پره‎Cached Similarآش جوش پره یا آش جوشواره آشی است که در خراسان بویژه در خراسان جنوبی از پختن ... و منطقه براکوه زیبد این آش غذای عمومی و سنتی فراگیر و مورد علاقه محسوب می‌شود و ... درگاه:ایران/آشپزی ایرانی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/درگاه:ایران/آشپزی_ایرانی‎Cached Similarکته یک روش پخت برنج در آشپزی ایرانی و منسوب به استان‌های شمالی ایران و مخصوص ... کباب یکی از معروفترین غذاهای ایرانی و مورد علاقه مردم ایران و خاورمیانه است که در ... و بادام و خلال پوست مرکبات که همه آنها در روغن کره کمی تفت داده شده‌اند آماده می‌شود. دوازدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و نمایشگاه ملی هنرهای سنتی و صنایع ... ash-irani.ir/fa/news.aspx?gid=1‎Cached Similar... اگر با طعم ترشی میانه خوبی دارید و گوجه‌سبز هم از جمله میوه‌‌های مورد علاقه شماست، ... غوره و آب آن، ازجمله موادی هستند که علاوه بر مصرف آنها به عنوان چاشنی غذا در آش‌ها، ... آشپزی - غذای ایرانی - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/list/15/83‎Cached Similarهمه این مواد کافیست برای اینکه این خورش را به یک غذای ضد حساسیت و البته کم کالری تبدیل کند. ۱۵ روز پیش .... اگر به پختن غذاهای متنوع علاقه دارید، این آش خوشمزه را درست کنید. ۳۰ روز پیش .... زمان مورد نیاز برای پخت انواع سبزیجات · سالاد سیب ...