مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

چند نکته درباره خواص گوشت شتر

دکتر مظاهری، متخصص تغذیه در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: گوشت شتر منبع بسیار خوبی از مواد مغذی است و از جهت ترکیبات شیمیایی با گوشت سایر دام‌های اهلی مقداری تفاوت دارد. این گوشت در مقایسه با گوشت گاو از میزان پروتئین و چربی کمتری برخوردار است و در مقایسه با سایر گوشت‌های دیگر حاوی سدیم بیشتر و پتاسیم کمتری است.

وی افزود: مقدار ویتامین "ب کمپلکس" و برخی عناصر معدنی نظیر فسفر و کلسیم آن بسیار زیاد است. اما باید افزود که نسبت آهن و روی آن کمتر از گوشت سایر دام‌های اهلی است و نسبت کلسیم این گوشت در عضلات ران آن زیادتر است.

این متخصص تغذیه بیان کرد: ویتامین‌های گروه B این گوشت در تقویت اعصاب تاثیر زیادی دارند و "روی" آن در تقویت قوای جنسی و جلوگیری از اختلالات در رشد جنین کارآمد است. کالری بسیار بالای گوشت شتر قوای بدنی و استقامت را زیاد می‌کند و توصیه می‌شود که بانوان باردار و شیرده، دانش‌آموزان، ورزشکاران و افراد کهنسال از خوردن آن غافل نشوند.

وی تاکید کرد: ویژگی اصلی و متمایزکننده گوشت شتر در مقایسه با دیگر گوشت‌ها، فقدان مواد هورمونی و آنتی‌بیوتیک در آن است؛ چرا که این حیوان در طبیعت آزاد و به دور از پرورش دامی رشد می‌کند. همچنین وجود مواد طعم‌دهنده و معطر در گوشت این حیوان موجب تحریک و ترشح غدد بزاقی و شیره معده شده و در نتیجه قدرت جذب را افزایش می‌دهد. معمولا از قلم و کوهان شتر در درمان درد پا و کمر و دردهای روماتیسمی استفاده می‌شود.

این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: از گوشت شتر به همراه کوهان آن که چربی خالص بوده و تقریبا ۸۲ درصد از وزن کل چربی بدن شتر را تشکیل می‌دهد در تهیه انواع خورش، آبگوشت و خوراک استفاده می‌شود. دل، جگر، قلوه، مغز، زبان و دیگر احشای این حیوان نیز از نظر ارزش تغذیه‌ای تقریبا مانند دیگر دام‌های اهلی است.

وی اضافه کرد: گوشت شترهای کم‌سن و سال که بین یک تا ۳ ساله هستند از جهت مزه، طعم و نرمی شبیه گوشت گوساله است. اما دلایلی که باعث شده مردم گمان کنند این گوشت دیرپز است، استفاده از گوشت شتر پیر است. هر چه عمر شتر بالا برود پیوند بین بافت‌های گوشت آن افزایش یافته و حرارت پخت دیرتر بر آن تاثیر می‌گذارد. در ضمن گوشت شتر پیر برای سرخ کردن هم مناسب نیست؛ چرا که میزان کلاژن آن زیاد و حین سرخ کردن ناپز می‌ماند.

مظاهری بیان کرد: کوهان شتر چربی خالص است. زیاده‌روی در مصرف آن برای تمام افراد خصوصا افراد با چربی خون بالا بسیار مضر است. گوشت شتر در اکثر نقاط به صورت فله‌ای عرضه می‌شود. بنابراین هنگام تهیه آن دقت کنید که ظاهر گوشت لزج، چسبنده و مترشح نباشد و عضلات سفت و قوام طبیعی داشته باشند.

وی در پایان به افرادی که قصد خریدن گوشت شتر دارند، توصیه کرد: هر نوع بوی غیرطبیعی و نامطبوع مانند ترشیدگی، تعفن و کپک‌زدگی، علامت فساد گوشت شتر است. خشک و چروکیده بودن از علایم نگهداری گوشت در شرایط نامناسب و غیربهداشتی است. این گوشت با دیگر فرآورده‌های آن (دل، جگر، قلوه و …) باید حتما در داخل یخچال‌های ویترین‌دار نگهداری شود.



لینک منبع :چند نکته درباره خواص گوشت شتر

چند نکته درباره خواص گوشت شتر - ایسنا www.isna.ir/news/.../چند-نکته-درباره-خواص-گوشت-شتر‎Cached16 ژانویه 2016 ... امروزه بسیاری از شهرنشینان به علت عادت نداشتن به مصرف گوشت شتر از خوردن آن اجتناب می‌کنند. برخی نیز بر این باورند که این گوشت سفت و ... چند نکته درباره خواص گوشت شتر - فرارو fararu.com/fa/news/258986/چند-نکته-درباره-خواص-گوشت-شتر‎Cachedچند نکته درباره خواص گوشت شتر. تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۲۶ دی ۱۳۹۴. پ. امروزه بسیاری از شهرنشینان به علت عادت نداشتن به مصرف گوشت شتر از خوردن آن اجتناب ... چند نکته درباره خواص گوشت شتر - دولت بهار :: هواداران دکتر محمود احمدی ... www.dolatebahar.com/view/208397/-چند-نکته-درباره-خواص-گوشت-شتر- 16 ژانویه 2016 ... به گزارش دولت بهار، دکتر مظاهری، متخصص تغذیه گفت: گوشت شتر منبع بسیار خوبی از مواد مغذی است و از جهت ترکیبات شیمیایی با گوشت سایر ... چند نکته درباره خواص گوشت شتر - نامه نیوز | خبر فارسی khabarfarsi.com/u/12277814 16 ژانویه 2016 ... چند نکته درباره خواص گوشت شتر. امروزه بسیاری از شهرنشینان به علت عادت نداشتن به مصرف گوشت شتر از خوردن آن اجتناب می کنند. برخی نیز بر ... بهداشتی و خوراکی - چند نکته درباره خواص گوشت شتر mirasadi3.blogfa.com/post-78.aspx چند نکته درباره خواص گوشت شتر. امروزه بسیاری از شهرنشینان به علت عادت نداشتن به مصرف گوشت شتر از خوردن آن اجتناب می‌کنند. برخی نیز بر این باورند که این ... چند نکته مهم درباره مصرف گوشت شتر و ماست | ساتین saten.ir/96949/چند-نکته-مهم-درباره-مصرف-گوشت-شتر-و-ماست/‎Cachedچند نکته مهم درباره مصرف گوشت شتر و ماست. در سلامت ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ ۰ 938 بازدید ... متخصص طب سنتی قیمت گوشت شتر طب سنتی خواص ماست. مصرف درازمدت گوشت ... چند نکته درباره خواص گوشت شتر | از گوشت شتر به همراه کوهان - قطره www.ghatreh.com/news/nn29824471/چند-نکته-درباره-خواص-گوشت-شتر 16 ژانویه 2016 ... از گوشت شتر به همراه کوهان آن که چربی خالص بوده و تقریبا 82 درصد از وزن کل چربی بدن شتر را تشکیل می دهد در تهیه انÙ. خواص گوشت شترمرغ را ندانید باخته اید! - فرآورده های گوشتی قوتک www.ghootak.com/index.php/.../k2/.../277-2017-06-10-14-16-05‎Cachedگوشت شترمرغ از ارزش غذایی بسیار بالایی برخورداراست، طوری که می توان گفت یکی از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس است. نکته جالب ... خواص و مضرات گوشت شتر مرغ - پارس نیوز - شهرخبر www.shahrekhabar.com/analysis/148658760057836‎Cached9 فوریه 2017 ... خواص و مضرات گوشت شتر مرغ - پارس نیوز. ... گوشت شترمرغ از منظر طب سنتی دارای مزاج گرم و خشک است و سرکه و روغن، به‌عنوان مُصلح‌های این .... چند نکته درباره دوستان برادر «آقای رئیس جمهور» · وعده های سیف محقق نشد · تصویری از ... گوشت شترمرغ و خواص آن - پارسی طب fa.parsiteb.com/گوشت-شترمرغ-و-خواص-آن/‎Cached Similarنکته جالب توجه در مورد گوشت شترمرغ این است که کالری، کلسترول و چربی آن حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایین تر است (در جدول زیر این مقایسه انجام شده است).